Facebook-tips och tricks för att arbeta med sin magi för din WordPress-webbplats

Med över 1,7 miljarder aktiva användare, Facebook kan vara en kraftfull plattform för att nå nya kunder och driva riktad trafik till din webbplats. Det är dock inte så enkelt som att bara publicera innehåll på Facebook och hoppas på det bästa.

Facebook förändras ständigt och företagare måste hålla sig uppdaterade för att utnyttja sin makt effektivt. Lyckligtvis finns det flera beprövade och effektiva strategier du kan använda för att säkerställa att du njuter av största möjliga räckvidd.

I den här artikeln tittar vi på sju strategier du kan använda för att maximera effekten av dina ansträngningar på Facebook.

Tips 1: Skapa en Facebook-profil och företagssida

Okej, så detta är ett uppenbart steg för många av er. Sanningen är dock att många människor ännu inte har vågat sig in i Facebook-världen. Från och med april 2015, bara 41% av småföretag i USA använde Facebook för marknadsföring. Dessutom använder många småföretagare sin personliga profil snarare än en dedikerad företagssida för att annonsera på Facebook trots de många fördelarna med att använda en företagssida..

Vår Facebook-affärssida (klicka för att se och gilla!)

Vår Facebook-affärssida (klicka för att se och gilla!)

Om du inte redan har satt upp en företagsida nu (måste du också skapa ett konto om du inte redan har ett).

Tips # 2: Lägg till sociala delnings- och följknappar på din webbplats

Reach är en term som hänvisar till antalet Facebook-nyhetsflöden där ditt innehåll visas efter det har publicerats. Medan komplexa Facebook-algoritmer räcker för dina inlägg, finns det många saker du kan göra för att öka din räckvidd.

Ett uppenbart sätt att öka din räckvidd är att ha fler människor som din sida. Gör det enkelt för dina läsare att gilla din Facebook-sida (och andra sociala mediekonton) genom att lägga till sociala följeknappar på din webbplats. Vi gör detta genom att visa en dedicerad Facebook-widget i sidofältet (se till höger om detta inlägg).

Om du inte vill använda en stor widget kan du lägga till en Facebook-följeknapp istället, tillsammans med alla andra sociala medieknappar. Det finns många alternativ direkt från Facebook, eller så kan du använda ett plugin (se nedan för förslag).

Förutom att lägga till ny följare, är ett annat sätt att öka räckvidden att uppmuntra besökare att dela med dig innehåll i sina profiler med sociala delningsknappar. Du kan inkludera anpassade knappar på olika platser på inlägg, sidor och bildsidor.

Slutet av ett WPExplorer-blogginlägg som visar rullningsknappar på sidan av inlägget och statiska knappar längst ner i inlägget

Vi har rullningsknappar på sidan av inlägg och statiska knappar längst ner på inlägg

Det finns massor av plugins som hjälper dig att lägga till sociala medier för att dela och följa knappar. Två populära alternativ inkluderar Jetpack-delning (ingår i Jetpack-pluginet) och SumoMe Dela app (ingår i SumoMe-pluginet). Det finns också många premiumalternativ som Monarch och Easy WordPress Social Sidebar.

Tips 3: Ställ in din webbplats så att den automatiskt skickas till Facebook

Om du ställer in din webbplats för att automatiskt posta på Facebook sparar du tid och besvär med att logga in på Facebook och skapa inlägg manuellt. Detta kan göras på många olika sätt, inklusive genom Jetpack’s Publicize-modul eller genom plugins som Facebook Auto Publicering.

Om du redan har Jetpack installerat, gå till din Dashboard Ryggraket > inställningar > Engagemang > Publicera > Konfigurera dina publiceringsinställningar. Här kan du ansluta till Facebook och andra sociala mediekonton så att varje gång du publicerar nytt innehåll delas det automatiskt på Facebook och därefter.

Jetpack Publicera inställningsskärmen inom WordPress

Jetpack Publicera inställningsskärmen inom WordPress

Tips 4: Lägg till öppna grafiska metataggar på din webbplats

Om du vill att ditt innehåll ska se bra ut när det delas på Facebook måste du lägga till Öppna graf (OG) -taggar till din webbplatsmarkering. Genom att lägga till OG-taggar kan du ta kontroll över hur ditt innehåll visas genom att identifiera de olika delarna av ditt innehåll, till exempel titel, beskrivning och bild:

WPExplorer-blogginlägg är redo att läggas ut på Facebook med bild, titel och beskrivning märkt

Hur Facebook använder Open Graph-taggar för att få inlägg att se bra ut

Du kan lägga till OG-taggar manuellt eller göra det på ett enkelt sätt med ett plugin som Yoast SEO.

Tips 5: Gå med och skapa grupper på Facebook

Din Facebook-närvaro behöver inte begränsas till din personliga profil och företagssida. Att gå med och bidra till Facebook-grupper som är relevanta för ditt företag är ett sätt att skapa nya anslutningar och generera leads. Det finns många strategier du kan använda när det gäller att använda Facebook-grupper; bara se till att läsa gruppregler och följ allmänna Facebook-etiketter.

Du kan också överväga att skapa din egen grupp. Om du gör det kan du hjälpa dig att etablera dig som en myndighetsfigur inom ditt affärsområde och ger dig kontroll över exakt vad som händer inom gruppen. En viktig nackdel med att hantera en Facebook-grupp är att den kan bli tidskrävande, så det är viktigt att kontinuerligt utvärdera exakt vad du får i gengäld för din tid.

Tips 6: Använd Facebook-annonser

Du kanske tror att reklam på en så stor plattform som Facebook skulle vara mycket dyr. Men du kan komma igång Facebook-annonser till en mycket blygsam kostnad och distribuera mycket riktade kampanjer baserade på saker som ålder, plats och intressen.

Fönstret för inriktning på Facebook-annonser för alternativ

Facebook-annonser inriktningsalternativ

Naturligtvis är det fortfarande upp till dig att se till att dina annonser är effektiva och att du riktar in dem på lämpligt sätt. Facebook-annonser har blivit ett kraftfullt och populärt marknadsföringsverktyg. Som ett resultat finns det massor av stora resurser som hjälper dig att skapa och förfina reklamkampanjer.

Tips 7: Håll dig uppdaterad med Facebooks uppdateringar

Facebook-landskapet förändras ständigt så det är viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som händer. När Facebook utvecklas kan vissa strategier bli mindre effektiva eller till och med föråldrade, medan nya möjligheter uppstår.

Prenumerera på Facebook Nyheter och andra nyhetswebbplatser på sociala medier som Social Media Examiner och Social Media Today. På så sätt kommer du aldrig att missa en möjlighet att utöka din Facebook-räckvidd.


Facebook erbjuder en enorm pool av potentiella kunder för ditt företag. Men med så många företag som strävar efter Facebook-användare, är det lätt att gå vilse i havet av profiler, sidor och inlägg. För att få Facebook att fungera som magi för din webbplats kan du använda dessa beprövade strategier!

Vilka strategier har du funnit vara de mest effektiva för att driva trafik från Facebook till din webbplats? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me