Fantasifulla sätt att lägga till kartor till WordPress

Fantasifulla sätt att lägga till kartor till WordPress

De flesta av oss tänker på kartor helt enkelt som ett hjälpmedel för att komma från punkt A till punkt B. Eller som något som vi var tvungna att uppmärksamma i geografiklassen och glömma för evigt efter det. Men för webbdesigners kan kartor betyda mycket mer. Formgivare kan lägga till kartor till WordPress på många fantasifulla sätt att göra slående webbplatser.

Kartor har gått över från att vara tråkiga ritningar i din geografiklass till att vara en del av roliga och interaktiva hjälpmedel. Kartor kan sökas, sorteras och filtreras. Geolokalisering, gatuvyer, verktygstips, popup-filer, vägbeskrivningar och klustermarkering hjälper alla till att lägga till funktioner på din webbplats.

Google Maps används i stor utsträckning på webben och i sig själv kommer det chock fylld med funktioner. Istället för att ladda ner Google Maps och lägga till den till din webbplats som sådan kan du ändå anpassa den för att gynna dina besökare. Det finns externa resurser som Snazzy-kartor som du kan vända dig till för att utforma kartorna. Du kan också använda vilken annan karta du vill.

Många plugins är tillgängliga för WordPress-webbplatser för att lägga till värde till Google maps. Vissa av dem hänvisas till i den här artikeln för att demonstrera möjliga sätt på vilka kartor kan ge mervärde till din webbplats. Om du vill veta mer om enskilda plugins kan du titta på vårt tidigare inlägg om de bästa kartläggningsprogrammen för WordPress.

Här presenteras några idéer som du kan använda. Ingen av dem är faktiska spelväxlare – de är helt enkelt olika sätt att visa information. Men när de adopteras av en webbplats kan de få fördel med användare och kanske till och med öka konverteringarna lite. Låt oss titta på några sätt på vilka du kan vara innovativ med kartor på din webbplats!

1. Lägg till en karta till din hemsida

Gör kartor mitt på din webbplats och organisera all information relaterad till din webbplats runt den. Transnationella företag, filantropiska organisationer, ett nätverk av servrar, nästan vem som helst som har en global närvaro eller intressen över hela världen kan använda denna strategi.

På varje plats ska du visa hur centrumet och teamet bakom det lyckas. Särskilda lurar eller viktig information kan belysas i de medföljande legenderna.

NGO-aid-karta

I bilden kan du se aktiviteter och framsteg NGO Aid Map visas i kartformat på hemsidan. NGO Aid Map är ett initiativ från InterAction, en allians mellan icke-statliga organisationer i Washington, D.C. Informationen om alla organisationens projekt kan nås helt enkelt genom att klicka på markörerna på kartan.

Genom att använda en enda bild kommer du att uppnå två syften – att vända mot den globala räckvidden för din outfit å ena sidan och hjälpa användare att förstå den globala naturen i din organisation å andra sidan.

MapSVG interaktiv vektor-, Google- och bildkartor

MapSVG-plugin: Skapa interaktiva kartor i WordPress

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Om du vill lägga till kartor till WordPress på din hemsida fungerar verkligen varje mappningsprogram. Vi gillar MapSVG eftersom det erbjuder massor av fantastiska alternativ packade i ett kraftfullt plugin (läs mer i vår recension). Dra kartor från Google, anpassa dina färger, inkludera filter, lägg till bildkartor och mer. Pluskartor är enkla att infoga på din hemsida med den enkla MapSVG-kortkoden.

WP Google Maps Gratis WordPress-plugin

Bästa kartläggningsprogram: WP Google Maps

Letar du efter ett gratis alternativ för en fantastisk karta? Prova WP Google Maps (som för närvarande är betrodd av 400 000 användare) erbjuder enkla alternativ för att skapa dina egna Google Maps med anpassat tema, markörer, fullskärmsalternativ, definierad storlek (bredd, höjd, zoom), rutter, polygoner och mer. När du är redo är det enkelt att infoga din WP Google Map på vilken sida som helst med den medföljande widgeten eller kortkoden.

2. Visa resor på din webbplats eller blogg

Resa webbplatser och bloggar kan inte göra utan kartor. Använd kartor på innovativa sätt för att ta besökare på en virtuell rundtur på webbplatserna för att hjälpa dem att besluta om en resa. Eller koaxa dem till en resa genom att plotta lokala attraktioner med information packade legender. Dela information om favoritplatser eller platser. Kanske Londonpasset, en sightseeingguide för London, kan inspirera dig.

