Hur man bygger ett frilansföretag, en enkel guide för WordPress

Bygg ett frilansaffär med WordPress

Du är en född entreprenör, en risktagare i sig. Någon gång i ditt liv, antingen nyligen eller i det förflutna, bestämde du dig, “Heck jag går in i affärer för mig själv”, och här är du. Det är kanske inte fallet. Du kanske bara avskyr de 9 till 5 slipningar du har fastnat i. Du behöver mer ut ur livet. Du längtar efter friheten att vara din egen chef och möjligheten att tjäna oändligt mer.

Du vill bygga ett frilansaffär, så att du kan arbeta var och när som helst. Du vill arbeta hemifrån och aldrig behöva sitta i timmar i trafiken. Du önskar att arbeta i dina pjs, faktiskt laga lunch och se ett avsnitt av din favoritshow mellan projekten. Du önskar resa världen utan att behöva vänta på en semester året runt. Du längtar efter att bli kär i nya kulturer och vara verkligen lycklig.

Du känner det i din tarm att du står inför utmaningen och kan inte vänta med att få pengar i din första check. Kanske är spänningen intensiv. Kanske älskar du intensiv. Intens är bra. Tja, din ambition är beundransvärd, men var börjar du?

I dagens publicering ska vi täcka några av de grundläggande faktorerna som du bör tänka på (och implementera) när du bygger ett frilansaffär baserat på WordPress. Förbered dig för instruktion och mer inspiration, eftersom dessa tips kommer att göra dig till den mästare du önskar och förtjänar. Är du redo? Nu kör vi.

Bestäm dig för affärsidén

Första saker måste du först bestämma det företag du vill starta och bygga. Du kan inte starta ett företag bara för att starta ett företag – för helvetet, för spänningen eller för att visa upp för vänner. Din bästa affärsidé bör styras av dina passion, erfarenhet och kunskap. Som vi såg i Hur man tjänar pengar med WordPress finns det ett par WordPress-relaterade vägar som du kan gå in i. Du behöver bara hitta din kärlek.

Du kan utveckla WordPress-teman och / eller plugins om du har webbutvecklingsfärdigheter eller är passionerad nog att lära dig. Du kan förvandla dig till en respektabel WordPress-bloggare, tillhandahålla WordPress-värd och / eller erbjuda live WordPress-stöd bland andra. Samtidigt som allt är lukrativa möjligheter kommer du att spendera mycket tid på att arbeta i och på ditt företag, så det bästa är att följa dina passion.

Du måste också vara välbevandrad i vad du än gör. Hur kommer du att erbjuda en tjänst om du inte gör det första med tjänsten? Det viktigaste är att din affärsidé inte bör falla från rymden. Det bör vara tillräckligt realistiskt för att tillgodose ett visst problem; det bör vara en lösning på marknaden. I enklare termer bör dina produkter och tjänster vara något folk är villiga att betala för. Slutligen kan du skapa frilansaffärer med WordPress, så begräns inte dig till de alternativ vi har nämnt.

Skapa en sund affärsplan

Create-A-business-planen

När jag började min frilans bloggverksamhet hade jag ingen plan överhuvudtaget. Bara en bit av en idé och motivation för tio personer. Icke desto mindre försenade bristen på en affärsplan min övergång till en fullblåst bloggare. Jag lärde mig min lektion, som är …

En plan hjälper dig att förbli inriktad och hålla dig uppdaterad om affärsfrågor även om du vill sluta. Du kan göra ekonomiska prognoser, ställa in pålitliga innehållsstrategier, utforma effektiv marknadsföring och generellt vinna stort. Och utan en plan kommer du att vara som ett fartyg utan navigering. Du kommer att förlora riktning, vraka och sluta slösa mycket tid och pengar. Detta vet jag från första hand, och av min erfarenhet startar jag nu företag (liksom min dag) med en plan.

Din plan behöver inte fylla i sidor; det behöver inte vara århundradets plan; bara en skriftlig förklaring om hur du går från nollförsäljning till en frisk frilansverksamhet. Din dagliga plan kan vara några uppgifter i Evernote, eller din kalenderapp. Behöver du hjälp med att utarbeta en affärsplan? Kolla in Freelance affärsplan: Du kan planera att lyckas eller förvänta sig att misslyckas av iThemes för lite inspiration. Gå vidare…

Bygg det & de kommer

Den viktigaste tillgången du kan ha som WordPress freelancer är ett online-nav där potentiella kunder kan lära sig mer om dina tjänster / produkter, kolla in din portfölj, kontakta dig och så småningom göra beställningar. Det är här WordPress lyser.

