Fördelar och nackdelar med att använda Sumo på din WordPress-webbplats

Fördelar och nackdelar med att använda Sumo på din WordPress-webbplats

De Sumo-paket med verktyg, tidigare känd som SumoMe, kan hjälpa dig att lägga till många användbara funktioner på din WordPress-webbplats. Eftersom nästan alla dessa funktioner är inriktade på att öka konverteringsgraden på din webbplats eller hjälpa den att bli ett mer effektivt marknadsföringsverktyg, bör varje webbplatsägare åtminstone överväga Sumo.

Men med en gratis version samt ett antal tillgängliga premiumalternativ, vilken version av Sumo ska du använda? I den här artikeln kommer vi att utforska fördelar och nackdelar med att använda Sumo genom att titta på de olika versionerna som finns tillgängliga, samt gå igenom den användarupplevelse som erbjuds när du använder det här verktyget på din WordPress-webbplats.

Vad är Sumo?

Sumo Review

Kort sagt är Sumo en svit med verktyg som kan användas på nästan alla typer av webbplatser, inklusive WordPress-webbplatser. När du har aktiverat Sumo kan du börja använda följande verktyg för att förbättra din WordPress-webbplats:

 • List Builder 3 – e-postformulärformulär och popup-verktyg för anpassat innehåll.
 • Scroll Box – ett annat verktyg för att växa din e-postlista och generera fler leads.
 • Smart Bar – visa formulär och anpassat innehåll i en hallbärstil.
 • Dela – öka dina sociala aktier och följare.
 • Värmekartor – ta reda på var dina besökare klickar på din webbplats.
 • Plus fler verktyg.

Det är en kraftfull uppsättning funktioner som alla WordPress-webbplatser bör kunna utnyttja. Från bloggare och småföretag till frilansarportföljer och e-butiker bör alla typer av webbplatser uppskatta mer trafik och bättre målkonverteringsfrekvens.

Sumo Pro Tools

När det gäller fördelar och nackdelar med att använda Sumo är alla ovanstående verktyg tillgängliga för dem som använder gratis Sumo WordPress-plugin. Detta är definitivt en proffs. Men om du vill låsa upp den fulla potentialen för detta plugin och ta bort varumärket måste du uppgradera till en av de premium Sumo-planerna. Troligtvis att vara avstängd för vissa WordPress-användare, lämna dock inte ännu, eftersom du mycket väl kan bli imponerad av Sumos användarvänlighet.

SumoMe Free vs Premium

För- och nackdelar med att använda Sumo

Som nämnts är något som kan anses både för- och nackdelar med att använda Sumo dess status som freemium-plugin. Freemium WordPress-plugins ger dig en fantastisk möjlighet att prova ett premiumverktyg utan att behöva köpa.

Uppenbarligen får du tillgång till färre funktioner och funktioner när du använder gratisversionen. Men du får uppleva hur användarvänligt plugin är innan du ekonomiskt åtar sig det. I vissa fall kanske du tycker att gratisversionen är tillräckligt kraftfull för att tillgodose dina behov utan att uppgradera – det kan mycket väl vara fallet med Sumo.

Sumo är ett freemium-plugin, så låt oss utforska de viktigaste skillnaderna mellan gratis- och premiumversioner samt fördelar och nackdelar med Sumo för WordPress-användare i allmänhet.

Sumo Pro-prissättning

Den kostnadsfria tjänsten finns fyra Sumo Pro-prisplaner att välja mellan:

 • Liten – $ 29 / mo för upp till 5 000 månatliga webbplatsbesök.
 • Medium – $ 59 / mo för upp till 50 000 månatliga webbplatsbesök.
 • Stort – $ 119 / mo för upp till 500 000 månatliga webbplatsbesök.
 • Sumo – obegränsad användning – kontakt för prissättning!

Sumo-prissättning

Uppgradering till Sumo Pro tar bort den flytande Sumo-ikonen som finns i det övre högra hörnet på din webbplats samt Powered by Powered by Sumo textlänk som visas i det nedre högra hörnet när ett popup-fönster eller annat verktyg används.

Sumo Branding

För många användare kommer Sumo-varumärket som visas på din webbplats när du använder den gratis versionen att vara ett avtal. Men om du är OK med att visa lite gratis reklam för Sumo på din webbplats i utbyte mot en serie kraftfulla verktyg, eller om du är beredd att betala för Pro-tjänsten, kan du läsa om för att få en uppfattning om hur gratisversioner och premiumversioner av Sumo fungerar med WordPress.

Sumo List Builder Email Capture Tool Free vs Premium

För att hjälpa dig utvärdera fördelar och nackdelar med att använda Sumo, låt oss titta på den användarupplevelse som erbjuds – utan tvekan en viktig faktor för att besluta om du vill lägga till ett WordPress-plugin till din webbplats eller inte. I den här delen av vår guide kommer vi att gå igenom att lägga till den kostnadsfria versionen av List Builder 3 Sumo-verktyget på din webbplats.

Om Sumo List Builder

Sumo Pop-up

I hjärtat av Sumo-paketet med tillväxtlösningar finns List Builder 3. Som namnet antyder är detta den tredje stora iterationen av ett verktyg som hjälper dig att växa din lista över e-postabonnenter. Om du har hört det populära slogan “pengarna finns i listan” och vill ta reda på om det är sant kan List Builder 3 hjälpa dig att testa dem.

Som alla andra Sumo-appar är List Builder 3 gratis att använda. Men, liksom de andra Sumo-apparna, om du vill låsa upp de avancerade funktionerna, till exempel integrationer med tredje parts tjänster och insiktverktyget som kan berätta mer om hur Sumo används på din webbplats, måste du uppgradera till en av de premium Sumo Pro-planerna.

