Hur man använder meddelandeappar för att öka trafiken till din WordPress-webbplats

Hur man använder meddelandeapplikationer för att driva trafik till din WordPress-webbplats

Globalt lockar mobila messenger-appar fler och fler användare varje dag. De tre bästa plattformarna – WhatsApp, Facebook Messenger och WeChat – lockar i själva verket över en miljard användare per månad.

Även om det finns mer aktiva användare på meddelandeappar än på sociala medier, dessa plattformar förbises i stort sett och har bara lockat till sig betydande investeringar från stora företag under det senaste året eller två. Det betyder att det finns både möjligheter och utrymme för fel – särskilt om du letar efter sätt att växa trafik till din WordPress-webbplats.

Sanningen är den, 67% av användarna vill interagera mer med företag via meddelandeappar, och mycket av detta kan göras med rätt WordPress-plugins för att dra nytta av denna boom. Det första steget är att förstå meddelandeapparna och sedan titta på hur du använder dem effektivt kan öka trafiken till din WordPress-webbplats.

Här är vad du behöver veta.

Meddelandeappar: En ny möjlighet till trafikgenerering

Med tanke på att denna teknik och dessa nya marknadsföringsstrategier är så unika har mycket lite hård data släppts. Däremot, där några av de större varumärkena investerar mest av sina ansträngningar, liksom hur snabbt en viss chattplattform har vuxit, är båda rättvist sätt att mäta potential.

WordPress-plugins och meddelandeapps

Att lägga till en delningsknapp till din WordPress-webbplats är ett utmärkt sätt att driva trafik och öka engagemanget. Varför? Eftersom det låter användare dela din information på de plattformar de använder. Ännu bättre, det finns många enkla plugins att välja mellan.

AddtoAny Share-knappar Gratis WordPress-plugin

AddToAny är ett plugin för social delning som får delningsknappar för 100 olika uttag på din sida. Meddelandeapparna som AddToAny har som du kanske vill utnyttja inkluderar Kik, Viber, WeChat och WhatsApp.

Line är en annan fantastisk app som har en plugin för delningsknapp. Ett enkelt sätt för en halv miljard miljard användare att veta att du är ute är att lägga till en Line Social Plugin till din webbplats. Ett enkelt klick på en “Line It” -knapp får din sida framför många nya ansikten.

Du kan också gå ett steg längre och automatisera dina svar med Discord. WP Discord-inlägg plugin använder till exempel en bot och en webbhook-URL, som kommer att meddela läsarna på din önskade kanal om varje nytt inlägg som publiceras på din WordPress-webbplats.

Toppmeddelanden appalternativ

Så du vet vilka plugins du kan integrera på din WordPress-sida, men vilka meddelandeappar bör du välja för att hjälpa till att driva trafik?

Om du tidigare har använt marknadsföring på sociala medier för trafikgenerering, gäller många av dessa färdigheter här. Att behärska någon av dessa kanaler och få fram sin fulla trafikgenerationspotential är ingen enkel uppgift.

Men när du har tagit på saker och dina konton är konfigurerade kan du lämna de flesta av de dagliga funktionerna till bots, och det förväntas på nästan alla dessa plattformar. Chatbots tillhandahåller många fördelar för dina kunder och låter dig använda en meddelanden-app till dess fulla potential.

LINJE

Meddelandeappar för att driva trafik till din WordPress-webbplats: Line

Linje är en mobilapp för omedelbar kommunikation på smarta enheter. Med bara över en kvart miljon användare, Line erbjuder mycket för en meddelandeapp. Det ger människor och företag möjlighet att interagera med varandra, skapa och gå med i samhällen och dela meddelanden, foton och videor. De främjar också användning, skapande och försäljning av unika uttryckssymboler och klistermärken. Några viktiga fakta om rad:

 • Just nu är den mest betydelsefulla delen av Lines användarbas i Sydostasien – särskilt Japan (där appen har sitt ursprung)
 • Linjeanvändare tenderar att vara på den unga sidan med många i 10-19 ålderkonsol
 • Lines användarbas fördubblas årligen

Av alla chattplattformar här är Amazons mest betydande närvaro på Line. Deras konto och samhälle ägnas åt att marknadsföra Amazons produkter och livsstil. Det är inte så interaktivt som många av de andra märkesgrupperna och alla länkar pekar direkt på Amazon.com. Om du har en Amazon-affiliate-webbplats på WordPress kan du utnyttja Amazon-anslutningen till Line.

