Hur man förhindrar skräppost och skyddar din WordPress-blogg

Hur man förhindrar skräppost och skyddar din WordPress-blogg

Ditt kommentaravsnitt ger dig ett bekvämt sätt att samverka med webbplatsens läsare. Tyvärr, att öppna din webbplats för kommentarer innebär att du måste hantera skräppost. Om du inte är den typ av bloggare som inte begär feedback via kommentarer och trackbacks / pingbacks, måste du ta itu med det vid någon eller annan punkt.

Men frågan är, på vilket sätt? När spam-bots (och mänskliga spammare) blir mer sofistikerade är det mer och mer svårt att hålla din blogg ren för irrelevant och olämpligt innehåll.

Lyckligtvis kommer WordPress med inbyggda funktioner och gratis tillägg som hjälper till att kontrollera och bekämpa skräppost, inklusive Akismet och kommentar svartlistor. Ännu bättre är det många plug-in från tredje part tillgängliga för att ge ytterligare skräppostskydd.

I det här inlägget kommer vi att ta en djupgående titt på frågan om skräppost på WordPress-bloggar, den negativa inverkan det kan ha på din webbplats om den inte avmarkeras och hur den kan hanteras och förhindras. Vi tittar också på verktygen som finns tillgängliga i WordPress för att bekämpa detta problem. Slutligen avslutar vi några plugin-rekommendationer för att ta din skräppostmoderering till nästa nivå. Låt oss dyka in!

Vad WordPress-kommentarspam är

Skärmdump av spam-kommentarer

Automatiserade spam-kommentarer som dessa kan överskrida din WordPress-databas.

Det kan vara spännande när nya kommentarer dyker upp på din blogg. Men den första rodnen av spänning försvinner ofta när du ser olämpliga svar på ditt innehåll. Dessa svar är naturligtvis också kända som skräppost. Ordboken definierar den helt enkelt som “irrelevanta eller olämpliga meddelanden som skickas på Internet till ett stort antal användare”. Låter ungefär rätt för mig.

Bloggspam är född av samma familj som den oh så bekanta e-post-spam, men har sitt eget unika mål – för att få bakåtlänkar. Oavsett om det är via en bloggkommentar, trackback eller pingback, är syftet med bloggs spam att publicera en länk på din webbplats som pekar tillbaka till en annan webbplats. Webbplatsen i fråga är vanligtvis irrelevant för din nisch och ofta dålig kvalitet.

Dessa oönskade meddelanden är ett faktum om du tillåter att kommentera dina inlägg. Lyckligtvis är det relativt enkelt att identifiera det, eftersom det vanligtvis har en av tre primära former.

1. Spambots

Dessa är kommentarer publiceras automatiskt med hjälp av ett skript eller bot som skurar webben på jakt efter mål att översvämma med kommentarskräp. Det finns inget direkt mänskligt engagemang i dessa kommentarer, och de är vanligtvis ganska lätt för det mänskliga ögat att upptäcka. Spambots är förmodligen de största syndarna av irrelevanta kommentarer.

2. Manuella kommentarer

Detta är när människor hyrs in för att manuellt posta kommentarer på webbplatser. Kvaliteten på dessa kommentarer kan variera från uppenbart uppenbara till diskutabla, vilket naturligtvis ger en stor huvudvärk för alla som försöker radera skräppost från deras webbplats. Dessa kommer nästan alltid att innehålla länkar i kommentarerna och kan vara lite smygare än bots (vi har sett kommentarer med tveksamma länkar läggs till tomma utrymmen i kommentarteksten).

3. Trackbacks & Pingbacks

Som definierats av Google är en trackback “en av tre typer av linkback-metoder för webbplatsförfattare att begära anmälan när någon länkar till ett av sina dokument”. För våra ändamål kan du anta att pingbacks i princip är samma sak. Du har förmodligen sett trackbacks tidigare. De finns som en lista över länkar, vanligtvis inom eller under kommentaravsnittet i ett blogginlägg. För en spammers syfte är målet enkelt – nämn ett blogginlägg i deras eget inlägg och få en länk tillbaka.

