Enkla WooCommerce-tips för att göra din butik ännu bättre

Idag behöver du inte bara en dröm att starta din egen onlinebutik. Tack vare WordPress kan alla bygga en onlinebutik med WooCommerce. Det är snabbt, ganska enkelt och du kan skapa en professionell webbplats som säljer dina produkter utan att spendera massor av pengar. Med dessa enkla WooCommerce-tips behöver du inte ens anställa en designer för att göra din butik fantastisk.

I det här inlägget får du snabba och enkla tips för WooCommerce som du kan använda idag. För att göra en lång historia kort ska vi berätta hur du kan förbättra din WooCommerce-butik. Är du redo att se de enkla WooCommerce-tips som vi har åt dig? Låt oss börja!

Tips 1: Överväg navigering i din WooCommerce Store

I början rekommenderar vi att du plattar navigeringen på din webbplats. Vad betyder detta och varför är det så viktigt? En platt webbplatsarkitektur förkortar antalet klick som en kund kommer att behöva utföra för att nå sin önskade destination, och det är en ganska populär modell. Besök bara populära onlinebutiker som ASOS eller West Elm för att se vad vi menar – de visar tydligt länkar till deras mest populära sidor plus allt nytt eller mycket relevant innehåll (som försäljning eller begränsade upplagor).

Med hjälp av denna plattade, kondenserade menystruktur minskas antalet klick mellan hemsidan och det djupaste lagret (eller kunddestinationssidan) kraftigt. Som ett resultat kommer en besökare av din onlinebutik lätt att hitta den nödvändiga sidan. Dessutom är denna navigationsmodell ett bra sätt att förbättra din SEO eftersom den gör din webbplats enklare för sökmotorbots att också krypa.

För att illustrera hur allt fungerar, låt oss föreställa oss nästa situation. Till exempel måste din kund utföra 10 klick innan han hittar en viss sida. Det är mycket klick och kommer troligtvis att ta ganska lång tid. En besökare kan ge upp och lämna din webbplats för att hitta ett mer bekvämt alternativ. Å andra sidan lägger bots från Google (och andra kända sökmotorer) bara en begränsad tid på dina sidor. Omöjligt vill du att de ska se ut så många av dina sidor som möjligt, och helst dina bästa (de du verkligen vill rangordna). Både kunder och bots kommer att kunna öppna de sidor som behövs med några klick tack vare platt arkitektur. Du kan titta på Woostroid-temat som designats av TemplateMonster som ett exempel.

Enkla WooCommerce-tips: Woostroid platt-meny

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Huvudtemodemonstrationen visar tydligt en meny som är lätt att navigera, samt presenterade sektioner för nya produkter och populära sidor (som Shoes by Zara, Jackor och en gratis fraktkampanj). Lägg märke till hur en besökare kan öppna de mest populära avsnitten med ett enda klick.

Tips 2: Gör produkter upptäckbara med kategorier och underkategorier

När det gäller WooCommerce-tips är detta så enkelt men effektivt. Du kommer att bli chockad! Ett av de vanligaste misstagen som människor gör när de utformar en WooCommerce-butik som de glömmer att lägga till kategorier och underkategorier. När en kund besöker din butik är det mycket troligt att de vill sortera objekt under sin sökning och kategorier ger ett snabbt sätt för dem att göra det. Dessutom kan du använda underkategorierna för att ytterligare begränsa resultaten.

Så varför behöver du kategorisidor? Den första stora anledningen är för SEO. Ju mer specifika sidor du har med nyckelord med lång svans, desto mer troligt är det att nya kunder kommer att upptäcka dig i sökmotorer som Google eller Bing. Så även om det är bra att ha en “klänningar” -kategori, lägger till underkategorier för “Little Black Dresses” och “Coachella Ready Festival Dresses” dig ännu bättre odds på ranking.

