Hur du förvandlar din WordPress-webbplats till en app, steg för steg

WordPress Mobile Ready

Varför skapa en app i första hand, hör jag att du frågar? Appar kanske inte är särskilt användbara för marknadsföring längre, men de är ganska praktiska för dina kunder – vilket ger dem mer av ett val om hur de interagerar med din webbplats. Med den fortsatta ökningen av mobilt internet (fler människor nu får tillgång till internet via mobilappar än stationära datorer) blomstrar appar, eftersom de flesta inte är så nära besvärliga eller problematiska som mobila webbläsare.

Kostnaderna och frustrationen för att bygga en har också gått långt ner. I gamla dagar var många företag intresserade av appar, men de flesta kunde inte bygga dem. Det var helt enkelt för svårt. Eller kostsamt (de flesta devs laddar upp $ 100 per timme)

Men tack och lov är saker annorlunda nu. Du behöver inte längre mycket pengar eller kodningskunskap för att bygga en kompetent app. Och ännu bättre – du har alternativ. Idag ska vi titta på:

  • Se till att din WordPress-webbplats är mobilkänslig
  • Bygga (och koda) din egen app med PhoneGap
  • Använd ett WordPress-plugin för att skapa din app (även det enkla sättet)

En anmärkning om gratis appbyggare

Under de senaste åren har massor av “gratis” alternativ för att bygga en app dykt upp, men ett av de mest pålitliga är Adobes PhoneGap Build. När deras webbplats annonserar laddar du helt enkelt upp dina HTML5-, CSS- och JavaScript-filer och sajten kommer att göra arbetet med att samla dem till en direkt nedladdningsbar app. Det bästa av allt är att den kan bygga tre samtidigt för Android, Windows Phone 8 och iOS – vilket sparar mycket tid.

Resultatet blir inte något för snyggt. Faktum är att all den här metoden verkligen är att dölja din hemsida som en app. När tittaren trycker på ikonen kommer de bara att föras till samma mobilwebbplats som de skulle se om de skulle komma åt den via sin telefons webbläsare. Så för att den här metoden ska vara effektiv måste du ha en befintlig webbplats som är optimerad för mobilvisning.

1. Se till att din WordPress-webbplats har en mobil version

Om din WordPress-webbplats inte är optimerad för mobila enheter, finns det verkligen ingen mening med det här. Så optimera det! Naturligtvis är det enklast att helt enkelt använda ett mobilt WordPress-tema som Total. Men om ditt tema inte svarar finns det många plugins som kan hjälpa.

iThemes Mobile

iThemes Mobile

Info & nedladdning

iThemes Mobile låter dig skapa enkla men effektiva mobilteman baserade på din nuvarande webbplatsdesign. Administrationspanelen låter dig anpassa de flesta aspekter av deras utseende utan att behöva röra dig med koden.

Alla mobiltemaomkopplare

Alla mobiltemaomkopplare

Alla mobiltemaomkopplare är ett grundläggande plugin som kommer att upptäcka den enhet din tittare använder och visa ett specifikt tema för den enheten. Så om du vill balansera flera teman – ett för varje mobiloperativsystem – kan du göra det på det sättet.

WordPress Mobile Pack

WordPress Mobile Pack Plugin

Slutligen finns det WordPress Mobile Pack, som erbjuder en mängd mobila webbapplikationer, UI och temalternativ, och enkel integration med Google Analytics.

2. Använd PhoneGap Build för att skapa en app

Adobe PhoneGap Build

Om du är teknisk kunnig och vill ta hand kan du använda Adobe PhoneGap för att faktiskt skapa en app för din WordPress-webbplats. Adobe har en fullständig steg-för-steg-guide i sina dokument, men här är en snabb titt på stegen du behöver följa.

Steg 1: Förberedelse

Innan du börjar se till att du har ett sätt att testa din app till hands. Du kan använda webbläsarens dev-verktyg för att imitera visningar av mobilenheter eller prova en tjänst som CrossBrowser-testning. Men om du kan hantera är det bäst att ha en iOS och en Android-enhet till hands.

Därefter måste du göra det installera Adobe PhoneGap Build på din dator. Klicka för att ladda ner Mac- eller PC-versionen och följ instruktionerna på skärmen. Adobe föreslår också att du installerar en gratis PhoneGap Developer App så att du direkt kan testa din app när du bygger.

Steg 2: Skapa din app

Använd sedan PhoneGap-programmet för att skapa din app. Observera – PhoneGap är baserat på Cordova, så du måste ha en förståelse för det för att faktiskt koda din app.

