Hur du väljer ett plugin för händelseshantering för din webbplats

Hur du väljer ett plugin för händelseshantering för din webbplats

WordPress är en öppen källkodsplattform som ger en solid ram för många typer av webbplatser. Men det erbjuder lite i vägen för nischspecifika funktioner. Om du vill skapa något annat än en enkel blogg eller företagswebbplats kanske du behöver tillgång till mer funktionalitet.

Detta gäller även om du vill marknadsföra evenemang via din webbplats. Du måste kunna lista händelserna, tillhandahålla ett sätt för människor att köpa biljetter och så vidare. Att implementera dessa funktioner från grunden är tidskrävande – men rätt plugin kan göra att det händer på nolltid.

I det här inlägget talar vi om vilka funktioner du behöver för din händelswebbplats och hur du väljer rätt plug-in för öppen källkodshantering. Låt oss börja!

Varför du kan behöva ett plugin för eventhantering

Din webbplats kan vara ett utmärkt sätt att få ordet om kommande evenemang av alla slag. Detta gör att du kan vara värd för all nödvändig information på ett ställe och locka nya potentiella deltagare genom sökmotortrafik.

Exempel på händelser

Värdhändelser är också en mycket skalbar applikation för din webbplats. Du kan bara lista en eller två evenemang eller skapa en hel webbplats baserad på marknadsföring och hantering av konserter, möten, konferenser, spel eller någon kombination därav.

I båda scenarierna behöver du dock mer funktionalitet än WordPress kan ge på egen hand. Misför oss inte – WordPress utgör en utmärkt grund för din händelswebbplats. Det är lätt att använda, flexibelt och säkert. Fortfarande vill du ha några ytterligare funktioner, till exempel:

 • Ett sätt att visa och organisera dina evenemang
 • En kalender där du kan visa upp alla kommande evenemang på ett ställe
 • Funktion för att låta besökare köpa biljetter
 • Möjligheten att hantera deltagarnas information och registreringar

Ingen av dessa är enkla med en standard WordPress-installation, men alla kan vara förvånansvärt enkla med rätt plugin.

Vad du ska leta efter i ett händelseplugin

Först och främst är det smart att leta efter en öppen källkodshanteringslösning. WordPress själv är öppen källkod, vilket innebär att dess källkod kan ändras på vilket sätt du vill. Detsamma gäller för de flesta WordPress-plugins.

Detta är viktigt eftersom det betyder att du kommer att ha full frihet över hur din händelsewebbplats fungerar. Även om du vill hålla sakerna enkla just nu, har du möjlighet att ändra funktioner och funktionalitet för dina exakta behov.

WordPress.org Free Event Plugins

Det är inte svårt att hitta plugins för evenemangshantering – det finns gott om gratisalternativ i WordPress Plugin Directory (sök bara efter “event”), liksom premiumerbjudanden från olika utvecklare. Tricket ligger i att välja det bästa för din webbplats.

En plugin för händelseregistrering för WordPress kan erbjuda ett brett spektrum av funktionalitet. Låt oss snabbt titta på de viktigaste funktionerna som din valda lösning behöver ha, så att du vet vad du ska fokusera på:

 • En anpassad inläggstyp för händelser. Liksom hur ett e-handelsplugin som WooCommerce lägger till ett nytt produktalternativ på din webbplats, bör ett händelseplugin ge dig ett sätt att skapa händelseposttyper. Detta gör att du kan hålla dina evenemang åtskilda från webbplatsens andra innehåll (t.ex. inlägg och sidor). Dessutom gör detta det enklare att lägga till kompletterande information till varje evenemang, inklusive priser och platser.
 • En händelsekalender. Det är också bra att ha en kalender som visar alla dina händelser på ett ställe. Detta gör det lättare för besökarna att se allt tillgängligt utan att behöva söka igenom många olika sidor. Om de ser en händelse i kalendern som uppmärksammar deras intresse, borde de kunna klicka igenom för att lära sig mer om det.
 • Ticketing och registreringsfunktion. Om inte alla dina evenemang är gratis är det vettigt att aktivera online-köp. Folk kommer mer sannolikt att registrera sig om de kan slutföra hela registreringsprocessen på din webbplats. Denna funktion bör också vara flexibel – så att du kan ställa priser, erbjuda olika nivåer av biljetter och så vidare.

Naturligtvis finns det andra funktioner som kan komma till nytta. Till exempel kan vissa plugins tillhandahålla funktionalitet som hjälper dig också att hantera händelser. Detta kan inkludera ett sätt att se och hantera alla deltagare för ett evenemang och skanna biljetter. De tre funktionerna ovan kan dock betraktas som must-haves om du vill marknadsföra evenemang via din webbplats.

Välj rätt lösning för Event Management för dig

När du väl vet vad du letar efter är det inte så svårt att välja en öppen källkodslösning för händelser. I följande tre steg leder vi dig igenom processen.

