Hur du lägger till avatarer till din WordPress-webbplats med Gravatar

Avatarer – grafiska framställningar av datoranvändare – hjälper till att definiera en persons onlineidentitet. WordPress kallar dem globalt erkända avatarer (eller ‘Gravatars’), och dessa ikoner (tillsammans med användarnamn) identifierar författarna till inlägg och kommentarer på bloggar och forum. Gravatars är små men ändå kraftfulla och kan erbjuda möjligheter för webbplatsägare som ofta förbises.

Även om Gravatars kanske inte verkar oerhört viktigt, kan de faktiskt spela en viktig roll för att driva trafik till din webbplats och uppmuntra människor att fortsätta återvända. De hjälper också till att skapa förhållanden mellan dig och dina användare och stelnar ditt varumärke.

I den här artikeln avslöjar vi fyra skäl till varför Gravatars är viktiga för både dig och dina besökare. Vi förklarar också hur du aktiverar dem på din webbplats och hur du skapar en anpassad standardgravatar för besökare som ännu inte har aktiverat en.

Vad är en Avatar?

Avatarer har länge använts för att framställa användare online. Beroende på mediet kan de vara en bild eller en 3D-representation av användaren. Avatarer har utvecklats över tid, och termen har kommit att ha många betydelser inom onlinevärlden. En form av en avatar – den som används i WordPress – kallas en Gravatar.

Vad är en Gravatar?

Skillnaden mellan en avatar och en Gravatar är erkännandets omfattning. Normalt skapas nya avatarer för olika webbplatser och forum. Men med en Gravatar följer samma representation dig när du går till olika webbplatser. Du helt enkelt registrera dig med Gravatar, ge dem en bild, och det är det! Därför kommer din ikon att visas bredvid innehållet varje gång du publicerar eller kommenterar en WordPress-webbplats som har aktiverat Gravatars. Här är ett exempel på Gravatars i aktion på vår blogg:

Kommentarer från ett WPExplorer-blogginlägg med tillhörande Gravatars.

Fyra anledningar till att skapa en Gravatar för dig och din webbplats besökare

Nu vet du vad Gravatars är, låt oss ta en titt på några av fördelarna med att aktivera dem på din webbplats.

1. Du kan skapa förtrolighet och förfalska förtroende

Gravatars kan hjälpa dig att lägga till en personlig touch på din webbplats. I en tid då anonymitet online är så utbredd, är det trevligt att faktiskt kunna sätta ett ansikte mot ett namn. Kort om att möta ansikte mot ansikte, att få en bild av vem du pratar med kan göra interaktioner mycket mer mänskliga. Folk är också mer benägna att komma ihåg och känna igen en bild än ett namn.

2. En Gravatar kan vara ett ytterligare marknadsföringselement för ditt varumärke

När du aktiverar din Gravatar börjar den dyka upp på hela din webbplats. Beroende på ditt tema och inställningar kan du se det på varje inlägg och alla kommentarer du gör. Även om den är liten, gör denna exponeringsfrekvens din Gravatar till ett viktigt element i dina varumärkesinsatser. Därför är det viktigt att tänka på den Gravatar-bild du väljer.

3. En Gravatar kan hjälpa till att bygga en känsla av gemenskap

När människor börjar bli bekanta med dig och andra regelbundna kommentarer, börjar du bygga en känsla av gemenskap. Besökare kommer förmodligen att känna igen varandra, vilket ger dem mer benägenhet att interagera. Som vi har upptäckt med sociala medier dras människor till att vara en del av ett samhälle – särskilt om de har hittat likasinnade människor att diskutera sina intressen med.

4. Du kan öka din exponering på andra webbplatser

Förutom att din Gravatar dyker upp på din webbplats kan du också öka din exponering genom att den också visas på andra webbplatser. Människor känner igen dig och ditt varumärke när du kommenterar på andra webbplatser, hjälper dig att få trafik tillbaka till din webbplats och i slutändan hjälper till att utöka din community och din räckvidd. Andra webbplatsägare kan också vara mer benägna att interagera med din Gravatar-aktiverade webbplats av samma anledning till ökad exponering.

