Hur man använder Patreon för att samla in ditt WordPress-innehåll

Hur man använder Patreon för att samla in ditt WordPress-innehåll

Du har kommit till den här artikeln för att lära dig mer om hur du kan använda Patreon för att crowdfund. Varför? Du kanske har startat din WordPress-blogg som en hobby. Eller kanske har du investerat mycket tid på att skapa värdefullt innehåll för att tjäna lite passiv inkomst och inte sett någon verklig vinst? Detta kan vara särskilt frustrerande om du har ett anständigt följande, men traditionella inkomstströmmar ger inte ens tillräckligt för att täcka dina värdavgifter.

I det här scenariot kanske du vill lära dig mer om crowdfunding. Detta är en extremt populär metod för att samla in pengar som förbättrar den gamla skolan konceptet med en spetsburk. Patreon blir i synnerhet ett allt vanligare sätt för skaparna att tjäna intäkter på en konsekvent grund. Sammanfattningsvis gör det det möjligt för dina följare att bidra till webbplatsens kostnader och generera regelbundna inkomster för ditt innehåll.

Under hela detta inlägg kommer vi att presentera Patreon och utforska dess fördelar vidare. Då visar vi dig hur du kan integrera den med din WordPress-webbplats, så att du kan samlas in ditt innehåll. Låt oss dyka in!

En introduktion till Patreon och dess fördelar

Patreon till Crowdfund din webbplats

Enkelt uttryckt, Patreon är en medlemsbaserad plattform som gör att du kan få betalt direkt av din publik. Genom den här webbplatsen genererar du intäkter från det innehåll som du redan skapar. Fans eller beskyddare förbinder sig att betala ett belopp de väljer, vilket vanligtvis förfaller varje månad eller varje gång du publicerar nytt innehåll. När du använder Patreon för att crowdfund tar de en liten avgift, och du får resten av pengarna.

Patreon ger prenumeranter ett sätt att gå med i ditt samhälle och betala dig för att de gör sakerna de tycker om, utan att det behövs en mellanhand. Eftersom de väljer betalningsbelopp och frekvens behöver de aldrig oroa sig för oplanerade avgifter. Ännu viktigare är att Patreon hjälper dig att bygga en beskyddare och artistrelation med din publik.

Här är några av plattformens främsta fördelar:

 • Du får en förutsägbar inkomst. Eftersom du tydligt kan se hur mycket varje abonnent betalar och vid vilken frekvens (t.ex. per post eller på månadsbasis), vet du hur mycket pengar du kan förvänta dig.
 • Du kan fortfarande använda andra inkomstkällor. Om du använder affiliate-länkar, Google AdSense eller någon annan typ av intäktsgenerering kan du fortsätta att dra nytta av dem utan att påverka ditt Patreon-konto.
 • Du behåller ägandet av ditt innehåll. Allt du skapar är fortfarande ditt, med Patreon hävdar inga äganderätt.
 • Du behöver inte hantera betalningar eller support. All information om behandling av betalningar och support för Patreon-plattformen hanteras för dig.

Innan du börjar är det viktigt att notera att använda Patreon för att crowdfund fungerar bäst när du redan har ett följande på din blogg eller webbplats. Dina besökare kommer vanligtvis att bli medvetna om detta alternativ genom din webbplats och närvaro på sociala medier och kommer att välja att stödja dig eftersom de redan gillar ditt innehåll. Detta innebär att du bör ta dig tid att bygga din publik innan du inbjuder dem att bli beskyddare.

En annan sak att tänka på är att Patreon tar ut en finansieringsavgift, baserat på en procentandel av din beskyddars bidrag. Priserna är transparenta, men är kan ändras, vilket kan påverka dina kunder och dina intäkter på vägen.

Hur man använder Patreon för att samla in ditt WordPress-innehåll

Även om du inte behöver tusentals vanliga webbplatsbesökare för att lyckas med Patreon, bör du ha något av följande slag innan du kommer igång. Att öka webbplatstrafiken genom SEO, aktivt engagera sig med följare på sociala medier och tillhandahålla högkvalitativt innehåll är alla sätt att skapa ett solidt följande. Sedan kan du ställa in ditt konto på Patreon!

