Google+ för WordPress – Tips & plugins för din blogg

Även om alla har hört talas om Google Plus är det ofta den sista kanalen för sociala medier som folk tänker på när de marknadsför sina affärer. Genom att arbeta på liknande sätt som Facebook och Twitter erbjuder Google Plus allt du kan förvänta dig av en social media-kanal. Google Plus visar ett flöde av händelser och inlägg som nyligen gjorts, låter dig följa andra och bygga ditt eget efter, dela ditt eget innehåll, gilla och kommentera andras erbjudanden och mycket mer. Men med Googe Plus utan tvekan mindre populära än några av de andra sociala plattformarna där ute, varför ska du använda den??

I den här artikeln överväger vi fördelarna med att använda Google Plus och hur du kommer igång med det. Sedan tittar vi mer på hur du kan använda denna sociala medieplattform för att marknadsföra ditt företag och hur du kan integrera den med din WordPress-webbplats.

Varför använda Google Plus?

Google Plus

Google Plus är en idealisk plattform för att marknadsföra ditt företag, kontakta potentiella kunder och interagera med din nuvarande fanbas. Google Plus använder och integreras enkelt med en rad Google-verktyg, inklusive Google Photos, Hangouts, Maps, Kalender, YouTube och många fler. Detta gör att publicering på Google omedelbart blir en snabbare och enklare process än många andra sociala kanaler.

Och det är inte allt, regelbundet engagemang på Google Plus hjälper till att förbättra rankningen på webbplatsens sidor och inlägg i Googles sökmotor. De som följer dig på den här kanalen kommer också att få ditt Google Plus-innehåll att visas om de söker på Google med liknande sökord. Slutligen tar Google Plus inte ut dig för att marknadsföra dina företags inlägg, och på grund av dess “cirklar” -funktion kan du rikta ditt innehåll mot specifika grupper av människor.

Så nu vet vi lite om Google Plus och fördelarna med att använda det, låt oss titta på hur vi kommer igång …

Komma igång med Google Plus

Det är extremt snabbt och enkelt att registrera sig med Google Plus. Men du behöver ett Google-konto för att göra det. Överst på Google Plus-hemsidan väljer du knappen “Logga in” och följ antingen instruktionerna för att skapa ett nytt Google-konto, eller välj det Google-konto du vill logga in med.

Visa din nyhetsflöde

Hemsida

När du loggar in på Google hittar du din Newsfeed på den ursprungliga ‘startsidan’. Din Newsfeed innehåller ett urval av inlägg publicerade, delade och gillade av dina följare, rekommenderade inlägg, ämnen att utforska, artiklar som trender på Google Plus och mer. Se din Newsfeed för att ta reda på vad som har hänt på Google Plus och vad andra publicerar.

Under varje inlägg som visas visas en knapp på 1+. Detta är ekvivalentet med ett “Gilla” på Facebook. Antalet 1+ som ett inlägg har fått visas bredvid ikonen 1+. Du kommer också att se en kommentarruta och en delningsikon som visas under inlägg. Det är viktigt att engagera sig med andra i din nisch för att hjälpa till att växa ditt följande. Att gilla, kommentera och dela inlägg är ett effektivt sätt att göra det.

Redigera din profil

Profilsida

Din profil är den sida som dina följare kommer att se när du checkar ut på Google Plus. Därför är det viktigt att du fyller i alla nödvändiga detaljer på din profilsida och gör den så välkomnande och detaljerad som möjligt.

Det finns ett antal sätt att anpassa din profilsida. För att göra det, välj ‘Profil> Redigera profil’ i vänstra menyn i din Google Plus-instrumentpanel. Här kan du skriva din egen tagline och ladda upp en profilbild och bakgrundsbild för din sida.

Du kan också lägga till information om dig själv. Klicka på “Om” på din profilsida för att lägga till ditt födelsedatum och ditt yrke samt ladda upp album. Kom dock ihåg att om du väljer att lägga till den här informationen kommer den också att visas på dina andra Google-tjänster, som Google Drive och Photos. Välj ikonen ‘+’ för att lägga till andra detaljer som information om arbete och utbildning, där du bor och länkar till dina andra sociala medieprofiler och webbplatser.

Din profilsida visar också alla inlägg du har publicerat eller delat, liksom de gemenskaper du har gått med och samlingar du har skapat. Vi kommer att täcka gemenskaper och samlingar vidare i artikeln.

Lägg till följare

människor

Under ‘Människor’ i din vänstra instrumentpanelmeny kan du hitta personer att följa, se vem som följer dig och hantera de du följer. Under fliken “Hitta människor” kommer Google Plus att föreslå personer du ska följa, och du kan också söka efter specifika individer med hjälp av sökfunktionen högst upp på sidan.

Fliken “Följande” låter dig se vem du följer. En av funktionerna som skiljer Google Plus från andra sociala mediekanaler är deras begrepp “cirklar”. Med cirklar kan du skapa olika grupper och du kan placera dina följare i dessa grupper i enlighet därmed. Detta kan då vara särskilt användbart för att skapa specifika målgrupper för att marknadsföra olika typer av innehåll till.

Börja posta

Lägg till inlägg

För att posta i Google Plus väljer du “Hem” eller “Profil” i menyraden och klickar sedan helt enkelt på pennikonen i det nedre högra hörnet på skärmen. Skriv ditt inlägg i popup-fönstret, lägg till interaktiva länkar, bilder, dela din plats och mer. När den har publicerats kan du fortfarande redigera ett inlägg, flytta det till en samling, fästa det till toppen av din profil och inaktivera kommentarer eller delning för att nämna några alternativ.

