Enkla råd för att hitta och anställa en WordPress-temautvecklare

Om du har drivit en egen webbplats under en längre tid, finns det en mycket god chans att du börjar fundera på att skapa ett anpassat tema för att sticker ut från mängden. Medan premiumtema och ramverk tar dig långt, finns det inget som att ha ett tema utvecklat till dina exakta krav.

Du kanske har pratat med ett tema för att det ska se ut som du vill, men det finns nästan alltid något som helt enkelt inte är helt rätt. De anpassningar du gör till ett befintligt tema kommer nästan aldrig att få din webbplats att se exakt ut som du vill.

Problemet tenderar att vara att du är för upptagen med att köra webbplatsen. Du har inte tid eller tålamod att lära dig att koda eller göra dessa ändringar på egen hand. I stället för att hålla fast vid utvecklingsaspekten av WordPress, varför inte ta det förnuftiga tillvägagångssättet och anställa dig en WordPress-temautvecklare för att bygga ett anpassat tema för dig?

Beslut att fatta innan du anlitar en utvecklare

Det är ett par saker du bör välja om innan du börjar leta efter en utvecklare för att skapa ditt anpassade tema.

För det första: Du måste bestämma om du ska hitta någon som båda ska designa och utveckla ditt tema, eller om du ska dela upp det jobbet i dess två distinkta delar.

Inte alla utvecklare kommer att genomföra den kompletta processen för tematillverkning. Det är mycket mer troligt för en utvecklare att ta en PSD-fil med den färdigställda designen och skapa ett fungerande tema ur den.

Jag rekommenderar att du delar upp projektet i separata design- och utvecklingsstadier. Detta gör att du kan hitta personer som är specialiserade på varje aspekt. Du kan arbeta med en designer för att skapa ditt temas titt ner till den minsta detalj där de kan erbjuda konstruktiva och skickliga råd.

När du har slutfört tematets design kan det sedan skickas till en utvecklare vars enda fokus är att göra den designen till ett fungerande tema. Detta frigör dem från alla designbeslut och diskussioner för att koncentrera sig på vad de är bäst på.

För det andra, och förmodligen viktigast, måste du veta vad du vill ha från ett nytt tema. Det finns ingen mening att gå in på detta utan en klar uppfattning om hur du vill att din webbplats ska se ut och fungera.

Detaljerna kan ändras när du diskuterar temat med en designer, men kärnans utseende, design och funktionalitetsval för webbplatsen bör vara tydliga i ditt sinne från början.

Hitta temautvecklare

När du har en fullständig PSD-fil för webbplatsdesignen kan du nu börja leta efter någon för att sätta det hela åt dig.

Det finns flera platser du kan gå för att hitta en utvecklare för att utföra arbetet. En av de bästa platserna att börja är att faktiskt fråga designern du arbetade med om de kan rekommendera någon.

Det är mycket vanligt att designers och utvecklare arbetar tillsammans och rekommenderar varandra till kunder. Om din designer har någon som de litar på för att göra ett bra jobb är det verkligen värt att prata med dem. De kanske inte är perfekta för dig att arbeta med, men eftersom de redan har en rekommendation från någon du litar på, kan du hoppa över flera potentiella hinder.

Ett annat alternativ för att hitta en utvecklare är att använda en av de anbudsplatser som t.ex. Odesk. Eller så kan du prova Envatos senaste servicebaserade webbplats Envato Studio. Dessa webbplatser är inte bra för att hitta högkvalitativa utvecklare, eftersom de flesta lämnar dem kvar när de bygger en anständig portfölj av arbete. Men du kan hitta en ny utvecklare som är angelägen om att bygga en portfölj och kommer att göra arbetet mycket billigare än du kan förvänta dig någon annanstans. Personligen skulle jag undvika det här alternativet, men om du arbetar med en liten budget kan det vara en bra lösning för dig.

Ett annat enkelt men ändå effektivt alternativ är att göra en Google-sökning efter WordPress-utvecklare i ditt område. Det kan verkligen vara så enkelt. Du hittar en mängd människor som kan göra arbetet, och att använda någon lokalt kan vara ett bättre alternativ för dig än någon i ett annat land.

Det lokala alternativet låter dig potentiellt träffa personen eller åtminstone prata med dem via telefon med jämna mellanrum under projektet. Det är möjligt att du kanske inte hittar den mest begåvade utvecklaren för jobbet om du använder någon lokal, men det kan kompenseras av din förmåga att diskutera ansikte mot ansikte med dem. Det beror verkligen på vad som gör dig mest bekväm när du kör projektet.

Att välja din temautvecklare

När du har ett urval av utvecklare måste du bestämma hur du ska minska det urvalet till personen du kommer att arbeta med.

Du måste se till att de kan utföra arbetet och är lätta att arbeta med. Det snabbaste sättet att göra det är att titta på deras webbplats. En utvecklare webbplats ska se professionell och imponera på dig. Om de har en dålig webbplats, varför skulle du lita på dem att göra ett bra jobb med din?

Du borde kunna hitta en portfölj av tidigare klienter på deras webbplats, och idealiskt kundbedömningar. Det är mycket lättare att lita på någon som har bevisat att de kan göra jobbet och har flera kunder som rekommenderar dem.

Det är inte att säga att en utvecklare som inte har dessa saker är inte bra. Det är helt enkelt mycket lättare att anställa någon som har tagit upp dina ursprungliga frågor om kompetens innan du ens ställer dem.

Ställa in projektets riktlinjer och kontrakt

När du har bestämt dig för din utvecklare måste du definiera projektet och eventuella milstolpar skriftligt. Starta aldrig ett jobb som detta utan ett avtal och avgiftsavtal på plats. Någonsin.

Det är en bra idé att redogöra för vissa saker innan du börjar så att både du och utvecklaren vet vad som förväntas av var och en av er.

Det finns några saker du bör inkludera i alla riktlinjer och kontrakt du har.

  • Hela avgiften för projektet och hur den avgiften går sönder (förskott / milstolpar / etc)
  • Testning och revisioner av krav för temat innan det går live
  • Att projektet är uthyrningsarbete och att all upphovsrätt behålls av dig
  • Metoder och kommunikationsfrekvens (e-post / telefon / personligen)
  • Uppskattad tid för projektets slutförande

Det kan finnas andra saker som är specifika för dig eller specifika för utvecklaren som måste infogas i kontraktet. Vad du bör komma ihåg är att det här är ett affärsavtal och du bör göra det så specifikt eller så avslappnat som du behöver.


Att hitta och arbeta med en bra utvecklare behöver inte vara svårt eller besvärligt. Det finns tusentals fantastiska utvecklare där ute. Du vill arbeta med någon begåvad, men mer än så att du vill arbeta med någon som är pålitlig och ett nöje att ta itu med.

Oavsett hur begåvad en utvecklare är, om de inte klarar en tidsfrist eller de är hemska att arbeta med, kommer du ångra att använda dem.

När du hittar en utvecklare som gör ett bra jobb och fungerar bra med dig, håll dig med dem för andra projekt. Rekommendera dem till dina vänner och andra personer i ditt nätverk när de letar efter utvecklare. Om du kan bygga en bra relation med någon kommer de sannolikt att gå det extra steget för att hjälpa dig, vilket bara kan göra deras arbete bättre.

Har du byggt ett anpassat tema för din webbplats? Hur hittade du en utvecklare och vilka råd och rekommendationer har du för processen? Vi skulle gärna höra om det i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me