Fördelar och nackdelar med att köra WordPress på Ubuntu

Fördelar och nackdelar med att köra WordPress på Ubuntu

Ubuntu är ett av de bästa operativsystemen för att köra din WordPress-webbplats på. Vi vet att det är ett stort uttalande. Och i den här artikeln kommer vi att försöka packa upp den. Förutom att det är fritt tillgängligt är det också ett Linux-baserat OS med öppen källkod.

Ubuntu har släppt olika versioner av OS under åren. För den här artikeln kommer vi att referera till Ubuntu 18.04.4 LTS, eftersom det är den senaste senaste långsiktiga supportversionen. Det är viktigt att kolla versionen av Ubuntu du kan köra så fort du loggar in på din maskin för första gången.

Ubuntu Server

Till skillnad från andra operativsystem släpper Ubuntu vanligtvis en ny version av OS, Ubuntu smaker, med ett halvårsintervall och långtidsstöd vartannat år. Det har ett unikt schema som ger fem års stöd för stationära och serverversioner. Tillsammans med detta erbjuder Ubuntu nio månaders stödprogram för standardversioner som släppts.

Om du startar en företagswebbplats eller vill starta en blogg genom att köra igenom Ubuntu-operativsystemets serverteknologi är du säker på grundläggande fördelar som datasäkerhet och mycket mer. Låt oss först tänka på för- och nackdelarna med att driva en Ubuntu-driven WordPress-webbplats.

Fördelarna med att köra en WordPress-webbplats på Ubuntu

Låt oss lära oss vad som är så bra med Ubuntu, att WordPress-webbplatsägare definitivt bör betrakta det som ett alternativ för att köra sin webbplats.

Ubuntu är gratis

För en nybörjare behöver du inte oroa dig för att ha budgeten för att köra din WordPress-webbplats på Ubuntu eftersom den är helt gratis. Inga licensavgifter krävs. Ubuntu har gjort det möjligt för miljontals affärsmän, institutioner och professionella bloggare att dra fördel av sina tjänster och lansera sin webbplats med mer kontroll jämfört med delade värdlösningar.

anpassningsbar

Även om WordPress kan köras på en Microsoft-driven server föredrar majoriteten av webbplatsutvecklare Ubuntu för sina maskiner. Med Ubuntu CLI, som vi kommer att täcka mer djupgående i ett senare avsnitt, har du otroliga nivåer av anpassning av både hur du kontrollerar och hanterar din webbplats, såväl som det inre arbetet eller backend av den.

Ubuntu är idealisk för utveckling

Till skillnad från ett rent fönster som kräver att användaren installerar en Microsoft Office-svit, Java, Python och en textredigerare på skrivbordet eller datorn eller något annat, kommer en ren Ubuntu-installation att göra att arbeta mycket snabbare och enklare. Det är utformat med distinkta supportfunktioner utanför boxen som gör det möjligt för programmeraren att använda maskinerna omedelbart efter att ha skaffat dem. Något saknas? Använd kommandot apt-get för att snabbt ladda ner vad du behöver med en enda rad med kod från de många Ubuntu förråd.

Ubuntu: Utveckling

Även om Windows är mycket uppskattat för möjligheten att göra det möjligt för användaren att enkelt multitaska med hjälp av GUI, överväger fördelarna med att välja Ubuntu det eftersom det hjälper användaren att spara tid. När du väl är van vid CLI kommer du att kunna utvecklas mycket mer effektivt och snabbt samtidigt som du använder serverresursanvändningen till ett minimum.

Enkla uppdateringar

Ubuntu uppdaterar bakgrundsprogramvara utan att störa dig från att genomföra ditt projekt; av denna anledning föredrar miljontals människor det framför Windows, vilket kräver att motorn startar om vid uppdatering. Om du kör en icke-större uppdatering (t.ex.: från Ubuntu 18.04.03 till 18.04.04) kommer uppdateringen att vara snabb, enkel och kommer inte att störa din webbplats. Uppdateringarna är också mycket lättare.

Ubuntu: Enkla uppdateringar

Omfattande dokumentation

Ubuntus öppen källa naturen erbjuder samma fördel som WordPress – det är otroligt väl dokumenterat. Oavsett vad du kanske behöver, är chansen att någon har gjort en handledning om det. Nya användare kommer att upptäcka att deras sökmotor kommer att bli deras nya bästa vän när de sätter upp sin webbplats.

Mer resursvänlig

På grund av bristen på GUI är Ubuntu mycket mer resursvänlig jämfört med någon annan serverprogramvara. Det frigör utrymme för att köra din webbplats istället för att hålla servern och dess icke-väsentliga bakgrundsprocesser.

Detta gör att du dessutom kan spara lite mer. Du kan välja en mer prisvärd, mindre resursrik server, eftersom du sparar på resursanvändning.

Ubuntu är designad med Command Line Front and Center

Ubuntu är utformad med ett utmärkt kommandoradgränssnitt som är ganska lätt att lära sig som standardstöd för sin Bash. Bortsett från det har det andra kommandon som förenklar serverhantering, användning av lokala filer och utvecklingsmiljöarbete.