London-turist-attraktioner

På en resa kan en turist- / resebloggare använda en karta för att lägga till foton till platser de besöker. Genom att länka bilder till specifika platser är det enkelt att dela din resa med vänner och familj. De kan helt enkelt klicka på en markör för att visa bilder tagna på den platsen.

Du kan också lägga till bilderna datumvis för att hålla ett kronologiskt spår av din resa – ett slags var jag var, där jag kommer att vara spela in.

Resebloggare kan geotagga sina inlägg och inlägg kan plottas längs vägen. Detta fungerar som en fantastisk resedagbok för en resa. Regelbundna inlägg på bloggen kan hålla följare uppdaterade om framstegen du gör med dina äventyr. Detta är bara ett av många tips för att skapa en fantastisk reseblogg. Men om du letar efter en bra plugin med bildstift, leta upp till nummer 1 – MapSVG och WP Google Maps är båda fantastiska alternativ.

3. Lagra Locator

Om du har flera butiker över hela landet eller världen kan du fastställa dem på en karta med en markör och använda den som en butikslokalisator. Lägg till information för varje plats i ett verktygstips eller popup, tillåt filtrering efter kategorier eller priser eller avstånd, och hjälp kunder att hitta den butik de behöver.

Om plugin tillåter att lägga till kluster till platser där markörerna är täta, kommer det att förmedla till tittaren att han har ett val av butiker tillgängliga för honom på det området.

levis-store-locator

Ovanstående är en bild av Levi’s Store Locator. Butiken närmast användaren kan hittas genom att använda filter.

Super Store Finder för WordPress

Super Store Finder

Info & nedladdning Visa demonstrationen

En av de bästa kartläggningsprogrammen i denna kategori är säkert Super Store Finder för WordPress. Kartor är lyhörda och gör det enkelt för kunder att hitta dina närliggande platser. Administrationsfunktionerna gör det enkelt att hantera butiksplatser, meddelanden och inställningar. Och att bygga kartor är en bris med den inkluderade dra & släpp-redigeraren och intuitiva anpassningsalternativ.

WP Store Locator Gratis WordPress-plugin

Store Locator Plus Gratis WordPress-plugin

WP Store Locator innehåller anpassningsinställningar, radiefilter och kompatibilitet med plugins för populära översättningar för att anpassa dina kartor till ditt land. Letar du efter fler alternativ? Kolla in vår lista över de bästa butikslokal-pluginsna för en omfattande lista över våra favoritkartläggsplugins i denna nisch.

4. Hitta parkeringsplatser

Om du är baserad på en upptagen plats där trafiken är galen tung och parkering svår att hitta kan du försöka använda kartor på din webbplats för att hjälpa användare att hitta parkeringsplatser lättare. Om du planerar en resa till Disneyland, kartan nedan bör hjälpa dig att hitta parkeringsplatser med lätthet.

parkeringsplats-at-disney

Lägg till den här funktionen på din kontaktsida och lista tillgängliga parkeringsalternativ runt din plats. För en butik, ett stort sjukhus, ett underhållningscenter, en transportavdelning eller ett universitet skulle det vara en tankeväckande touch att lägga till den här funktionen. Om butiken har reserverat parkeringsplats i närheten, kan det också markeras på kartan.

Jag hittade ett plugin – Parkopedia-plugin – i WordPress-arkivet som kan hjälpa dig med detta, även om det inte har uppdaterats på några år så jag intygar inte att det fungerar. Istället kan det vara bättre att använda ett mer generellt plugin som Mapplic.

Mapplic Custom Interactive Map WordPress Plugin

Anpassad interaktiv karta WordPress-plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Du kan använda Mapplic för att bygga en karta för vad som helst – stadsguide, lokala skolor och till och med parkeringsplatser eller köpcentra. Välj mellan 15 inbyggda geografiska kartor eller ladda upp din egen grafik. Detta avancerade plugin erbjuder till synes obegränsade alternativ för att bygga och anpassa dina kartor med stift, höjdpunkter, bilder, djupa länkar, färger och mer.

5. Bygg ett katalog

Att göra kartor mittpunkten på din webbplats fungerar bra för en platsbaserad listningskatalog också. Företagsinformation, fastighetslistor, nästan alla klassificerade aktiviteter kan använda denna design. Det använda temat bör låta dig styra dina egna listor och kartinformation genom anpassade inläggstypfunktioner.

katalog

Plugins som Sabai Directory kommer med helt interaktiva kartor. Du kan lägga till listningsinformation som visas när du håller över markören. Sökresultaten kan uppdateras när användaren drar kartan och autofyllfunktionen betyder mindre att skriva in av användaren. Användaren har alltid möjlighet att växla tillbaka till listvy.

