Hur du fixar WordPress brutna länkar på din webbplats

Hur du fixar brutna länkar i WordPress på din webbplats

Jätte damer och herrar. Låt oss fylla i dessa muggar och prata om trasiga länkar i WordPress; en torn som stickar lika mycket som WordPress-spam. Men bli inte borttagna här, idag kommer vi att fokusera helt på hur du hittar och fixar trasiga länkar som plågar din WordPress-webbplats.

Även känt som döda länkar (vem som kommer med dessa termer), WordPress trasiga länkar är lika dåliga som de låter. För det första kommer döda länkar att dyka upp tack vare ett antal eller orsaker, så det finns inget definitivt sätt att redogöra för orsaken. För det andra och ännu viktigare har trasiga länkar i WordPress negativa effekter på din WordPress-webbplats.

Men vad utgör egentligen en trasig länk? En trasig länk är 1) alla länkar som leder till en icke-existerande resurs och 2) en felaktigt placerad länk som leder till en 404-felsida eller någon annan sida än den avsedda sidan. Med andra ord leder en trasig länk dig och dina läsare ingenstans.

Orsaker till WordPress brutna länkar

Om din statistikwidget visar att användare hamnar på en 404-felsida när de klickar på en länk på din webbplats äter trasiga länkar ditt företag inifrån och ut. Ändå kommer du inte ihåg att du tog ner resurser (ljudfiler, videofiler, bilder, dokument, inlägg, sidor etc) eller gjorde något annat som kan leda till 404-fel. Så hur kan det vara att du har döda länkar som krossar saker åt dig?

Håll dig lugn, WordPress trasiga länkar ger det till företagare vänster, höger och centrum hela dagen. Det är sant att du inte är ensam, men saker lyser upp på en minut. WordPress trasiga länkar träffade på grund av ett antal orsaker som:

 • En ny flytt till en ny värd var inte så framgångsrik som du trodde
 • Du länkade till en tredjepartsresurs och sa att tredje part tog bort den eller ändrade sin URL
 • Du kanske ändrade URL till ett gammalt inlägg men glömde att uppdatera alla sidor och inlägg som länkar till inlägget
 • Några skurkar avskräckte dig
 • Ny affärsstrategi innebar att du ändrade ditt domännamn
 • Eftersom att fel är mänskligt, stavade du en länk t.ex. du lämnade ett brev eller http: // -delen av en länk
 • Kommentarer lämnade länkar som inte leder någonstans
 • Din värd har ovanliga brandväggsinställningar eftersom … ja … vissa värdar spelar grovt
 • Migrerade du från Blogger till WordPress och dina permalänk ändrades? Detta händer mycket förresten
 • Om du har glömt att fixa länkar efter att du har konverterat din webbplats från HTML till WordPress, har du trasiga länkar
 • En webbplats från tredje part som du länkar till är offline eftersom ägaren inte har betalat för värd eller har stängt dörrar

Phew, vilken lista, och även om det är olämpligt att anta, skulle jag anta att det finns fler. Oroa dig inte om din är ett isolerat fall av trasiga länkar i WordPress; de lösningar som vi erbjuder på ett sekund ska ta hand om dina elände en gång för alla. Men först, låt oss ta en selfie gå vidare till effekterna döda länkar har på din WordPress-webbplats.

Effekter av WordPress-trasiga länkar

Effekter av trasiga länkar

Det finns många sätt på vilka trasiga länkar kan påverka din webbplats negativt, men här är några av de mest angelägna för dig att tänka på.

Dålig användarupplevelse

Ingen tycker om att landa på den fruktade 404-felsidan. Om du inte visste det, är de flesta användare ovilliga att hålla sig kvar på din webbplats om de inte kan hitta det som de kom till. En smart 404-felsida lindrar problemet, men till viss del.

Bäst är att fixa trasiga länkar för att säkerställa att läsarna inte hamnar på din 404-felsida till att börja med. När allt kommer omkring skapar dålig användarupplevelse bland annat dåligt rykte.