Enkla WooCommerce-tips: Butiksinnehavarkategorier och underkategorier

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Det andra skälet är för dina kunder. Låt oss till exempel säga att du har en WooCommerce-butik som säljer böcker. Naturligtvis vet människor bara inte vad de vill ha. Ibland öppnar en besökare din “romaner” -kategori och ser de mest populära produkterna. De måste dock bläddra igenom alla dina sidor om du inte har kategorier och underkategorier för att hjälpa dem bläddra i ditt lager.

Som du kan se i Shopkeeper WordPress-temademono ovan är användning av underkategorier och inkludering av dem i en lättläst megamenu ett utmärkt sätt att säkerställa att kunder och bots granskar din butik. Så glöm inte från relevanta nyckelord, och använd dem till din fördel när du skapar dina kategorier (Obs: om ditt tema inte innehåller mega-menysupport kan du lägga till dem med Ubermenu-plugin).

Tips # 3: Lägg till Live Search i WooCommerce

I ett försök att göra det enkelt för dina kunder att hitta exakt vad de vill rekommenderar vi också att du använder Live Search. Med det kommer kunderna att kunna se de mest populära och relevanta sökresultaten på din eCommerce-webbplats i realtid påskynda online-shoppingprocessen.

Enkla WooCommerce-tips: ShoppyStore Ajax Live Search

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Du kan också lägga till dessa funktioner till valfri webbplats med hjälp av WooCommerce produktsökning tillägg, eller genom att välja ett tema som redan innehåller den här funktionen som ShoppyStore-temat. Om du går till deras demo kan du prova det. Att bara skriva några bokstäver i sökrutan visar automatiskt matchande butiksresultat. Ju mer du skriver desto smalare blir resultaten.

Tips 4: Skapa dina egna unika produktbeskrivningar

Dessutom måste du skapa ett riktigt unikt innehåll utan att klistra in kopia. I slutändan är duplikatinnehåll ett annat vanligt misstag som användare gör när de bygger sina WooCommerce-butiker.

Det är väldigt enkelt att bara kopiera och klistra in innehåll från en produktsida till en annan. Det finns till och med plugins som länkar din WooCommerce-butik till ditt Amazon Associates-konto för att automatisera processen. Så frestande som detta kan vara ditt bästa för att undvika det. Du hittar att dina sidor kommer att ha en mycket bättre chans att snagga en toppsökningsrankning om du skriver dina egna unika beskrivningar.

YITH WooCommerce Featured Video Gratis WordPress Plugin

På samma sätt kan du se till att dina produktsidor sticker ut ännu mer om du lägger till anpassade bilder eller media. Om du använder något liknande gratis YITH WooCommerce Featured Video plugin Du kan till och med lägga till anpassade videor i ditt produktgalleri. Film bara din egen video, ladda upp den till YouTube eller Vimeo och lägg till den till din produktsida med hjälp av insticksalternativens alternativ.

Tips # 5: Kom ihåg att förbättra innehållets interna länk

Intern länk har alltid varit ett måste för alla vinnande onlineföretag. Tanken är att besökare på din webbplats läser en bloggartikel och klickar på länkarna till andra relaterade inlägg. Men idag talar vi specifikt om WooCommerce-webbplatser, och detta är ytterligare ett vanligt misstag för ägare av eCommerce-webbplatser. Det är synd eftersom det är superlätt att lägga till interna länkar i din butik!

WooCommerce Upsells och Cross-Sells

WooCommerce innehåller inbyggda alternativ för att lägga till Upsells och Cross-sells till dina produkter. Uppsäljningar rekommenderas på produktsidan som en relaterad produkt som något kunden också gillar (exempel: på en röd klänning kanske du vill sälja en dyrare röd klänning). Korsförsäljningar visas på vagnssidan som kompletterande produkter (exempel: om en kund lägger till en baddräkt i sin kundvagn kanske de också vill lägga till solglasögon).

