Hur du utnyttjar din WordPress-blogg för att landa ditt drömjobb

Hur du utnyttjar din WordPress-blogg för att landa ditt drömjobb

Det finns en kliché om att leta efter arbete som säger: “Det är inte vad du vet, utan vem du känner.” Medan det ordet inte berättar hela historien, finns det ingen som förnekar att de anslutningar du gör i livet kan ha ett stort inflytande när det gäller att bestämma din karriärväg. Att förvärva kunskapen om att “nätverka” effektivt kan dock vara bäst utmanande eller kanske till och med omöjligt.

Om du letar efter arbete eller till och med en helt ny karriär kan bloggning vara lösningen för att få ditt namn och “personligt varumärke” ut till dina perfekta arbetsgivare. Om du har en sysselsättningsinriktad blogg kommer du omedelbart att sticka ut bland andra arbetssökande. Kanske viktigare är att din blogg kan hjälpa dig att fungera effektivt i ditt område innan du ansöker om en ny befattning.

I det här inlägget tar vi dig igenom en fyrstegsprocess för att använda din blogg för att landa ditt drömjobb. Vi täcker mycket mark, inklusive hur man skapar ett personligt varumärke och hur man använder din blogg för att få auktoritet inom ditt område. När du är klar kommer du vara i en mycket bättre position att säkra ditt drömjobb. Låt oss börja!

Steg 1: Definiera din bloggs syfte

För att säkerställa din bloggs effektivitet måste du märka den på lämpligt sätt. Med det i åtanke är ditt första steg att definiera syftet med din blogg.

Med ett definierat syfte har du en utgångspunkt för vilken typ av innehåll du behöver skapa. Målet är att ge ditt perspektiv på din bransch i en röst som arbetsgivarna tar på allvar.

När det gäller att definiera din bloggs syfte föreslår vi att du gör lite läxor. Börja med följande tre uppgifter:

  1. Identifiera ditt framtida drömjobb. Att veta specifikt vad du vill göra i din drömkarriär hjälper dig att bestämma din målgrupp.
  2. Undersök potentiella arbetsgivare. Att undersöka arbetsgivare hjälper dig att förstå om de är rätt mål för dina blogginsatser.
  3. Ställ in dina personliga kriterier för ditt drömjobb. Med dina kriterier på plats har du en utgångspunkt för dina innehållsämnen.

När du är klar bör du veta hur ditt drömjobb ser ut och vilka arbetsgivare som erbjuder det jobbet.

Steg 2: Skapa din portfölj

Vårt helt egna Total WordPress-tema är mångsidigt och kan användas för en mängd olika portföljtyper.

En onlineportfölj kan fungera som ett telefonkort för blivande arbetsgivare och en bra backlink för ditt blogginnehåll. Lyckligtvis kan det vara enklare att skapa en än du tror med WordPress.

Du bör börja med att välja ett högkvalitativt WordPress-tema med en stark portföljfokuserad design. När du väl har gjort det bör du utarbeta en lista över dina prestationer som kommer att ge bra portföljelement. Om du inte har några (eller många) objekt som du kan använda för din portfölj kan du prova att skapa ett exempel eller “låtsas” -projekt för att visa upp din talang. Se till att varje objekt du listar i din portfölj kommer att anpassas väl till de arbetsgivare du valde under din forskning i steg 1.

Du kan nu lägga till dina portföljelement till din WordPress-webbplats. (Om du inte har ställt in din webbplats ännu är det dags att göra det!) När du är klar föreslår vi att du ber pålitliga vänner och / eller familjemedlemmar att granska din portfölj och ge dig ärlig, konstruktiv feedback. Använd denna feedback för att optimera din portfölj tills du är nöjd med den.

Kom ihåg att din portfölj aldrig är klar. Du bör uppdatera den regelbundet så att den förblir ett utställningsvindu för dina nuvarande förmågor och erfarenhet.

Steg 3: Använd din blogg för att öka din auktoritet

Portofolio Gratis WordPress Portfolio Theme

Nu när du har en portfölj på plats är det dags att vända ditt fokus till din blogg. Du vill använda den för att visa din auktoritet i ditt valda område, vilket kommer att öka din ställning i blivande arbetsgivares ögon. Som sådan bör varje inlägg du publicerar bygga vidare på den bild du försöker bygga.

Det finns en mängd vägbeskrivningar du kan ta när det gäller idéer till blogginlägg, men här är några förslag för att komma igång.

  1. Gå in i mer detaljer och / eller hänvisa till projekt i din portfölj. Du bör hänvisa tillbaka till din portfölj när det är möjligt, och vilket bättre sätt att göra det än via ett blogginlägg? Använd ett inlägg för att gå närmare in på en aspekt av din portfölj eller erbjuda en alternativ vinkel.
  2. Skriv åsikter. Om du har något att säga om branschens tillstånd bör din blogg fungera som en plattform.
  3. Visa dina styrkor. Du har utan tvekan berättelser om positiva prestationer tidigare (professionella eller på annat sätt); använd din blogg som en soapbox för att visa upp tidigare erfarenheter som blivande arbetsgivare skulle se positivt på.

Sammanfattningsvis ska allt du diskuterar visa att du är erfaren inom din bransch.

När det gäller att få ut ordet rekommenderar vi gästbokning när du får chansen. Detta får inte bara ditt namn där ute i branschen; gäst inlägg ger också en fantastisk möjlighet att få en länk tillbaka till din blogg.

Steg 4: Visa vittnesmål om ditt arbete

Att ha någon du har arbetat med beröm det jobbet du gjorde gör underverk för att visa upp dina färdigheter och branschmyndighet. Det bästa sättet att utnyttja beröm är att få det i ett testimonialformat som du kan använda på din blogg och portfölj.

Att få vittnesmål kan vara svårt. Lyckligtvis finns det några tips du kan använda för att få bra feedback utan att vara irriterande. Det enklaste sättet är att använda en kort undersökning som människor kan fylla i när det är bekvämt. Verktyg som Survey Monkey och dessa WordPress-undersökningar för enkät & undersökning är perfekta för att samla in feedback som kan användas som ett vittnesmål för ditt arbete.

När du har fått dina vittnesmål kan du lägga till dem på din webbplats. Det enklaste sättet skulle vara att skapa en sida för dina vittnesmål, men det finns också tillgängliga plugins som kan göra ett mer professionellt jobb. Lyckligtvis har vi skrivit en guide för hela processen!

Slutsats

Genom att utnyttja din WordPress-blogg som ett jobbsökningsverktyg kan du ta karriärnätverk till nästa nivå. Det gör att du kan nå ut till andra i din bransch och skapa en auktoritativ närvaro som framtida arbetsgivare kommer att lockas till.

Har du några frågor om hur du använder din blogg för att hitta ditt drömjobb? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me