Var och en av dessa skräpposttyper är problematiska och du får ofta mer än bara en kategori. Tillsammans kan de täppa till ditt kommentaravsnitt och orsaka alla typer av problem.

Hur kommentarspam påverkar din WordPress-webbplats

Trackback spam

Spammare använder trackbacks för att skapa länkar till irrelevanta webbplatser.

Du kanske anser skräppost vara något annat än en irritation. Men om det inte avmarkeras kan det få negativa konsekvenser för din webbplats. Utöver att ge en läsare användarupplevelse för dina läsare kan kommentarspam skada din webbplats på många sätt och orsaka:

 • Förlust av sökmotorens ranking. Google riktar sig mot dåliga länkar på din webbplats för rankningsändamål, även i kommentarerna.
 • Potentiella risker för dina läsare. Länkarna i spam-kommentarer kan leda till skadliga webbplatser.
 • Problem med webbplatsens hastighet och laddningstid. För många kommentarer kan överbelasta din WordPress-databas och bromsa din webbplats.

Varje blogg som möjliggör kommentarer är sårbar för skräppost. Att ha en handlingsplan för att minska och bekämpa den är det enda sättet att skydda din webbplats och dina läsare.

Hur man bekämpar WordPress-kommentarspam

Även om kommentarspam är oundvikligt, finns det goda nyheter. Du kan bekämpa denna svårighet genom att moderera dina kommentarer och använda WordPress ‘inbyggda verktyg.

Kontrollera först att du har aktiverat kommenteringsmoderering. Om du gör det kan du godkänna alla kommentarer innan den publiceras på din webbplats. Om du inte har tid att granska varje enskild kommentar kan du ställa in parametrar baserade på flera faktorer. Till exempel under Inställningar> Diskussion du kan:

 • Flagga en kommentar som skräppost baserat på antalet länkar den har.
 • Kommentarer från svartlista som reaktion på tidigare skräppost.
 • Inaktivera trackbacks och pingbacks.
 • Tillåt bara registrerade användare att posta kommentarer.

Glöm inte det största vapnet i ditt standardarsenal: plugins. Det finns massor av fantastiska gratis och open source plugins som du kan lägga till i din WordPress-installation för att kontrollera kommentarer och filtrera bort allt som ser ut som skräppost.

Minska kommentarspam på din WordPress-webbplats med ett plugin

En av de bästa sakerna med att använda WordPress är hur enkelt det är att anpassa. När det gäller bloggkommentarer kan du använda antispam WordPress-plugins som ökar din säkerhet. Här är tre plugins som hjälper dig ta kontroll över din kommentarspam.

1. Akismet

akismet anti-spam plugin

Hur kunde vi inte nämna Akismet? Denna plugin installeras som standard på WordPress-bloggar och är gratis att använda för personliga bloggare (med ett kommersiellt månadsabonnemang satt till $ 5 per månad och företagslösningar tillgängliga till $ 50 per månad).

När du använder en “catch-all” skräppostlösning som Akismet, måste du acceptera att vissa legitima kommentarer kan bli flaggade som skräppost. Det är helt enkelt en kostnad för att blogga och använda en automatiserad skräppostblockerare. Frågan kommer främst från mänskliga spammare. En persons skräppost är en annan persons legitima kommentar, så om människor inte kan hålla 100% av tiden, vilken chans har en plugin?

i alla fall, för det mesta gör Akismet ett bra jobb. Det håller en enorm mängd skräppost i fjärran på min blogg, med bara enstaka legitima kommentar som fångas ut. Dessutom handlar det om trackback-spam också – en enorm bonus.

Nyckelfunktioner:

 • Blockerar kommentarer och trackback spam.
 • Kontrollerar automatiskt alla kommentarer.
 • Kommentera historik så att du kan kontrollera vilka kommentarer som har blockerats av plugin eller av moderatorer.
 • Innehåller ”Kassera” -inställningar för att automatiskt blockera den värsta skräppost.

