Hur du ökar din publik och marknadsför dina produkter med tävlingar för WordPress

Utöka din publik med tävlingar för WordPress

Att köra en tävling på din WordPress-webbplats kan vara mycket värt, men det kan också vara hårt arbete. Om det planeras och utförs korrekt kan det hjälpa till att öka din publik, öka varumärkesmedvetenheten och hjälpa till att marknadsföra och sälja dina produkter.

Men vad måste du tänka på innan du tävlar och vilken typ av tävling passar bäst för ditt projekt? I den här artikeln kommer vi att titta på några av de olika typerna av tävlingar du kan köra, liksom de bästa WordPress-tävlingsplugins som gör att din publik blir en bris.

Fördelarna med att köra en WordPress-tävling

WordPress-tävling

Att genomföra en tävling skapar spänning och interaktion mellan din webbplats. Premierna behöver inte vara enorma, men rätt gjort kan belöningen för ditt företag vara.

Samla e-postadresser

Tävlingar är ett utmärkt sätt att samla in e-postadresser och en av få gånger när människor gärna delas med dem. Människor älskar roliga tävlingar och mer än att de älskar freebies. Att ge en e-postadress för att få möjlighet att vinna ett pris är ett litet pris att betala. Samtidigt växer och växer din webbplats postlista.

Att växa din publik

Ett uppenbart resultat av en tävling är att du kan nå en bredare publik, speciellt om du får ut mesta möjliga av dina sociala mediekanaler. Ju fler människor deltar i din tävling, diskuterar och delar den online med sina vänner, desto mer kommer din webbplats att börja kultivera och nå en ny publik.

Förbättra din närvaro på sociala medier

Tävlingar är ett populärt sätt att förbättra din närvaro på sociala medier. Dela eller kör dina tävlingar via dina sociala mediekonton och dina aktier, likes och följare kommer snabbt att öka. Detta kommer att öka din publik på sociala medier, och om du är smart på det kan du öka trafiken till din webbplats.

Att öka varumärkesmedvetenheten

Sociala medier marknadsföring, liksom att nå en bredare publik genom att köra en tävling, bidrar i stor utsträckning till att öka varumärkesmedvetenheten. Spänningen kring din tävling och följderna för nya konsumenter som kan uppstå hjälper till att öka den allmänna medvetenheten om ditt varumärke. I samband med det kommer konkurrensen och interaktionen runt det att hjälpa dig att positionera dig som ett seriöst varumärke och en äkta myndighet i din bransch.

Marknadsför dina produkter

Tävlingar är också ett imponerande sätt att marknadsföra dina produkter, särskilt om du baserar en tävling kring en av dina produkter. Det här kan vara att du använder din produkt som ett pris, ber människor att kommentera om en viss produkt eller dela foton som visar en av dina produkter. Låt dina besökare och kunder marknadsföra dina produkter åt dig genom tävlingar, dela bilder och dialog om dem med en bredare publik.

Alla ovanstående punkter borde i slutändan leda till en ökad trafik till din webbplats och mer försäljning eller potentiella kunder. Detta kommer dock bara att vara sant om du har tänkt igenom tävlingen och valt rätt typ av tävling för din webbplats och publik.

Saker att tänka på innan du startar tävlingen

Wordpress-vinnare-Dollarphotoclub_105863212

När du väl har beslutat att köra en tävling på din WordPress-webbplats ska du inte skynda dig in i den utan en tydlig plan eller strategi. Det finns några viktiga punkter att tänka på innan du börjar.

Vad är målet med tävlingen?

Tänk noga över vad du vill uppnå genom att driva en WordPress-tävling. Vem du riktar dig och följaktligen vilken typ av tävling du ska köra? Vill du växa din publik, öka din adresslista, marknadsföra dina produkter eller något annat? Kom ihåg att på lång sikt kan du köra mer än en WordPress-tävling så bara välja ett eller två mål för den första tävlingen för din webbplats.

Vem är målgruppen?

Du måste identifiera din målgrupp om du vill att din tävling ska uppnå sina mål. Du vill att tävlingen ska locka till sig den typ av människor som sannolikt blir kunder, kunder eller prenumeranter, inte människor som älskar tävlingar men inte har något intresse för din nisch.

Priset för din tävling är viktigt här. Det behöver inte vara dyrt men viktigt är att det måste resonera med din målgrupp och vara relaterad till dina produkter eller bransch. Detta hjälper till att locka rätt kundkrets.

Vilken typ av WordPress-tävling kommer du att köra?

Den typ av tävling du väljer att köra bör hjälpa till att kryssa i rutorna för att locka rätt publik och förverkliga tävlingens mål. Tänk på vilken typ av tävling din målgrupp kommer att vara intresserad av att delta. Till exempel, på den mest grundläggande nivån, fotografer, kör en fotograferingstävling. Men om ditt mål är att samla in e-postadress, se till att detta är en förutsättning för att delta i tävlingen.

Olika typer av tävlingar du kan köra

Här är några olika typer av tävlingar som du kan köra, liksom några av de bästa WordPress-tävlingsplugins som kan hjälpa dig att hantera dem.

