Hur du optimerar din WordPress-webbplats för lokal SEO

Hur du optimerar din WordPress-webbplats för lokal SEO

Visste du att 46% av alla Google-sökningar letar efter lokal information och 97% av människor använder sökmotorer för att hitta lokala företag. 88% av konsumenterna söka på sina mobila enheter efter lokal företagsinformation kontakta eller besöka företaget inom 24 timmar.

Om det inte räcker för dig att inse vikten av lokal SEO, vet jag inte vad annat som kommer att göra det.

Idag tittar alla först på Internet för att hitta information om företag de vill göra affärer med. När det gäller att hitta en tegel- och murbrukbutik som finns i närheten är ditt bästa alternativ Internet, som är fyllt med sökresultat som är tänkt att vägleda kunder genom sina öppna dörrar.

WordPress-innehållshanteringssystemet är ensam kraft 34% av världens webbplatser. Att ranka högt i sökresultaten är något alla webbplatsägare vill göra, oavsett om de äger ett lokalt företag eller bara har en online-närvaro.

Hur säkerställer du att ditt lokala företag skiljer sig från mängden?

Vi har undersökt alla de bästa sätten att optimera din WordPress-webbplats för lokal SEO, så att du kan slå ut konkurrensen och säkra mer personlig försäljning än någonsin tidigare.

Låt oss först titta snabbt på vad lokal SEO är.

Vad är lokal SEO?

Lokal SEO skiljer sig från traditionell SEO genom att den syftar till att marknadsföra din fysiska verksamhet i lokala sökningar. Med andra ord, det låter potentiella kunder hitta information om din tegel- och murbrukshandel i sökresultaten så att de kan besöka personligen.

När en person använder vissa geokvalifikationer i sina sökningar, till exempel stad, stat, postnummer eller termer som “i närheten” eller “nära mig”, känner Google igenom sökningen som en lokal sökning och ger sökresultat från det området.

Lokalt SEO-exempel

Lokal SEO är viktig av många skäl. Här är några av de mest övertygande:

 • Rank högre: Att fokusera på lokal SEO-optimering hjälper ditt lokala företag att rankas högre i sökresultaten och öka ditt företags synlighet. Detta resulterar i ökat varumärkesigenkänning, fler walk-ins och slutligen mer intäkter.
 • Gör ett bra första intryck: Vi vet alla att ju mer relevant din webbplats är desto högre kommer den att rankas i Google. När allt kommer omkring belöper Google dem som ger fantastisk användare upplevelser till besökare på webbplatsen. Genom att optimera din webbplats för lokal SEO kommer du inte bara att rankas högre, du ställer in tonen för de som planerar att besöka ditt företag. Att göra det enkelt för människor att lära sig om ditt företag, hitta din fysiska butik och kontakta dig är nyckeln till att öka försäljningen och slå ut den närliggande tävlingen.
 • Gratis reklam: Oavsett om du deltar i PPC-reklam (pay-per-click) eller inte, är sanningen att lokala sökresultat är en gratis reklamform för ditt företag. Tänk på det: Informationen du inkluderar på din webbplats om ditt lokala företag använder nyckelord, lockande kopia, övertygande bilder och recensioner och betyg. Denna information ses av människor medan de gör lokala sökningar och används under beslutsprocessen.
 • Öka försäljningen: 78% av platsbaserade sökningar producerar ett offline-köp. De som letar efter lokala företag vill faktiskt spendera sina pengar i de fysiska butikerna. Om du gör det rätt betyder det mer pengar i fickan både på och offline.

Här är åtta, handlingsbara sätt att optimera din WordPress-webbplats för lokal SEO.

1. Låt kunderna lämna legitima recensioner

84% av människor litar på recensioner online så mycket som deras vänner och familj. Det är därför det är så viktigt att ha recensioner av ditt företag över flera kanaler. Inte bara hjälper dessa recensioner människor att besluta om de ska göra affärer med dig, de hjälper Google att rangordna dig för rätt resultat för rätt publik.

Ett av de enklaste sätten att be människor om recensioner är att skicka en automatiserad e-postkampanj till de som köper dina produkter eller tjänster online. Om du har kunder som registrerar sig för ett belöningsprogram kan du inkludera en e-postkampanj som ber dem att granska sina köp också. De WooCommerce Points & Rewards-tillägg är ett bra sätt att stimulera kunder att lämna recensioner för poängbaserade rabatter.

En annan bra plats att uppmuntra recensioner är på Google själv.

Google recensioner

Dessutom kommer Yelp-recensioner alltid att visas på Google första sidan, så att arbeta med att bygga dessa recensioner är en bra strategi. Det är viktigt att du interagerar med alla granskare och arbetar för att inrama ditt företag i ett positivt ljus, även när problem uppstår.

