Hur man lägger till videor till WordPress (och varför)

Hur man lägger till videor till WordPress

Tycker du att det är enkelt att lägga till videor på din WordPress-webbplats? Om du ropade JA, skulle du inte vara här, skulle du nu?

En annan relaterad fråga: Är det enkelt att skapa eller hitta de bästa videorna för din WordPress-webbplats? Det stämmer, jag trodde inte det. Du vet förmodligen inte ens var du ska börja, men svettas inte; du är inte ensam.

Som nybörjare kan det hända att lägga till videor till dina WordPress-inlägg och sidor verkar skrämmande i början, men ingenting kan vara längre från sanningen. Det visar sig att du kan lägga till videor till din WordPress-webbplats som en proffs, och i det här inlägget visar vi dig exakt hur. Gör din mugg redo och låt oss stämma med viss videostatistik.

Några videostatistik …

Med video som ett sådant krångel, varför bry sig om att lägga till videor till din webbplats i första hand? Jag menar, du skulle tro att högkvalitativ text- och bildinnehåll räcker, rätt?

När allt kommer omkring, har du hört experter som kvittrar bort att du kan optimera bilder och text för SEO och få högsta positioner i sökmotorerna. Var där och gjort det, så jag kan försäkra er att det fungerar. Inget nytt där.

Så varför ska du ta med video i ditt WordPress marknadsarsenal? Följande statistik hjälper dig att fatta ett informerat beslut.

 • Folk tittar på över 5 miljarder videor på YouTube per dag
 • Användare tittar på över 100 miljoner timmars video på Facebook per dag
 • 82% av Twitter-användare tittar på videor på plattformen
 • Den genomsnittliga internetanvändaren tillbringar 88% mer tid på en webbplats med video
 • 70% av marknadsföringspersonalen optimerar aktivt video för SEO
 • Goda 43% av marknadsförarna enades om att de skulle skapa mer videoinnehåll om det inte fanns några hinder som budget, resurser och tid
 • 65% av tittarna tittar på mer än 3/4 av en video
 • 9 av 10 tittare sa att produktvideor är användbara i beslutsprocessen
 • Genom att lägga till video till e-postmarknadsföring ökar klickfrekvensen med 300%
 • Om du inkluderar video på en målsida kan det öka konverteringsgraden med 80%
 • 64% av shopparna är mer benägna att köpa en produkt på din webbplats efter att ha sett en video

Källa: Renderforest infographic med 40+ statistik från olika ansedda källor.

Det är uppenbart att statistiken ovan visar en bra bild av framtiden för videomarknadsföring. Uppgifterna visar också att det aldrig har varit en bättre tid att integrera video i din marknadsföringsstrategi för webbplatsen. Och om statistik inte betyder något för dig, kanske följande lista med fördelar kommer att försegla affären.

Fördelarna med videomarknadsföring

Om du inte är den nerdiga typen kommer statistik knappast att röra dig. För att motverka, här är en snabb lista över de fördelar du kommer att ha när du inkluderar video i din marknadsföringsstrategi.

Videokan:

 • Öka varumärkesmedvetenheten tiofaldig. Ett bra exempel på hur du kan använda video för att öka varumärkesmedvetenheten är Dollar Shave Club YouTube-video, vilket fick 12 000 beställningar inom två dagar. Fyra år i rad köpte Unilever Dollar Shave Club för en rapporterad $ 1 miljard i kontanter. Säga wh-a-a at-?
 • Hjälper dig att nå fler användare. YouTube och många webbplatser för sociala medier marknadsför aktivt videoinnehåll, så att du kan nå fler användare. Video kan hjälpa dig att skapa en målgrupp som gynnar din företags webbplats nu och i framtiden.
 • Ge tydligare produkt- eller tjänstedemonstrationer, vilket resulterar i fler inköp
 • Förbättra din sökranking eftersom du är mer än 50 gånger mer troligt att rankas på första sidan på Google om du lägger till en optimerad video till din webbplats
 • Erbjuder dig en bättre avkastning på investeringen (ROI)
 • Bygg upp känslomässig anslutning och förtroende, eftersom videor har den medfödda förmågan att väcka känslor förutsatt att du gör ditt arbete
 • Leda till fler konverteringar
 • Komplettera resten av ditt innehåll så att du kan ge en rik användarupplevelse på din WordPress-webbplats

Utan tvekan kommer videor bara att fortsätta växa när det gäller effektivitet och penetration som marknadsföringsmedium. Som sagt är det viktigt att fokusera på de senaste videotrenderna för att ligga före tävlingen, som – tyvärr – är styv.

Var lämnar allt detta dig? Fortfarande fastnat, ja?

