Hur du rensar din WordPress-cache som en proffs

Hur du rengör din WordPress-cache som en proffs

Jag tror att du kommer att hålla med när jag säger att omnämnandet av cache inte framkallar det bästa av känslor såvida du naturligtvis inte är en av de tekniska kunniga coola barnen. Nej, det framkallar fortfarande inte det bästa av känslor.

Ändå är cache-konceptet så lätt att förstå, du behöver ingen examen i någonting. Dessutom visar det sig att det är superduper enkelt att rensa cachen på din WordPress-webbplats, du kan göra det innan nästa kille tar en kopp kaffe.

Och i dagens inlägg visar vi dig exakt hur du rensar WordPress-cache som en proffs. I slutet av inlägget kommer WordPress-cache att vara en sak som du inte behöver oroa dig för någonsin igen. Du är välkommen att bedöma och dela dina erfarenheter i kommentarsektionen.

Först låter vi scenen.

Vad är cache?

I allmänna datortermer lagrar caching helt enkelt data i tillfälligt minne i motsats till huvudminnet. Cache (uttalad kontant) är en teknik genom vilken en hårdvara eller mjukvara lagrar tillfälliga data som är snabbare att hämta andra gången du behöver det.

Tänk på det som att flytta fjärrkontrollen från medieskåpet till var du än sitter. Nästa gång du behöver byta TV-kanal kan du göra det snabbare eftersom du inte behöver gå till medieskåpet igen..

Om du inte tittar på TV är här en annan illustration. Om en webbplats cachar innehåll i din webbläsare betyder det helt enkelt att webbplatsen sparar tillfälliga data i din webbläsare. Denna information kan vara vad som helst – bilder, JavaScript-filer etc. – de saker som vanligtvis inte förändras under långa perioder.

Nästa gång du besöker den nämnda webbplatsen laddas det cachade innehållet från webbläsaren snarare än ursprungswebservern. Detta innebär att data inte skickas över en andra gång eftersom de redan finns i din webbläsare / PC. Slutresultatet är en snabbare upplevelse, sparad bandbredd och minskad serverbelastning.

Typer av WordPress-cache

När det gäller att påskynda WordPress-webbplatser finns det fyra typer av cache att tänka på. Låt oss gå igenom varje kort:

Webbläsarcache

I ett försök att ge en bättre användarupplevelse när du surfar är moderna webbläsare utrustade med cachemöjligheter. Oavsett om du använder Chrome, Mozilla Firefox, Edge eller Safari, cachar webbläsaren automatiskt innehåll från webbplatserna du besöker.

På det här sättet upplever du snabbare laddning när du besöker en cache-webbsida därefter. Din WordPress-webbplats kan dra nytta av webbläsarens cache för att leverera en snabbare upplevelse till alla dina användare. Du kan fastställa cachningsregler för ditt innehåll och se till att din server endast får frågor för nytt innehåll.

På detta sätt behöver din WordPress-webbplats inte begära innehåll som bannerbilder, logotypen, JavaScript-filer, stilark etc. eftersom informationen redan är sparad på din PC. Såvida du naturligtvis inte uppdaterar din webbplats och rensar webbläsarens cache, något vi kommer att täcka i de kommande avsnitten.

Plugin-cache

Sedan har vi plugin-cache, som representerar alla tillfälliga data som din cache-plugin sparar. Beroende på dina inställningar kan din plugin-cache innehålla HTML-filer, sammanställd PHP-kod, MySQL-frågor och webbobjekt bland annat.

Det finns många cache-plugins där ute, men de två mest populära är W3 Total Cache och WP Super Cache. Båda insticksprogrammen är lysande när de cachar WordPress-webbplatser och kan minska den tid det tar för dina sidor att ladda avsevärt. Vilket cache-plugin använder du på din WordPress-webbplats? Låt oss veta i kommentarerna ��

Om du kommer ihåg har vi allvarligt sagt att WordPress bygger webbsidor från PHP och data som fråges från din MySQL-databas. Istället för att återskapa sidor varje gång en användare besöker, serverar din cache-plugin de sparade kopiorna vilket underlättar belastningen på din server, vilket innebär bättre prestanda. Caching minskar också överföring av filer till och med.