Pop-upalternativ för Sumo List Builder

Förutom att hjälpa dig att växa din e-postlista kan verktyget List Builder 3 också användas för att visa följande innehåll i ett intelligent popup-fönster:

 • En uppmaningsknapp – pek användare till en specifik URL med en knapp.
 • Sociala delningsknappar – få fler delningar via Twitter, Facebook eller Pinterest.
 • Lägg till anpassad HTML-kod – visa ditt eget innehåll i popup-fönstret efter att du har angett HTML-koden.

När du har definierat syftet med din pop-up kan du välja från ett urval av imponerande förbyggda mönster. Du kan också ställa in storleken på popup-fönstret, inklusive ett SumoSize-alternativ som täcker större delen av webbläsarfönstret.

Sumo List Builder Pop-up Designer

Sumo pop-up formbyggare

En aspekt av Sumo som lägger den framför det mesta av tävlingen, särskilt i den kostnadsfria e-postoptinformen WordPress-plugins-kategorin, är det intuitiva pek-och-klick-användargränssnittet. Standardformulärinställningarna ser bra ut. Men tack vare formulärbyggaren kan du enkelt anpassa dem för att tillgodose dina behov.

Sumo List Builder Pop-up Triggers

Sumo Pop-up Triggers

När det gäller att bestämma när och var du ska visa popup-fönstren på din webbplats får du en bra mängd kontroll. Sumo-popup-triggers inkluderar:

 • Tidsinställd – popup-fönster som visas efter en viss tid.
 • Användarlöv (aka exit intention) – visa en popup-fönster strax innan en användare lämnar din sida.
 • Klicka på Triggers – öppnar popup-fönstret när du har klickat på en länk.

Det är fantastiskt att se utlösningsintensivutlösaren tillgänglig för användare av den kostnadsfria versionen av Sumo. Att kunna visa popup-fönster utan att störa användarupplevelsen är avgörande.

Sumo List Builder Display-regler

Du kan också skapa visningsregler för att avgöra var, när och hur popup-fönstren ska visas på din webbplats. Några exempel inkluderar inaktivera popup-fönster för användare på mobila enheter; visar bara en popup-fönster på vissa sidor, inlägg eller webbadresser; aktivera eller inaktivera popup-fönster baserat på den hänvisande URL: n eller domännamnet; plus mer.

SumoMe ny regel

Det finns också några avancerade inställningar som är tillgängliga. Dessa kontroller kan förhindra att popup-fönstren visas för användare som redan har prenumererat och de som redan har valt bort. Du kan också instruera Sumo att meddela dig varje gång en användare prenumererar via ett popup-formulär.

Sumo ger dig också full kontroll över vad som händer när en användare prenumererar eller slutför din önskade åtgärd via formuläret.

Sumo List Builder Pro-funktioner

När det gäller fördelar och nackdelar med att använda Sumo kommer din vilja att uppgradera till premiumplanerna spela en stor roll i huruvida detta plugin är rätt för dig eller inte.

Med List Builder och andra Sumo-verktyg för e-postmarknadsföring kan du uppgradera till pro-versionen ansluta dina popup-fönster till din e-postmarknadsföringstjänst. Ja det stämmer. Såvida du inte uppgraderar, läggs inte alla som anger sin e-postadress automatiskt till din e-postlista, vilket gör att du kan utföra denna uppgift manuellt. Du kan fortfarande samla e-postadresser med gratisversionen, samt visa uppmaningar och sociala delningsknappar plus anpassat innehåll i dina popup-fönster utan att uppgradera.

Men om du uppgraderar kommer du att kunna integrera dina popup-fönster och andra Sumo-verktyg med alla de bästa e-postmarknadsföringstjänsterna inklusive MailChimp, AWeber, ConvertKit och nästan alla andra alternativ du kan tänka på.

Fördelar och nackdelar med att använda Sumo

För att hjälpa dig bestämma om detta verktyg är rätt leadgenerering och målkonverteringsplugin för din WordPress-webbplats, här är en snabb sammanfattning av för- och nackdelarna med att använda Sumo:

Fördelar med att använda Sumo:

 • Stort urval av verktyg som kan ersätta många enskilda WordPress-plugins.
 • Mycket lätt att använda med ett intuitivt användargränssnitt.
 • Detaljerade inställningar och kontroller som hjälper dig att få bästa resultat.
 • Premiumversion integreras med alla de bästa verktygen och tjänsterna från tredje part.

Nackdelar med att använda Sumo:

 • Den kostnadsfria versionen innehåller varumärken som vänder mot besökare.
 • Premiumplaner är relativt dyra.

Slutgiltiga tankar

Att genomföra installationen av List Builder 3-verktyget från Sumo-paket med appar bör ha gett dig en uppfattning om hur lätt den här tjänsten är att använda. Det tar verkligen lite tid eller ansträngning att börja använda Sumo på din WordPress-webbplats. Du borde också ha fått en uppfattning om hur gratis Sumo-plugin jämför med Sumo-premiumalternativen.

Det råder ingen tvekan om det, Sumo är en kraftfull uppsättning verktyg som kan hjälpa till att göra din webbplats effektivare, oavsett dina mål. Oavsett om du vill växa din e-postlista, få fler sociala aktier, öka försäljningen, förstå din publik bättre och mycket mer kan Sumo hjälpa.

Men om du inte är beredd att betala en relativt hög månatlig prenumerationsavgift eller visa Sumo-varumärket på din webbplats och få tillgång till en begränsad funktionsuppsättning, kan det finnas bättre blygenerations WordPress-plugins för dig.

Vad tycker du om Sumo? Skulle du betala för att uppgradera eller räcker gratisversionen för dig? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna nedan.