Hur man använder paketerade produkter som marknadsföringsteknik för din WordPress-butik

Hur man använder paketerade produkter som marknadsföringsteknik för din WordPress-butik

Marknadsstrategier för e-handel är som modetrender. Efter en tid kan du helt enkelt färga tyget i en annan färg och kalla det revolutionerande. Likväl, som den ovannämnda analogin, är din kreativitet det som gör skillnaden i hur du presenterar din produkt. Bland lager av sådana pålitliga strategier som kan användas för att öka försäljningen, är att använda paketerade produkter.

Produktbuntning har använts av digitala och fysiska butiksägare under lång tid nu. I sitt hjärta utnyttjar konceptet människans tendens att välja ett gäng produkter till ett rabatterat pris snarare än att köpa var och en av dessa produkter separat. Med tanke på de totala besparingarna de gör, enligt kundens uppfattning, kan det användas för att manövrera dem till att göra ett större köp än originalet.

Även om pakade produkter är tänkta att vara ett incitament för kunderna, svär de idag inte vid det. Varför? Två skäl.

  1. I det ögonblick som en kund tänker att du försöker få dem att köpa något de inte uppfattar som krävs ser de köpet som en kostnad och backar helt ut.
  2. E-handelsmarknaden närmar sig mättnad. Med tanke på det stora antalet e-butiker som tillgodoser samma nischpublik kommer kunderna troligen att navigera till en annan webbplats för att få det de behöver, om de ser att du är för påträngande för köpet.

Håll dock upp! Detta betyder inte att paketerade produkter är en återvändsgrändstrategi. Tvärtom, det finns några fantastiska applikationer där produktbuntar kan användas som den viktigaste marknadsföringsmetoden, förutsatt att du gör det smart.

Klassiska strategier för att sälja mer med bundna produkter

När du bygger en onlinebutik med WordPress kan du marknadsföra din butik, öka intäkterna och ge mer värde till kunderna med dessa medföljande produktmetoder.

Skapa värde för kunder med kedjade paket

Kedjebuntar hänvisar till metoden som används när relaterade produkter erbjuds kunden, antingen gratis eller till mycket rabatterade priser, som ett tack för att du har köpt den viktigaste paketerade produkten i e-butiken.

Kedjade buntar visar sig fungera bättre än enkla produktbuntar på grund av deras dubbla fördelar; de säljer det viktigaste produktpaketet eftersom det har dessa gratisprodukter som är associerade med dem och de fungerar som marknadsföringsutlösare för liknande eller relevanta produkter som kunder kan få till att köpa i ett senare skede.

Men den kanske viktigaste uppgiften de gör är att skapa värde för kunderna. Köpare i butiken upplever tilläggsprodukterna som en belöning för deras större köp, vilket uppmuntrar dem att återvända till din butik oftare och skapa lojala kunder.

Tänk på en livsmedelsbutik som erbjuder dig en gratis produkt med paket A och tre gratisprodukter med ett högre värde-paket B. Vilket skulle du gå till?

Erbjuda anpassningsbara produktpaket

Vem älskar inte att ha val? I själva verket, när det gäller att shoppa online, “ju mer, desto bättre” är det definitivt mantraet. Att erbjuda dina kunder valet att skapa sina egna produktbuntar är en av de mest populära iterationerna i den medföljande produktstrategin.

Detta säkerställer att människor har full frihet att välja de produkter de letar efter och förpacka dem efter behov.

Om du är orolig för kompilationsproblemen som detta kan orsaka hos säljare kan du alltid erbjuda en förutbestämd produktgrupp för kunder att välja mellan. Detta låter dig effektivt ha kontroll över produktpaketet men begränsar inte kunderna till att köpa produkter som ingår i ett förpackat paket.

Tänk på fallet med en onlinebutik som säljer tillbehör för mode och makeup. Med tanke på utbudet av hudtoner, varumärkesval, färgpaletter och personliga preferenser är det knappast möjligt att skapa produktpaket för varje shoppare. Istället kan du här skapa en anpassningsbar kitväska, där shopparen skulle kunna välja bland de erbjudna produkterna enligt deras krav.

Erbjuda anpassningsbara produktpaket

Det sammansatta alternativet

Kompositproduktbuntar används när någon större anpassning kommer in i bilden. Detta är en kombination av värdeskapande och anpassade paketmetoder. Här ska din basprodukt eller produktpaket förbli konstant men kringutrustningen kan anpassas efter behov. Om du äger en e-butik som säljer kameror och fotoutrustning eller möbler eller till och med anpassade DIY-smycken, kan detta vara ett utmärkt alternativ för att öka populariteten för dina produktbuntar.

Tänk på exemplet på en butik som säljer kameror online. Du har ditt DSLR + linspaket, men erbjuder en extra lins, kitväska, ett minneskort och ett stativ som ett extra paket som kan köpas med baspaketet. Om det finns en situation där en kund inte behöver, säger stativet, har han friheten att anpassa detta paket vid behov.

Detta är ett enkelt exempel på hur sammansatta buntar kan användas. Du kan till och med uppmuntra köp på plattformar genom att göra mer komplexa paket.

Lägg till värde och erbjudande alternativ

Blanda det

Detta är ett klassiskt fall av medföljande produkter och emulerar den levande shoppingupplevelsen maximalt. Kunder kan köpa produkter i bulk till rabatterade priser, med valfria variationer i samma bunt. Här ställer du in ett fast antal objekt som kan läggas till i bunten och människor kan lägga till enstaka / flera objekt enligt deras val.

Tänk på fallet med en online konfektbutik, där människor väljer från en mängd choklad och bakverk. Du har produktlådor i storlek 4, 6, 8, 12 osv. Människor kan välja olika sorters choklad eller flera enheter av samma produkt och kassa med sitt köp.

Erbjuda valfria paketvarianter

Läs om erfarenhet av Patrick Poptasi, att veta mer om olika sätt hur du kan använda blandade produktpaket i en online konfektbutik.

Grupper är bra

Att sälja grupperade produkter är en nyckelstrategi för butiker som säljer nödvändigheter som människor inte tenderar att spendera tid på att leta efter. När vi återger exempel på livsmedelsbutiken ser vi hur det kan vara fördelaktigt om du har ett färdigt paket med produkter som du skulle behöva en vecka eller månad. Detta kan inkludera allt från olja till bröd till grönsaker till snabbmat, till exempel 2 personer.

Du kan till och med utöka idén och förbereda grupperade buntar efter kategori; veganer, vegetarianer, köttälskare, hälsa och kondition, och många fler, eller för varierande varaktigheter, vecka, två veckor, två månader, etc..

Hela paketet kan ha ett fast pris som är lägre än den totala kostnaden för var och en av de enskilda artiklarna och ändå inom din vinstmarginal. Allt köpare måste göra är att välja sin produktpaket och kolla in! Ett par klick och din månatliga dagligvaruhandel görs!

Endnote

Paketerade produkter är ett bra sätt att uppmuntra bulkköp och kan användas för en olika applikationer. Det kan vara en av de äldsta strategierna i boken, men den fungerar ändå felfritt.

Vad är din åsikt om att använda paketerade produkter för att öka konverteringsgraden? Något annat innovativt sätt som du vill dela? Släpp en kommentar för att meddela oss!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me