Hur man minskar din WordPress-webbplatsens driftstopp

Hög driftstopp för din WordPress-webbplats har katastrofala konsekvenser. När folk klickar genom till din webbplats vill de kunna använda den, men om den är offline kommer din publik snabbt att tappa tålamodet. Så vad kan du göra för att minska din WordPress-webbplatss driftstopp?

I den här artikeln kommer vi att diskutera hur driftstopp kan påverka din WordPress-webbplats negativt och hur du kan övervaka din driftstopp för att se om det är ett problem. Kritiskt kommer vi att titta på hur du kan förbättra din drifttid för att göra din webbplats så framgångsrik som möjligt.

Varför driftstopp är dåligt för din WordPress-webbplats

Sunt förnuft säger att du inte vill att din webbplats ska vara offline. Driftstopp kommer att frustrera, förvirra och uppröra dina potentiella besökare. När människor försöker komma åt din webbplats gör de det med något mål i åtanke, vare sig det underhålls, lär sig något nytt eller gör ett köp.

Om din webbplats är offline kan det kosta återvändande besökare, nya leads, potentiella kunder och försäljning. Driftstopp kan också innebära att din webbplats förlorar trovärdigheten hos din publik och inom din bransch. En webbplats som har problem med driftstopp skildrar en bild av oprofessionellitet och skulle inte vara ett första val för betalande kunder. Det skulle definitivt inte anses vara en ledare och myndighet inom sitt område.

Det andra huvudsakliga skälet till att du inte vill ha problem med driftstopp är att Google och de andra sökmotorerna inte gillar det. Regelbunden nedladdning kommer mycket snabbt att påverka din ranking på deras resultatsidor, och som vi alla vet, ju lägre du sjunker desto mindre trafik får du. Därför är det viktigt att du gör allt för att minska din WordPress-webbplatss driftstopp.

Använd en övervakningslösning för att spåra driftstopp

Det första du behöver veta när du funderar på hur du minskar din WordPress-webbplatss driftstopp är bara hur mycket din webbplats påverkas av det här problemet. Det kan vara mycket mer än du tror.

Ett sätt att göra detta är att använda en övervakningslösning för att se om och när din webbplats går offline. Här är några alternativ för att mäta din WordPress-webbplatss driftstopp.

Ryggraket

minska din WordPress-webbplatsens driftstopp

Ryggraket är ett gratis WordPress-plugin som har flera användningsområden och är väl värt att installera på din webbplats. En viktig del av Jetpack är dess modul Övervaka, vilket kan hjälpa dig att spåra driftstopp för dig.

Monitor kommer att kontrollera din webbplats var femte minut för att se att den är online. Om något går fel kommer Jetpack att skicka e-post till dig så att du vet att din webbplats är nere, och sedan igen när den är igång igen. Detta ger dig en exakt bild av när din webbplats är offline och hur länge för varje gång.

Pingdom

Pingdom

Pingdom är en populär premiumlösning för dig som vill ha lite mer information om deras webbplatsprestanda. Pingdom ger drifttidsövervakning, använder 60+ sondeservrar från hela världen för att testa din webbplats upp till varje minut. Om något går sönder varnar det dig omedelbart.

Men mer imponerande erbjuder Pingdom analyser för att hjälpa dig förstå grundorsaken till varje problem med stilleståndstid. Detta innebär att du kan fixa problemet och förhindra att det återkommer, vilket resulterar i mer drifttid på lång sikt. Plus med Pingdom Real User Monitoring plugin du kan enkelt integrera Pingdom-verktyg med din WOrdpress-installation.

Det första steget i att försöka minska din WordPress-webbplatsens driftstopp är att mäta dess drifttid. När allt går ordentligt, om du inte kan mäta det, kan du inte hantera det.

Välj en webbhotell med ett gott rykte

När du väl har fått en uppfattning om hur ofta din webbplats lider av stillestånd måste du börja ta itu med orsakerna. Din webbhotell kan mycket väl vara ett av problemen, så det är viktigt att du anförtror din webbplats till ett professionellt webbhotell som inte låter dig.

WP-motor

WPEngine Hosting

Du har säkert hört oss prata om dem tidigare, men WP Engine är vårt bästa val för en pålitlig värd. De erbjuder fullt hanterade WordPress-värdplaner som kommer med stor teknisk support, gratis sceneringssidor, kraftfulla servrar och en imponerande 99,95% drifttidsgaranti.

Du kanske ser den drifttiden och undrar varför det inte är 99,99% eller till och med 100% – det beror på att WP Engine tillåter upp till 0,05% av din servertid varje månad för underhåll (och de erbjuder till och med en kredit på 5% av din månadsavgift för varje timme som din webbplats är längre än). Detta är för att hålla dina servrar igång snabbt och säkert. Har du någonsin sett WPExplorer ner? Antagligen inte. Det beror på att teamet på WP Engine är bra på deras jobb. Dessutom, om de förväntar sig att en server eller datacenter kommer att vara nere under en längre period är de proaktiva och kommer att överföra dina webbplatser till en ny server för att hålla dig igång.

Vill du lära dig mer om WP Engine och alla funktioner de erbjuder med sina hanterade WordPress-värdplaner? Kolla in vår fullständiga WP Engine-värdegranskning i bloggen.

