Hur du ökar den tid som besökarna spenderar på din WordPress-webbplats

Hur du ökar den tid som besökarna spenderar på din WordPress-webbplats

Ingen vill skapa en webbplats som avvisar besökare så snart de anländer. Om du har spenderat mycket tid, ansträngning eller pengar på din webbplats och du vill veta hur du kan öka den tid som besökarna spenderar på din WordPress-webbplats, liksom varför du kanske vill göra det, har du kommit till rätt plats.

Den här guiden för att öka tiden på webbplatsen täcker fördelarna med att hålla dina besökare engagerade längre, hur du mäter din nuvarande genomsnittliga besökars varaktighet och vad du kan göra för att förbättra dessa tider.

Fördelarna med att öka tiden som besökarna spenderar på din webbplats

Om du har hört att det är viktigt att öka den tid besökarna spenderar på din webbplats, men du är inte säker på exakt varför här är de viktigaste fördelarna.

Ökade målkonverteringsfrekvenser

Ökade målkonverteringar

Den största fördelen med att hålla dina besökare på din webbplats längre är att det kan bidra till att skapa förtroende och medvetenhet om ditt varumärke, samtidigt som du ökar målkonverteringsgraden. Oavsett syftet med din webbplats är det säkert att ha ett mål. Oavsett om det är en besökare som köper en produkt, går med i ditt nyhetsbrev, ger ett positivt intryck av ditt varumärke eller lämnar en kommentar, har de flesta webbplatser ett mål.

Ju längre du kan hålla en besökare engagerad på din webbplats, desto större är chansen att de kommer att ansluta till ditt meddelande, se värdet du tillhandahåller och besluta att ta dig med ditt erbjudande.

Det kan hjälpa till med sökmotoroptimering (SEO)

Resultatsidor för sökmotorer

Det finns mycket du kan göra för att förbättra din sökmotors ranking på din webbplats. Vissa SEO-experter hävdar emellertid att tiden på webbplatsmetriken har en inverkan på hur sökmotorer som Google beslutar att rangordna ditt innehåll i sina resultat. Om Google märker att besökarna fortsätter att återvända till sin resultatsida strax efter att ha klickat till din webbplats, är det vettigt att Google-algoritmen kan tolka detta som ett tecken på att din webbplats och dess innehåll inte uppfyller besökarnas förväntningar.

Att flytta din webbplats ner till resultatsidan och ersätta den med något mer relevant bör därför hjälpa Google att ge en bättre upplevelse till sina användare. Bra för besökaren; dåligt för dig.

Eftersom Google håller informationen om sin algoritm för sökmotorrankning hemlig är det omöjligt att säga om detta är sant. Däremot blir tid eller plats på plats en allt populärare term i SEO-gemenskapen så det är definitivt något att tänka på.

Hur man kontrollerar hur länge besökarna spenderar på din WordPress-webbplats

Innan vi förstår hur du ökar den tid som besökarna spenderar på din WordPress-webbplats, låt oss ta en snabb titt på hur du kan kontrollera denna metrisk. När allt kommer omkring, om du inte redan mäter hur länge besökare vistas på din webbplats för, hur vet du om du har ökat den?

Om du har använt Google Analytics eller en liknande tjänst för att analysera hur dina visir samverkar med din webbplats och dess innehåll, kan du snabbt se denna statistik. För att göra det, logga in på Google Analytics, leta efter den genomsnittliga sessionens varaktighet.

Google Analytics översikt

Du bör kunna hitta dessa data på standardpanelen. Tack vare kraften i Google Analytics kan du sedan gå igenom för att hitta mer om hur din webbplats presterar inom det här området. En uppsättning data du kanske vill utforska är den genomsnittliga tiden på sidinformation.

Google Analytics-tid på sidan

Genom att titta på användarbeteende-rapporterna för ditt analysverktyg kan du se vilka sidor på din webbplats som håller dina besökare längre engagerade. Du kan också se vilka sidor som presterar under det genomsnittliga webbplatsen och kan behöva lite uppmärksamhet.

Hur man uppmuntrar besökare att stanna längre på din webbplats

OK, så nu vet vi varför du bör försöka hålla besökare på din webbplats längre, låt oss ta reda på hur.