Det första steget med att utnyttja videokraften är att lära sig att lägga till videor på din WordPress-webbplats. Hur annars kommer du att njuta av fördelarna med WordPress-videor om du inte kan lägga till dem på din webbplats?

Läs vidare för att upptäcka hur du enkelt kan lägga till videor på din WordPress-webbplats utan att spendera en krona på utvecklare eller plugins.

Hur man lägger till videor till WordPress manuellt

Du behöver inte ett plugin för att lägga till videor på din WordPress-webbplats. WordPress, som är den fantastiska plattformen det är, kommer med fina videointegrationsfunktioner som gör hela processen lika enkel som A, B, C.

Kom till punkten Freddy … Okej, jag hör dig ��

Förutsatt att du redan har laddat upp dina videoklipp till YouTube (eller kanske du delar videoklipp från en annan skapare), navigerar du till videon du vill lägga till din WordPress-webbplats.

Kopiera länken i webbläsarens adressfält som visas nedan.

hur man lägger till videor till wordpress

Alternativt kan du högerklicka på videon och klicka på Kopiera video-URL som vi markerar i skärmdumpen nedan.

hur man lägger till videor till wordpress copy video url på YouTube-video

Nu har du en länk som ser ut så här:

https://youtu.be/eGYuBjqkj8Q

Navigera sedan till sidan eller inlägget där du vill lägga till videon. Om du skapar en ny sida navigerar du bara till Sidor> Lägg till nytt på din WordPress admin-meny som visas nedan.

lägga till en ny sida i wordpress admin

Notera: Om du lägger till videon i ett inlägg måste du navigera till Inlägg> Lägg till nytt i steget ovan.

När sidredigeraren laddats lägger du till vanliga saker, dvs din sidtitel, innehåll, taggar, kategorier, SEO och så vidare. Vi har fyllt vår redaktör med dummyinnehåll som visas nedan. Observera också att jag använder Gutenberg-redaktören.

hur du lägger till videor på din wordpress-sida

Det finns två sätt du kan lägga till en video på din sida i Gutenberg-redaktören. Du kan i kö en video eller använd Gutenbergs video blockera.

1. Lägg till inlinevideo till WordPress

För att lägga till en inlinevideo på din sida klistrar du bara in den YouTube-URL som du kopierade tidigare på en egen rad (tryck på STIGA PÅ (innan du klistrar in URL) som vi visar nedan.

lägg till video till wordpress sidan Gutenberg

Ett par anteckningar om bilden ovan (siffrorna motsvarar den numrerade listan nedan). Du kan:

 1. se inte länken vi precis klistrat in eftersom WordPress konverterar länken till videoförhandsvisning omedelbart
 2. justera videon, redigera YouTube-URL: n, duplicera videon och till och med ta bort videon bland andra Gutenberg-specifika åtgärder
 3. lägg till enkelt en bildtext här
 4. Välj om videon ska ändra storlek på mindre enheter. Vi rekommenderar att du lämnar den här inställningen 
 5. definiera ytterligare CSS klass, vilket innebär att du kan anpassa dina videokontainerstilar, men du måste lära dig CSS först, så glöm det området för nu

Med allt på plats kan du träffa Förhandsvisning knappen överst för att se din nya YouTube-videoinbäddning i aktion. Så här ser min ut med Twenty Seventeen WordPress-temat.

lägg till video till wordpress

Och om du använder Classic Editor kommer din sida att se ut så här:

Lägg till videor till WordPress i Classic Editor

Som du ser kommer URL: en automatiskt att fyllas med videon baserat på länken – i detta fall en YouTube-video. Med Classic Editor finns det egentligen inga alternativ att redigera videostorlek eller justering – det är vad det är.

Det var lätt, eller hur? Du bröt inte ens svett.

2. Lägg till videor till WordPress med ett Gutenberg-block

Att lägga till en video med ett Gutenberg-block är också lätt. Med din kopierade YouTube-URL i handen placerar du markören där du vill placera din video och klickar på plus (+) -tecknet som visas nedan.

lägg till video till wordpress via gutenberg block

Navigera till på panelen som öppnas Vanliga block och klicka på Video blockera som vi markerar nedan.

videoblock i Gutenberg Editor

Klicka sedan på Infoga från URL -knappen som vi beskriver i screengrab nedan.

lägg till video till wordpress genom att infoga från url-alternativet

Klistra in din YouTube-video-URL och klicka sedan på Tillämpa för att lägga till videon på din WordPress-webbplats. Se bild nedan.

lägg till video till wordpress-webbplats genom att infoga via url

Och här är vad du får.

lägg till video till wordpress-webbplatsen via Gutenberg-videoblock

Lägg märke till något annat? Kan du upptäcka Djärv, Kursivera och Länk knappar längst ner i förhandsvisningen av videon? Vad tror du att dessa knappar gör?

