Hur du kan förbättra din WordPress webbplats rykte just nu

Hur du kan förbättra din WordPress webbplats rykte just nu

Den totala framgången för din webbplats kan helt bero på om människor överträder dig med dåliga recensioner och kommentarer. Även om det genomsnittliga företaget inte har tusentals dåliga Yelp-recensioner, har vi sett alltför många gånger hur att inte svara korrekt på feedback kan orsaka problem för ditt framtida rykte.

Sammantaget är internet ingen plats att vara blyg över hur bra ditt företag är. Annars blir de människor som blir missnöjda med ditt företag högre än dig.

Det är inte lätt att bygga ett stort rykte, men med lite arbete kan du göra det. Och vi visar dig hur du kommer igång idag.

1. Svara på alla recensioner / kommentarer om ditt märke

Användare kommenterar din webbplats, varumärke och företag över hela internet. Om du ignorerar dessa kommentarer och recensioner får det bara se ut som om du inte är intresserad av feedback.

Från idag inkluderar de bästa platserna att titta på omnämnanden av ditt varumärke:

  • Google-varningar (söker efter artiklar och recensioner över hela internet)
  • Twitter (söker på hela Twitter och tittar på kommentarer på din egen sida)
  • Facebook (främst för kommentarer på din egen sida)
  • Gläfsa (Detta är oerhört viktigt om du driver ett lokalt företag)

Bloggrecensioner kan gå endera vägen, men att ha ett anslutet eller remissprogram (se nedan) kan förbättra dina odds för att få bra skrivna recensioner. Betyg och recensioner på platser som Google och Yelp sker dock oftare när människor är galen.

Om du ser en avkryssad kommentar på din blogg eller en bedrövande recension på Yelp, svara varje gång med denna formel:

  • Be om ursäkt för besväret
  • Tack dem för deras oro
  • Gör problemet rätt (med kuponger eller freebies)

Den här metoden visar alla i framtiden att du är ett rimligt företag. Chansen är att granskaren kommer att ses som mutteren.

2. Gör det extremt enkelt för bra kunder att skriva recensioner / kommentarer

Här finns incitament och korrekt meddelandetragar. Detsamma gäller för timing. Till exempel kanske du är en fastighetsmäklare och du vill att dina tidigare kunder ska skriva bra recensioner på din Google Business-sida.

Det är viktigt att skicka ett e-postmeddelande bara några dagar efter att du har slutfört jobbet. På detta sätt glömmer de inte det. Det bör finnas en länk till granskningssidan, vilket gör det omöjligt att röra sig. Det är också trevligt att ta med instruktioner och ett personligt brev så att de känner sig tvungna att skriva en recension.

Incitament är också praktiskt så länge du inte säger dem att de måste skriva en bra recension.

Ett enkelt sätt att säkerställa att du aldrig glömmer att följa upp med kunder är med en plugin. Om du installerar en e-handelstillägg, till exempel WooCommerce påminnelsemails, kan du enkelt automatisera dina granskningspåminnelser till kunderna för att driva upp dessa 5-stjärnor!

3. Gör dig själv till en myndighet inom gemenskapen, både online och avstängd

Du kan säga, “Det tar en stund att upprätta en myndighetsblogg eller forumröst online.”

Att bara komma till en mässa, dela ut kort och visa att du vill vara en aktiv del av samhället är dock något du kan göra under en helg.

Avsluta därför en snabb Google-sökning för att hitta branschfunktioner i ditt område. Om en kommer upp, skriv ut några visitkort och gå! Om inte, hitta ett onlineforum som relaterar, presentera dig själv och börja svara och ställa frågor.

4. Visa upp tidigare kunder / kunder och varför de älskar dig

Från vittnesmål till tredjepartslogotyper från tidigare kunder, att konstatera att du har arbetat med andra företag (potentiellt välkända klienter) är ett enormt uppsving för alla onlineföretag.

Beroende på WordPress-tema kan du lägga till en klientutställning vara lika enkelt och infoga en ny modul. Med det totala temat kan du välja mellan bildrutor, karuseller och reglage som alla enkelt kan sättas in och anpassas på valfri sidlayout (det finns till och med en ganska snygg presssida på Öka demo använder ikonrutor).

5. Nuvarande utmärkelser, ingen sak hur liten

Utmärkelser är enorma för alla företag. Till och med många filmer och Broadway-program lever och dör av de priser de får. Det som är coolt med utmärkelser är att de alla består av någon. Du kan hävda att vissa är mer trovärdiga än andra, men kunder och klienter tycker om att du åtminstone känns igen för något.

Ta J.D. Power and Associates Initial Quality Award för bilindustrin. Organisationen delar ut priset efter att ha mätat problem inom de första 90 dagarna från ägandet. Många ser detta som ett slags skämt (eftersom 90 dagar är så kort tid att äga en bil). Men varje vinnare av utmärkelsen tilldelar segern som galen. Som de borde, eftersom det kommer att förbättra deras rykte.