Siteground

Siteground

SiteGround är en annan funktionsrik hanterad webbhotell. Den här är emellertid i den billigare änden av skalan och därför mer tillgänglig för alla, från bloggare till småföretag och därefter. SiteGround erbjuder ett urval av värdalternativ, inklusive webb, moln och dedikerad värd. Det är snabbt och enkelt att installera och använder den senaste tekniken inom värdfältet.

Viktigast är dock, som Pagely, SiteGround känd för sin drifttid. SiteGround skryter med att dess uppetiden är för närvarande 99,99%, ett rekord som alla värdföretag skulle vara stolta över. Därför, trots att det kostar mindre än Pagely, är SiteGround fortfarande en imponerande värdlösning som definitivt är värt att överväga.

För mer information om denna service med bra värde, se till att du läser vår djupgående recension av SiteGround WordPress-värd.

Pagely

Pagely
Pagely är en avancerad värdlösning riktad mot stora webbplatser och stora företag. Erbjuder fullt hanterad WordPress-specifik värd i Amazon-molnet och är stolt över att vara extremt skalbar. Därför är det ett populärt alternativ för tungviktiga märken med ökande trafikbehov.

En av de främsta anledningarna till att Pagely är så populär är dock att det erbjuder 100% drifttid (även om det är upp till din goda bedömning om du vill tro på detta eller inte 100% drifttidsgaranti) Det betyder att du aldrig behöver oroa dig för att din webbhotell släpper dig. Pagely kanske bara ger dig sinnesfrid, och för alla webbplatser, oavsett storlek, är detta ovärderligt.

Fler tips för att välja rätt värd

När du väljer en webbhotellleverantör får du inte svänga av priset eller storleken på dräkten. Det kanske är en billig affär, men om din webbhotell inte kan garantera drifttid kommer din webbplats snabbt att förlora de pengar du sparat på värd.

Bara för att en värdlösning är välkänd betyder det inte att den är pålitlig. Även kända värdar kan ha problem så gör din forskning och kolla företag som är värd för rapporter innan du registrerar dig.

Därför, om du vill minska din WordPress-webbplatss driftstopp är investeringar i webbhotell ett bra ställe att börja.

Håll webbplatsens säkerhet uppdaterad

Ett av de viktigaste sätten för din upptid kan ske genom säkerhetsbrott. Problem med säkerhet kan variera från irriterande virus till hela din webbplats som hackas, allt som kan öka din webbplats driftsstopp dramatiskt.

Det finns många sätt att förbättra säkerheten på din WordPress-webbplats. På den mest grundläggande nivån bör du regelbundet ändra dina lösenord, uppdatera WordPress-teman och plugins och utföra dagliga skadliga skanningar. Att investera i ett WordPress-säkerhetsplugin är emellertid ett av de bästa sätten att hålla din webbplats säker och din driftstopp på ett minimum.

Wordfence Security

Wordfence Security

WordPress Wordfence Security plugin ger gratis skydd för din webbplats mot hackare och skadlig kod. Dess Web Application Firewall förhindrar problem innan de inträffar och Wordfence Scan kommer omedelbart att varna dig om din webbplats äventyras.

Det finns även en premiumversion av detta plugin, som innehåller en rad extra högteknologiska säkerhetstekniker, som hotförsvar i realtid. Wordfence Security är gratis eller premium, ett bra plugin att installera om du vill hålla din webbplats säker och online.

Vaultpress

Vaultpress

Vaultpress är en premium säkerhets- och säkerhetskopieringslösning för WordPress-webbplatser. Detta kraftfulla plugin med funktionsrikt skyddar inte bara din webbplats från alla säkerhetsproblem stora och små utan det erbjuder också skydd om det värsta skulle hända.

Tänk dig att vakna upp i morgon och hela din webbplats hade försvunnit på grund av ett säkerhetsbrott. Nu talar vi om allvarlig driftstopp, eftersom du sakta men säkert måste bygga om din webbplats.

Med VaultPress kan du säkerhetskopiera din webbplats och låter dig återställa det snabbt och enkelt. Inte bara kommer du alltid ha en genomförbar kopia av din webbplats, utan din driftstid bör aldrig påverkas allvarligt.

Rätt backup-plugin kan i hög grad bidra till att minska din WordPress-webbplatss driftstopp i den olyckliga händelsen att din webbplats hackas eller skadas på något annat sätt.

Underhåll och optimering

Förutom att implementera en robust backup- och återställningsprocess är det viktigt att regelbundet optimera och underhålla din WordPress-webbplats, inklusive dess databas.

Du kan ta reda på mer om hur du kan hålla din webbplats igång smidigt i vår guide för att optimera WordPress-databasen och vår nybörjarguide för WordPress webbplatsunderhåll.

Och om allt detta låter som för mycket arbete, kan du alltid anlita tjänsterna hos en professionell WordPress-supporttjänst och låta dem ta hand om att minska din WordPress-webbplatss driftstopp.

Slutgiltiga tankar

Vikten av att lägga ner arbetet för att minska din WordPress-webbplatss driftstopp kan inte underskattas. Genom att välja en professionell webbhotelltjänst, övervaka din driftstopp och hålla dig uppdaterad på din webbplats säkerhets- och underhållsuppgifter, bör du kunna maximera webbplatsens drifttid.

Detta bör resultera i bättre ranking i sökmotorerna, lyckligare besökare och i slutändan en mer framgångsrik och bättre resultat.

Lider din webbplats av driftstopp? Vad tror du orsakar det? Låt oss veta hur du nu planerar att minska din WordPress-webbplatss driftstopp i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me