Steg 1: Gör en lista över dina önskade funktioner

Detta första steg kräver att du förstår exakt vad du vill göra via din webbplats. Detta innebär att svara på frågor som:

 • Vilka typer av evenemang kommer du att marknadsföra?
 • Behöver du bara lista några händelser eller många av dem?
 • Är de flesta av dina evenemang gratis, eller kommer de med ett pris?
 • Vilken typ av information behöver du ge för potentiella deltagare?
 • Hur stora blir dina evenemang och hur mycket hjälp behöver du hantera dem?

Dessa svar ger ledtrådar om vilka typer av funktioner du behöver. Om du till exempel planerar att lista vanliga stora evenemang kommer du att behöva en robust kalender och massor av hanteringsfunktioner. Å andra sidan, om du marknadsför några små evenemang här och där, kommer dina behov att bli enklare.

Vid denna tidpunkt kan du gå vidare och skapa en önskelista med funktioner du vill ha från din lösning för evenemangshantering. I de flesta fall bör detta inkludera stora tre vi diskuterade tidigare (en händelseposttyp, en kalender och biljettfunktioner). Du vill dock också inkludera alla funktioner som är unika för din specifika webbplats och behov.

Steg 2: Bestäm om du vill ha en gratis eller premiumlösning

Om du alls är bekant med WordPress vet du sannolikt att plugins kommer i några få standardvarianter. Vissa är gratis, medan andra har ett pris bifogat. Många är också freemium till sin natur, vilket betyder att de har både en gratisversion och en premiumversion.

Vilken typ av plugin du väljer beror till stor del på två faktorer:

 1. Din budget. Om du har lite eller inga pengar att arbeta med kan ett gratis plugin vara det säkrare spelet. Å andra sidan, om din budget tillåter det, kan en premium-plugin vara en värdefull investering om du planerar att tjäna pengar genom dina evenemang. Beroende på vilken plugin och nivå du väljer kan det kosta dig mellan $ 50 och några hundra dollar.
 2. Dina behov. Generellt sett erbjuder premium-plugins mer avancerade funktioner än de fria alternativen. Så det bästa valet beror delvis på hur mycket funktionalitet du behöver, och om du vill hålla din evenemangssida enkel eller inkludera komplexa funktioner.

I många fall är ett freemium-plugin det absolut bästa alternativet. Det beror på att du kan börja på gratisplanet utan att riskera något. Du kan lära dig hur plugin fungerar och bestämma om dess kärnfunktioner uppfyller dina krav eller inte. Sedan kan du uppgradera om och när du bestämmer dig för att du behöver tillgång till en större uppsättning funktioner.

Låt oss som exempel titta på Event Espresso-plugin.

EventEspresso

Denna lösning för händelseshantering har en lite version, Event Espresso Decaf, som är listad i WordPress Plugin Directory. Det inkluderar biljett- och registreringsfunktioner, automatiserade e-postmeddelanden om bekräftelse och till och med appar som kan hjälpa dig att skanna biljetter och spåra deltagande under evenemang.

Sedan finns premiumversionen, som också är det ett alternativ med öppen källkod:

EventEspresso Pro

Detta inkluderar ytterligare funktioner, till exempel en robust händelsekalender och möjligheten att skapa flera priser och biljettalternativ. Vissa av dessa funktioner kan också köpas som fristående tillägg, vilket är en annan väg du kan ta. Med rätt kombination av ett gratis plugin och några tillägg kan du ofta få allt du behöver till en ganska låg startkostnad.

Steg 3: Utvärdera din plugin-kortlista

När du vet vad du letar efter är allt som återstår att börja utforska marknaden. Du kan kolla in WordPress Plugin Directory, premiummarknadsplatser som CodeCanyon och oberoende utvecklarwebbplatser (gör bara din forskning för att vara säker på att du får din plugin från en ansedd källa).

När du skapar en kortlista med händelsekalendrar som du vill, vill du utvärdera var och en noggrant. För att göra det måste du överväga:

 • Funktionsuppsättning: Tillhandahåller plugin-programmet alla väsentliga funktioner från din lista?
 • Prissättning: Kommer pluginet att passa in i din budget (inklusive premiumnivåer och tillägg om relevant)?
 • Betyg och recensioner: Vad har andra användare att säga om plugin-programmet?
 • Kompatibilitet: Är plugin uppdaterad och är den kompatibel med din version av WordPress (och ditt WordPress-tema eller andra plugins)?
 • Stöd: Ger utvecklaren stöd för plugin, helst via flera kanaler?

Slutligen, om det är möjligt, vill du testa en händelsehanteringsplugin innan du förbinder dig till den. Om det inte finns någon demo tillgänglig, ta tag i gratisversionen och ställ den in på en testwebbplats. Ibland är det bästa sättet att bestämma om du kommer att njuta av att använda det på lång sikt att få praktiskt taget det.


Om du vill uppmuntra till höga deltagande på dina evenemang behöver du rätt uppsättning verktyg. En flexibel, öppen källkodslösning gör att du kan välja och välja vilka funktioner du behöver. Detta kan enkelt uppnås genom att bygga din webbplats med WordPress och förstärka den via rätt plugin.

Vad är ditt favoritverktyg för evenemangshantering? Berätta om det i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me