Hur du organiserar innehåll på din WordPress-webbplats

Hur du organiserar innehåll till din WordPress-webbplats Håll läsarna limma till din blogg

Även om innehållet du skriver för din blogg är viktigt, så är det också sättet du organiserar det på. Faktiskt, dålig innehållsorganisation på din blogg kan leda till en minskning av läsarantalet och brist på läsarengagemang, bland andra frågor.

Lyckligtvis är det inte så svårt att strukturera ditt innehåll ordentligt. Det kommer förmodligen att kräva några justeringar på din blogg, men många av dessa förändringar kan hanteras på några minuter. Du kommer att upptäcka att du kan skapa en trevligare upplevelse för dina läsare på det här sättet utan att bryta svett.

I det här inlägget kommer vi att diskutera vikten av organisation av blogginnehåll. Sedan ger vi upp några tips för att strukturera ditt innehåll och ger några enkla sätt att implementera varje strategi. Låt oss börja!

Varför det är avgörande att organisera din bloggs innehåll

När det gäller bloggning betyder innehållsorganisation att hantera hur innehållet på din blogg är strukturerat som en helhet. Det är viktigt att förstå att en oorganiserad blogg kan frustrera besökare och eventuellt fördriva dem (öka din avvisningsfrekvens). Dina läsare bör inte behöva skura din webbplats för det innehåll de vill ha; det ska vara tillgängligt och enkelt att hitta.

Förutom att undvika ovannämnda problem kan organisation också erbjuda dina läsare en trevligare upplevelse. Korrekt organisation:

 • Håller din blogg användarvänlig och främjar fortsatt läsekrets.
 • Uppmuntrar läsarna att utforska och göra det möjligt för dem upplev mer av ditt innehåll.
 • Gör att din blogg verkar mer professionell och ger den trovärdighet och auktoritet.
 • Ger ett boost till din WordPress-blogg SEO, vilket kan förbättra din webbplats trafik.

I slutändan är hur din blogg är organiserad lika viktigt som det innehåll du erbjuder. Om de inte kan navigera enkelt, är det troligt att besökare inte kommer att hålla sig runt eller dela ditt arbete med andra.

Lyckligtvis är organisationsprocessen enkel när du använder WordPress som din plattform. Med bara några justeringar till din nuvarande installation kan du enkelt hålla dina läsare engagerade och komma tillbaka för mer. Låt oss titta på tre av de viktigaste strategierna du kan implementera.

1. Använd kategorier och taggar effektivt

WPMU DEV-bloggkategorier

WPMU DEV använder kategorier och taggar på sin blogg och innehåller en rullgardinsmeny så att läsarna kan söka efter kategori.

Ett av de enklaste sätten att organisera din bloggs innehåll är att använda WordPress inbyggda kategorier och taggsystem. Dessa verktyg gör det möjligt för dig att logiskt strukturera ditt innehåll, vilket dina läsare bör uppskatta.

I enklaste termer är kategorier ett allmänt gruppverktyg för dina inlägg. Å andra sidan används taggar mer som ett postindex. Om du till exempel driver en hälsoblogg och skriver ett inlägg om olika träningsrutiner kan den övergripande kategorin vara Kondition eller Träning. Taggarna varierar mer och bör vara så specifika som möjligt. Om vårt exempel på blogginlägg diskuteras yoga, gymnastik, och hjärtrutiner, de skulle göra tre perfekta taggar.

För att börja använda kategorier och taggar effektivt finns det tre huvudregler som du vill ha i åtanke:

 1. Använd beskrivande namn. Detta gäller både dina kategorier och taggar, eftersom det ökar chansen att läsarna kan hitta det innehåll de vill ha på din blogg.
 2. Begränsa blogginlägg till en kategori vardera. Att göra detta minimerar förvirring och håller ditt organisationsschema så enkelt som möjligt.
 3. Använd taggar fritt. Till skillnad från kategorier bör dina blogginlägg ha olika taggar. Dessa fungerar som ett index och kommunicerar ämnet för varje inlägg till både läsare och sökmotorer.

Om du för närvarande har många inlägg på din blogg kan det ta lite tid att träna de bästa kategorierna. När ditt system har konfigurerats är det dock lätt att implementera framöver.

