Enkla WooCommerce-tips för att öka försäljningen

Enkla WooCommerce-tips för att öka försäljningen

Var står du för närvarande i din WooCommerce butik strävan? Du kanske planerar att starta din WooCommerce-butik, eller kanske du har kört den i ett par år nu.

Oavsett var du befinner dig behöver du arbeta hårt för att öka din försäljning på något sätt.

Från att odla din e-postlista till sociala medier marknadsföring, det finns många medier och plattformar du kan utnyttja för att öka försäljningen för din WooCommerce butik. Du måste dock identifiera vilka av dem som är mest användbara och ge dig en bättre avkastning (avkastning på investering).

För att hjälpa dig växa din WooCommerce-butik och öka din försäljning har jag satt ihop en enkel WooCommerce-guide.

När du är klar med att läsa den här guiden kommer du att vara intresserad av olika taktiker, inklusive hur du kan optimera din WooCommerce-butik för att öka din försäljning.

Låt oss hoppa in!

1. Välj ett iögonfallande WooCommerce-tema

Så snart dina leads går in i din butik är det första de ser temat och den övergripande layouten för din butik.

Om de gillar vad de ser, kommer de definitivt att titta närmare och ta tid att bläddra igenom din butik. Men om de ser en rörig och förvirrande layout kommer de att trycka på utgångsknappen utan att ge din butik en andra titt.

Besökare i e-handeln förväntar sig att se ett iögonfallande användargränssnitt som inte bara är visuellt tilltalande utan också lätt att navigera. Dina användare ska kunna interagera med din WooCommerce-butik utan någon förvirring. Allt som allt måste du erbjuda en enkel och sömlös upplevelse till dina kunder.

WooCommerce-teman, i stort, kan klassificeras under tre kategorier:

 • Gratis WooCommerce-teman
 • Betalda WooCommerce-teman
 • Anpassade WooCommerce-teman

Medan du måste välja det tema som bäst passar din ficka, finns det en viktig sak som du måste ha i åtanke. Att kunna använda ett gratis WooCommerce-tema är naturligtvis en extra fördel, men sådana teman saknar ofta vad gäller design och funktionalitet..

Om du verkligen vill hitta framgång i din WooCommerce-strävan är det en bättre idé att välja betalda WooCommerce-teman. Du behöver inte nödvändigtvis spendera stora pengar för att köpa ett tema. I själva verket borde du kunna få ett bra tema för under $ 100. Du kan kolla in vår fullständiga lista över de bästa e-handel WordPress-teman, men här är några av våra favoriter:

Storefront Free WooCommerce Theme

Storefront e-handel WordPress Theme

Storefront är barebones, kärntema skapat av WooCommerce. Den var utformad för att fungera bra för alla företag som bygger en onlinebutik. Plus om du har $ 0 att spendera är det ett bra alternativ som du kan anpassa med några gratis plugins för att göra det passande dina behov.

Butiksinnehavare WordPress Theme

Butiksinnehavare WordPress Theme

Har du lite att spendera på ett premiumtema? Då är något som butiksinnehavare ett bra val. Detta tema inkluderar massor av fantastiska WooCommerce-funktioner som 4 produktsideslayouter, support för produktvideor, produktgallerier med zoom och ljuslåda och massor av enkla stylalternativ i live-anpassaren.

Totalt mångsidig WordPress-tema

Total Glitz & Glam E-handel WordPress Demo

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Om du vill ha full kontroll över utseendet och känslan på din webbplats är ett mångsidigt tema som Total en perfekt passform. Med Total kan du skapa valfri sidlayout med hjälp av den medföljande drag & drop-sidbyggaren och premium-reglagen. Så om du vill bygga en enkel målsida, en onlinebutik eller Plus är temat fullt kompatibelt med WooCommerce, Yoast SEO, TranslatePress, WPML och många andra populära plugins.