Säkra

Ubuntu får njuta av mycket frekventa säkerhetsuppdateringar till sin basprogramvara och erbjuder sina användare mycket mer flexibilitet när de utformar den perfekta brandväggen för din webbplats jämfört med andra operativsystem. Även om den första installationen kan kräva forskning och tid, kommer du i slutet av dagen att vara mycket väl skyddad.

Tillåter ytterligare förvar för extra programvara

Ubuntu har flera förvar; genom dem ger den ytterligare programvara för ditt system. Dessa förvar inkluderar gratis, öppen fri programvara som stöds av Ubuntu, egenutrustade enheter, gratis och öppen källkod som upprätthålls av en gemenskap, mjukvara som stöds av Ubuntu.

Nackdelarna med att köra en WordPress-webbplats på Ubuntu

Låt oss köra några av orsakerna till att Ubuntu kanske inte är det rätta valet för vissa webbansvariga.

Brant inlärningskurva

Med tanke på att det är öppen källkodsprogram som riktar sig mer mot kraftanvändare, är Ubuntu svårare att behärska. Användare som har liten erfarenhet av att använda ett kommandoradsgränssnitt kommer att spendera mycket tid på att leta upp tutorials medan de försöker utföra uppgifter. Med det sagt, när du först har förstått de grundläggande principerna bakom det, är den fortsatta inlärningsprocessen mycket enklare och definitivt värt vad du får ut av det.

Kräver experter

När ämnet för att utveckla en webbplats beaktas kräver det en expert som har behärskat olika typer av kommandon och funktioner. En komplex webbapplikation kommer troligen att kräva att flera utvecklare arbetar bakom den. Emellertid bör en WordPress-användare vara helt fin när de börjar själva.

Potentiella migrationssvårigheter

Om du funderar på att ändra en WordPress-webbplats som är värd på delade värdtjänster kan du uppleva vissa svårigheter när du migrerar en WordPress-webbplats till en server som drivs av ett Ubuntu-system.

Tips för att köra Ubuntu

Här är några tips som hjälper dig att välja Ubuntu som din webbplats som håller dig på rätt spår.

Uppdatera ditt operativsystem omedelbart och regelbundet

Efter att ha installerat Ubuntu i din maskin bör uppdatering av operativsystemet prioriteras innan du fokuserar på ditt projekt. Det rekommenderas att köra en uppdatering av den senaste versionen av operativsystemet på marknaden. Om man inte uppdaterar Ubuntu OS efter installationen finns det en stor möjlighet att uppleva svårigheter när man installerar förråd eller programvara.

Välj din önskade stack

Undersök och bestäm vilken webbserverstack som är rätt för dig. De två vanligaste alternativen är LEMP och LAMP.

Låt oss dela upp vad var och en av dem innehåller:

  • LEMP – denna server stack består av Linux, Nginx, MySQL och PHP.
  • LAMPA – det andra populära valet ersätter Nginx med Apache och innehåller Linux, MySQL och PHP också.

Det finns andra alternativ där ute, men genom att välja mellan dessa två kommer du att säkerställa enklare webbplatshantering, eftersom de är de mest dokumenterade staplarna som finns tillgängliga.

Börja forska

Börja undersöka kommandoradsgränssnittet, lära dig de mest populära kommandona som krävs och välj en föredragen anslutningsmetod. Vanligtvis, när du använder en Ubuntu-driven VPS, måste du ansluta till servern via SSH. Om du är Microsoft Windows-användare kan du överväga att prova Spackel. Under tiden, om du använder Linux eller iOS, kommer du att kunna ansluta till din server via terminalen.

Lär dig kortkommandon

Detta är en av fördelarna med att köra din WordPress på Ubuntu. Det ger flexibilitet som gör det möjligt för användaren att ställa in önskade genvägar som du väljer som hjälper dig med enkel öppning av applikationer, växlingsrutor etc. Oavsett om du använder nano redaktör eller dela rutor med tmux, Det är viktigt att bekanta dig med olika kortkommandon som hjälper till att hantera din server bättre.


Det är helt uppenbart att du nu förstår fördelarna med att driva en WordPress-webbplats på Ubuntu. Beslutet är så småningom ditt. När det gäller att välja den ideala webbhotell för din webbplats är det mycket att tänka på.

Innan du tar ett slutligt beslut är det viktigt att ta tid och titta på tillgängliga alternativ. Som nybörjare av WordPress är det viktigt att ha realistiska mål med tanke på att den erfarenhet du har och webbplatsens mål som du har kommer att hjälpa dig att hålla din dröm vid liv och ta det bästa beslutet.

Om du letar efter en gratis och enkel värd som inte kräver mycket krångel, rekommenderar jag att du kör din WordPress-webbplats på Ubuntu. Utan budget kommer du säkert att dra nytta av den. Detta är en utmärkt plats där du kan starta ett litet företag och växa det utan mycket väsen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me