2. Publicera lokalt innehåll på din webbplats

Om ditt mål är att säkra på och offline försäljning är det viktigt att du optimerar webbplatsens innehåll för att inkludera lokal information också.

Startsida Lokal SEO

Lokalt SEO-exempel: Revealize

Till exempel bör din webbplats hemsida ange exakt vem du är, var du befinner dig och vad du gör. Google kommer att genomsöka och indexera din webbplats för de sökresultat som den känner är mest relevanta.

3. Bevilja din webbplats med lokala villkor

Du bör också uppdatera webbplatsens titeltaggar, rubriktaggar och metabeskrivningar. Google använder dessa element för att förstå webbplatsens innehåll. Så länge som lokalt innehåll (t.ex. sökord och platser) ingår där, kommer du att rankas högre i lokala sökresultat.

Yoast SEO Meta

När du använder WordPress är ett av de bästa sätten att optimera denna information att använda Yoast SEO plugin. Detta plugin innehåller fält för att lägga till sökord, SEO-titlar, sniglar och metabeskrivningar som kommer att visas i sökresultaten.

4. Gör anspråk på din Google My Business-sida

Om du vill visas i det eftertraktade Google 3-paketet och öka dina SERP, kommer du att behöva göra anspråk på Googles företagsförteckning.

Googles företagsförteckning

Inte säker på vad Google 3-paketet är? Det är de tre bästa platserna i lokala sökresultat som innehåller korta utdrag av information om varje företag, vilket hjälper till att leda kunderna direkt till deras ytterdörrar.

Google 3-pack

Här är några bästa metoder att följa när du gör anspråk på din Google My Business-sida:

 • Om du har flera platser kan du göra anspråk på dem alla separat och hantera dem sedan från en inloggning
 • Använd primära och LSI-nyckelord eftersom de räknas för nästan 20% av dina chanser för att få plats i det lokala paketet
 • Hitta den kategori som bäst matchar ditt företag, även om du inte hittar en exakt matchning
 • Uppdatera regelbundet alla ändringar i ditt företag så att du rankar i rätt resultat och kunderna alltid har rätt information (t.ex. plats, telefonnummer, e-post osv.)
 • Inkludera bilder för att lägga till visuellt tilltal
 • Glöm inte att uppmuntra kunder att lämna Google recensioner eftersom de också kommer att visas här

Att göra anspråk på din gratis Google My Business-sida är ett av de enklaste sätten att öka dina lokala SEO-ansträngningar.

5. Dra fördel av lokala SEO-plugins

Det finns en handfull riktigt bra SEO-plugins som kommer att göra förbättring av dina lokala SEO-ansträngningar en liten del.

1. WP SEO Structured Data Schema

WP SEO Structured Data Schema

Utvecklarna bakom detta plugin förstår hur svårt det kan vara att implementera strukturerad data och schema på en webbplats (även för professionella SEO-experter). Det är därför de skapade detta plugin för att hjälpa webbplatsägare att lägga till scheman för organisationer, recensioner, restauranger, tjänster och lokala företag.

En typisk sökning visar resultat med sidtitel, URL och metabeskrivning. En som använder schemamarkering kommer dock att ha bilder, recensioner, datum och tider, driftstimmar och mer beroende på resultattyp.

Google Rich Snippet

När du bläddrar igenom Googles sökresultat kommer du att märka att massor av lokala företag inte implementerar schemamarkering på sina webbplatser, även om det är enkelt när du använder en plugin som den här. Så stick ut från mängden och erbjuda potentiella kunder omedelbart.

2. WP Google Maps

Bästa kartläggningsprogram: WP Google Maps

Ett annat bra sätt att lägga märke till i sökresultaten och öka dina lokala SEO-ansträngningar är att lägga till en Google Map på din webbplats som sökmotorer kan genomsöka.

Genom att göra detta ger de som gör lokala sökningar på väg ett enkelt sätt att hitta ditt företag direkt. Detta är ett enkelt sätt att marknadsföra ditt företag och konvertera fler kunder.

6. Optimera webbplatsens innehåll

Om du har flera företagsplatser och refererar till dem alla på samma webbsida kan du inte förvänta dig att dyka upp i lokala sökresultat. Google vet inte vilka resultat du ska placera dig om du anger olika platser.

För att åtgärda problemet skapar du separata webbsidor för allt webbplatsens innehåll och optimerar var och en för deras specifika plats och nyckelord.

Kommer det att ta mer tid och ansträngning? 

Ja.

Är det värt det? 

När du ser försäljningen börja öka på var och en av dina butiks platser, berättar du!