2. Skapa tydliga och användarvänliga menyer

Elegant Temas hemsida

Eleganta teman använder en ren och direkt navigationsmeny för att göra det enkelt för läsarna att hitta vad de behöver.

Även om det är viktigt att strukturera ditt innehåll, är det också att organisera hur dina läsare kommer att hitta det innehållet. Tydliga och användarvänliga menyer är ett viktigt första steg, eftersom väl utformade menyer säkerställer att dina läsare enkelt kan navigera på din webbplats. När läsarna spenderar mindre tid på att ta reda på hur din webbplats fungerar kan de spendera mer tid på att läsa och engagera sig i ditt innehåll.

För att komma igång måste du först välja mellan att använda ditt temas menyinställning eller WordPresss standardalternativ. De flesta teman erbjuder anpassad menyfunktion. Emellertid är WordPress-inställningen lika effektiv, så valet här är en fråga om att föredra.

Oavsett vilket menysystem du väljer att använda, tänk på dessa två tips när du bygger din meny:

 1. Använd uppenbara namn. När det gäller navigering är det bäst att avstå från kreativitet och hålla sig till uppenbara termer (som t.ex. HemKontakt, och blogg). Detta gör navigeringen enklare och dina läsare kommer inte att gissa.
 2. Behåll en konsekvent modell. Det hjälper dig att använda samma navigationsmodell från sida till sida för att eliminera överraskningar. Detta betyder också att placera dina menyer på samma sätt på hela din webbplats.

När du skapar menyer är det smart att hålla dem så enkla som möjligt. Du vill att nya besökare ska kunna hitta sin väg direkt. Det bästa sättet att göra detta för att använda beprövade metoder, till exempel strategierna ovan.

3. Erbjud relaterade inlägg och innehåll

WPExplorer-relaterade inlägg

Du kan lägga till relaterade inlägg på din webbplats för att uppmuntra till ytterligare läsning, som det här exemplet här på WPExplorer

När din blogg växer har du mer innehåll att dela med dina läsare. Av uppenbara skäl, ju mer innehåll du erbjuder, desto mer tid kan läsarna spendera på din blogg. Omfattande arkiv kan också bygga auktoritet och ge bevis på din kunskap och erfarenhet inom din nisch.

För att uppmuntra läsarna att uppleva allt detta innehåll kan du visa dem relaterade inlägg för att uppmana deras intresse. Naturligtvis vill du först vara säker på att innehållet du marknadsför är värdefullt och av hög kvalitet. Om du har några sub-par-inlägg är det bäst att uppdatera dem innan du erbjuder dem till dina läsare.

När du är redo att integrera relaterade inlägg på din blogg är här två tips för att göra processen så enkel som möjligt:

 1. Inkorporera länkar till relaterat innehåll i dina nya inlägg. Intern länk är enormt för SEO. Du kan göra detta genom att skapa naturliga kontakter mellan ämnen i ditt skrivande.
 2. Använd en relaterad inläggsplugin eller widget. Plugins som Ytterligare ett relaterat inlägg-plugin (YARPP) och Ryggraket gör att du kan visa liknande innehåll i slutet av dina blogginlägg och webbsidor (men många premiumtema som Total innehåller inbyggda relaterade inläggsalternativ så att inga extra plugins behövs).

Huvudmålet med denna strategi är att hålla läsarna på din blogg så länge som möjligt. Att tillhandahålla relaterade inlägg och innehåll håller läsarna engagerade och ger dem mer värde. Detta är ett enkelt sätt att öka din tid på din webbplats samtidigt som du tillgodoser dina läsares behov.


Som bloggare vill du hålla dina läsare lyckliga och engagerade. En dåligt organiserad webbplats kan emellertid distrahera från dessa mål och kan leda till en lägre publik. Lyckligtvis är det möjligt att enkelt strukturera din blogg på ett sätt som förbättrar dina läsares upplevelse.

I det här inlägget har vi beskrivit tre tekniker du kan använda för att organisera ditt innehåll och hålla läsarna limmade till din blogg. Har du några frågor om hur du bäst kan organisera ditt blogginnehåll för att hålla läsarna nöjda? Eller fler tips för att annonsera till vår lista? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me