Se till att ditt innehåll är på ämnet

Stämmer titlarna på dina sidor med det totala innehållet i dina artiklar? Om besökare anländer till en sida på din webbplats, förväntar sig en sak och får något annat kommer de inte att hålla sig kvar länge. För att undvika att få besökare att känna sig tappade eller missnöjda med ditt innehåll, se till att dina artikeltitlar exakt reflekterar vad som täcks. En lösning är att vänta tills du har skrivit din artikel innan du skapar en lämplig titel och tagline.

Detsamma gäller för att skriva en introduktion för dina artiklar. När du har skrivit artikeln kan du sedan gå tillbaka och förklara vad som behandlas i inledningen. Ofta börjar vi med en idé för en artikel och drifter sedan till ett något annat ämne under skrivprocessen. Genom att vänta tills huvudartikeln är skriven kan du säkerställa att din titel, metabeskrivning, tagline och intro effektivt förmedlar besökarna vad de kommer att läsa om.

Skapa väl presenterat innehåll

Du kan skriva den bästa artikeln i världen, men om den inte är väl presenterad kommer det att bli svårt att få någon att läsa den. Några punkter att tänka på när du formaterar och presenterar ditt innehåll, särskilt när du skriver för webben, inkluderar att använda massor av stycken, rubriker och bilder för att bryta upp bitar med text.

Att hålla meningar korta kan också hjälpa, liksom att undvika komplicerade ord. Att göra dina artiklar lätta att skumma kan hjälpa läsarna att snabbt avgöra om de vill investera sin dyrbara tid i att läsa ditt innehåll från början till slut. En snabbladdande WordPress-webbplats kan också hjälpa.

För fler tips innehåller den här artikeln mer information om hur du skapar läsbara WordPress-blogginlägg.

Fokusera på din WordPress-webbplatsens navigationsområden

Om det är svårt för besökare att navigera på din webbplats är chansen stor att de trycker på bakåtknappen innan de försöker förstå din webbplatsstruktur och menyer. Därför är det viktigt att du lägger ner lite tid på att planera strukturen på din webbplats och dess menyer.

Saker att tänka på inkluderar vilka länkar som ska visas på din huvudmeny, hur du organiserar dessa länkar och vilka andra navigationshjälpmedel som är lämpliga. Förutom huvudmenyerna är sidofältet och sidfotens fina platser att visa länkar till ditt bästa innehåll. Den här artikeln har några bra tips om hur du skapar effektiva WordPress-menyer.

Koppla samman ditt innehåll

WordPress interna länkar

Ett annat effektivt sätt att öka tiden som besökarna spenderar på din WordPress-webbplats är att inkludera länkar i dina artiklar som tar besökare till andra sidor på din webbplats. Som du kan se innehåller den här artikeln interna länkar till andra relaterade artiklar på denna webbplats. Dessa artiklar ger mer information om de punkter som behandlas. Du har kanske till och med klickat på en av dem själv.

För att hjälpa dig att koppla samman ditt innehåll innehåller WordPress nu en användbar funktion. När du sätter in en länk i ditt innehåll kan du snabbt söka i befintliga artiklar på din webbplats innan du väljer vilken du vill länka till.

Visa länkar till relaterat innehåll

Länkar till relaterade artiklar

När en besökare har läst artikeln de kom till vill du göra det enkelt för dem att klicka igenom till ett annat innehåll på din webbplats. Även om ett bra navigationssystem hjälper till med detta är en annan effektiv taktik att visa ett urval av artiklar som är relaterade till den som läses.

Tack och lov finns det några utmärkta gratis relaterade inläggsplugins för WordPress som automatiskt kommer att visa liknande innehåll i slutet av dina artiklar.

Slutgiltiga tankar

Nu känner du till fördelarna med att öka tiden besökare spenderar på din webbplats, samt några praktiska sätt att förlänga sin vistelse. Oavsett om du vill gå tillbaka och analysera ditt befintliga innehåll eller börja använda några av dessa taktiker framöver, finns det mycket du kan göra för att öka den tid besökarna spenderar på din WordPress-webbplats.

Vad håller dig fängslad på en webbplats och vad gör att du direkt klickar på tillbaka-knappen? Vänligen dela dina erfarenheter nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me