Förlorad trafik

För onlineföretag är trafiken som blodet som rinner i dina vener. Det är en dyrbar vara, utan vilken din webbplats försvinner och dör. Utan trafik är din webbplats lika värdelös som bröstvårtor på en bröstplatta (hej, GOT-fans). Som sagt måste du hantera trafik försiktigt eller så kommer din brunn att torka upp.

En hälsosam länkprofil är exakt vad du behöver för att flytta trafik från förvärv till konvertering. Om trasiga länkar kommer mellan dig och dina läsare, kommer du att förlora den senare och din förnuft flyger ut genom fönstret. Du kommer att förlora siffrorna och det kommer att göra ont.

Att ha en trasig länk smack i mitten av din försäljningstratt stör störningsflödet, vilket introducerar oss till vår nästa punkt.

Förlorade intäkter

Här är en hypotetisk situation att kartlägga. Din webbplats går riktigt bra. Din WordPress-marknadsföringstaktik lönar sig och från analys drar du numren från rätt källor. Med andra ord drar du riktad trafik; den typ av människor som köper.

Det finns dock ett problem. Dina konverteringskurser suger stor tid. Något tappar dina marknadsföringsdollar och ansträngningar. Du har en A-1-prestanda när det gäller att köra trafik, men den monetära belöningen suger livet ur dig. Det är deprimerande.

Som sagt var du kör en webbplatsrevision och till din oro, du har trasiga länkar som pekar på dina produkter, vilket innebär att dina kunder släpper långt innan du kan få kontanter. Din konkurrent ler hela vägen till banken, och du ” har fastnat i en finansiell kvist.

Kanske är detta inte fallet. Du har utgående länkar som pekar på ditt affiliate-program, och det går bra tills affiliate-leverantören ändrar taktik, eller när det gäller en marknadsplats tappar produktleverantören bort. Men du vet inte detta, så du förlorar mycket pengar.

Det kunde hända dig, precis som det hände med vän Ray:

{Vissa} anslutna leverantörer är lite smyga att när produktleverantören faller bort och inte längre använder dem {omdirigerar man all denna trafik till sin hemsida}. Därför konstaterade jag i en rapport att en ”död länk” som VAR att klicka igenom till en produkt leds till affiliate-leverantörens startsida (nu inte relaterad) – därför {kostade mig över 2830 klick!} Det har förlorat försäljningen för mig. Säg att försäljningen {omvandling} var 1%, det är 20 till 30 förlorade försäljningar. – Ray, sett på Bruten länkkontroll WordPress Link: Fixa trasiga länkar & omdirigeringar – ShoutMeLoud

Obs: Redigeringar i hängslen gjorda av författare.

Behöver jag säga mer? Fixa dem trasiga länkar.

Dålig SEO-profil

Det är lätt att rangordna i sökmotorer förutsatt att du gör alla rätt saker. Detta innebär att du gör allt som Google rekommenderar och gör det med boken; inget knep.

Även om Google inte ger någon aning om 404 felsidor, överväger de fortfarande användarupplevelse en rankningsmetrisk. Om du erbjuder fantastisk användarupplevelse, hjälper det “… till att säkerställa att besökare på din webbplats uppfattar den positivt, uppmuntrar delning, bokmärkning, återbesök och inkommande länkar – alla signaler som sipprar ner till sökmotorerna och bidrar till hög ranking.”

Trasiga länkar, pojkar och flickor, är dåliga för användarupplevelsen, vilket innebär att de är lika dåliga för din SEO-profil.

För det andra genomsöker Google-spindlar din webbplats och följer länkar för att indexera mer av ditt innehåll. Om ditt innehåll är utmärkt (en annan metod för SEO-ranking) belönar Google dig med bättre rangordning. Om Google inte kan indexera ditt innehåll eftersom döda länkar stoppar spindlar döda i deras spår, gissa vad som händer med din rang?