Plattformen är enkel att installera och använda. Med det perfekta WordPress-temat (se Total Responsive Multipurpose WordPress Theme) och ett par plugins kan du bygga bara den perfekta portföljwebbplatsen utan besvär (som detta, eller ens detta).

Du behöver inte anställa en webbutvecklare för att skapa en WordPress-webbplats för dig, bara skjut upp ditt valda tema, lägg till ett par power-plugins och du är bra att gå. Utan tvekan behöver du bra WordPress-värd för ditt företag, så att du kan koncentrera dig på affärer utan att behöva oroa dig för skadliga hackare, till exempel.

För de verktyg du behöver för att skapa en professionell WordPress-webbplats, kolla in följande resurser:

  • WordPress resurser för din professionella verktygssats
  • 20 bästa WordPress-teman med en sida
  • Hur man skapar ett WordPress-tema från HTML
  • Bästa plugins för sociala medier för WordPress
  • 40 måste ha WordPress-plugins
  • WPExplorer Premium-teman, eleganta teman och Themeforest
  • 10 BuddyPress-plugins du måste ha
  • Och mycket mycket mer!

Bli tillgänglig

gör tid

Nu när du har din WordPress-webbplats igång är det dags att låta kunder veta att du är tillgänglig för uthyrning. Om ingen vet att du är en WordPress freelancer att hyra, berätta för mig hur kommer de att lägga bröd på ditt bord och tyg på ryggen?

Du behöver inte ens svettas processen, börja med att dra nytta av din omedelbara krets av vänner, kollegor och klienter som du har arbetat med tidigare. Med andra ord, använd din omedelbart nätverk. Låt dessa människor veta att du är tillgänglig för att bygga WordPress-webbplatser, skriva bra blogginnehåll, erbjuda support och / eller konsultera i alla frågor WordPress.

Gör din tillgänglighet känd på din webbplats och alla andra plattformar du ser ut. Skräp bara inte bort livet från dina befintliga nätverkskontakter eftersom ingen älskar den killen. Du blir förvånad över hur snabbt du kan anordna projekt genom att låta dina nära kontakter veta att du är tillgänglig.

Om du inte har gjort några projekt bör du först skapa några prover för din webbplats. Vill du starta en frilansande webbdesignkarriär? Visa några fantastiska webbdesignprover på din webbplats (du kan till och med vara värd för dem själv som demosidor om du inte har haft en klient ännu). Du kan ge bort gratis teman, plugins osv om du försöker starta en webbutvecklingsverksamhet. Vill du starta ett frilansande WordPress-bloggföretag som ditt verkligen? Lägg till några skriv- / bloggprover på din webbplats, och så vidare.

Prover hjälper dig att fastställa trovärdighet, auktoritet, erfarenhet och professionalism. Flocka sedan jobbtavlor där dina kunder publicerar jobb och ansöker. Men om du inte är en för jobbansökningar och verk (även om de kan hjälpa till med räkningarna under tiden), hur kan du utveckla dina egna produkter eller servicepaket?

Utveckla produkter och / eller servicepaket

Om du inte tycker om idén att utplacera jobbtavlor och vill att kunder ska komma till dig istället måste du utveckla produkter, eller snarare servicepaket, för att sälja. Är du en blivande WordPress-utvecklare? Du kan paketera premium WordPress-teman och sälja dem för ett årligt prenumeration precis som Nick Roach av eleganta teman.

Du kan skapa betalda konsultationspaket. Du kan erbjuda din bloggtjänst som paket med olika prispoäng. Du kan skapa alla produkter du kan föreställa dig och göra ett dödande förutsatt att det finns efterfrågan (Envato-studion är full av frilansare som erbjuder tjänster). Leta efter ett problem på din specifika marknad (nisch) och erbjud sedan lösningen. Denna lösning blir din produkt. Detta förutsätter naturligtvis att du har betydande trafik till din online-verksamhet, något vi kommer att täcka i några få. Under tiden låt oss prata om att ta ut rätt avgifter.

Ladda ganska & mervärde

Lägg till värde

Ingenting är att hindra dig från att ta ut $ 3k för WordPress-utveckling. Men om du vänder dig, köper ett WordPress-tema värt $ 50, installerar det, slösar tid och skickar webbplatsen till klienten, gör du verkligen klienten och dig själv någon tjänst?

Det spelar ingen roll hur du ser på det, men den kanoniska regeln för affärer är att alltid betjäna klienten först. Om nämnda klient upptäcker att du överladdade dem för att installera ett tema som de förmodligen skulle ha gjort själv, får du ett dåligt rep. Då går ordet om att du är en flagnande kille eller tjej som maskeras som webbutvecklare. Därifrån tar naturen över, och resten är bara dominoeffekt.

