Grunderna för marknadsföring av sociala medier för din WordPress-webbplats

Grunderna för marknadsföring av sociala medier för din WordPress-webbplats

Sociala medier marknadsföring är ett bevisat sätt att få fler besökare på din webbplats. Detta i sin tur hjälper dig att generera fler leads, försäljning och affärer från din WordPress-webbplats – något vi alla vill ha från vår online närvaro rätt?

Oavsett om din webbplats är ny eller etablerad, har det aldrig varit en bättre tid att utnyttja kraften i sociala medier för att växa din publik. Även om du tror att du redan har tagit hand om optimering av sociala medier för din WordPress-webbplats, med nya plattformar dyker upp hela tiden, finns det alltid mer du kan göra.

Inte bara ger sociala medier dig fler kanaler att hitta och interagera med din målgrupp, om du ställer in din WordPress-webbplats på rätt sätt kan du bygga en armé av fans som är villiga att dela ditt innehåll och sprida ditt varumärkes budskap helt enkelt för att de älskar ditt innehåll och vad du har att erbjuda.

Hur man utnyttjar sociala medier för att växa din webbplats publik

Det kan dock vara svårt att uppdatera din webbplats och blogg, än mindre att bygga en närvaro på sociala medier. Var hittar människor tid att ständigt tweeta och posta och fästa innehåll av hög kvalitet på sociala medier? Den här artikeln kommer att dela några användbara verktyg och plugins för WordPress-användare som hjälper dig att hålla koll på sociala medier virvelvind.

Dessa lösningar är utformade för att spara tid, öka publikens interaktion och bättre marknadsföra din webbplats, varumärke eller företag online. Genom att implementera bara en eller två av dessa metoder bör du hjälpa dig att börja öka antalet besökare på din webbplats och ge dig fler möjligheter att konvertera mot dina mål, vad de än är.

Gör ditt innehåll lätt delbart

Det räcker inte längre att skriva bra innehåll för din webbplats. Människor skriver bra innehåll på webbplatser överallt, så hur kan du sticka ut? För att göra det enkelt för din målgrupp att hitta ditt innehåll, läs det och sedan komma tillbaka för mer du behöver för att marknadsföra din webbplats på de mest lämpliga sociala medienätverk.

Delningsknappar för sociala webbplatser

Att ha mycket synliga sociala delningsknappar på din webbplats kan göra en enorm skillnad för hur ofta ditt innehåll delas, vilket i sin tur påverkar din webbplats trafiknivåer. Genom att lägga till dessa knappar kan dina besökare klicka på dem för att dela ditt innehåll med sina vänner och följare på ett ögonblick.

Dessa knappar kan också uppmuntra dina besökare att kolla in dina egna profiler och bestämma om de ska följa dig på sociala medier. Detta ger dig en annan möjlighet att få kontakt med din publik och förvandla engångsbesökare till upprepade läsare.

De bästa sociala delningsknapparna Plugins för WordPress

AddThis Social Share Plugin

Ett fantastiskt gratis WordPress-plugin som lägger till sociala delningsknappar på din webbplats är AddThis. Plugin visar attraktiva sociala delnings- och följeknappar för varje innehåll på din webbplats. Detta kommer att uppmuntra människor att omedelbart gilla eller tweeta en artikel när de är färdiga med att läsa den så att du kan få fler sociala aktier.

Skapa tweetbara citat

Bättre Klicka för att Tweeta Gratis WordPress-plugin

WordPress-plugin Better Click to Tweet är ett annat bra verktyg som kan öka hur ofta ditt innehåll blir delat. Det låter dig bädda in citat i dina artiklar som dina läsare kan tweeta till sina följare med bara ett klick. Om du väljer de rätta citaten från ditt innehåll för att bli klickbara tweets, när de dyker upp i någons tidslinje kommer de att väcka intresse och dra dem till din webbplats. Dessutom kan du enkelt anpassa utseendet med lite CSS

Visa upp dina följare

SocialFans Counter WordPress Plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Om du letar efter ett socialt delningsplugin med lite försprång vill du få SocialFans. Denna premium sociala plugin visar dina besökare hur populär du är och ger din webbplats extra trovärdighet och socialt bevis. Folk är också mer benägna att gå med på sociala medier om de kan se att du redan har många följare och aktivt engagerar dem där.

Betydelsen av delbara bilder

Bilder är en avgörande del av en framgångsrik kampanj för sociala medier. Folk är nu mer benägna att se och läsa ett socialt medie-inlägg som innehåller iögonfallande bilder. Detta visuella innehåll kan också öka chansen för att din publik delar dina blogginlägg eller medier på sociala medier på sina egna kanaler. Om en bild ser bra ut på din webbplats finns det en god chans att de gärna utnyttjar den för att förbättra sitt eget sociala mediefoder.

Varje inlägg som du publicerar, vare sig det är på din blogg eller på dina sociala mediekanaler, måste innehålla intressanta och relevanta bilder. Om människor gillar ditt innehåll och bilderna återspeglar innehållet kommer de mer troligt att dela dem. På samma sätt, om någon ser en bild på sociala medier som omedelbart tar sin uppmärksamhet, finns det en större chans att de ska kolla in den medföljande artikeln eller skicka om det meddelandet till sina följare.

Gör det enkelt att dela dina bilder

Pinterest Pin it-knappen på Plugin för bildförflyttning

Om du har en bildtung webbplats kommer du att dela dessa bilder på Pinterest. För att dela dina bilder snabbt och enkelt för dina besökare kan du installera gratis Pinterest Pin It-plugin. Detta gratis plugin kommer att lägga till en “pin it” -knapp till varje bild så om någon vill fästa bilden på sin Pinterest-vägg behöver de bara klicka. Det här är ett bra sätt att dela dina bilder på Pinterest och öka trafiken till din webbplats.

