Hur du anpassar sökresultatsidor i WordPress

Hur du anpassar sökresultatsidor i WordPress

När du söker på en vanlig sökmotor som Google är det mycket osannolikt att du inte kommer att få några resultat (såvida du inte söker efter något helt nonsensiskt, men även då …). Detta kan dock hända mer regelbundet än man skulle vilja när man använder en WordPress webbplats interna sökfunktion.

Många av dina webbplatsbesökare vill hitta mer information om dig, ditt företag eller dina produkter. Om de träffar en tom sida efter att ha skrivit en fråga i din sökfält, är det dock troligt att de kommer att lämna din webbplats. Detta gäller särskilt om de är vana vid Google eller en liknande sökmotor.

Internetanvändare förväntar sig vissa funktioner från webbplatserna de besöker. Det är viktigt att du arbetar med deras förväntningar när det gäller sökning. Att ha en anpassad sökningssida som innehåller de artiklar de har använt för att hjälpa dem att vara intresserade och engagerade i ditt innehåll.

I det här inlägget diskuterar vi vilka sökresultatsidor är och varför de är viktiga. Sedan beskriver vi hur du anpassar din WordPress resultatsida för att inkludera den funktionalitet som dina läsare förväntar sig att se. Låt oss börja!

Vilka WordPress-sökresultatsidor är (och varför de är viktiga)

WordPress sökresultatsidor

Exempel på sökresultat för “sökning”

När en av dina läsare skriver ett ord eller en fras i sökrutan på din WordPress-webbplats ser de en sida med allt innehåll som matchar deras fråga. Detta är känt som en sökresultatsida. Naturligtvis skiljer sig en intern sökresultatsida från de resultat du skulle se på en sökmotor som Google. För det första kommer den interna sidan bara att lista en lista över artiklar som är tillgängliga på din webbplats snarare än på hela internet.

En intern sökresultatsida är viktig för alla webbplatser som har textinnehåll och är tillgängliga via vanliga sökmotorer. I allmänhet kommer en av tre saker att hända när någon landar på din webbplats från en grundläggande internetsökning. De hittar omedelbart vad de letar efter, de kommer att använda din inbyggda sökning för att hitta informationen, eller så lämnar de din webbplats. Därför är din chans att hålla läsarna på din webbplats beroende av deras förmåga att snabbt hitta det de letar efter. Att göra det möjligt för besökare att söka och visa resultat på din webbplats är ett av de enklaste sätten att hålla dem kvar längre.

Varför du bör anpassa dina sökresultatsidor för WordPress

Besökare kommer till din webbplats med vissa förväntningar. Medan de inte letar efter samma resultat som de skulle få från Google, kan de förvänta sig att se liknande funktioner. Detta kan inkludera föreslagna stavningar, innehållsförslag baserat på deras första sökning och mer.

Att ha en anpassad sökresultatsida kan hålla dina läsare engagerade med din webbplats och dess innehåll, även när deras sökningar blir torra. Dessutom ger du dina läsare allt de förväntar sig av en vanlig sökmotor. Genom att härma populära sökmotorer kan du också lägre avvisningsfrekvens på din webbplats.

Om det görs korrekt erbjuder en anpassad resultatsida flera ytterligare fördelar. Det kan:

  • Hjälp besökare att hitta det de letar efter
  • Håll besökare på din webbplats längre
  • Erbjudande relaterade informationssökare kanske inte visste att de behövde
  • Visa lite personlighet
  • Visa att du bryr dig om de små sakerna, inklusive att vara till hjälp

I slutändan skapar du ett värde för dig och dina besökare att anpassa dina WordPress-sökresultat för att närmare imitera en traditionell sökmotor. Bäst av allt, du kan göra det enkelt genom att använda plugins!

Hur du anpassar dina sökresultatsidor i WordPress

Mångsidigheten med WordPress gör att du enkelt kan anpassa dina sökresultat. Du kan använda kod för att ändra search.php fil, till exempel, eller så kan du använda ett plugin. Vi rekommenderar det senare tillvägagångssättet eftersom plugins är enklare för de flesta WordPress-användare att installera och underhålla.