1. Skapa ett Patreon-konto

Registrera dig för ett Patreon Creator-konto

Om du redan är medlem i Patreon, behöver du bara logga in på ditt konto, navigera till ditt inställningar och välj Bli en skapare. Om du är helt ny på webbplatsen kan du å andra sidan helt enkelt klicka på Starta min sida knapp på Patreons hemsida. Därifrån kan du registrera dig med ditt Facebook-konto eller använda din e-post.

2. Bygg din Patreon-sida

Startskärm för att skapa ett Patreon Creator-konto

Därefter måste du skapa din Patreon-sida. En praktisk guide kommer att ta dig igenom processen. Det finns flera steg involverade, så det är bäst om du har följande saker redo:

 • Dina sociala mediekonton, tillsammans med en profil och omslagsfoto.
 • En idé för hur du vill att ditt betalningsschema ska ställas in.
 • En publikgenererande tonhöjd (du kanske också vill överväga att skapa en introvideo).
 • Planer för hur du kan belöna dina kunder för deras stöd (extra eller tidigt innehåll, att göra videor eller inlägg, ett speciellt forum eller ett nyhetsbrev, etc.).

Att vara förberedd med dessa detaljer kommer att skapa sidprocessen mycket enklare. Naturligtvis kan du alltid redigera all denna information senare.

3. Marknadsför din lansering på din webbplats och konton för sociala medier

När du har en sida klar kan du starta den när du vill. Det är där saker blir intressanta. Först är det dock viktigt att göra lite grundarbete och marknadsföra din Patreon-sida på din WordPress-webbplats och sociala medieplattformar. Annars kommer ingen någonsin att veta om denna möjlighet.

Så innan du klickar på Lansera -knappen (som gör din sida sökbar på plattformen), överväg att följa dessa tips före lansering:

 • Planera en ledning till din lansering genom att diskutera ditt Patreon-medlemskap och beskriva dina mål till din publik.
 • Dra fördel av din före lansering verktyg, och se till att förhandsgranska din sida.

När din kampanj före lanseringen är ur vägen går du vidare och gör din Patreon-sida live. Kom bara ihåg att du vill fortsätta marknadsföra den, på din webbplats och någon annanstans som din publik hänger med.

4. Använd Free Patreon-knappen, widgets och plugin för att integrera Patreon med WordPress

Patreon-knappar, widgets och plugin

Nu när du har lanserat din sida på Patreon till crowdfund kommer du att vilja hålla fart på din webbplats. Ett av de bästa sätten att göra detta är att använda ett plugin som ansluter din webbplats direkt till ditt Patreon-konto. För att göra detta rekommenderar vi Patreon-knapp, widgets och plugin.

Detta plugin är ett enkelt sätt att integrera din webbplats eller blogg med Patreon. Det gör att du kan:

 • Lägg till Call to Action-knappar (CTA) direkt till din WordPress-webbplats.
 • Inkludera widgets som ansluter dina sidor och inlägg direkt till ditt Patreon-konto.

Om du uppgraderar till pro-versionen kan du till och med inkludera Patron Only-innehåll direkt på din WordPress-webbplats. Detta låter dig länka till ditt speciella Patreon-innehåll, samtidigt som du uppmuntrar fansen att stödja dig.


Chansen är stor att du lägger mycket på att bygga innehåll för dina följare. Även om du kanske gör det för att älska att skapa, är det också smart att säkerställa ekonomiskt stöd genom att använda Patreon för att crowdfund så att du kan hålla produktionen av högkvalitativt innehåll igång. Att göra det möjligt för dina följare att bli beskyddare som ger konsekventa intäkter är ett idealiskt sätt att göra detta.

I det här inlägget har vi diskuterat fördelarna med att använda Patreon för att massfondera ditt WordPress-innehåll. Vi förklarade också hur du kommer igång och hur du integrerar Patreon med din befintliga webbplats. Men kanske missade vi något. Har du några frågor om hur du använder Patreon för att massfondera ditt innehåll? Låt oss diskutera dem i kommentaravsnittet nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me