Hur du optimerar blogginlägg på din WordPress-webbplats innan du publicerar

Hur du optimerar blogginlägg på din WordPress-webbplats innan du publicerar

Hej min vän. Om du är en bloggare som jag, borde du veta hur det är att ha en zillion hattar åt gången. Som ägare till din egen blogg är du den som söker efter rätt data som borde vara intressant att läsa för din publik. Du är den enda som svarar för att skriva ditt innehåll, redigera och SEO-optimera det. Att köra alla dessa och många andra uppgifter i taget är inte ett skämt. Det är lätt att missa några viktiga punkter när du klickar på knappen “publicera”. Så för att hjälpa dig att känna dig säker på att du inte hoppade över någonting har vi beslutat att komma med den här checklistan för bloggare.

I det här inlägget tillhandahåller jag 15 viktiga saker som du behöver göra innan du trycker på knappen “publicera”. Även om det kan verka för mycket vid första anblicken, är de flesta av dessa steg ganska enkla och snabba att uppnå. Att skriva en bra kopia av text är dessutom värd ett par extra minuter som har använts för dess redigering, så att all tid och ansträngning du använde när du arbetade med den kommer att uppskattas av dina läsare.

Steg 1: Skapa en övertygande titel

Titeln på ditt blogginlägg är ett av de mest kraftfulla elementen som det kan innehålla. Beroende på hur du strukturerar det kommer människor att avgöra om din publikation är värd deras uppmärksamhet. Baserat på hur du skriver titeln får / kommer inte din blogg massor av organisk trafik från sökmotorer. Som regel är en inläggstitel det sista som bloggarna arbetar med under inlägget. Åtminstone, det är så vi skapar inlägg på MonsterPost.

Det finns många olika tekniker som du kan använda när du arbetar med posttiteln. Börja med en arbetstitel. Detta kommer att vara en grund för din slutliga version av rubriken. Håll titeln kort. Upp till 70 tecken räcker för att den ska visas korrekt i sökresultaten. När du har kommit med din version av inläggets titel, brainstorma den med någon annan. Glöm inte att ta med nyckelord eller fraser i titeln. Detta ökar dina chanser att nå rätt publik och uppnå en större exponering i sökmotorerna.

Steg 2: Formatera din kopia

Det är mycket lättare att läsa en text som är uppdelad i mindre avsnitt. Att undvika långa stycken är en bra praxis. 5-6 rader med texter är rätt längd på stycken som kommer att läsas av din publik, inte hoppas över.

Som regel, när de stöter på något blogginlägg, skannar folk igenom innehållet innan de beslutar att läsa det. Med hjälp av underrubriker kan du bättre skicka meddelandet om din artikel till läsarna. På ett sådant sätt kan användarna se en snabb plan med de idéer som lyfts fram i ditt inlägg och därmed bättre förstå vad ditt inlägg egentligen handlar om.

Steg 3: Bildformatering

Vi vet alla att en enda bild som läggs till på en webbsida är lika med tusen ord. Kanske ingenting kan skada din webbsida mer än en bild av dålig kvalitet och dåligt formaterade foton. Innan ditt inlägg blir live måste du se till att varje visuellt innehåll är korrekt format och ser bra ut på vilken skärm som helst.

Utöver kvaliteten är relevanta foton inlägg, se till att uppdatera din blogg med en högupplöst logotyp som gör ditt projekt mer kännbart för ett bredare webbgemenskap. Glöm inte heller att optimera alt-taggar och titel-taggar på dina bilder. Detta hjälper dig att göra ditt innehåll mer synligt på webben.

När du arbetar med en WordPress skapad på grundval av ett färdigt tema från TemplateMonster (till exempel), har du alla SEO-optimeringsverktyg till hands. Så tänk bara på ditt innehåll och sökbegäran som din målgrupp kommer att använda för att hitta det.

Steg 4: Utvalda bilder

Denna punkt är särskilt relevant för alla som driver en WordPress-baserad blogg. Att förbättra dina publikationer med presenterade bilder kan vara viktigt av flera skäl. Först och främst kan du fånga användarnas uppmärksamhet med hjälp av en bild. Beroende på hur du designar den, kan den presenterade bilden antingen bära ett spännande meddelande eller tydligt ange de saker du ska lyfta fram i ditt inlägg.