Så här aktiverar du Gravatars på din WordPress-webbplats

Lyckligtvis kan du uppnå alla fördelarna med Gravatars med mycket liten ansträngning. Till att börja med behöver du inte hantera användarkonton för att Gravatars ska dyka upp – de är inbyggda i WordPress, så du behöver inte ens ett plugin.

Att aktivera Gravatars på din webbplats är enkelt. Navigera till din WordPress-instrumentbräda, hitta inställningar skärmen och välj Diskussion. Bläddra ner till nästa skärm till Avatars sektion:

Avdelningen för Avatar-inställningar

För att aktivera Gravatars, kontrollera Visa avatarer för att aktivera dem för dina kommentaravsnitt. Det finns andra alternativ att välja, till exempel att avgöra om du vill att användarprofiler ska visas när du musar över en Gravatar. Det finns också en Maximal betyg alternativ. Gravatar gör det möjligt för användare att betygsätta sin bild som lämplig för vissa målgrupper. Standardinställningen är G – Lämplig för alla publik, men kom ihåg att bilder är självvärderade av användare, så de kanske inte är helt pålitliga.

Tänk om besökare inte har en Gravatar?

Naturligtvis har inte alla en Gravatar – en del kanske inte WordPress-användare, eller de kanske vill förbli anonym. Om besökare inte har sin egen Gravatar aktiverad visas en standardbild bredvid deras namn. Det finns flera standardvärden att välja mellan:

Standardavatarbilder och namn

Men du gör det inte ha för att gå med ett av dessa alternativ. Istället kan du byta till en anpassad standardbild som passar ditt varumärke. Om du är bekväm att anpassa dina temafiler kan du manuellt lägga till din egen anpassade standardavatar. Med det sagt, om du föredrar att använda ett plugin, WP-användaravatar är ett snabbt och enkelt alternativ.

WP-användaravatar (gratis)

WP-användarens Avatar-skärmdump från WordPress.org

Detta plugin gör att du kan använda alla foton i ditt mediebibliotek som din anpassade avatar. När du har installerat och aktiverat insticksprogrammet går du tillbaka till Snst ä llningar skärm i din WordPress-instrumentpanel:

WP User Avatar-inställningsskärm

I Standard Avatar avsnitt, välj WP-användaravatar och klicka på Välj bild, vilket uppmanar dig att välja en antingen från ditt mediebibliotek eller alternativt ladda upp en bild från din dator.

Det här pluginet har en premiumversion prissatt till $ 20, vilket erbjuder ytterligare funktioner som att ge användare möjlighet att ställa in en anpassad avatar för din webbplats. Även om detta kan vara lämpligt för vissa webbplatser, så är det gör negera några av fördelarna med Gravatar-systemet som vi nämnde tidigare.

Slutsats

På grund av dess unsexy-natur är det lätt att förbise de potentiella fördelarna som Gravatar har att erbjuda. Dessa ikoner verkar kanske inte vara en viktig faktor när du bygger din webbplats; de har emellertid en mängd potentiella fördelar när det gäller att sätta ditt märke och öka trafiken du får.

I den här artikeln har vi erbjudit fyra bra skäl för att se till att du och dina besökare har aktiverat Gravatars. Låt oss sammanfatta dem snabbt:

  1. Du kan skapa förtrolighet och skapa förtroende.
  2. En Gravatar kan vara ett ytterligare marknadsföringselement för ditt varumärke.
  3. Det kan hjälpa till att skapa en känsla av gemenskap.
  4. Du kan öka din exponering på andra webbplatser.

Kommer Gravatars att vara avgörande för din webbplats? Dela dina tankar i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me