Enkla WooCommerce-tips: Noir-relaterade produkter

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Dessutom innehåller vissa WordPress-teman helt utformade produktsidor som hjälper dig att visa upp dina butiksprodukter. Noir WordPress-tema är ett bra exempel. Temat visar automatiskt relaterade produkter från samma kategori. Dessutom kan du lägga till WooCommerce-widgetar i din sidofält för att visa högst rankade objekt som dina kunder också kan vara intresserade av.

Du kan till och med ta det ett steg längre och lägga till en WooCommerce-prisjämförelse plugin. Denna måstefunktion hjälper besökare att jämföra flera produkter med huvudfunktionerna. Det betyder att det finns fler chanser att gästen i din WooCommerce-butik köper något (eller flera saker).

Förutom att hjälpa till att öka dina konverteringar genom att locka kunder att se flera sidor är internlänkning också bra för SEO. Med hjälp av intern länk kan du leda sökmotorbots för att hitta fler sidor som kryper djupare in på WooCommerce-webbplatsen du byggde. Glöm inte att uppdatera innehållet i din WooCommerce-butik om du lägger till några länkar manuellt. Statistik visar att det finns nästan 40% webbplatser som har problem med trasiga länkar, vilket ofta orsakas av att ta bort länkade produkter.

Tips # 6: Se till att dina recensioner är verkliga

Vi har täckt mer än hälften av våra WooCommerce-tips, men den här är mycket viktig. Idag är socialt bevis en enorm faktor för huruvida en kund köper en specifik artikel eller inte, och en av de mest kraftfulla formerna av socialt bevis är recensioner. Helst många positiva. Men när en potentiell kund ser uppenbarligen förfalskade recensioner på en produkt kan det vara utanför. Visst har du sett produkter med tveksamma recensioner? Det är bara för att vara ordalydda (eller tvärtom – förvirrande trasiga) för att vara sanna?

Enkla WooCommerce-tips: verifierade recensioner

Se till att användare kan lita på de recensioner som publiceras i din butik genom att verifiera recensioner. Ett enkelt sätt att göra detta är att kryssa i rutan under WooCommerce> Inställningar> Produkter så att bara faktiska “verifierade ägare” som köpte produkten från din butik och registrerade ett konto kan lämna en recension. Eller så kan du installera ett plugin som TrustedSite recensioner så att en tredje part kan begära och vet veterinärgranskningar. På det här sättet samlar du inte bara autentiska, verkliga recensioner utan du kommer att ha många av dem.

Tips # 7: Vad händer med slutade sidor?

Naturligtvis kommer varje e-handelswebbplats att lösa det lyckliga problemet med produkter som går slut. Om det bara är i några dagar är det troligtvis inte ett stort problem, men vad händer om du vet att det kommer att vara månader tills du kan ladda om igen? I en liknande situation kanske du vill ta bort varor du inte vill sälja längre. Dessa skäl kan vara olika, men i slutändan har du samma fråga. Vad ska du göra med produktsidorna för slutsålda eller borttagna föremål? Logiskt vill du radera dem. du vill inte svika dina köpare, men var inte hastiga! Det finns ett annat alternativ.

Du bör veta att radering av out-in-lager produkter minskar antalet rankningssidor på din webbplats. Detta innebär att du också minskar synligheten för din WooCommerce-butik. Vad händer om en artikel blir tillgänglig igen en dag?

Enkla WooCommerce-tips: Yoast SEO-omdirigeringar för slutförda produkter

Istället rekommenderar vi att du omdirigerar sidan med slutförd produkt till en annan men liknande. Som ett resultat kommer du både att erbjuda dina varor och behålla möjligheten att aktivera den gamla sidan om det behövs. Det enklaste sättet vi hittat att omdirigera sidor är med en SEO-plugin. Om du använder Yoast SEO det här alternativet är tillgängligt från din WordPress-instrumentpanel under SEO> Omdirigeringar. Om du tror att produkten är borta för gott bör du använda en permanent 301 omdirigering, men om du tror att det bara handlar om några dagar eller veckor kan en tillfällig 307-omdirigering vara bättre.