Utvalda bilder för inlägg

På grund av det expansiva WordPress funktionalitet kan en bild av din publikation användas på olika sätt. Till exempel kan detta dras automatiskt för att användas som skjutreglage för nyligen publicerade inlägg.

Om du lägger till vertikala bilder med texter placerade ovanpå kommer det att hjälpa dig att fästa mer uppmärksamhet på innehållet när en person bläddrar igenom ett nyhetsflöde på sociala medieplattformar. Vi kommer att diskutera betydelsen av sociala medier lite senare i det här inlägget. Ändå gör en väldesignad bild med vertikalt innehåll ditt innehåll mer synligt, vilket ökar dina chanser att få mer trafik.

Steg 5: SEO

Även om du laddar upp ditt inlägg med underbara bilder och skriver en lysande kopia, kommer alla ansträngningar att gå förgäves om du inte optimerar uppgifterna för sökmotorer. Det sätt som din blogg rankas för branschens nyckelord på SERP är av övervägande betydelse när det gäller att öka organisk trafik och blygenerering.

För att göra ditt blogginlägg mer synligt, se till att du inkluderar branschstyrda sökord i texten. När du optimerar dina data, se till att nyckelorden inte påverkar den totala läsbarheten. Glöm inte att lägga till interna länkar till andra sidor i din blogg. Detta kan inte bara hjälpa dig att bättre optimera ditt innehåll för sökmotorer, utan också ge mer värde för dina läsare och samtidigt ge dem snabb åtkomst till andra relevanta data på din webbplats.

Steg 6: Länkkontroll

När du har lagt till interna länkar till ditt innehåll är det hög tid att kontrollera hur allt fungerar. Som regel bör detta göras manuellt för att inte missa en enda trasig länk i ditt innehåll.

Externa länkar kräver också en exakt manuell kontroll. Innehåller ditt innehåll några CTA-knappar? Gå kolla in dem också.

Steg 7: Kontroll över tvärenheter

Allt oftare föredrar människor mobila enheter när de behöver kolla in nyheter eller se några uppdateringar om de föredragna ämnena. Det är därför, innan du får något innehåll att gå live, dubbelkontrollera hur bra data som du kommer att dela ser ut på flera skärmstorlekar.

Det är alltid en stor fördel att bygga en webbplats på grundval av en lyhörd ram. Detta frigör dig från nödvändigheten av att utveckla separata versioner av din webbplats för stationära och mobila enheter, vilket är både kostnadseffektivt och tidsbesparande.

Dessutom rankar Google mobilvänliga webbplatser högre i sina sökresultat. Så om du gör ditt innehåll korrekt visas i olika skärmstorlekar kan du döda två fåglar med en sten. Å ena sidan kommer din blogg att bli mer användarvänlig. Å andra sidan kommer det att bli mer synligt i Google.

Lyckligtvis är de mest populära teman lyckligt utformade för dig. Tema Total erbjuder till exempel en flytande responsiv layout direkt ur rutan. Men temat inkluderar också bonusalternativ om du vill ställa in egna egna sidbredder för alla enhetsstorlekar.

Steg 8: Kompatibilitet mellan webbläsare

Nu när vi vet att ditt innehåll fungerar smidigt på alla enhetsskärmar är det dags att kontrollera hur bra det visas i alla stora webbläsare. Tänk på de möjliga webbläsarapparna som din publik kanske använder och se hur bra innehållet laddas och visas där borta.

Steg 9: Uppmuntra till diskussioner

När vi kommer tillbaka till inläggets redigering, låt oss göra din kopia tankeväckande och diskussionsuppmuntrande. Hur vet du om din artikel har gett något värde för läsarna om du inte får sina kommentarer?

Ett av de beprövade sätten att uppmuntra till diskussioner under dina inlägg är att ställa dina läsare ett par frågor i slutet av artikeln. I dispositionsavsnittet letar folk ofta efter en kort sammanfattning av de saker som du lyfte fram i din publikation eller någon form av en “uppmaning” för att faktiskt göra något. Att avsluta din text med en fråga eller två kan uppmuntra dina läsare att lämna en kommentar med sina egna intryck om de saker du har markerat eller dela med sig av sina egna erfarenheter om ett föreslaget ämne.

Steg 10: Korrekturläsning

Det låter som något som bloggare bör göra som en standardåtgärd, men av någon anledning är det inte alla som läser sina inlägg innan publiceringen. För att du inte ska se ut som en idiot som var för lat för att kontrollera texten innan du får den att gå live, rekommenderas det starkt att korrekturläsa det du har skrivit i flera gånger.