Skapa resten av din sida och slå på Publicera för att publicera sidan / inlägget på din WordPress-webbplats.

Point är att lägga till videor till din WordPress-webbplats är enkla saker. Ovanstående metoder stöder ett stort antal videoströmningswebbplatser, vilket innebär att du har tillräckliga alternativ för att täcka alla dina behov.

Här ett par av de videosidor som stöds:

 • Youtube
 • Vimeo
 • Facebook
 • Flickr
 • Hulu
 • Instagram
 • Animoto
 • Dailymotion
 • Educreations
 • SproutVideo
 • Internetarkivet
 • TED-samtal
 • Twitch.tv
 • Ustream.tv
 • Viddler
 • Vin
 • Wistia
 • Och många fler!

Fortfarande nyfiken? Du kan lära dig mer om videosidor som stöds och hur du lägger till videor från dessa webbplatser i WordPress Codex.

3. Hur man lägger till videor i en WordPress-widget

Vill du ha din video i en sidofält eller sidfot istället för startsidan? Det är också lätt. Naviger bara till Utseende> Widgets som vi markerar nedan.

hur man lägger till videor i wordpresswidgets

Välj sedan Text widget och välj widgetområdet där du vill placera din video. Som exempel gick jag med Blogg sidofält. Klicka sedan på Lägg till widget som visas nedan.

lägga till en video via en textwidget

Observera att beroende på vilket tema du använder kan du ha fler eller olika widgetområden.

Bortsett från, ge din widget en titel (1), klistra in YouTube-webbadressen (2) och slå slutligen på Spara som visas nedan.

lägg till video till wordpress via widgets

Låt oss nu se hur våra videor ser ut på vår test WordPress-webbplats som använder temat Twenty Sixteen.

hur man lägger till video till wordpress webbplats

Inte illa alls. Vår provsida levereras komplett med sidofältets video!

En anmärkning om hur du lägger till videor till WordPress

Att lägga till videor på din WordPress-webbplats är saker av fjärde klassare. Det är så enkelt att ingen tidigare kodning eller teknisk kunskap krävs.

Men om du har lagt märke till det – vår guide rekommenderar att du använder en tredje parts tjänst för att vara värd för dina videor. Vi rekommenderar vanligtvis att inte ladda upp dina videofiler direkt till din WordPress-webbplats (såvida det inte finns ett särskilt skäl, som premiumvideor eller kurser för medlemskap). Varför? Några skäl:

 • Om du precis börjar är chansen stor att du använder delad webbhotell, som kommer med bandbredd och lagringsbegränsningar trots “obegränsat allt” som de flesta värdar gör anspråk på. Att lagra stora filer i delade värdmiljöer kan krascha din webbplats om din video får mycket trafik.
 • Att ladda upp videor direkt till din WordPress-webbplats innebär att du går miste om all trafik du kan få från videoströmningswebbplatser, till exempel YouTube, Vimeo, etc. och sociala mediesajter. Dessutom kan bakåtlänkar från sådana webbplatser också hjälpa dig att förbättra din sökrankning, vilket innebär mer trafik.
 • Du gör det svårare för användare att upptäcka och dela dina videor, vilket begränsar hur långt du kan sprida ditt videoinnehåll. När du till exempel är värd för videor på YouTube kan användare prenumerera på din kanal, som videor och dela ditt innehåll utan extra arbete från dig. Dessutom behöver de inte nödvändigtvis besöka din webbplats för att dela videoinnehåll med vänner, vilket hjälper dig att få dina videoklipp framför fler ögongulor..
 • OH WAIT, du kan också tjäna annonsintäkter från dina YouTube-videor, så det bokstavligen betalar att skapa videor som har benägenhet att bli virala. Titta på det, vi har bara upptäckt en ny inkomstström för dig ��

Men detta är bara vår åsikt. Du kan naturligtvis ladda upp en video till ditt mediebibliotek för att använda på din webbplats om du verkligen vill. Men vi rekommenderar att du först ser serverresurserna för videor.


Att lägga till videor på din WordPress-webbplats är så enkelt som A, B, C. Du behöver inte ens installera plugins för att få filmer som fungerar för dig! Välj bara en webbplats från tredje part (vi gillar YouTube eller Vimeo), och när du börjar skapa videor, skapa högkvalitativa videor som kan bli virala.

Har du problem med att lägga till videor till din WordPress-webbplats? Har du en fråga eller oro angående våra metoder? Ett förslag kanske? Har vi lämnat något? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna. Skål!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me