Hur man odlar en publik för vanliga besökare på din WordPress-webbplats

Hur man odlar en publik för din WordPress-webbplats

Det finns mycket skrivet om hur man kan locka besökare till din WordPress-webbplats. SEO, högkvalitativt innehåll, marknadsföring av sociala medier. Men vad sägs om att få dessa besökare att återvända regelbundet?

För att en webbplats ska bli riktigt framgångsrik behöver du en ständig ström av pålitliga besökare. Men hur gör du för att säkerställa det?

Tja, lyckligtvis finns det många sätt att kultivera en publik med regelbundna besökare för din WordPress-webbplats. Alternativ du väljer beror mycket på vilken typ av webbplats du kör.
Om du skapar ett samhälle, för att människor ska träffas och engagera sig på nätet, kanske du vill välja medlemsmodell eller förvandla din webbplats till mer av ett socialt nätverk.

Om du säljer produkter eller information bör du överväga att köra tävlingar, kampanjer eller webbseminarier för att bygga upp ett lojalt följande. Dessutom, oavsett vilken typ av webbplats du har bör du absolut tänka på att utnyttja kraften i e-post.

I den här artikeln ska vi titta på hur du kan implementera några av dessa strategier och taktiker som hjälper dig att utveckla en lojal publik av upprepade besökare

Medlemssidor

Begränsa Content Pro för WordPress
Det kanske mest uppenbara valet för att uppmuntra regelbundna besökare till din webbplats är att lägga till en medlemskomponent till den.

Medlemssidor fungerar utifrån att du måste gå med för att se innehållet. Medlemskap kan vara gratis, men att uppmuntra återvändande besökare och göra din webbplats lönsam att ta ut en avgift är väl värt att överväga. Om kunder har betalat för att gå med i en elitklubb med exklusivt innehåll kommer de att se till att de kommer tillbaka.

Restrict Content Pro är ett premium WordPress-plugin som ger dig alla verktyg du behöver för att bygga en medlemskapssida. Detta plugin låter dig ladda människor för att se specifikt innehåll och det erbjuder en mängd olika alternativ som flera medlemsnivåer, så att du kan tillgodose din publiks olika behov.

Genom att använda Restrict Content Pro kan du skapa en medlemskapssida som folk betalar för att gå med, och därmed kommer att återvända till om och om igen för att få sina pengar värda.

Bli social med BuddyPress

Buddypress

Om du inte vill skapa en fullständig premium-medlemskapssida, men du fortfarande skulle bygga en gemenskap av likasinnade tänkare som engagerar dig på din webbplats, kanske du vill välja Buddypress. BuddyPress, ett gratis WordPress-plugin, hjälper dig att lägga till många sociala nätverksfunktioner på din webbplats.

Genom att installera BuddyPress kan medlemmar skapa sina egna profiler och du kan ställa in användargrupper, meddelanden, aktivitetsströmmar och mycket mer. Detta uppmuntrar ett samhälle att dyka upp och bli aktiv på din webbplats, vilket gör det möjligt för människor att diskutera och dela tankar och information om ett visst ämne eller nisch. Att hjälpa människor att göra sådana anslutningar är nyckeln till att skapa en social webbplats för regelbundna besökare.

Betydelsen av en e-postlista

MailChimp

E-postlistor är viktiga för alla webbplatser som vill bygga följande. När du har någons e-post kan du hålla kontakten med dem och börja bygga en rapport.

Genom att skicka e-postmeddelanden påminner det dina besökare på din webbplats och håller dem uppdaterade med allt nytt och intressant innehåll du har lagt till, som de annars inte känner till. Det är viktigt att komma ihåg att om du vill ha regelbundna besökare måste du skicka regelbundna e-postmeddelanden.

MailChimp är ett freemium-e-postmarknadsföringsverktyg som samlar in, lagrar postadresser och skickar ut dina e-postmeddelanden automatiskt eller när du har något att säga. Att skicka e-post via MailChimp är ett enkelt sätt att uppmuntra människor att besöka din webbplats.

Skicka ut nyheter om tävlingar, gratis e-böcker, nya produkter eller spännande evenemang som får dem att ladda din webbplats URL. Se till att du alltid inkluderar en länk till din webbplats så att folk kan besöka den direkt från e-postmeddelandet. Ju lättare det är att nå din webbplats desto fler återvändande besökare får du.

Använda webbseminarier för att påminna besökarna att återvända till din webbplats

WebinarsOnAir
Webbseminarier är ett extremt användbart verktyg för att påminna människor om att återvända regelbundet till din webbplats. Folk funderar ofta på att använda webbseminarier för att generera en vinst eller för att locka nya besökare.

Men vanliga webbseminarier är ett smart sätt att behålla besökare. Ofta kommer nya besökare på en webbplats inte tillbaka, helt enkelt för att de glömmer webbplatsen eller inte hittar tid att göra det. Genom att schemalägga webbseminarier kommer människor att ha ett fast datum för att besöka din webbplats och en specifik anledning till det.