Det finns flera alternativ du kan använda för att anpassa dina interna sökresultatsidor. Medan du alltid kunde dyka in i search.php kod (även om detta bäst lämnas till erfarna användare som är bekväma med PHP- och CSS-kodning), det finns flera plugins som du kan använda för att implementera simialr-ändringar. Att hitta den funktionalitet som fungerar bäst beror på dig och din webbplats. Små personliga webbplatser kan dra nytta av gratis plugins, medan större webbplatser kan behöva en premiumlösning.

Som alltid rekommenderar vi också att du säkerhetskopierar din WordPress-webbplats innan du gör några uppdateringar eller ändringar. Låt oss dyka in!

1. Inkludera eller markera söktermen som en påminnelse om den ursprungliga sökningen

Sök i allt plugin

Ett av de bästa tips som jag någonsin har hört om interna sökresultatsidor är ju närmare du kan få dem att se ut som vanliga Googles sökresultatsidor, desto bättre. Ett sätt att göra detta är att inkludera sökordet som din besökare sökte högst upp på sökresultatsidan. Detta är en enkel teknik för att visa besökare en sökning gjorde förekommer även om det kom tomt (och kanske var en skrivfel den skyldige). Det gör också att dina läsare kan dubbelkontrollera att de har angett rätt fras och att de stavade orden korrekt.

Sök i allt är ett gratis plugin som fungerar med standardsökfunktionen för WordPress. Det gör det möjligt för användare att söka på alla sidor som inte är lösenordskyddade på din webbplats. Om erbjuder dessutom funktionalitet som gör det möjligt att markera söktermer på resultatsidor och ge dina användare värdefull information.

Inkludera söktermen på sökresultatsidorna

För att göra detta manuellt måste du börja med att skapa ett barntema (om du inte är säker på det, kolla in vår guide om hur du skapar ett WordPress-barntema).

Skapa sedan en search.php fil i ditt helt nya barntema och kopiera över koden från ditt gamla tema (du kan hitta detta genom att antingen öppna temafiler på din server via FTP, eller från din WordPress-instrumentpanelen under Utseende> Editor> Search.php). Nu kan du ersätta standardtiteln i ditt barntema search.php med följande:

found_posts; ?> : ""

Detta visar titeln med antalet inlägg som hittades följt av termen som sökts. Så det ser ut som “15 sökresultat hittade för: Min sökfråga”.

Markera söktermen i resultat

Markera plugin för söktermer

En annan sak du kanske vill göra är att markera söktermen i sökresultaten. På det här sättet, när besökare på din webbplats presenteras med sökresultat, markeras deras söktermer inom de enskilda resultaten. Plugin Markera söktermer tjänar denna roll väl. Det är enkelt men kan hjälpa dig att rikta dina besökare mer specifikt till det de letar efter.

2. Lägg till föreslagna stavningar i fall av typfel

Relevanssi Better Search Plugin

Tack vare populariteten hos Google och andra sökmotorer förväntar sig de flesta webbplatsbesökare att se stavförslag när de interagerar med din sökfunktion. Att lägga till den här funktionen på dina resultatsidor förbättrar användarupplevelsen genom att hjälpa dem att hitta det de letar efter även om de inte vet hur man stavar det.

Med över 100 000 aktiva installationer, Relevanssi är ett av de populäraste WordPress-pluginsna för sökning. Medan Sök allt fungerar med WordPresss standardfunktionalitet, Relevanssi ersätter sökfunktionen helt. Dess gratis tjänster är perfekta för små eller personliga webbplatser, medan premiumversion erbjuder fantastisk funktionalitet för stora och flerplatsansvariga. Förutom den föreslagna stavfunktionen ger detta plugin en rad alternativ, inklusive möjligheten att söka taggar, kommentarer och kategorier.

3. Lägg till föreslagna sidor för att bibehålla intresset på din webbplats

Sök & filtrera WPSOLR-plugin

Ett av de bästa sätten att använda dina resultatsidor, förutom att tillhandahålla den sökta informationen, är att tjäna upp innehåll som liknar det som användare letar efter. Om du någonsin har sökt Amazon för en produkt har du antagligen sett förslag på andra produkter baserat på den sökningen. Denna metod för att sätta värdefullt innehåll framför besökarna kan öka den tid de tillbringar på din webbplats. Och genom att föreslå sidor för läsare att gå till – även om det inte är relaterat till deras sökfråga – kan du göra mycket för att minska din studsgrad.