Slutligen, om du kan utdela en stor budget, kan du också få ett anpassat tema. Internet översvämmas med så många trovärdiga skräddarsydda temadesigners och webbplatsutvecklare. Kostnaderna varierar också – men oavsett kostnad kommer det definitivt att kosta dig mer än ett befintligt premium WooCommerce-tema.

2. Erbjud en enkel och vänlig användarupplevelse

Den vänligare användarupplevelse du erbjuder, desto fler kommer att konverteras till permanenta kunder. Det är ingen brainer – om dina leder har svårt att navigera genom din webbplats kommer de att överge den utan att tänka igen. Låt mig vara trubbig här: din är inte den enda butiken på internet, listan över dina konkurrenter är ganska stor. Sammantaget saknar dina val inte exakt val.

En stor del av en användarvänlig e-handelsupplevelse är enkel navigering. Det tillskrivs direkt en bekväm miljö för dina besökare. Detta kan enkelt uppnås med hjälp av brödkrummelänkar och navigationsmenyer.

WooCommerce brödsmulor

Ladda ner WooCommerce-brödsmulor

Enkelt uttryckt låter det dig anpassa WooCommerce-standardbröd. Brödsmulor förbättrar navigeringen, inte bara för robotar, utan också för kunder, eftersom de kan navigera tillbaka till tidigare bläddrade kategorier. Detta hjälper dem att stanna längre på din webbplats utan att behöva trycka på tillbaka-knappen tusen gånger, och det hjälper sökmotorer att indexera din webbplats för bättre sökrankning. WooCommerce Breadcrumbs hjälper dig att navigera på webbplatsindexeringsdelen av din navigering och gör det lättare att sätta dem på plats.

WooCommerce SEO

Yoast Woocommerce SEO

Denna premium Yoast SEO-förlängning ger stöd för WooCommerce, inklusive förbättrade brödsmulor. Observera att Yoast inte automatiskt optimerar din webbplats för sökning, utan istället är ett fantastiskt verktyg som hjälper dig att optimera ditt innehåll innan det ens publiceras. Liksom vad Yoast gör för blogginlägg fortsätter det att fungera i produktsidor, webbplatskartor och navigering.

WooCommerce produkt tabell

WooCommerce-produkttabell: lyhörd

Bortsett från detta kan du också integrera en produkttabell i din WooCommerce-butik. Det hjälper din publik att få en kortfattad bild av din produktbeskrivning, pris, viktiga attribut och en tydlig “Lägg i kundvagn” CTA-knapp.

För detta är ett av de bästa alternativen WooCommerce Product Table plugin från Barn2. Denna plugin organiserar dina produkter i listor som kan visas när en kund söker eller filtrerar i din katalog. Detta hjälper inte bara kunden att hitta det de letar efter, det hjälper sökmotorer att indexera var och en av dina produkter för att göra dem lättare att hitta.

3. Lägg till Clear Call to Action (CTA) -knappar

Köp nu. Lägg till i kundvagn. Bli Medlem.

Jag tror att vi alla är bekanta med alla dessa uppmaningsknappar. Men huvudmotivet är inte bara att lägga till CTA-knappar utan att lägga till dem på ett sådant sätt att de drivs din konverteringsfrekvens. För det måste du placera dina CTA-knappar på rätt plats så att de omedelbart blir upptäckta av dina leads.

En sak som du måste tänka på är att dina leads inte behöver behöva skumma ner webbsidor bara för att vidta åtgärder. Till exempel, om en kund avser att lägga till en produkt i sin kundvagn, ska knappen “Lägg till i kundvagn” vara lättillgänglig. De borde inte behöva bläddra igenom din sida eller gå för långt för att hitta den.

CTA-knappar som “Lägg till i kundvagn” och “Kassa nu” bör särskilt läggas till på framstående platser i din WooCommerce-butik. Dessutom bör de inte smälta in med webbplatsen. Se till att de sticker ut så att dina kunder omedelbart skiljer dem från resten av webbplatsen och snabbt vidtar åtgärder. Utnyttja alla inbyggda stylingalternativ som ditt WordPress-tema innehåller. Eller använd en visuell CSS-redigerare som Yellow Pencil eller CSSHero för att göra ytterligare stiländringar så att dina CTA: er sticker ut.