6. Erbjud alla möjliga kontaktmetoder

Låt dina kunder ringa, chatta, e-post eller skicka en transportduva om möjligt. Det är förståeligt när vissa onlineföretag inte kan hantera telefonsamtal. Men du bör åtminstone överväga en chattpanel för snabba interaktioner.

Återigen är plugins ett bra sätt att lägga till extra funktionalitet på din webbplats. Vi gillar kontaktformulär 7 och WPForms för att skapa ett anpassat kontaktformulär. Eller så kan du prova ett av dessa rekommenderade plugins för livechatt för att kunna interagera med ditt klientell i realtid.

7. Tillåt enkel åtkomst till fintrycket

Detta beror på vilken typ av företag du driver. Om du har en e-handelswebbplats är den här punkten särskilt viktig med tanke på antalet sidor som du kommer att ha ägnat åt fintryck.

Till exempel kan du behöva skriva upp en tjänstevillkor och en returpolicy. Båda hoppas över av de flesta kunder, men vissa kommer bara att göra inköp när de ser att du har båda. Inkludera därför tydliga länkar i sidfoten för enkel åtkomst.

8. När du länkar, vänd dig till landningssidor

Säljer du produkter eller tjänster via Google Ads? Har du en Facebook-sida där du länkar till vissa nya objekt på din webbplats?

Oavsett om du driver en blogg med ett webbinarium eller en full e-handelsbutik med nya produkter varje säsong är det känt att målsidor gör att kunderna må bättre och köper från dig oftare. Best Buy har byggt ett solid rykte på målsidor och visar kunderna direkt till rätt produkter när de klickar på Google Ads.

Är du inte säker på var du ska börja? Kolla in vår fulla guide om hur du bygger målsidor med WordPress. Vi täcker tre sätt du kan bygga din målsida med teman, plugins eller anpassad kod.

9. Gör säkerhet till en ständig prioritet

Om användare inte ser ett SSL-certifikat på en e-handelswebbplats har de starka skäl att lämna utan att komma tillbaka. Detsamma gäller för massor av spam-kommentarer på din blogg. Det gör att det bara ser ut som om du inte bryr dig om vem som kommer till din webbplats.

Från skräppost till uppdatering av plugins, teman och WordPress spelar säkerhet stora roller i hur människor ser ditt online rykte. Även om du bara har några få WordPress-förtroendesignaler att välja mellan för att visa att din webbplats är säker (som McAfee Secure), är det ditt jobb att täcka allt på framsidan och baksidan.

10. Skriva webbplatsens syfte på väggen och hålla fast vid den

Har ditt varumärke ett uppdrag? Har du skapat en uppsättning regler som gör dig unik? Om inte är det dags att lägga pennan på papper. Varför? För någon gång kommer människor att se ditt företag ha ett syfte. Men om syftet inte är konsekvent, kommer ingen att lita på dig i framtiden.

Till exempel har Zappos gjort sitt namn genom att leverera snabb frakt och ibland överraskning över en natt för vissa kunder. Men om vissa kunder fick genomsnittlig eller långsam frakt, skulle de tänka, “va, jag trodde att det var hela poängen att shoppa genom Zappos,” och aldrig handla där igen.

Meddela i korthet din unikhet och håll dig till de löften du gör.

11. Låt människor utforska mer om ditt företag via sociala medielänkar

Det är en sak att skapa sociala mediekonton, men det är en annan att presentera dessa länkar på din webbplats.

Varför? Eftersom sociala mediekonton tillåter ytterligare utforskning av ett företag.

Sociala konton ger en mer personlig titt på ditt varumärke. Kunderna kan se personer som arbetar, roliga aktiviteter och evenemang, sociala ansträngningar och mycket mer. Vi har guider på WPExplorer som täcker Instagram för e-handel, SnapChat & WordPress, ökande sociala följare och mer. Titta och börja bygga upp följande.

12. Tänk på remissbelöningar och medlemsförbund

En sak är säker. Om andra är mer benägna att bli belönade för att prata snyggt om ditt företag, desto fler hänvisningar får du. Det som är intressant med ett filial- eller remissprogram är att båda bara tar några få ögonblick att konfigurera med rätt WordPress-plugin. Det finns gott om fantastiska WordPress-plugins, men en av våra favoriter är AffiliateWP.

Efter det kan du börja dishing-uppdrag till personer som granskar eller rekommenderar ditt företag. Det är ingen garanti för att du får bra recensioner, men det förbättrar verkligen dina chanser.

Alla fler tips om anseelse på webbplatsen?

Några av de bästa sätten att förbättra din webbplats rykte just nu kan göras inom nästa timme. Om du har några frågor eller förslag om dina egna tips om webbplatsens rykte, meddela oss i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me