Trasiga länkar kommer att tänka på dina SEO-rankningar, vilket lägger till låg trafik som resulterar i förlorade intäkter, vilket i slutändan leder till migrän och du får min drift.

Nu när du kan säga att WordPress trasiga länkar är dåliga för företag, är du motiverad att fixa dem? Bra, låt oss gräva in.

Hur du fixar brutna länkar i WordPress

Tillgängligt för dig är ett antal sätt att hitta och fixa WordPress trasiga länkar enkelt och snabbt. Vi ska kategorisera dessa sätt som:

 • Brutna Link Checker Plugins
 • Link Checker Services
 • Andra länkkontrollverktyg

Vi kommer att täcka några alternativ i var och en av dessa kategorier, eftersom allt du behöver är Broken Link Checker-plugin. Det är 100% och ganska imponerande av många standarder.

Låt oss starta med WordPress trasiga länkar plugins.

WordPress Broken Link Plugins

Varning: Det har varit mycket prat om trasiga länk-plugins som dränerar serverresurser. Som ett resultat blockerar vissa värdar några av plugins. Om du märker betydande prestandafald medan du använder någon av dessa plugins, inaktivera plugin-programmet efter fixa dina trasiga länkar. Aktivera faktiskt plugin-programmet bara när du behöver kontrollera din WordPress-webbplats för trasiga länkar.

Med det otäcka ur vägen, här är några av de bästa WordPress trasiga länk plugins som någonsin nådar webben.

Bruten länkkontroll

Bruten länkkontroll

Med över 400 000 aktiva installationer och ett stjärnvärde på 4.10 / 5.00 är detta plugin utan tvekan en av de ledande brutna länkkontrollerna för WordPress.

Vladimir Prelovac och Janis Elsts byggde Broken Link Cheker, som kontrollerar “… dina inlägg, kommentarer och annat innehåll för trasiga länkar och saknade bilder och meddelar dig om det finns några.” Japp, det är så enkelt.

Denna plugin kombinerar dina inlägg, sidor, bloggrulle, kommentarer och anpassade fält för trasiga länkar och meddelar dig via WP Admin Dashboard eller e-post. Du kan stoppa sökmotorer från att följa trasiga länkar och visa döda länkar annorlunda i dina inlägg för att inte förvirra läsarna.

Broken Link Checker är mycket konfigurerbar, vilket innebär att du kan filtrera länkar efter URL, förankringstext och så vidare. Om plugin upptäcker trasiga länkar kan du fixa dem direkt från plugin-sidan. Vi kliar bara på ytan här killar, eftersom det här pluginet kommer med många fler funktioner.

WP Broken Link Status Checker

Bruten länkstatuskontroll

Numero dos går till WP Broken Link Status Checker av SeedPlugins tillsammans med Pau Iglesias. Det drar viss vikt så långt det går att identifiera trasiga länkar, men det suger så långt det går att fixa länkrot.

Jag säger detta eftersom du måste besöka det berörda inlägget / sidan bara för att redigera eller ta bort den döda länken. Det eller så kan du helt enkelt skräpa länken, som är typ av subjektiv. Förutom detta är denna trasiga länk WordPress-plugin enkel att installera, konfigurera och poängsätta bra i betygsavdelningen.

Administratören har alternativ för att anpassa varje skanning, och du kan se resultaten på plugin-sidan eller via e-post. Du kan uppenbarligen få fler funktioner med WP Link Status Pro-versionen ($ 20 dollar).

Länkkontroll

Länkkontroll

Till att börja med kan du inte använda det här insticksprogrammet i en lokal utvecklingsmiljö, vilket är okylt. Detta innebär att utvecklaren använder en extern server för att kontrollera trasiga länkar på din webbplats. Han säger att ingen känslig information laddas upp till servern, men vad är dina tankar om detta?

Den gratis versionen låter dig kontrollera de första 500 länkarna, vilket är begränsande eftersom vi har gratisalternativ utan begränsningar. Du behöver en proversion för att kontrollera bortom 500 länkar.