Om du letar efter sökfunktioner som fungerar som Amazon eller eBay gör rekommenderar vi WPSOLR-plugin. Det gör att du kan presentera relaterat innehåll för sökare och mycket mer. WPSOLR är ett annat freemium-plugin och erbjuder funktioner på företagsnivå som bara förbättras vid köp av sina premiumversioner. Även om detta plugin kan fungera för de flesta webbplatser, kanske du vill överväga premiumversionen för e-handel eller stora webbplatser i synnerhet.

Better Search Plugin

Ett annat enkelt alternativ för detta är plugin för Better Search. När du har installerat kan du infoga en värmekarta för dina mest populära sökningar i form av en widget. Detta kommer att säkerställa att besökarna får massor av alternativ för vart de ska gå nästa.

4. Lägg till en sökruta

Lägg till Sök i menyplugin

Ett annat sätt att hålla folk på din webbplats och engagera sig i sina sökningar är att lägga till en sökruta på sökresultatsidan om det inte finns någon som redan ingår i ditt tema. Detta är särskilt användbart om inga resultat returneras och du vill uppmana användare att prova en annan sökfråga. Ett enkelt sätt att lägga till en sökruta är med det gratis Lägg till sök i menyplugin – bara installera och använda plugin-inställningarna för att anpassa ditt sökformulär och resultat.

Du kan också lägga till en sökruta direkt till valfri sida (via ditt barntema, som nämnts ovan) genom att använda kärnverksamheten WordPress “get_search_form ();”.

Detta visar sökformen enligt definitionen av searchform.php temafil eller om det inte finns WordPress kommer att mata ut HTML för en vanlig sökform. Du kan lära dig mer på KODEX.

Detta kommer att göra det så att dina besökare inte har några ursäkter för att komma på spåret på din webbplats. När du alltid styr dem tillbaka i rätt riktning ser du till att du gör din del för att förbättra människors upplevelse på din webbplats. Och jag kan försäkra er just nu, den typen av uppmärksamhet på detaljer blir inte obemärkt eller uppskattad.

5. Ajax din sökning

Ajax Search Lite Plugin

Det sista alternativet vi vill nämna idag för att hålla läsarna engagerade med din webbplats är att lägga till Ajax-sökresultat så att dina läsare kan använda en “live” -sökning. Den gratis Ajax Search Lite-plugin gör det möjligt för användare att söka på din webbplats med resultat uppdaterade när de skriver. Plugin innehåller tillagda alternativ för kategorifilter, Googles autofullständig och sökordsförslag.

För fler alternativ överväga att uppgradera till Ajax Search Pro. Premiumversionen av plugin ger stöd för bbPress, BuddyPress, WooCommerce och JigoShop så att användare kan söka i alla dina anpassade inläggstyper. Dessutom finns det funktioner för caching, anpassade fält, 100+ designteman, 4 layouter och mycket mer.

Verktygssökning

Eller överväg att använda verktygssökning. Förutom stöd för Ajax-sökresultat lägger plugin till massor av andra alternativ för filter, kartbaserade resultat, rutnät och listlayout, pagination och mer.

Slutsats

Medan många WordPress-användare tänker lägga till sökwidget i sidofältet på sina webbplatser, glömmer mycket vad resultatet av sådana sökningar kommer att bli. Och det är en viktig övervakning.

Du vill se till att varje sida på din webbplats arbetar hårt för dig – även sökresultatsidorna. Även om de flesta läsare kan vara intresserade av din hemsida eller kärnbjudande kommer de förmodligen till din webbplats och letar efter något specifikt. Även om din webbplats troligen inte är en sökmotor är det bäst att ge den hjälp och funktionalitet som besökare är vana vid. Du vet aldrig hur en enda sida kan påverka enskilda användare. Presentera rätt besökare med rätt information vid rätt tidpunkt och du står för att inte bara hålla den besökaren på din webbplats längre utan också göra dem till en lojal kund.

Har du gjort någon anpassning på dina sökresultatsidor? Om så är fallet, vad fungerade bäst för dig? Vad har du funnit vara det mest effektiva tillskottet? Låt mig som alltid veta i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me