Servercache

De flesta värdleverantörer erbjuder cachefunktioner för att påskynda dina WordPress-webbplatser. Detta är särskilt normen för de flesta hanterade WordPress-värdar som WPEngine, Svänghjul och Pagely bland andra. Ovanstående länkar omdirigerar till supportsidor som visar hur du spolar cache för varje värd.

Det handlar om att förbättra hastigheten på din WordPress-webbplats, denna cache-verksamhet. Varje värd använder en annan typ av cachararkitektur beroende på installationen, men det hela beror på bara en sak – förbättrad prestanda. Det är bäst att konsultera din värd i en chans att du har problem med din servercache.

Vissa värdföretag skapar cache lokalt och andra använder avancerade tekniker som omvända proxyservrar. Detta betyder bara att placera flera cacheservrar “framför” på huvudservern. Första gången begärs kommer till huvudservern men efterföljande förfrågningar serveras av cacheservrarna.

3rd Party Cache

Fan är tredje part cache? Bra fråga. Om du använder en webbapplikation som t.ex. CloudFlare, StackPath eller Sucuri, Observera att en av de första sakerna de gör för att förbättra prestandan på din WordPress-webbplats är att bygga cache.

I själva verket har jag sett en webbplats som använder 3rd festcache för att skapa en illusion av att vara online, medan deras webbplats var helt nere. Besökare till domänen omdirigerades till en cache, vilket är mycket bättre än, ja, ingenting. Endast dynamiskt innehåll som medianedladdningar saknades. Statiska sidor var alla där.

Var är vi i allt detta?

Vid denna tidpunkt tycker du inte längre att cache är ett främmande monster du borde vara rädd. Faktum är att kunskap är makt. Men att se cache är bra för din WordPress-webbplats, varför skulle du vilja rensa din cache i första hand?

Varför rensa WordPress-cache?

Först, om du gör ändringar på din WordPress-webbplats men inte ser uppdateringarna efter att ha slagit refresh, du kan behöva rensa din WordPress-cache. Och med detta menar vi någon eller alla av de fyra typerna av cache som vi skisserade för ett ögonblick sedan.

För det andra kan ändring av inställningar i administratören bryta webbplatsens design. Vid denna tidpunkt är det ingen brainer att rensa din cache efter att ha gjort de nödvändiga ändringarna. Annars kan du och dina besökare fortsätta att se den trasiga designen.

För det tredje kan sidor ändras på servern under cacheprocessen. Andra gånger kommer cache som har felkonfigureras att tjäna inaktivt innehåll för dina användare, vilket bara är tråkigt. Båda gångerna är att rensa din WordPress-cache är din räddande nåd.

Hur man rensar WordPress-cache i en delad sekund

Den bästa delen av den här guiden, att rensa din WordPress-cache är lika enkelt som A, B, C. I extrema situationer kanske du vill kontakta din värd om du tror att problemet ligger i servercachen. I de flesta fall beror dock de tre scenarierna som vi nämnde för några sekunder sedan på webbläsarens cache eller cache-plugins.

Låt oss börja med det enklaste att rensa.

Hur man rensar webbläsarens cache

Det är extremt enkelt att rensa webbläsarens cache, du har antagligen gjort det många gånger tidigare. Din upplevelse varierar beroende på vilken webbläsare du har, men vi täcker bara de tre huvudsakliga webbläsarna. Du kan alltid dela hur du rensar cachen i din webbläsare i kommentarerna ��

Google Chrome

Min personliga favorit, Chrome är utan tvekan snabbt tack vare en lätt design och bra cache. Den enkla designen gör att rensa din WordPress-cache till en vind. Klicka bara på menyikonen och navigera till Fler verktyg –> Rensa surfhistoriken… enligt nedanstående:

hur man rengör WordPress-cache-krom

Om du gör detta leder du till en popup där du kan välja vad du behöver rensa. Här kan du ta bort allt från webbläsarhistorik till kakor och mer sedan tidens början. Vi är emellertid intresserade av cache, så kryssa bara i “cache-bilder och filer”. Klicka sedan på knappen “Rensa surfningsdata”:

hur man rengör WordPress cache-krom del två

Och du är klar!