Det kan finnas vanliga stavfel som du kan göra i bråttom att uttrycka dina tankar i ett dokument. Vi är alla människor och gör misstag. Så, bara för att inte skada ditt rykte och låta dina läsare njuta av varje textrad som du delar, korrekturläsa dina texter.

När du arbetar på en bloggpublikation, skriver du en halva av den och sparar utkastet. Titta igenom varje enskilt ord som du har skrivit och dubbelkontrollera om du inte har gjort några stavfel. Korrigera alla skrivflöden innan publikationen går live. Läs mening efter mening. Korrekturläs varandra ett par gånger, och fortsätt först efteråt.

Steg 11: Publicera och klämma fast

Nu när du har gjort allt redigerings- och optimeringsarbete är det hög tid att göra ditt inlägg live. Nästa steg är att fästa din artikel på Pinterest. Om du fortfarande inte har skapat ett separat bräde för din blogg är det hög tid att göra det.

Så snart din publikation går live klämmer du fast bilder som du inkluderade i den på ditt eget Pinterest-bräde. På ett par dagar, gå vidare och hitta relevanta tavlor där du kan göra samma sak. När du gör sådana enkla repetitiva åtgärder kan du distribuera din publikation till en bredare publik och därmed göra din blogg mer synlig på webben.

Steg 12: Dela ditt inlägg på Facebook och Twitter

Bli snygg när du distribuerar din publikation på Facebook och Twitter. Du kan dela dem antingen manuellt eller använda post-schemaläggningsprogram som automatiskt får allt gjort för dig. För att göra dina inlägg mer synliga, följ tweets och Facebook-inlägg med bilder. När du laddar upp dina sociala medieinställningar med visuellt innehåll, se till att du har format dem i enlighet med Facebook- och Twitter-standarder.

Steg 13: Skicka tweets flera gånger

Twitter-flöde uppdateras med nya inlägg med en enorm hastighet. Så det är troligt att den publikation som du delar bara en gång kommer att gå förlorad i ett jämnt flöde av andra tweets. För att detta inte ska hända rekommenderas det att dela nya blogginlägg på Twitter flera gånger de närmaste dagarna efter publiceringen på din blogg..

Det kan verka som en skrämmande uppgift att dela dina inlägg manuellt om och om igen. Detta är när programmen efter schemaläggning kommer att spelas in. Med deras hjälp kan du ställa in samma inlägg så att det ska visas i nyhetsflödet om ett par dagar efter publiceringen, samt påminna sociala mediesamhället om dess existens inom några månader. Således kan du cirkulera ditt äldre innehåll om och om igen.

Steg 14: Kommentarer

Varje gång ditt inlägg får en kommentar ska du inte lämna det utan svar. Det handlar om både kommentarer som människor lämnar under ett inlägg på din blogg och i sociala medier. Gör en extra ansträngning för att svara på kommentarer som innehåller frågor. Extra tankeväckande läsare bör också få svar på sina reflektioner.

Svara på kommentarer som du visar att du bryr dig om dina läsares åsikter och att du värdesätter varje ögonblick de tillbringade för att läsa din artikel. När man ser detta är det mer benägna att människor kommer tillbaka eftersom de ser hur mycket de värderas.

Steg 15: Analytics

Förutom användarkommentarer som är starka indikatorer på det allmänna intresset för dina inlägg, rekommenderas det att hålla reda på det totala antalet sidvisningar och reflektioner som varje inlägg som du publicerade förra månaden har uppnått. Google Analytics hjälper dig att hantera den här uppgiften bättre än någonting annat. Statistiken visar dig vilka ämnen som är den största efterfrågan bland dina läsare, så att du kommer att få en bättre förståelse på vilket sätt du ska fortsätta för att få en större framgång.

Avslutar

Nu kör vi. Dessa var 15 av de mest beprövade och effektiva stegen som bloggare måste ta hänsyn till innan de publicerade sina inlägg på webben. Några av dem är beprövade och sanna men ändå inte mindre effektiva. Använd dessa i praktiken och se hur mycket mer publiken kommer att engagera sig med din blogg.

Förresten, finns det något annat som du tycker bör nämnas på listan? Låt oss höra dina tankar i kommentaravsnittet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me