WebinarsOnAir är ett kraftfullt alternativ för webbhotell. Denna lösning erbjuder automatiserade webbseminarier, alternativ för betalade webbseminarier, livechatter och frågor samt mycket mer. Detta betyder att du kan fokusera på kvaliteten på ditt webinar och inte behöva oroa dig för de tekniska detaljerna.

BuddyPress fungerar bra med webbseminarier, eftersom besökare sedan kan stanna på din webbplats eller återvända under hela veckan genom att använda BuddyPress-forumen för att diskutera ämnet eller frågorna i ditt webinarium. Detta uppmuntrar ett starkt aktivt samhälle och naturligtvis den mycket eftertraktade besökaren.

Vill du ha regelbundna besökare? Kör regelbundna kampanjer

WooCommercePromotionManager

Kampanjer har bevisats gång på gång för att vara ett mycket framgångsrikt sätt att uppmuntra besökare till din webbplats. Men om du vill uppmuntra dina besökare att frekventa din webbplats mer regelbundet, kanske en engångskampanj inte är det bästa sättet att göra det. Genom att köra regelbundna kampanjer har du en bättre chans att få din målgrupp att återvända flera gånger. Så istället för att köra en stor kampanj, prova mindre men mer regelbundna erbjudanden. Till exempel “10% rabatt på utvalda produkter varje måndag”.

WooCommerce Promotion Manager är ett populärt WordPress-plugin som du kan använda för att ställa in kampanjkampanjer. Denna plugin kostar bara $ 25 för att installera och sparar mycket tid och ansträngning. Det låter dig välja försäljningsprodukter, tidpunkter och datum för kampanjer och kommer att visa banners för bildspel för att marknadsföra dina kampanjer. Använd MailChimp i samband med dina kampanjer, påminna prenumeranter om dina senaste erbjudanden och uppmuntra dem att besöka din webbplats för att kolla in dem.

Även om kampanjer är ett bra sätt att uppmuntra någon att besöka din webbplats, bör du överväga några saker innan du kör dem. Nummer ett, har du råd att genomföra kampanjen? Kontrollera dina siffror, det är bra att öka försäljningen men bara om du gör vinst.

Nummer två, tjänar du definitivt på dem? Övervaka dina kampanjer noggrant. Köper människor andra produkter med fullt pris samtidigt som kampanjerna? Fångar du in nya besökares e-postadresser? Och viktigast av allt är att besökare återkommer konsekvent?

Folk älskar tävlingar

PhotoContestWordPressPlugin

En tävling, som en kampanj, är ett annat sätt som har visat sig driva mer trafik till din webbplats. En tävling är intressant och kul för din publik och skapar en bra atmosfär. Folk älskar gratis saker så att skapa en giveaway-situation är ett säkert brand sätt att samla e-postmeddelanden och lägga till följare. Men hur är det med att skapa regelbundna besökare?

Det beror väldigt mycket på vilken typ av tävling du kör. Det finns många bra WordPress-pluginalternativ för dig att välja mellan som hjälper dig att skapa och hantera olika tävlingar.

Det du vill är en som uppmuntrar till interaktion mellan dina besökare och får dem att återvända till din webbplats eller sociala mediesidor för att se vad som delas. Fototävlingen WordPress-plugin är ett bra alternativ eftersom det uppmuntrar människor att dela fotografier.

Bilder kommer alltid att intressera människor mer än text, så om du kan skapa en tävling där folk delar spännande bilder kan det mycket väl leda till att tittarna ofta återkommer för att se vad som har lagts till.

Oavsett vilken typ du väljer, tänk noga över tävlingen och övervak ​​den noggrant. Du kanske har samlat in massor av e-postadresser, men vad mer? Har dessa e-postadresser konverterats till regelbunden trafik för din blogg? Har du hållit uppe en stark social närvaro efter tävlingen, och påminde folk om din webbplats?

Om du valde en tävling som uppmuntrade kommentarer och diskussioner har det förbättrat engagemanget på din webbplats? Det kan vara så att du behöver köra en serie tävlingar, så att du inte bara lockar nya besökare med en tävling, utan uppmuntrar återvändande med ytterligare möjligheter att vinna något.

Slutgiltiga tankar

Det finns många idéer i den här artikeln för att öka antalet vanliga besökare du får till din webbplats. Definiera vilken typ av webbplats du har och fundera noga över vilka alternativ som bäst passar dig.

Oavsett vad du väljer, se till att du övervakar det. Fungerar det? Får du dina vanliga besökare? Har du råd att driva det ekonomiskt och med din tid? Om ett koncept inte förbättrar återkommande besökarantal kan du prova ett annat. Att skapa en regelbunden publik är ett hårt arbete och ett pågående jobb, men det är definitivt värt det.

Hur planerar du att odla en publik eller upprepa besökare på din webbplats? Vad gör att du kommer tillbaka till webbplatserna du besöker? Vänligen dela dina tankar i kommentarerna nedan.