Å andra sidan finns det lite serverbelastning, vilket är bra. Det är enkelt att installera, fungerar ut ur lådan men jag märkte en liten kollision med Broken Link Checker. Den spelar dock tillsammans med andra plugins. Pro-versionen låter dig schemalägga skanningar bland annat. Den har en ovanstående betyg på 3,70 / 5,00 och över 2 000 aktiva installationer.

Totalt sett Bruten länkkontroll plugin gör det för mig.

Link Checker Services

Medan WordPress-brutna länk-plugins hjälper dig att identifiera och fixa trasiga länkar, hjälper länkkontrolltjänster endast till det förra. Det är bättre än ingenting, eller hur? Den enda nackdelen är att du måste fixa WordPress trasiga länkar manuellt (smärtsamt) eller använda plugins.

Ser du att du fortfarande kommer att behöva ett plugin som, igen, Broken Link Checker, kommer jag att sammanfatta nästa avsnitt om du vill kolla in några av dessa tjänster. Handla? Bra.

Tredjeparts länkkontrolltjänster inkluderar:

 • W3C länkkontroll – Den här länkkontrollen visar alla döda länkar, deras statuskod (t.ex. 404, 403, 301 etc) och den föreslagna åtgärden.
 • Googles verktyg för webbansvariga – Detta är ett bra verktyg för att kontrollera inte bara trasiga länkar utan också andra webbplatsfel. Du måste lämna det till Google, för dessa killar erbjuder dig mycket information om dina trasiga länkar bland andra fel. De kommer till och med att kategorisera felen och erbjuda dig saftiga detaljer, till exempel när de brutna länkarna upptäcktes först.
 • Online Broken Link Check – Detta är ett grundläggande onlineverktyg som är praktiskt om du behöver skanna en stor webbplats. Det tar tid och gratisversionen låter dig skanna upp till 3000 sidor. Dessutom kommer du att behöva den betalda versionen för att kontrollera länkar i dokument (PDF, DOC, XLS etc) och bilder, vilket är en slags bummer.

Fixa brutna länkar i WordPress

Med alla verktygen i föregående avsnitt bör du fånga döda länkar länge innan de förödrar på din WordPress-webbplats. Allt du behöver göra är att skriva om, byta ut eller ta bort de döda länkarna.

De tre åtgärderna ovan kan dock leda till betydande trafikförluster, särskilt om du fixar länkar som pekar på interna inlägg / sidor. Om du till exempel bygger om din webbplats från grunden, köper en ny domän eller ändrar inlägget / sidans snigel kommer du att störa ditt länkmönster. Ett bättre alternativ skulle vara att omdirigera gamla länkar till nya. På detta sätt kan du bevara trafik och SEO-juice.

Ändå när det gäller att fixa länkar kan en annan webbplats länka till din domän felaktigt, vilket innebär att besökare som följer den länken inte hittar dig. Kontakta bara utgivaren i fråga för att lösa detta. Du kan också omdirigera den felaktiga länken till en annan sida, men det är ämnet för en annan dag.

Om de å andra sidan länkar till ett inlägg eller en sida felaktigt (men inte krossar domändelen) kommer läsare som följer den länken att landa på din 404-felsida. Du har två alternativ här: Du kan antingen bygga en imponerande 404-felsida för att fånga läsarna eller omdirigera den här trafiken någon annanstans.

När vi delar vägar …

Att fixa WordPress trasiga länkar ger bättre användarupplevelse och trafik, som båda innebär bättre konverteringar.

Du kan hitta och fixa döda länkar med någon av de metoder och verktyg som föreslås i det här inlägget. Om du kommer att hänge mig, jag rota för Bruten länkkontroll när som helst på dagen.

Vi hoppas att detta inlägg hjälper dig att fixa trasiga länkar på din WordPress-webbplats. Om du är intresserad av andra metoder och verktyg kan du dela det fritt i kommentaravsnittet nedan. Här är en hälsosammare webbplats. Skål!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me