Notera: Se till att undersöka lagarna om giveaways och lotterier i ditt land, stat, försyn, län, stad etc. I vissa fall kan det finnas åldersbegränsningar, skatteformer eller andra regler och krav som är ditt ansvar att följa.

En fototävling

Fototävling WordPress Plugin

Det är välkänt att människor engagerar sig mer med bilder online än text. Så varför inte dra nytta av detta och köra en fototävling? Att dela bilder i en tävling kan vara ett bra sätt att marknadsföra dina produkter, eftersom tävlingen kan vara att publicera en bild av en av dina produkter som används eller njutas. För att öka engagemanget på din webbplats kan du be folk rösta på bilderna för att avgöra vinnaren.

Photo Contest Plugin är en premium WordPress-tävlingsplugin. Det gör att du kan skapa en fototävling på din WordPress-webbplats och erbjuder en mängd olika alternativ så att du kan skräddarsy tävlingen efter dina behov. Det räknas upp rösterna och identifierar vinnaren för dig, tar ut alla svårigheterna med att organisera och köra en tävling online med WordPress.

En WordPress-kommentarstävling

Välj Giveaway Winner Plugin

Om du vill skapa en tävling som uppmuntrar spänning, diskussion och engagemang bland din webbplats, bör du installera och köra det gratis WordPress-plugin Välj Giveaway-vinnare. Detta plugin gör att du kan köra en tävling på din webbplats som är baserad på personer som kommenterar ett blogginlägg.

Välj bara vilket blogginlägg du vill att folk ska diskutera och sedan erbjuda chansen att vinna, valt slumpmässigt av plugin-programmet, för alla som väljer att kommentera. Denna typ av tävling uppmuntrar diskurs på din webbplats och skapar en stark interaktiv gemenskap.

Dela konkurrens på sociala medier

Wishpond Socialtävlingar

Ett imponerande sätt att uppmuntra människor att skapa varumärkesmedvetenhet och få nya följare är att köra en delningstävling på sociala medier. Detta innebär att skapa någon typ av bild eller text och be människor att dela och gilla den, att vara i med en chans att vinna.

Wishpond Socialtävlingar är ett fantastiskt gratis WordPress-tävlingsplugin som gör att du kan skapa en delningstävling på Facebook och Twitter. Den kör och övervakar tävlingen för dig och väljer till och med vinnaren slumpmässigt.

Se en vänstävling

Invitebox WordPress-tävlingsplugin

InviteBox är ett premium-plug-in-plugin-plug-in för Word-en-vän-typ som gör det möjligt att köra remiss-tävlingar. Men det kommer med en 14-dagars kostnadsfri testversion (som du kan använda för att hjälpa till att lansera en ny webbplats och sedan använda olika tävlingsplugins senare).

Genom att ställa in en remisskampanj med InviteBox du kan köra din tävling genom att belöna de som hänvisar till sina vänner. Folk brukar gärna hänvisa till en vän om de har en chans att vinna ett pris. Under tiden tjänar din webbplats av marknadsföring och delning av ditt företag med en ny publik.

En videotävling

Videotävling WordPress Pugin

Videor på nätet är det som alla är intresserade av för tillfället, så försök att utnyttja det. Videotävling WordPress Plugin är ett premiumtävlingsplugin som hjälper till att konfigurera och hantera en videotävling för dig. Genom videotävlingar kan du marknadsföra ditt märke och dina produkter. Förhoppningsvis kommer människor också att dela tävlingen och videor på sociala medier, vilket hjälper till att växa din publik.

WooCommerce Lottery

WooCommerce Lottery

Eller så kan du köra ett gammaldags lotteri. Med WooCommerce Lottery kan du köra dina egna WordPress-lotterier genom att använda kraften från WooCommerce.

Efter installationen kan du skapa ett lotteri på samma sätt som du skulle skapa någon annan WooCommerce-produktsida. Du kan ställa in en prislapp för varje biljett, som användare betalar för att använda någon av de WooCommerce-godkända betalningsportaler du har installerat på din webbplats.

Du kan också kontrollera alla viktiga detaljer för varje lotteri. Detta inkluderar start / måltid, det maximala antalet biljetter per användare och antalet vinnare. Du kan också ange det absoluta maximala antalet tillgängliga biljetter. För att trumma upp extra spänning finns det till och med ett antal animerade widgetar, räknar ner till nästa dragning.

När lotteriets sluttid når kommer plugin också att ta hand om alla saker bakom kulisserna, inklusive att välja vinnande biljetter slumpmässigt. Efter dragningen kommer WooCommerce Lottery också att skicka e-postmeddelanden till vinnaren / s – och, om du vill, till de som inte vann.

Även om du inte kan använda plugin-programmet för kontantdragning, kan det användas för att ge bort coola priser – till exempel produkter som finns i din eCommerce-butik.


Naturligtvis finns det mycket fler typer av tävlingstjänster och plugins som du kan använda, men de som nämns i den här artikeln är definitivt ett bra ställe att börja. Tänk noga över din typ av webbplats eller företag, den publik du vill locka och viktigast av allt vad du vill uppnå genom din tävling. Välj sedan typen av tävling i enlighet därmed. Lycka till!

Hur kommer du att använda tävlingar för att marknadsföra och växa din webbplats? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me