WooCustomizer-plugin

Eller ännu bättre, använd ett WooCommerce-specifikt plugin som WooCustomizer. Med detta plugin installerat kan du (som namnet antyder) anpassa dina WooCommerce-sidor. Detta inkluderar möjligheten att anpassa dina egna “Lägg i kundvagn” -knappar samt ett praktiskt försäljningsbanner. Ytterligare uppmaningar till handlingar och uppmärksamhetsfunktioner inkluderar “Ny produkt” -märken, användarinloggning / ut omdirigering (så att du kan vägleda dem till din toppkonverteringslandningssida), enkla WordPress live Customizer-stylalternativ och mer. Det finns också en Pro-version som erbjuder fler funktioner (ajax-sökning, katalogläge, snabbvy för produkter osv.).

4. Gör produkter lätta att hitta

Om dina kunder måste granska sidor bara för att nå din produktsida gör du definitivt något fel.

Ditt slutliga mål borde vara att göra produktsidan i din e-handelsbutik lättillgänglig. Och de steg som krävs för att kolla in och slutföra ett köp bör också vara snabba och enkla. Se till att inkludera faciliteter som filter, prissortering, menyalternativ och så vidare.

Återigen – bra teman kommer troligen redan att inkludera dessa funktioner. Men om din inte gör det, överväg att lägga till ett plugin. De YITH WooCommerce Essentials-kit innehåller extra funktioner för ajax-sökning, produktfilter, produktjämförelse, produktbildzoom, snabbvy, butik oändlig rullning, önskelista, katalogläge, produkttillägg och massor mer.

Förutom att hitta produkter bör det vara lätt för dina kunder att faktiskt köpa dem. WooCommerce har ganska enkla köpknappar, men du kan effektivisera processen ännu mer med ett plugin.

WooCommerce Direct

Specifikt WooCommerce Direct Checkout. Detta praktiska freemium-plugin hoppar över kundvagnen och leder kunderna direkt till kassasidan. Gratisversionen är ett bra sätt att komma igång, men om du väljer en premiumplan har du också möjlighet att lägga till en köp nu (snabbköp) -knapp på produktsidor, snabbvy på butiksidor, ajax lägg till i varukorg varning och en anpassningsbar kortsida.

Det bästa sättet att göra det är genom att se allt genom köparens linser. I själva verket skulle jag säga prova det själv och se hur du känner för din köpprocess. Skulle du gå igenom kassaprocessen om du var köparen? Fråga dig själv hur du känner för det, är det enkelt att få informationen och göra det slutliga köpet.

Gör produkter lätta att dela

När kunderna hittar det de letar efter, gör det enkelt för dem att dela dina produkter med sina vänner och familj. Genom att göra shopping till ett community-evenemang kan du nå nya kunder och till och med uppleva högre konverteringar.

eNvite WordPress Plugin

Ett bra sätt att göra dina produkter roliga och enkla att dela är Envite. Detta interaktiva plugin lägger till en livechatt som dina kunder kan använda för att handla socialt. Kunder kan logga in med sitt Facebook- eller Google-konto för att chatta, dela och rösta på plugins med sina kontakter. Envite erbjuder också en snabb delningsknapp, integreras sömlöst med vagn- och kassasidor och inkluderar inbyggd analysanalys.

5. Utför ett användbarhetstest

I slutändan skapar du en WooCommerce-butik för dina kunder. Oavsett om du gillar det eller inte, så kommer dina personliga preferenser i andra hand om dina kunder gillar det eller inte.

Användbarhetstest innebär att flera personer ska använda din webbplats från köparens perspektiv. Därifrån kan du bestämma vad som måste ändras och vad som ser bra ut. Tänk på det som ett betatest.

Användbarhetstest involverar vanligtvis:

 • En observatör som ser till att användbarhetstestet är korrekt genomfört.
 • Och deltagare – som inkluderar ditt webbplatsutvecklingsteam och användaren / användare som testar webbplatsens funktionalitet genom köparens perspektiv.