Ladda ner Amazon Associates Link Builder

Amazon Associate Link Builder-plugin tillhandahåller de verktyg som behövs för att marknadsföra partnerprodukter på din WordPress-webbplats. Sedan kan du använda Line för att marknadsföra dina affiliate-produkter. Du kan nå via Line för att be om feedback, du kan marknadsföra nya produkter eller så kan du be kunderna granska olika produkter. Tricket är att öppna “Line” av kommunikation och skapa en känsla av förtroende så att potentiella kunder besöker din WordPress-webbplats först när de handlar online.

WhatsApp

Meddelandeappar för att driva trafik till din WordPress-webbplats: Whatsapp

WhatsApp är en mycket populär video- och textchatt-mobilapp. Med 1,5 miljarder månatliga aktiva användare, är chansen stor att du har hört talas om eller använt WhatsApp. Vissa WhatsApp-statistik att tänka på är:

 • 42% av internetanvändare i åldern 25-34 år har använt eller kommer att använda WhatsApp
 • Nästan en tredjedel av personer under 44 år har använt den
 • I en undersökning med över 70 000 användare, 15% rapporterade att WhatsApp var deras primära nyhetskälla medan endast 8% förlitade sig på Facebook Messenger

Om du vill använda WhatsApp för att öka trafiken vill du dra nytta av de “grupperna” som appen erbjuder. Du kan dock behöva segmentera dina ansträngningar eftersom varje grupp bara kan ha så många som 256 medlemmar åt gången. Du kan också delta i etablerade grupper. Till skillnad från andra meddelandetjänster tillåter inte WhatsApp annonser eller bots. Det betyder att du måste bli kreativ.

Skicka länkar till dina WordPress-blogginlägg för att utbilda och informera. Du kan också erbjuda människor incitament att engagera sig i ditt konto. Till exempel, Absolut Vodka skapade en fiktiv karaktär, “Steve.” För att få en inbjudan till ett absolut parti var folk tvungna att kontakta och “imponera” Steve.

WhatsApp Chat gratis plugin

Det finns också ett WhatsApp WordPress-plugin som låter dig öppna WhatsApp-chatten direkt från din WordPress-webbplats. Detta plugin gör det möjligt för WordPress-webbplatsutvecklaren att infoga en chattlåda på webbplatsen.

För att trattra trafik till WordPress-webbplatsen ber många webbplatsägare läsarna att ge feedback på innehållet via sin WhatsApp-chattruta. De pratar med läsarna för att se vad som resonerar med dem och sedan använder de feedbacken för att ändra och anpassa sin innehållsstrategi.

Kik

Meddelandeappar för att driva trafik till din WordPress-webbplats: Kik

Kik är en gratis mobilapp för snabbmeddelanden som gör att användare enkelt kan börja nya konversationer genom att skanna sin Kik-kod. Det möjliggör en-till-en och enkla gruppmeddelanden. Anmärkningsvärda fakta om Kik inkluderar:

 • Mycket av Kiks personliga varumärke verkar vara inriktat på tonåringar och unga vuxna
 • 70% av Kiks publik är mellan 13-24
 • Det är en av de tio bästa meddelandeapparna för tonåringar i USA

Kik började bara erbjuda varumärken möjlighet att använda bots i mitten av 2016. Detta innebär att du nu kan bygga en Kik bot för din WordPress-webbplats och öka trafiken. En Kik-bot kan faktiskt vara mer effektiv än traditionella chattar. Denna bot kan användas för att automatiskt skicka uppdateringar, nyhetsbrev och specialerbjudanden till kunder så att de besöker din WordPress-webbplats för att se besparingar och erbjudanden.

Många märken, inklusive Sephora och H&M, har börjat använda Kik som ett alternativt sätt att ge rekommendationer till kunderna. I ett breakout-kampanj av Sephora, varumärket fick över en halv miljon chat bot-interaktioner via Kik.

WeChat

Meddelandeappar för att driva trafik till din WordPress-webbplats: Wechat

Skryter med högsta andelen dagliga aktiva användare, WeChat är i en unik position. Den här mobila röstmeddelanden och sms-appen har lite intressant statistik:

 • 90% av WeChat-användare är under 36 år
 • Över 90% av WeChat-användare är baserade i Kina
 • 83% kommer att använda WeChat på eller för arbete

Buzzfeed har till exempel använt WeChat för att locka nya läsare eller återkommande läsare som vill hitta unikt innehåll. Företaget inrättade en bot som skulle ge rekommendationer baserade på nyckelord och ge en kuraterad upplevelse för användare.

WeChat-plugin för WooCommerce

Det finns även en WeChat-plugin för WooCommerce som aktiverar WeChat-betalningar för WooCommerce-webbplatser. Fördelen med att lägga till detta plugin till din WordPress-webbplats är dess enkla betalningsalternativ. Kunderna kommer tillbaka och trafiken ökar när saker är enkla och WeChat-plugin gör det på det sättet. Denna plugin gör det möjligt för QR-kodbetalningar och betalningar via WeChat mobil.