Välj från ett “Hello World” -exempel, Framework7, Push Notification, React Hot Loader eller Blank mall för att komma igång. Då måste du välja var på din lokala hårddisk du ska arbeta med ditt projekt och ange ett namn och ID. När du är klar kommer PhoneGap att tillhandahålla en serveradress som du kan använda för att se din app.

För att titta på dig kommer din rotkatalog att behöva nyckelfiler för att PhoneGap faktiskt ska skapa din app. Specifikt dina index.html (minst), config.xml och underkatalogmappar (den sista är operativsystemspecifik).

Här är ett exempel direkt från PhoneGap-appen projektstruktur sida:

PhoneGap-appens struktur\

Du måste också skapa dina egna ikoner. Du kan naturligtvis hantera detta själv eller använda ett gratis onlineverktyg. IconsFlow är ett utmärkt verktyg som hjälper dig att skapa professionella appikoner snabbt med förinställda bilder, färgalternativ, lutningar etc. Skapa bara din ikon, skapa ett gratis konto och ladda ner dina filer. Om du redan har en ikon men behöver ändra storlek på alla enheter och operativsystem är det gratis App Icon Maker kan göra just det. Men om du gör en snabb Google-sökning hittar du att det finns många andra webbplatser, tjänster och appar att välja mellan för att skapa din ikon.

Steg 3: Testa din app

När din app är klar och redo att gå kan du testa den med PhoneGap Developer App installerad tidigare. Se till att använda den serveradress som angavs. Därifrån kan du se din app på din mobila enhet, felsöka alla problem, lägga till korrigeringar, ladda upp och bygga om igen tills den är perfekt.

En viktig anmärkning: PhoneGap Builder kan bara fungera med iOS om du har gått med i iOS Developer-programmet (som prissattes till $ 99 / år när den här artikeln skrevs) och tillhandahållit dina certifikat. Med programmets programvara kan du faktiskt bygga appen där själv. Men anledningen till att vi föreslår PhoneGap är så att du kan spara tid genom att göra alla tre på en gång – och avskaffa behovet av att göra något separat. Så ja, du betalar för en massa tjänster som du kanske inte slutar använda, men om du vill ha din app på några iProdukter så har de dig över ett fat här.

3. Använd alternativa appbyggare för WordPress

Förutom iOS: s verktyg finns det många andra appbyggnadstjänster och plugins som du kan använda. Dessa är betydligt enklare än att bygga en app själv. Vissa av dem kommer också att bygga (minst) en Android-app utan kostnad. Du bör definitivt kontrollera utvecklarens huvudsida för att vara säker.

AppPresser

AppPresser

AppPresser är den största, den mest populära och förmodligen den första mobilappsramen för WordPress. Det erbjuder full integration: där de flesta appbyggare bara använder ett flöde från din WordPress-webbplats låter AppPresser dig använda alla dina plugins, inlägg och sidor. Dessutom uppdaterar den automatiskt appen så snart du gör några ändringar på din webbplats. Den har också fullt stöd för e-handel.

WPMobile-app

WPMobile-app

Med WPMobile-app kan du skapa både Android- och iOS-appar för din webbplats. Medan basplugin är gratis måste du betala för en livslängd för att faktiskt skapa din app (från 79 € för ett appformat, eller 149 € för båda). Med WPMobile-appen har du anpassningsalternativ, gratis live-test, automatiska appuppdateringar, push-meddelandesupport, social integration och premiumstöd (en välkomstfunktion om du fastnar).

MobiLoud

Mobiloud

Medan dyrare (från $ 120 / mo) hanterar MobiLoud i stort sett allt för dig (inklusive att skicka din app till App Store och Google Play), vilket gör priset ganska rimligt. Med MobiLoud erbjuder din slutliga app kompatibilitet med flera enheter, enkel social delning, intäktsgenerering (via annonser eller prenumerationer), push-meddelanden och mer. Och när tjänsten är ihopkopplad med deras plugin (länkad ovan) kan du hantera din app och driva aviseringar från WordPress.

Slutligen finns det ett gäng människor du kan betala för att göra det åt dig. Men med så många enkla och prisvärda sätt att göra DIY behöver du inte riktigt gå den vägen för en grundläggande app.


Det finns massor av sätt att bygga en app, och även om den verkar skrämmande vid första anblicken, gör ovanstående metoder det otroligt enkelt. Se bara till att du har en bra mobilwebbplats till att börja med, okej? Nu ska jag ha det. Fick jag något fel här? Finns det några andra metoder jag borde veta om? Lämna gärna din feedback nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me