Var uppåtriktad och okomplicerad, och eftersom det inte är något fel med att använda förbyggda WordPress-teman, låt klienten förstå varför du tar ut $ 3k för en tjänst som de får för $ 200. Om du använder en förbyggd mall, berätta för dem! Om du tar ut $ 3 000, se till att du tillhandahåller mer än $ 3 000 värde. Detta gäller alla frilansare. Att överträffa kundens förväntningar är trots allt det bästa sättet att komma ihåg och tjäna upprepade affärer. Sammanfattningsvis vet du ditt värde, kolla in marknadspriserna och ladda därefter. Bara inte underskatta eller överladdning, och kom ihåg att göra dig själv minnesvärd.

Kundupplevelsens frågor

Från min erfarenhet handlar affärer inte bara om att underteckna kontrakt, kontanter in och leverera produkten. En affärsaffär som inte främjar mänskliga-mänskliga kontakter kommer att bli sura så småningom. Detta gäller även om dina kunder bor på andra sidan världen.

Personen som tar emot dina e-postmeddelanden, chattar och samtal är lika mänsklig som du är. De tycker om de flesta saker du tycker om. Att behandla dina klienter som vänner och familj, i motsats till ett snabbt medel till ett slut, kommer att skilja dig från horden av oerfarna frilansare.

Till och med en subtil kvalitet som ärlighet, tålamod och ödmjukhet kan vinna dig i många klienter. Som vi redan nämnt kommer kunden alltid först. Låter servicen och upplevelsen du erbjuder dina kunder bli bättre? Om inte, gör lämpliga ändringar men kom ihåg att det inte betyder att du kysser en **. Du kommer att göra det, och du kommer att gå ur ett företag snart.

Strömlinjeforma dina processer, ge en bra användarupplevelse (inklusive på din webbplats) och leverera toppklassiga produkter. Att sätta ihop dessa saker kommer att ge en stor kundupplevelse. Det handlar om klienten – personen som klipper av checken. Det handlar inte om dig och kommer aldrig att bli det.

Vittnesmål, godkännanden och hänvisningar

meningsfull-business-relationer

Vittnesmål och rekommendationer visar blivande kunder som andra har använt och tyckt om dina tjänster / produkter. Godkännande är hur du tillåter tidigare kunder att förkämpa för din sak och katapultera ditt företag till större höjder. Jag arbetar också med detta, eftersom jag inte har kunnat be kunderna skriva för mig saftiga vittnesmål.

Varför är det så? Jag älskar att få beröm och godkännande naturligt, och eftersom mina klienter är stora motivatorer, skulle feedbacken de ger mig efter varje projekt verkligen behöva en lång sida, och jag rullar inte så. Haha, vem skojar jag? Jag borde förmodligen börja publicera varje vittnesmål, varje godkännande och varje feedbackrad.

Tillräckligt med mig redan, Jonathan Wold, en frilansande WordPress-konsult på deltid har detta att säga om rekommendationer:

Håll det enkelt. Be din klient att skriva 2 – 3 meningar om deras erfarenhet av att arbeta med dig. Ta sitt stöd och lägg upp det på din webbplats …

Och göra vad? Det stämmer, publicera det på din webbplats så att världen kan se. Be dem sedan om hänvisningar. Säg vad? Första vittnesmål, och nu måste vi be kunden att rekommendera oss till en annan klient? Tja, hänvisningar är ett bra sätt att växa alla affärer under solen.

Behärska din handel

Ingenting ligger i sten i den snabba världen som är internet. En teknik som är relevant idag kan vara föråldrad några månader. Trender och modevisningar kommer och går.Tekniker förändras hela tiden, och ny teknik föds. Oavsett vilket område du väljer att utnyttja, kan du aldrig sluta lära dig och utveckla dina färdigheter vidare.

“Professionella tjänar mest pengar, har mest inflytande och har det generellt bra …” eftersom de har tagit sig tid att lära sig repen. De har lärt sig av sina tidigare misstag eller vad vi kallar erfarenhet och slutade inte där. De går den extra milen, läser bloggar, böcker och deltar i evenemang. De lär sig aktivt sina hantverk.

Du kan också bli WordPress-proffs. Du kan också behärska branschen, vilket kan tyckas skrämmande till en början, men det hjälper dig att stå fram från publiken. Du kan till och med tjäna snygga titlar som guru, sensei och expert bland andra. �� Behärskar vad du gör och sluta aldrig lära dig.

Växa ditt frilans WordPress-företag

växande-your-business

När du väl har dragit dig och fått en liten smak av att äga en biz, kan du frestas att luta dig tillbaka, du vet, för att njuta av frukterna av ditt hårda arbete. Det är frestande att slappa när saker börjar titta upp, men du vågar inte slå dem bromsar. Du kan alltid ta lite vila, men sedan komma tillbaka på slipen och växa ditt frilansande WordPress-företag. På vilket sätt?