Disharmoni

Meddelandeappar för att driva trafik till din WordPress-webbplats: Discord

Disharmoni är en Voip-mobilapp, det handlar om samhällen. De flesta av dem är byggda kring spel och fandoms – det är där Discord började. Många är dock politiska eller inrättade för att diskutera specifika typer av frågor. Discord är en av få community-baserade meddelandeappar som låter dig gå med i en community för att söka trafik i motsats till att kontakta individer. Några relevanta fakta om Discord:

 • Det är ett exempel på en framgångsrik chattmeddelandetjänst men nisch.
 • Dess gruppstruktur och övergripande design är avsedda att vädja speciellt till spelare
 • Det vädjar också till grupper som vill etablera hårt sammansatta samhällen med ständig kommunikation

Att skapa din egen gemenskap eller gå med i en annan är båda hållbara sätt att öka din närvaro på Discord såväl som att leda andra Discord-användare till din webbplats.

WP Discord Post gratis plugin

Som nämnts kort tidigare finns det till och med ett WordPress-plugin som heter WP Discord Post som kommer att publicera dina WordPress-inlägg på din Discord-kanal. De som arbetar med din Discord-kanal har möjlighet att enkelt länka till din webbplats.

Facebook Messenger

Meddelandeapplikationer för att driva trafik till din WordPress-webbplats: Facebook Messenger

Efter att ha beslutat att göra chattfunktionen hos Facebook att fungera som en fristående app tillät användare att ansluta till sina FB-kontakter på ett sätt som liknar SMS-meddelanden.

När det gäller tillväxt, efter att ha separerats från Facebook-appen, Facebook Messenger hade:

 • 600 miljoner användare i april 2015
 • 900 miljoner i juni 2016
 • 1,2 miljarder i april 2017

Stora varumärken använder Facebook Messenger som ett verktyg för att få direkt tillgång till sin målgrupp. NBA-mästarna, The Golden State Warriors använde Facebook Messenger för att skapa en “Warrior Playoff Assistant.” Detta var ett sätt att få användare att välja att ta emot uppdateringar för lagets playoff-agenda.

Ladda ner Messenger Customer Chat Gratis plugin

Det finns ett plugin som låter dig lägga till en live Facebook Messenger-chatt på din webbplats. Det låter dig skicka uppdateringar via Messenger när du har lagt ut nytt innehåll på din WordPress-webbplats. Du kan också använda Messenger för att be kunderna fylla i feedbackformulär. Dessa två enkla engagemangstekniker kan driva betydande trafik.

Snapchat

Meddelandeappar för att driva trafik till din WordPress-webbplats: SnapChat

Denna mobilbaserade sociala medieplattform har en unik distinktion från andra plattformar, eftersom alla inlägg självförstörs sekunder efter att de har visats av användaren. Några viktiga fakta om snapchat inkludera:

 • 71% av Snapchat-användare är under 34 år
 • 70% av Snapchat-användare är kvinnliga
 • 30% av tusentals internetanvändare använder regelbundet Snapchat

Snapchat har använts av många märken för att nå sin publik på ett effektivt och engagerande sätt. Den WordPress-baserade webbplatsen MTV News använder Snapchat för att ge sin publik tillgång till exklusivt innehåll som de inte hittar någon annanstans. Det här kan vara bilder bakom kulisserna, uttag eller kampanjer. När SnapChat-följare ser dessa korta klipp med exklusiva bilder, dras de till webbplatsen för att se längre klipp. Således växer webbplatstrafiken.

Vilken meddelandenapp ska du välja?

Ovanför kan du se sex av de mest populära alternativen för meddelandeappar som kan hjälpa dig att växa samhället runt din WordPress-webbplats och skicka mer trafik på din väg. Som sagt, inte alla meddelandeappar skapas lika.

Innan du bestämmer dig för att investera tid och pengar i att bygga en kampanj för en given meddelandeplattform, överväg vem din publik är och var de mest troligt är.

Meddelandeappar kan göra mer

Vill du ha mer än bara trafikgenerering? Med WordPress och AI, plus en populär meddelanden-app, kan du få mer än bara extra medlemmar för din grupp eller fler besökare på din WordPress-webbplats. Du kan samla in relevant information som gör att din webbplats eller ditt företag kan växa i den mest lönsamma riktningen. Du kan också konvertera nyfikna till livslånga fans av din röst eller ditt märke. Potentialen för meddelandeappar för marknadsföring börjar precis bli klar.

Har du ytterligare för att använda meddelandeappar för att öka trafiken till din WordPress-webbplats? Vi skulle gärna höra dina tankar nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me