Hur du använder Google Plus för att marknadsföra din WordPress-webbplats

Så nu vet du lite om hur du kommer igång med Google Plus. Ta dig tid att bekanta dig med denna sociala medieplattform. När du är säker på att använda Google Plus är nästa steg att överväga hur du använder den för att bäst marknadsföra din WordPress-webbplats.

Aktivera Google Plus för ditt varumärke

Skapa ett varumärke

Om du vill marknadsföra din WordPress-webbplats på Google Plus måste du skapa ett Google Plus-varumärkkonto. Genom att ställa in ditt varumärkes egen sida kan fans enkelt söka, hitta och följa dig på Google Plus. Ditt varumärke kan också publicera, kommentera och dela samt skapa egna samlingar och gemenskaper.

För att skapa ett Google Plus-varumärkkonto öppnar du Google Plus varumärke sida. Ge namnet på din varumärke och välj “aktivera”. Google Plus öppnas sedan inom ditt nya varumärkkonto. Du kan skapa så många varumärkkonton som du vill och växla mellan dem och ditt personliga konto genom att klicka på kontots ikon i det övre högra hörnet.

Ditt varumärkkonto kommer att vara helt tomt när du ställer in det. Så du kommer att behöva spendera tid på att redigera ditt varumärkes profilsida, hitta personer att följa, skapa samlingar och generellt sätta upp ditt varumärke.

Optimera din Google Plus-sida

Optimera varumärkessidan

Försök och koppla varumärket på din Google Plus-sida så nära som möjligt till din webbplats. Bortsett från att visa samma namn, använd samma logotyp och bilder så att sidan omedelbart kan kännas igen för dina fans som försöker ansluta till dig på Google Plus.

Under ‘Profil’ väljer du ‘Redigera profil> Hantera sida’. Här kan du lägga till kontaktinformation, länkar till din webbplats och andra sociala medieplattformar. Klicka också på ‘Berättelse’ för att skriva en beskrivning av ditt företag och se till att du inkluderar sökord och ytterligare länkar till innehåll på din webbplats.

När du skapar inlägg, använd nyckelord som du vill ranka efter i texten. Lägg till samtal till handling, länkar till din webbplats och ställ frågor för att engagera dina följare och starta diskussioner. Hashtags används också på Google Plus för att göra det möjligt för läsarna att snabbt hitta det innehåll de söker efter. Lägg alltid till relevanta hashtags i slutet av ett inlägg för att öka trafikströmmarna till ditt innehåll.

Gå med i gemenskaper

Ny gemenskap

Gemenskaper är ett effektivt sätt att få kontakt med andra i din nisch. Under ‘Upptäckt’ i menyfältet kan du visa de många kategorierna i gemenskapen eller söka efter en specifik gemenskap i sökfältet. Du kan också skapa dina egna gemenskaper under ‘Gemenskaper> Skapa gemenskap’.

Genom att gå med i gemenskaper kan du komma åt din målgrupp, dela inlägg, chatta om relevanta ämnen och se vilka ämnen som diskuteras brett i din bransch. Gemenskaper är också ett bra ställe att bli dig känd som expert på ditt område och hjälpa till att öka dina följare.

Skapa samlingar

Skapa en samling

Genom att skapa en mängd olika ‘samlingar’ kan du gruppera ditt innehåll och dela det med specifika målgrupper. För att skapa en samling klickar du på “blyerts” -ikonen längst ner på din “profil” eller “hemsida” -sida. Klicka sedan på länken bredvid ditt namn och välj ‘Skapa en samling’. Det är här du kan också välja vilken samling du vill publicera nytt innehåll också.

Samlingar och deras innehåll kan delas med dina ‘cirklar’ och följare kan välja att följa enskilda samlingar. Detta är ett utmärkt sätt att skicka rätt innehåll till rätt personer, och inte överbelasta dina följare med irrelevant information.

Hur du integrerar din WordPress-webbplats och Google Plus-kanal

Det är viktigt att se till att du marknadsför din Google Plus-sida på din WordPress-webbplats för att uppmuntra dina besökare att följa dig. Om du visar sociala medier följer knappar och ett socialt flöde hjälper dig att uppnå detta.

Visa sociala medier Följ knappar

Monark

Monarch från eleganta teman är en effektiv plugin för sociala medier som ger eleganta följeknappar som kan visas på olika platser på din webbplats. När dina besökare har anslutit dig på Google Plus kommer du att kunna hålla kontakt med dessa potentiella kunder och öka chanserna för att de åter besöker din webbplats i framtiden.

Bädda in ett Google Plus socialt flöde

Flow-Flow G + Social Stream

Att bädda in ett socialt flöde i sidor eller widgetar på din WordPress-webbplats är ett annat sätt att vädja till dina besökare. Flow-Flow WordPress Social Stream gör att du kan visa innehåll och diskussioner från din Google Plus-profilsida (plus 15 andra sociala nätverk och flöden) på din webbplats. Detta hjälper dig att ge dina besökare en kort överblick över vad de saknar om de inte följer dig på Google Plus. I slutändan bör användning av ett socialt flöde leda till en ökning av din Google Plus-följning och låta dig hålla kontakt med din publik väl efter att de har lämnat din webbplats.

Slutliga tankar om att använda Google Plus

Som du kan se kan Google Plus vara ett riktigt vapen i din rustning, vilket hjälper dig att ge dig en stor fördel jämfört med din konkurrens. Denna sociala mediekanal hjälper dig att marknadsföra din webbplats, nå nya potentiella kunder och hålla kontakt med nuvarande följare. Förutom allt detta kommer det också att förbättra din ranking i Google. Så vad väntar du på … det är dags att registrera dig med Google Plus!

Vilken är din upplevelse av att använda Google Plus? Dela gärna dina tankar på den här sociala mediekanalen i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me