Hur du uppdaterar dina WordPress-teman och håller anpassade tweaks intakt

WordPress är en skalbar plattform

Det finns många sätt att uppgradera ett WordPress-tema, men det är lätt för dem att sluta med förlorade data, så du måste veta hur man kan förhindra det. “Stopp. Jag har inte anpassat min webbplats ännu. Jag behöver inte den här artikeln. “ Faktiskt, ja du gör det; att förbereda i förväg är det enda sättet att säkerställa en verkligt sömlös övergång. Om du redan har anpassat din webbplats, oroa dig inte. Det är inte för sent.

Här är det korta: de flesta amatörutvecklare går bara in på deras webbplatss stilark och börjar ordna om. Det är bra tills du uppdaterar och all din noggranna anpassning försvinner. Faktum är att om du anpassar din webbplats utan att tänka på hur uppdateringar kommer att påverka den, är du i en värld av skadad. Innan du överväger att inte uppdatera din webbplats och göra den till riktad praxis för hackare över hela världen, följ några av tipsen nedan för att integrera anpassningar i din uppdateringsprocess.

WordPress Frameworks

Den vanligaste och mest populära lösningen på detta är Genesis Framework. Om du någonsin har läst en WordPress-blogg eller en självstudie finns det en god chans att du har sett en utvecklare andas ut över det (kassan Ren’s fullständiga Genesis-granskning på vår blogg).

Genesis är som ett tema, men mer. Riktigt med namnet kan det beskrivas som barebonesmallen som många teman bygger på, och alla kommer i form av barntema som bygger ett “exteriör” över ramverket. Med Genesis kan du både ändra och uppdatera dina teman så mycket du vill utan att förlora en enda detalj av din anpassning. Den har också en hel del andra önskvärda funktioner och är väl värt att kolla in. Det ställer dig för närvarande tillbaka $ 60.

Ett annat alternativ är Total WordPress Theme Framework som använder ett liknande tillvägagångssätt Totalt innehåller alternativ för underordnade teman förutom ett lättanvänt anpassat CSS-fält i adminpanelen som du kan använda för att lägga till stylingjusteringar till ditt tema. Men om du inte har budgeten för det, eller har hittat ett annat tema du gillar och inte planerar att ge upp det, finns det fortfarande alternativ.

WordPress Plugins

WP-mallar åsidosätter

Det finns en hel mängd plugins som kan hjälpa dig att underlätta uppdateringsprocessen. De flesta av dem är utformade för användning innan du har börjat anpassa, men om du redan har det kan de vara till hjälp i framtiden.

WP-mallen åsidosätter plugin låter dig snabbt åsidosätta alla mallar. Om du inte känner för att göra allt ovanstående kan du använda ett plugin som heter Ett klickbarntema för att göra det från WordPress-instrumentpanelen och erbjuder det bästa från båda världar.

WordPress-barntema

Det vanligaste sättet att göra stabila anpassningar – och det mest rekommenderade – är med ett barntema. För att klargöra är ett barntema mycket som ett Photoshop-lager eller en animations-cel: ett transparent stilark som låter dig göra icke-förstörande ändringar. Inte bara kosmetiska förändringar, heller – det är ännu viktigare att sätta viktiga ändringar av webbplatsens väsentliga funktioner i ett barntema.

Ändra din webbplats functions.php fil är en av de värsta saker du kan göra innan en uppdatering, eftersom förlusten av en viktig funktionell komponent i huvudsak kan dra ut stödstrålarna från under din webbplats. Så inkludera funktionella förändringar i barnets tema också. Det kan hjälpa dig att göra flera för att undvika att behöva dumpa för mycket information till en enda. Om du behöver en uppdatering är de ganska enkla att skapa. Efter det behöver du bara inkludera barntema saker som du specifikt vill ändra.

Skapa först en ny mapp i wp-content / teman katalog för att hålla den. Ge det samma namn som föräldertema, men med “-barn” anpassat till slutet (du kan verkligen kalla det vad du vill men genom att namnge det på detta sätt om du någonsin har flera barntema vet du vad de är för) . Skapa en fil som heter “style.css.” I mappen. Därefter måste stilarket börja med följande kod:

/ *
Temanamn: Totalt barn
Tema URI: http://totalwptheme.com
Beskrivning: Totalt WordPress-tema exempel barn tema.
Författare: AJ Clarke
Författare URI: http://totalwptheme.com
Mall: Totalt
Version: 1.0
* /

Vilket som helst av inmatningsfältet kan ändras efter behov, men se till att behålla teman namn och mall. Mallen är katalognamnet för överordnatema och om mallnamnet saknas eller är felaktigt visas inte barntemat.

