Hur du kommer igång med WordPress-utveckling

Det finns två typer av människor som beslutar att engagera sig i WordPress-utveckling.

Den första typen av människor är de som redan är utvecklare på ett eller annat sätt och gör valet att lära sig mer om WordPress. Den andra typen av människor är de som inte har någon verklig kodupplevelse men behöver tänka på sin nuvarande WordPress-webbplats för att ändra något de inte gillar.

WordPress är ett utmärkt medium för att lära sig mer om utveckling, varför det är särskilt lämpligt för dem som lär sig saker som de behöver. Det fungerar särskilt bra som ett lärande verktyg för nya utvecklare av flera skäl.

Byggstenarna i WordPress

Det finns flera olika kodningsspråk som måste läras för att få ut mesta möjliga av WordPress-utvecklingen. I sin kärna bygger WordPress på ett av de vanligaste programmeringsspråken på webben, PHP. Det använder också en enorm mängd HTML, CSS och lite Javascript för olika aspekter.

Det finns andra kodningsspråk och standarder involverade (dvs. XML och MySQL), men du behöver egentligen inte lära dig för mycket om dem i början av din utvecklingsresa.

De tre kärnspråken som du behöver lära dig för att bli WordPress-utvecklare (i fallande svårighetsgrad och nödvändighet) är PHP, CSS och HTML.

PHP styr hur allt inom WordPress interagerar inom och hur det ansluter till MySQL-databasen. Det kan användas för att skapa några fantastiska funktioner och är nyckelspråket att lära sig för alla aspekter av WordPress.

Den näst viktigaste aspekten att lära sig är CSS. Så här utformar du din webbplats. Det är så du differentierar din webbplats från alla andra där ute på webben. Det kan vara extremt svårt att behärska och kommer att kräva en hel del studier för att få ut det mesta.

HTML är strukturen som funktionerna skapade i PHP och utformningen som definieras av CSS är byggd runt. Det är det enklaste att språka att lära sig men extremt viktigt för att skapa en välbyggd webbplats.

Javascript är det fjärde språket som du kan lära dig att använda med WordPress. Det är inte en du kommer att behöva bekymra dig om i början av din resa till WordPress-utveckling men det är värt att undersöka när du är bekväm med de andra tre.

Utvecklingsvägar att utforska

Det finns tre huvudvägar att ta om du är intresserad av att lära dig om WordPress-utveckling.

Temautveckling

Temautveckling är det vanligaste inträdet i WordPress-utveckling. De flesta WordPress-utvecklare börjar sin inlärningsprocess med teman. Oavsett om du har ett tema som måste anpassas av en eller annan anledning, eller om du bestämmer dig för att skapa ett eget tema är detta en utmärkt plats att börja.

Temautveckling involverar alla tre kärnutvecklingsspråken och du lär dig hur WordPress integreras med alla dess många aspekter. Det kommer med den extra bonusen att du kan se koden för andra teman och lära dig hur de är sammansatta.

Att skapa ett tema från grunden är en utmärkt metod att lära sig alla aspekter av WordPress.

Plugin-utveckling

Att skapa ett plugin är vanligtvis inte något som försöks av dem som börjar kodning genom att tänka på sin webbplats. Det är alltför mycket som kan gå fel med en dåligt skriven plugin för kompletta nybörjare.

De som har tidigare PHP-kunskaper och letar efter att lösa ett särskilt problem de upplever med WordPress är mer benägna att följa denna väg från början. Den ledande faktorn för pluginutveckling är att du bara är begränsad av din fantasi.

Du kan ändra en standard WordPress-installation till praktiskt taget vad som helst med bra plugins. Exempel på plugins som för närvarande finns inkluderar forum, sociala nätverk, webbplatser för medlemskap och många andra saker.

Utveckla kärnprogramvaran

Detta är inte för svag hjärta.

Att engagera sig i kärnprogramvaruutveckling för WordPress kräver mycket skicklighet. Detta är inte något som bör försökas av dem utan tidigare PHP-erfarenhet.

Lärande källor

Utöka din LearningDash-utbildningsverksamhet med flera instruktörer

Även om WordPress-utveckling kan bli knepig, finns det ett enormt antal resurser på nätet som kan hjälpa dig med vilket problem du står inför.

Chansen är stor att om du fastnar på något är lösningen redan tillgänglig. Här ska du börja leta.

Koden

De WordPress Codex bör vara det första stoppet för eventuella utvecklingsfrågor.

Det är en fantastisk resurs som beskriver varje funktion och kodkod i WordPress-programvaran. Det innehåller många artiklar och självstudier för att komma igång med WordPress och är utan tvekan den ultimata resursen i ämnet.

Handledningar

Det finns en mängd olika tutorials på internet för att komma igång med WordPress-utveckling. Vi har många av dem här på vår WordPress-blogg. Det finns många gratis handledning för dig att studera, men det finns också flera premiumkurser och självstudier du kan använda (.

Förutom handledning för att lära dig om allmän utveckling finns det också ett antal specifika handledning som lär dig hur du utför olika uppgifter. En snabb Google-sökning ger dig dagar av läsematerial.

forum

Det finns ett antal forum specifikt för utvecklare. Inte alla är värda att läsa regelbundet men de är en idealisk plats att ställa frågor om problem du har. Inte alla svar du får kommer att vara värdefulla, men de kan vara snabba och användbara platser för att få specifika frågor besvarade.

Det finns WordPress-specifika forum, eller allmänna utvecklarforum som Stack Overflow för dig att undersöka. Det är värt att ta sig tid att upptäcka ett forum som passar dig och ställa frågor till de mer erfarna användarna.

Deltar i gemenskapen

WordPress community är en livlig och aktiv plats där du kan lära dig allt du behöver veta om programvaran. Den är inte bara fylld med kodare. WordPress-communityn inkluderar designers, översättare, dokumentationsförfattare och många andra typer av människor som alla kan ge dig ett annat perspektiv på dina utvecklingsfrågor.

Det finns många sätt att engagera sig i WordPress community. Du kan använda beta-programvaruversionerna och ge feedback. Du kan prata med nuvarande plugin-utvecklare och antingen låna ut dina kodfärdigheter eller hjälpa till att testa och felsöka nya utgåvor.

Det finns en bra artikel i Codex om att bidra till WordPress och om du vill bli med är det värt att läsa. Om du tänker kreativt kommer det att finnas något sätt att ge tillbaka till samhället.

Slutsats

Att lära sig om WordPress-utveckling är en svår och tidskrävande uppgift, men kan vara extremt givande. Om det tar tid att lära sig programvaran kan du börja forma din WordPress-webbplats på många sätt.

Oavsett om du utvecklar dina egna teman, introducerar ett plugin till WordPress-arkivet eller blir starkt involverat i den framtida utvecklingen av kärnprogramvaran, dyker in och engagerar dig i WordPress-communityn på något sätt kommer du att hjälpa dig att göra så mycket snabbare framsteg.

Har du börjat din resa till WordPress-utveckling nyligen, eller är det något du hoppas kunna börja snart? Om du är en erfaren WordPress-utvecklare, hur skulle du rekommendera att folk kommer igång? Vi skulle gärna höra dina tankar i kommentarerna.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me