Mozilla Firefox

På liknande sätt rensar du cachen i Firefox är sakerna från fjärde klassare. Klicka bara på menyikonen och klicka sedan på fliken Historik som visas nedan:

hur man rengör WordPress cache firefox

Om du klickar på fliken Historik kommer en annan panel att visas som visas nedan. Från den här panelen klickar du på menyn “Rensa ny historik”:

hur man rengör WordPress cache firefox del 2

Detta skapar en popup där du kan välja vad du vill rensa från din webbläsare. Välj tidsintervall som ska rensas (jag brukar ställa in det här för allt). Kryssa i kryssrutan “Cache” och slutligen knappen “Rensa nu” som visas nedan:

hur man rengör WordPress cache firefox del 3

Microsoft Edge

Edge, tidigare känt som Internet Explorer, är Microsofts försök att återta en marknad som de en gång dominerade. Edge är en betydande förbättring av vad de flesta känner som modern till alla webbläsare. Medan jag alltid väljer Chrome, är Edge inte illa. Hur man rensar cache?

Klicka på menyikonen och välj Inställningar:

hur man rengör cache för WordPress

Detta öppnar en ny panel med alla dina webbläsarinställningar. Bläddra ner till Rensa surfhistoriken och klicka på knappen “Välj vad du vill rensa”:

hur man rengör WordPress cache edge del 2

Den här åtgärden leder till en tredje panel som visar dig alla saker du tar bort från Edge. Välj “Cache-data och filer” och tryck på “Rensa” -knappen:

hur man rengör WordPress cache edge del 3

Du kan till och med välja att rensa cache automatiskt varje gång du stänger Edge, en funktion som inte finns i de andra webbläsarna.

Ladda om din WordPress-webbplats efter att du har rensat webbläsarens cache. Löste du ditt cache-relaterade problem efter att du rensat webbläsarens cache? Om problemet kvarstår är den andra mest troliga syndaren din cache-plugin.

Hur man rensar plugin-cache

Proceduren för att rensa din WordPress-cache här beror på cache-plugin som du använder. Att rensa din WordPress-cache med ett plugin är dock lika enkelt som att klicka på en knapp. Låt oss komma över detta och göra det med.

W3 Total Cache

W3 Total Cache är en av de mest populära WordPress-cache-pluginarna där ute. Med över 1 miljon aktiva installationer inklusive AT&T och MakeUseOf bland andra är detta caching-plugin något annat. Det levereras med en stor serie funktioner som lovar bättre prestanda och konverteringar.

För att rensa WordPress-cachen i W3 Total Cache, navigerar du bara till Prestanda> Dashboard i din WordPress-admin. Klicka på knappen “töm alla cachar” i W3 Total Cache-instrumentbrädan som visas nedan:

hur man rengör WordPress cache w3 total cache

WP Super Cache

Uppnådd till dig av Automattic, samma killar som gav oss många andra fantastiska produkter som Jetpack, Akismet och WooCommerce bland andra. WP Super Cache är ett anmärkningsvärt verktyg för optimering av WordPress-prestanda.

För att rensa din WordPress-cache i WP Super Cache navigerar du bara till inställningar på din WordPress-adminmeny. Klicka sedan på WP Super Cache och sedan knappen “Radera cache” som visas på bilden nedan:

hur man rengör WordPress cache wp super cache

Hur man rensar server & 3rd Party Cache

WP Engine Cache

Om du använder en 3rd part webb-applikation eller en värd som stöder caching kan det vara lite annorlunda. Till exempel har WP Engine en anpassad värdpanel inbyggd i WordPress-instrumentpanelen. Allt du behöver göra är att klicka på det för att komma åt alternativ för att rensa din cache eller återställa filtillstånd. Här är några användbara länkar till resurser som visar dig exakt hur du rensar WordPress-cache i ett par vanliga scenarier:

  • Rensa din WordPress Site Cache – Vårt helt egna inlägg som visar hur du rensar cache i WPEngine, SiteGround, GoDaddy och Media Temple bland annat
  • Hur du rensar CloudFlare-cache – CloudFlare Support

Avslutar

Och där har du det – alla de bästa sätten att rensa din WordPress-cache som enkelt och på rekordtid. Hur rensar du cachen på din WordPress-webbplats? Om du har en fråga eller förslag om WordPress-cache, tveka inte att nå ut i kommentaravsnittet nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me