En viktig sak är att inte hoppa direkt till användbarhetstest. Först och främst måste du fastställa tydliga mål. Notera allt du hoppas kunna uppnå i slutet av ditt användbarhetstest – vill du erbjuda ett vänligt gränssnitt eller är du mer fokuserad på det visuella tilltalet?

Användbarhetstest hjälper dig ta reda på viktiga saker, till exempel:

 • Skulle webbbesökare ha lätt att interagera med din webbplats?
 • Är din webbplats lätt att navigera?
 • Kan en ledare hitta din produktsida direkt utan krångel eller förvirring?
 • Är det för rörigt?
 • Är alla CTA-knappar placerade på lämpliga platser?
 • Varför överger dina kunder sina kundvagnar??
 • Webbsidor eller platser på din webbplats som folk inte gillar eller platser som de gillar mest?

Det bästa sättet att utföra användbarhetstestet är genom att få det gjort av de människor som inte har haft någon tidigare kontakt med din webbplats. Eftersom de är helt nya i din WooCommerce-butik kommer de att kunna komma med ett mer konkret och färskt perspektiv.

6. Kör A / B-test

Vid A / B-test eller mer känd som split-test skapar du två varianter av samma element på din webbplats. Det hjälper dig att identifiera vilken variant som visar bättre resultat och leder till fler konverteringar.

A / B-test är särskilt användbart om du planerar att lägga till en ny funktion i din butik. Det är mycket effektivt för att identifiera bästa möjliga implementering av ett element. Till exempel lägger du till en ny produktkategori till din WooCommerce-butik. Innan du fattar det slutliga beslutet måste du vara säker på om det är en riktig idé eller inte eller vilken layout du ska använda – och det är här A / B-test kommer in i spelet.

Testanalytikerna måste analysera några viktiga mätvärden för att komma till den slutliga slutsatsen. Dessa mätvärden inkluderar (men inte begränsat till):

 • Omvandlingsfrekvens
 • Avkastning på investeringar
 • Avvisningsfrekvens
 • Antal inköp

Enkelt uttryckt genomförs A / B-tester för att se till att ändringarna du lägger till din WooCommerce-butik är värdefulla och kommer att erbjuda bästa möjliga resultat. Det hjälper också till att ta bort osäkerheter från ditt sinne. Nu plågas inte av tankar om att den andra saken kanske kunde ha fungerat bättre – du har redan testat den och valt den bästa versionen.

Nelio AB Split Testing Tool för WordPress

Ett snabbt sätt att testa dina WooCommerce-butiksförändringar är med Nelio AB Testing-plugin. Det fria verktyget är kompatibelt med WooCommerce och kan användas för att testa variationer i dina titlar, bilder och beskrivningar. Dessutom innehåller det möjligheten att konfigurera dina produktorder som en konverteringsåtgärd. Så du kan enkelt se konverteringsfrekvensen för dina tester.

Hela processen för A / B-testning kan verka lite tråkig att genomföra. I slutändan kommer det dock att visa sig vara värt ansträngningarna och den försäljningsökning som du sannolikt kommer att vara vittne kommer att vara omöjlig.

Toppmötet allt upp

Användarupplevelsen är hjärtat i din WooCommerce-butik – du måste alltid slå detta i åtanke. Och det är därför denna definitiva WooCommerce-guide är främst fokuserad på att göra din butik användarvänlig, ren och enkel att navigera.

När du planerar allt ut, glöm inte att din WooCommerce inte bara är att locka kunder. Faktum är att ditt huvudsakliga motiv inte bara är att göra en engångsförsäljning. Håll i stället ögonen på att upprepa repetitiva försäljningar och övertyga dina kunder att fortsätta komma tillbaka för mer. Se till att du optimerar din WooCommerce-butik med allt detta i åtanke.

Implementera dessa WooCommerce-taktik och du kommer säkert att se en betydande försäljningsökning.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me