Tips 8: Snabba upp din WooCommerce Store

Visst gjorde du ett bra arbete för att ställa in din e-handelswebbplats. Ändå behöver du det för att arbeta så snabbt som möjligt av många skäl. För det första gör det din SEO bättre. Sökmotorer som Google beaktar sidbelastningstider. Det är mer troligt att en sida som laddas på en sekund eller två ska rankas högre än en sida som tar trettio. För det andra, till och med en 5-sekunders fördröjning gör att dina kunder vill lämna och det är en av de främsta bidragarna till en ökad avvisningsfrekvens.

För att påskynda din webbplats testar du först din sidhastighet i Googles PageSpeed ​​Insights eller med ett annat gratis verktyg. Detta visar dig laddningstiden för sidan du angav samt ger flera förslag för att påskynda den.

Följ sedan förslagen! Det är möjligt att du helt enkelt behöver optimera bilder. Många butiksägare gör misstaget att ladda upp stora bilder av hög kvalitet. Även om dessa ser bra ut tar de åldrar att ladda, särskilt för mobila användare. Välj istället en rimlig bildstorlek, gör den till en JPEG och kör den genom en bildoptimerare. Använd sedan ett CDN för att hjälpa ditt innehåll att ladda snabbare (här är våra favoritfria CDN-tjänster för WordPress).

Tips # 9: Lägg till användbara funktioner med plugins

Vi rekommenderar att du väljer ett toppklass lyhörd WooCommerce-tema till att börja med, vi vet att det kanske inte är möjligt att hitta en perfekt passform. Men oroa dig inte – det finns en enkel lösning att ha din dröm WooCommerce-butik.

New York eCommerce WordPress Theme

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Välj först ett tema som liknar hur du vill att din butik ska. Helst ett tema med inbyggda stylingalternativ. Exempelvis inkluderar New York-temat fullt WooCommerce-stöd plus att det kommer med front-end point och klick-stylingalternativ (tack vare den inkluderade Yellow Pencil CSS-redigeraren). På så sätt kan du enkelt finjustera teckensnitt och färger utan att behöva lära dig några kodspråk.

Nästa, kolla in denna lista med de bästa WooCommerce-tillägg och tillägg för att lägga till några fler funktioner du kanske vill eller behöver i din butik.

WooCommerce Checkout Manager

Till exempel kanske du vill lägga till fler alternativ på din kassasida. I detta fall en specifik plugin som WooCommerce Checkout Manager är ett bra val. Med detta plugin installerat kan du anpassa din kassasida genom att ta bort eller lägga till anpassade fält. Plugin låter dig också lägga till anpassade avgifter (baserat på procentsatser, enstaka fält eller till och med flera kryssrutor), villkorade fält, filuppladdningar och e-postmeddelanden.

Men det är bara ett specifikt exempel. Oavsett vilka behov du har, är chansen stor att det finns en plugin för de funktioner du vill ha. Lägg till medlemskap, rabatter, remisser, oändlig rullning och mer. Gör bara inte galen och installera för många plugins – ofta kan du hitta en plugin med flera funktioner du vill ha, och ju mindre plugins du har desto mindre chanser finns det för en konflikt (men det är bara vårt råd).

Alla andra WooCommerce-tips?

Dessa var alla WooCommerce-tips som säkert kommer att hjälpa dig att skapa en fantastisk WooCommerce-butik. Som ni ser är de inte så komplicerade och du kan säkert hantera dem även utan erfarenhet av webbplatsbyggnad. Så gå igång och förbättra din e-handelswebbplats idag!

Men innan du åker, har du några frågor eller andra WooCommerce-tips att lägga till? Vi vill gärna höra från dig i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me