Yoast XML-webbplatskarta

Om du letar efter ett annat effektivt sätt att se till att webbplatsens innehåll indexeras i rätt lokala sökresultat, skapar du en XML-webbplatskarta för webbplatsens innehåll. Du kan göra detta med valfritt antal nybörjarvänliga SEO-plugins, t.ex. Yoast SEO (som vi nämnde tidigare).

Med ett klick kan du skapa en XML-webbplatskarta som Google och andra sökmotorer kan använda för att analysera webbplatsens data och rangordna dig korrekt.

7. Optimera för mobil

Sedan Google tillkännagav sina första mobila indexeringsinsatser har optimering av din mobila webbplats blivit mer avgörande än någonsin. Google ansvarar för att du rankas i Googles sökresultat. Om den inte gillar hur din mobilwebbplats fungerar för användare kan du förvänta dig att dina SERP ska drabbas.

När det gäller lokal SEO, vet du dessutom:

 • 2 av 3 mobilanvändare är mer benägna att köpa från webbplatser anpassade efter användarens plats
 • År 2021 beräknas mobila enheter påverka mer än 1,4 biljoner dollar i lokal försäljning
 • Användningen av termerna “nära mig” och “nära” har ökade med 900% under de senaste två åren

Och detta är bara några av de övertygande mobilsökningsstatistiken som driver den lokala affärsförsäljningen.

Ju lättare du gör det för människor att se din webbplats och få tillgång till lokal företagsinformation, desto bättre. Om du inte är säker på hur du kan veta vad folk kan se när de klickar på din webbplats med sina mobila enheter använder du de inbyggda responsiva förhandsgranskningarna i live-anpassaren. Gå bara till Utseende> Anpassa, och använd skrivbords-, bord- och telefonikonerna längst ner i anpassningsmenyn för att förhandsgranska din webbplats.

Responsiv förhandsvisning

Med den kan du se hur din webbplats visas på flera enhetstyper och till och med navigera på din webbplats i realtid för att se till att allt fungerar korrekt.

8. Gör din webbplats snabbt

Det sista vi kommer att beröra, eftersom det är en traditionell SEO-strategi som också gäller för lokal SEO är webbplatsens hastighet och prestanda. Om du följer alla ovanstående, handlingsbara tips och tricks, men aldrig optimerar din webbplats så att den laddas snabbt visas du aldrig i lokala sökresultat.

När allt kommer omkring förväntar sig många konsumenter att din webbplats ska laddas på mindre än 2 sekunder och 53% av människor kommer att överge din webbplats om det tar mer än 3 sekunder att ladda.

Det är inte mycket tid att övertyga människor att hålla sig runt, ta reda på om din tegel- och murbrukshandel och gå på väg.

Google föredrar snabbladdande webbplatser som ger en exceptionell användarupplevelse för alla besökare. Så hitta webbplatsens referenshastighet med ett gratis hastighetstestverktyg som Pingdom.

Exempel på Pingdom-hastighetsresultat

Exempel på Pingdom-hastighetsresultat

Du kan välja mellan olika testplatser för att mäta webbplatsens totala hastighet och prestanda. När din webbplats har analyserats får du följande:

 • Totalt resultat
 • Sidstorlek
 • Laddningstid
 • Antal förfrågningar

Du kommer också att upptäcka bra sätt att förbättra webbplatsens snabbhet och prestanda. Vissa av dessa förslag kan inkludera att använda ett cache-plugin, komprimera bilder, minska HTTP-förfrågningar, undvika omdirigeringar av URL, minska DNS-sökningar och mycket mer.

När du väl vet hur snabb din webbplats är just nu, kan du göra några små ändringar och testa igen tills du inte kan förbättra dig längre. Det är när du vet att din webbplats kommer att rankas i lokala sökningar eftersom den vänder sig till en lokal publik, implementerar lokala SEO-strategier och laddas snabbt för besökare på webbplatsen.

Slutgiltiga tankar

Under denna digitala tidsålder konkurrerar de med fysiska företag direkt med uppsvinget av strikt onlineföretag som strävar efter samma målgrupp. Det är viktigt att du tillgodoser människor som vill besöka en tegel- och murbrukshandel för att göra affärer. Det bästa sättet att göra detta är att öka din lokala SEO.

Om du tar tid att utvärdera din WordPress-webbplats och implementera bara några av ovanstående lokala SEO-strategier hittar du din företagsrankning i relevanta lokala sökresultat på kort tid. Kom ihåg: För att lyckas måste du förespråka för dig själv. Ingen kommer att göra det åt dig. Så kom dit och börja optimera din webbplats för lokal SEO, så att de som finns i närheten kan dra nytta av allt du har att erbjuda.