Många plugins tillåter dig att visa listor i kartvy. Lägg till 360 ° -vyer för att visa fastighetslistor. Kartorna kan också skräddarsys för att passa lokala företagskataloger.

GeoDirectory Directory Plugin för WordPress (gratis och premium)

GeoDirectory Directory Plugin för WordPress

När det gäller att skapa en kartbaserad katalog med WordPress kan du inte gå fel med GeoDirectory. Du kan ta tag i plugin gratis från WordPress-pluginlagret, komplett med funktioner för att skapa en kompatibel företagskatalog med drag & drop-byggare, front-end-inlägg, 15+ widgets, avancerad sökning, enkla kortkoder och stöd för som många platser som du vill lägga till. Vill ha mer? Uppgradera till pro och få premiumsupport utöver evenemang, flersorts global support, betalda för listor, geolokalisering, BuddyPress-integration, Facebook-länk och mer.

6. Visa upp kommande evenemang

Kartor kan vara en välsignelse för en webbplats som genomför evenemang på flera platser och platser – vare sig det är en galla på ett lokalt skolevenemang eller något så massivt som OS. Deltagare kan visa händelserna i kartvy.

EventON WordPress Plugin för händelsekalender

eventon

Info & nedladdning Visa demonstrationen

EventON är en ganska mycket standard plugin för att göra jobbet. Använd den för att visa händelseplatser och vägbeskrivningar. Användare kan skriva adressen för att få vägbeskrivningar. De kan hålla reda på ett evenemang och dess plats. När användare klickar på en markör på kartan kan de se titel, plats och tid relaterad till händelse i informationsfönstret. Du kan också ge en länk för besökare att köpa biljetter.

7. Visa inloggade användare

Om du driver en medlems- eller prenumerationsbaserad webbplats, varför inte använda Google maps för att visa platsen och densiteten för dina registrerade användare. Det här är bra, särskilt sociala webbplatser, till exempel sådana som körs på BuddyPress.

användar karta

Det kan vara en bra idé att också visa antalet online-inloggade användare. Besökarantal i realtid från olika regioner som är synliga för andra användare kan be många fler från dessa regioner att registrera sig. Denna subtila hårda försäljning har potential att öka dina prenumerationer med ett hack eller två.

GEO My WP Free WordPress Locator Plugin

GEO My WP Free WordPress Locator Plugin

Detta gratis plugin innehåller massor av geolokaliseringsfunktioner för inläggstyper, närhetssökning, aktuell plats och mer. Men viktigast av allt integreras det sömlöst med BuddyPress och gör det möjligt för användare att lägga till sin plats i sin användarprofil. Användare kan söka efter medlemmar i närheten, vilket gör detta till ett utmärkt tillägg för medlemsbaserade sociala webbplatser för mommagrupper, alumnföreningar, löpande grupper och mer.

8. Bonusidéer

Den mest uppenbara användningen för en karta är att lägga till den på kontaktsidan för att visa din plats och vägbeskrivningen för att nå dig. Låt besökarna använda sin kartplats som start- eller slutpunkt för vägbeskrivningen.

Nischwebbplatser kan också använda kartor på snygga sätt:

  • EN logistik webbplats eller en hyrbil-bil-webbplats eller en som guidar turister på lokala attraktioner kan använda kartor för att bestämma avståndet mellan två punkter och kartlägga den kortaste vägen. Markera områden på kartan där dörrleverans utförs. Omvägar, sökning efter platser längs rutten, platser där en förare kan ta en paus kan alla planeras till förmån för webbplatsanvändare.
  • Att göra inlägg mer relatabelt för läsarna kan bloggare associera dem med en plats på kartan. Detta kan göras genom att koppla kartplatser till dina befintliga kategorier och taggar.
  • Relatera nyhetsartiklar fäst på olika platser på en karta. Tidningar eller tidskriftswebbplatser använder ofta kartor för att ge sammanhang till berättelsen de rapporterar.
  • Taxibolag kan ge sina kunder ett alternativ att beräkna biljettpris och rutt på Google karta.
  • Om vädret är ditt företag, väderprognoser och rådande väder kan visas på en karta.
  • En spelwebbplats kan innehålla platsbaserad screengrabs och videor för att ge spelet en entusiastisk känsla för spelentusiaster.

Att avsluta vårt fantasifullt var att lägga till kartor till WordPress

Så du ser att kartor inte behöver vara tråkiga tråkiga affärer som bara hänvisas till när du är förlorad. Du kan använda dem på många kreativa och resursfria sätt för att lägga till verktyg och verve till dina webbplatser.

Har du fler exempel på hur du lägger till kartor till WordPress? Vi skulle gärna höra om det – lämna oss en kommentar nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me