Befordran

Att marknadsföra din frilansverksamhet är helt enkelt att få dina produkter / tjänster framför dina potentiella kunder. Det spelar ingen roll hur du gör det, förutsatt att det är etiskt, du bör ta ut varje tillgänglig väg för att nå det maximala antalet utsikter.

Du kan använda Google-annonser. Du kan använda geografiskt riktade Facebook- och Twitter-annonser för att locka till lokala utsikter. Du kan gästblogg på bloggar där din blivande kund hänger. Heck, du kan använda pressmeddelanden, tävlingar, e-postmarknadsföring och i stort sett allt till ditt förfogande för att få mer trafik till din WordPress-webbplats.

Sluta aldrig någonsin att marknadsföra ditt företag, även om du redan har kunder och ständigt arbete. Huh? Varför ska jag marknadsföra min frilansverksamhet när min platta redan är full? Svaret på denna fråga finns i vår nästa punkt.

Bygg ett Master Team

Vi älskar alla lag. Lag är fantastiska eftersom de till och med gör det till synes omöjligt att göra uppgifter. Visst kan du uppnå framgång på egen hand, men med ett team som hjälper dig att vända kuggarna kommer du fram till din destination snabbare, enkelt och med stil. Du kommer också att njuta av din framgång längre.

Jag sammansatte ett två-medlemmars lag en gång, och även om det var utmanande att hantera och dyrt att behålla, fördubblade jag min inkomst, minskade min arbetstid betydligt och hade mycket roligt. För mycket kul tills pengarna gick till mitt huvud, och jag krossade hela operationen. Tja, jag var ung och det var en inlärningsupplevelse.

Lag är bra, och du bör undersöka att bygga ditt så snart du lär dig jobbet. Markera sedan ditt WordPress-baserade frilansaffär rigoröst och fördela arbetsbelastningen mellan dina teammedlemmar. Med ett team kan du bygga en lukrativ frilansaffär utan mycket dumt. Se bara till att du tar dig tid att välja ditt team väl, så slösar du tid, pengar och kundförtroende i ditt företag.

Projektledning

Men länge innan du bygger ditt team, måste du hålla dig uppdaterad med dina projekt, göra din bokföring, fakturering och kommunikation bland andra administratörsuppgifter, samtidigt som du balanserar åtaganden för personliga liv. Du måste hålla reda på kassaflödet, lämna in dina skatter och jonglera många andra företagshattar.

Du behöver verktyg som Trello att organisera och samarbeta om projekt, WP-faktura för fakturering, WordPress Advanced Ticketing System för support, System för godkännande av design för att få ditt arbete godkänt snabbt, WP CV att skapa vackra CV och WP-kundrecensioner att samla in vittnesmål.

Det här är bara några av de verktyg du behöver. Andra inkluderar BackWPup, iThemes Security, GoodBye Captcha, och Akismet bland andra. Kolla gärna denna lista med professionella WordPress-resurser för mer verktyg.

Freelancing är inte en semester

Åh ja, du kommer att arbeta även när du semester på Filippinerna eller Hawaii. Du kommer att arbeta långa och udda timmar. Du kommer att behöva ta itu med alla slags människor eftersom hela världen är din arena. Du kommer också ha så kul att arbeta för dig själv.

Du kommer att arbeta varhelst, när som helst. Du ställer in dina egna scheman, avgifter och allt annat. Du kommer att lära dig och du kommer att växa. Du kommer att ha roligare än du någonsin kommer att göra i ett kvävande 9 – 5 skrivbordsjobb. Du kommer att förakta skåpet och din enda ånger kommer att vara: “Varför har jag inte börjat det här förr?”

Resurser

arbetsstation-desk

Vill du lära dig mer om att bygga en framgångsrik frilansaffär med WordPress? Här är ett par stora resurser:

Slutord …

Att bygga ett frilansaffär med WordPress är enkla grejer. Installera bara WordPress, få ett bra tema och några plugins så är du bra att rocka ‘n’ roll. Att växa verksamheten till mognad är ett annat djur, om än mycket genomförbart. Följ bara de tips vi har delat här idag, och du bör hitta din gyllene gås. Eller ljuset i slutet av tunneln.

När allt kommer omkring, allt du behöver är en idé, en plan och viljan att stiga över utmaningarna, och du kommer att bli den nästa stora saken i dina kretsar, om inte hela världen. Har du någon idé, tips eller fråga? Kom och håll elden brinnande i kommentarsektionen!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me