Pris: Akismet är ett gratis plugin och kan redan installeras på din blogg.

Skaffa Akismet

2. Antispambi

antispambi

Denna plugin använder ‘honungskruka’ -tekniken för att fånga bots osynligt. Människor ser inte captchas, men bots kommer att fångas som skräppost. Antispam Bee fungerar som en brandvägg för att blockera både automatiserad och riktad skräppost. Eftersom det blockerar dessa kommentarer innan de når din databas, behöver du aldrig oroa dig för att de saktar ner din webbplats.

Nyckelfunktioner:

 • Blockerar trackback och pingback spam.
 • Förhindrar skräppost på webbplatsens framsida, så den träffar aldrig WordPress-databasen.
 • Fungerar med alla större verktyg för formbyggare.

Pris: Antispam Bee är en gratis plugin.

GET AntiSpam Bee

3. Titan Anti-spam

titan antispam och plugin för säkerhets wordpress

Anti-spam använder osynliga captchas för att blockera alla spambots från dina kommentarer. Pro-versionen blockerar också manuellt skickat skräppost. Även om detta plugin gör ett bra jobb med att stoppa oönskade kommentarer, skyddar det dock inte andra typer av formulär på din webbplats. Detta innebär att du kanske vill använda det här pluginet med något annat för att få extra formskydd. Men det är fortfarande ett utmärkt lättviktsalternativ.

Letar du efter fler skyddsalternativ? Anti-Spam Pro inkluderar tillagda inställningar för manuellt skräppostskydd så att du kan fortsätta genom att automatiskt förhindra kommentarer som rankas högt på en skräppostskala (med mer än ett visst antal länkar, ord eller flaggade skräppord).

Nyckelfunktioner:

 • Blockerar trackbacks som standard.
 • Förhindrar att automatisk skräppost någonsin kommer till din WordPress-databas.
 • Pro-versionen blockerar manuell skräppost.

Pris: Anti-Spam är gratis och proversionen är tillgänglig för $ 25.

FÅ Titan ANTI-SPAM

4. WPBruiser

wp bruiser wordpress anti-spam plugin

WPBruiser lovar att fungera från den sekund du installerar det. Detta plugin kombinerar skydd mot brute force attack med blockering av kommentarspam. Du kan använda den för att skydda alla dina formulär, och dina läsare kommer aldrig att behöva använda en captcha. Sammantaget är det ett omfattande och användarvänligt alternativ.

Nyckelfunktioner:

 • Inkluderar skydd mot brute force attack.
 • Gör att du kan blockera skadliga IP-adresser.
 • Är kompatibel med WordPress Multisite.
 • Erbjuder tillägg som fungerar med alla större formverktyg.

Pris: WPBruiser är en gratis plugin med valfria tillägg.

Skaffa WPBruiser

5. Dölj Trackbacks

Detta sista plugin är mycket enkelt eftersom det helt enkelt gör vad titeln säger – döljer trackbacks. Medan du kan inaktivera trackbacks helt, finns det värde i att helt enkelt dölja dem om du vill hålla reda på vem som länkar till dig. Denna plugin tar bort trackbacks från din front end men låter dig fortfarande se dem på din WordPress instrumentbräda.

Pris: Dölj Trackbacks är helt gratis.

Hide Trackbacks


Kommentarspam är ett enkelt faktum av livet på internet, såvida du inte planerar att inaktivera kommentarer helt. Att skydda din webbplats mot olämpliga kommentarer är avgörande för dess allmänna hälsa och prestanda. Genom att ta bort spam-kommentarer kan du hålla din databas tydlig, upprätthålla en solid användarupplevelse och förbättra engagemanget.

Har du några frågor om hur du hanterar skräppost på din WordPress-webbplats? Eller tips att lägga till i listan? Låt oss veta i kommentarerna nedan!