Monark

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Om du vill ha ännu fler alternativ för att göra dina bilder delbara är den kraftfulla Monarch från eleganta teman en premium socialt delningsplugin för WordPress som du bör kolla in. Monarch erbjuder några utmärkta alternativ för social delning samt ett särskilt enkelt och effektivt sätt för människor att dela dina bilder på olika sociala medieplattformar.

När Monarch har konfigurerats behöver besökare på din webbplats bara sväva över en bild för att se ett urval av sociala delningsknappar. Den här bilden kan delas på sociala mediekanaler enligt din publiks val med bara några klick. När läsarna delar dina bilder är det mer troligt att du ökar trafiken till din webbplats och genererar nya potentiella kunder.

Det är värt att påpeka att att köpa Monarch också ger dig tillgång till det imponerande Bloom-e-postformuläret för opt-in-form och ett stort urval av WordPress-teman av hög kvalitet.

Integrera sociala medier på din webbplats

Om du har massor av sociala interaktioner som händer på dina sociala plattformar är det viktigt att du visar dem på din webbplats. Om dina besökare ser att dina sociala medier har mycket på gång och är mycket populära kommer de att vilja delta i konversationen.

Genom att visa ditt Instagram-flöde på din webbplats, din Facebook-vägg eller dina senaste tweets kan din publik snabbt få en känsla av vad som händer i ditt sociala nätverk och fatta ett beslut om att engagera sig eller inte.

Bädda in flöden på din WordPress-webbplats

Flow Flow Social Stream WordPress Plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Vårt bästa val för att skapa ett socialt flöde med WordPress är Flow-Flow. Detta superladdade premium-plugin har allt du behöver för att skapa en allt-i-ett social vägg på din webbplats. Det här är ett utmärkt sätt för läsarna att ta reda på vad du har gjort och snabbt; se vilka webbplatser du är aktiv på.

Juicer Social Feeds Plugin

Alternativt är Juicer ett gratis WordPress-plugin som också gör det enkelt att bädda in dina sociala medieflöden på din webbplats. Du kan installera och använda detta plugin gratis (bara registrera dig för ett gratis konto för att aktivera det) eller uppgradera till deras premiumplan för fler funktioner.

Det marknadsför inte bara dina sociala mediesidor på din webbplats, det ger också analys av vem som använder ditt flöde och hur de interagerar med det. Detta hjälper dig att se vilka sociala medieplattformar som är mest populära bland din målgrupp och vad du kan göra för att optimera marknadsföringen av din webbplats.

Automatisering av sociala mediedelningar

Att ständigt tweeta, fästa och posta på sociala mediekanaler är viktigt om du vill ha en stark online-närvaro. Men det är också extremt tidskrävande och svårt att organisera. Tack och lov finns det några verktyg som kan hjälpa dig att automatisera dessa uppgifter och spara lite tid.

MIssinglettr

Info & nedladdning

MIssinglettr är ett av de bästa sätten att automatiskt dela innehåll på sociala medier. Detta praktiska verktyg delar om innehåll på din webbplats under hela året med en tankeväckande kampanj och innehållskalender. Allt du behöver göra är att välja vad du vill dela, vilka sociala sidor du ska använda, ställa in ett schema, lägga till branding och hashtags och sedan godkänna din kampanj. Det är så enkelt.

Återuppliva Old Post WordPress Plugin

Info & nedladdning Visa demonstrationen

Revive Old Post Pro-plugin är ett annat verktyg som sparar mycket tid och ansträngning. Detta är tack vare dess förmåga att publicera gammalt blogginnehåll till dina sociala medienätverk du väljer. Det betyder att du inte längre behöver skriva konstant nytt innehåll bara för att få uppmärksamhet från dina följare.

Dessutom behöver du inte oroa dig för att ditt gamla men ändå värdefulla innehåll går förlorat och glömt. Detta plugin låter dig välja vilken typ av artiklar du vill ha publicerat på sociala medier, hur ofta och var. Det finns en gratis version av detta plugin, men om du verkligen vill automatisera dina sociala medier delningsinsatser, är det värt att överväga att betala för den kommersiella versionen och se hur mycket mer trafik det kan köra till din webbplats.

Hootsuite Social Manager

Ett ännu mer funktionsrikt alternativ för att organisera din publicering på sociala medier är Hootsuite. Detta är en kraftfull premiumlösning för att hantera din marknadsföring på sociala medier, och erbjuder många alternativ för social delning, analys och säkerhet, bland många andra saker. Med Hootsuite kan du också schemalägga inlägg automatiskt. På så sätt kan du använda olika innehåll på olika sociala medieplattformar vid olika tidpunkter. Det betyder att du inte behöver lägga ut dig själv, men ändå kan du nå din publik på rätt sociala mediekanaler vid rätt tidpunkter.

Slutliga tankar om marknadsföring av sociala medier för WordPress

Alternativen ovan är bara några av de många sätten du kan utnyttja sociala medier för att öka trafiken till din WordPress-webbplats och förhoppningsvis generera mer försäljning, intäkter eller provisioner. Men som de flesta saker i livet finns det inget definitivt svar när det gäller hur man använder sociala medier effektivt. Beroende på vilken typ av webbplats du har och din målgrupp vad du behöver kommer att variera. Ta dig tid, testa olika plugins och lösningar och se bara vad som fungerar bäst för dig.

Hur marknadsför du för närvarande din webbplats på sociala medier? Vilka åtgärder har du vidtagit för att automatisera denna process? Vilken typ av resultat har du sett från dina ansträngningar? Dela dina tankar och erfarenheter i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me