Därefter vill du skapa en ny tom funktion.php-fil där du lägger till kod så att ditt barntema vet att inkludera huvudstilen för ditt tema. I den här filen features.php klistra in följande kod:

get ('version');
// Ladda formatmallen
wp_enqueue_style ('förälderstil', get_template_directory_uri (). '/ style.css', array (), $ version);

}
add_action ('wp_enqueue_scripts', 'total_child_enqueue_parent_theme_style');

Om du tittar på koden ser du vad den gör är att den laddar det överordnade stilarket men även det innehåller versionversionsnumret för överordnade teman. Detta är mycket viktigt, men inte många gör det. Anledningen till att inkludera moderversionens versionnummer är så när moderna tema uppdateras om det har gjorts några ändringar i formatmallen för överordnade temat så cachar pluginprogram, CDN: s och webbläsare att de behöver uppdatera filen. Detta hjälper till att förhindra “trasig” CSS när du uppdaterar ditt överordnade tema.

Flytta aktuell manuell redigering till ett barntema

Om du redan har gjort din webbplats och anpassat föräldertemaet felaktigt och du inte har flera lediga timmar att sitta kring att flytta kod från en fil till en annan, kan du alltid säkerhetskopiera den aktuella versionen av din webbplats till ett barn tema. När du har skapat mappen för barntema, lägg bara till kopior av filerna du har ändrat till den och ersätt sedan ditt WordPress-tema med det i förvaret.

Det är inte en perfekt fix, men det borde fungera. Tricket är att se till att du inte säkerhetskopierar någonting som inte har ändrats, så att du inte av misstag skriver över den nya koden som uppdateringen kommer att installera med den gamla koden. Så du behöver fortfarande en grundlig kunskap om vad du anpassade – du kan inte bara kopiera saker i grossistledet. Det kan till och med hjälpa dig att gå igenom filerna och ta bort så mycket kod som inte är din som möjligt.

Säkerhetskopiera din WordPress-webbplats

Först, säkerhetskopiera tidigt och säkerhetskopiera ofta. WordPress lagrar allt du någonsin har skrivit eller laddat upp i deras databas, och de kan drabbas av funktionsfel av många skäl. Det är väldigt lätt att förlora en hel webbplats till ett serverfel eller en skadad databas. Lyckligtvis tar säkerhetskopieringen bara några minuter.

Det finns ett antal sätt att göra det. Först kan du helt enkelt kopiera filerna till din dator med FTP-klienter eller Unix Shell Skills. Du kan också använda WinSCP för att hålla en “spegel” på skrivbordet som uppdateras med din webbplats.

Eller så finns det en tvättlista med gratis automatisk backup-plugins, liksom premiumalternativ. Här på WPExplorer använder vi Vaultpress, och tidigare har vi använt Backup Buddy – som båda är fantastiska alternativ för att skapa och underhålla regelbundna säkerhetskopior av din webbplats (utöver de dagliga säkerhetskopior som tillhandahålls av de flesta hanterade WordPress-värdplaner).

Slutligen har cPanel, Direct Admin, Ensim, Plesk, vDeck och Ferozo alla unika sätt att säkerhetskopiera webbplatser som finns hos dem. Omfattande instruktioner för detta finns i WordPress Codex. I värsta fall kan du kontakta din värd när du tappar något du verkligen behöver. De flesta värdar säkerhetskopierar sina webbplatser, men det kan vara ont att få tillbaka data från dem.

Testa dina ändringar

Slutligen kan du uppgradera manuellt eller automatiskt. Med manuell uppgradering kan du testa ändringarna för att se om de förstör din webbplats eller inte. WordPress behandlar två versioner av samma tema som två olika teman. Betydelse, om du har GenericTheme V1 och GenericTheme V1.1 i din wp-content / teman mappen behandlas de som två olika teman. Detta betyder att du kan ha flera versioner av samma tema installerat på din webbplats. Åtminstone kan du använda det här för att växla mellan din gamla, anpassade version och din nya, så du har en referens om du väljer att bygga om den från grunden med underordnade teman..

Slutsats

Möjligheterna att förlora anpassningarna som du arbetade så hårt med kan vara skrämmande, och uppdateringsprocessen kan verka som om det går in i det. Men med barntema (eller plugins eller ramar) och lite framsyn behöver det inte vara det. Har du några andra idéer för att göra regelbundna uppdateringar på WordPress-webbplatser utan att förlora anpassningen? Jag skulle gärna höra om dem i kommentarerna!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me