Hur man övervakar Social Media Analytics med WordPress

Övervaka din sociala medieanalys med WordPress

Anledningen till att övervaka sociala medier är mycket enkel. Vi vill lära oss vad som fungerar och vad som inte är det. Det är avgörande att förstå vilka sociala mediekanaler, kampanjer och innehåll som är framgångsrika och påverka ditt företag. Och vilka som inte är det. Med den här informationen kan du skräddarsy din sociala mediestrategi i enlighet därmed.

Som sagt, det kan vara utmanande att spåra sociala mediemetriker, tolka resultaten och sedan tillämpa det du har lärt dig på dina sociala mediekanaler. I den här artikeln kommer vi att titta på hur du kan använda Google Analytics för att övervaka dina sociala mediers prestanda för att hjälpa din webbplats att konvertera mot sina mål.

Grundläggande sociala medieanalyser

Twitter Analyitcs

Många sociala analysverktyg visar grundläggande mått på sociala medier. Dessa kan inkludera hur många nya följare du har haft den här månaden, vilket innehåll som har haft flest likes och delningar och hur många som har tittat på din profil. Det här är all användbar information, och om det är det du är ute efter så skulle jag rekommendera att du använder mätrapporterna från varje enskild social media-kanal.

Facebook, Twitter, Instagram-företag, Pinterest Företag, och många andra stora sociala mediekanaler ger stora fördelningar av ditt kontos resultat. Detta ger dig en god förståelse för hur dina följare interagerar med dina profiler. Och vilket innehåll de svarar bra på.

Om du vill ha mer fördjupade rapporter med fokus på sociala mediananalyser i förhållande till webbplatsomvandlingar bör du dock överväga att använda Google Analytics.

Varför ska du använda Google Analytics??

Google Analytics

Google Analytics används ofta för att övervaka statistik på platsen. Men detta omfattande verktyg förbises ofta för rapportering på sociala medier, vilket är ett stort misstag.

Google Analytics är en extremt värdefull lösning, eftersom den låter dig mäta påverkan som dina sociala mediekanaler har på din WordPress-webbplats. Den kan identifiera vilka sociala mediekanaler och socialt innehåll som skickar trafik till din webbplats och i vilka mängder. Du kan sedan ställa in mål för att mäta hur dina sociala medies prestanda påverkar dina webbplatsomvandlingar.

Du kan till exempel sätta mål för att övervaka exakt hur många potentiella kunder du har genererat från trafiken på sociala medier, hur många som kommer från sociala medier som har köpt produkter på din webbplats och det sociala värdet för dina sociala följare. Så låt oss nu titta mer i detalj på hur du ställer in, använder och analyserar Google Analytics …

Komma igång med Google Analytics

Google Analytics är mycket enkelt att installera och komma igång med. Registrera bara och registrera din WordPress-webbplats. När Google Analytics är igång kan du börja spåra webbplatsens analys.

Förvärvsöversikt

På den mest grundläggande nivån kan du spåra var trafiken till din WordPress-webbplats kommer från. Under “Förvärv> Översikt” ser du hur många som har besökt din webbplats från sociala mediekanaler i jämförelse med andra källor. Du kan också få en förståelse för besökarnas beteende på din webbplats.

Förvärvsöversikt 2

Om du klickar direkt på ‘Socialt’ kommer du till en detaljerad uppdelning av hur mycket trafik som har kommit från varje sociala mediekanal. Här kan du se antalet personer som har kommit till din webbplats, hur länge de stannade på din webbplats och konverteringsgraden för varje sociala mediekanal.

Men för att få ut mesta möjliga av Google Analytics måste du spåra enskilda mål kopplade till din WordPress-webbplats. Detta gör att du kan se om din webbplats konverterar mot sina mål. Och hur sociala medier specifikt hjälper den att uppnå dessa omvandlingar.

Hur man ställer in målövervakning på Google Analytics

För att möjliggöra målsökning på din webbplats måste du först lägga till Google Tag Manager till din WordPress-webbplats. Detta innebär att du lägger till en kod på varje sida på din webbplats så att Google Analytics kan spåra användarbeteende och konverteringar på din webbplats.

Det finns tydliga instruktioner om hur man gör detta Googles support. Men om du inte har någon erfarenhet av att lägga till kod till din WordPress-webbplats kan det vara något du behöver hjälp med.

När Google Tag Manager har konfigurerats måste du skapa dina egna personliga webbplatsmål inom Google Analytics. Dessa gör att du kan övervaka hur dina sociala mediekanaler bidrar till din webbplats framgång.

Skapa mål för din WordPress-webbplats

Att ställa in målövervakning i Google Analytics är en mycket enkel process och igen Googles support ger detaljerad information om hur du gör det.

För att komma igång klickar du på ikonen ‘Admin’ i det nedre vänstra hörnet. Välj “Mål> Lägg till nytt” och följ sedan stegen för att skapa dina mål.

Målsättning

Det finns många måltyper att välja mellan, men de du skapar bör vara direkt länkade till dina WordPress-webbplatsens mål. Om du till exempel säljer produkter behöver du ett mål för att övervaka webbplatsens onlinebetalningar. Du kan också lägga till ett monetärt värde till detta mål, vilket gör att du kan övervaka exakt hur mycket intäkter din sociala medietrafik skapar för ditt företag.

Andra mål du kan spåra inkluderar engagemang på din webbplats, frågar om dina tjänster, antalet bokningar eller bokade möten och mycket mer. Affärssidor bör alltid arbeta mot flera mål samtidigt, så skapa dina mål i enlighet därmed.

Vilken social analys kan du övervaka med Google Analytics?

När dina mål har ställts in kan du få tillgång till detaljerade konton om hur dina sociala mediekanaler hjälper din WordPress-webbplats att konvertera mot dess mål. Låt oss ta en titt på några av de viktigaste rapporterna om sociala medianalyser som Google Analytics kan generera …

Social översikt

Social översikt

Om du vill se en översikt över din sociala mediaanalys väljer du ‘Förvärv> Socialt> Översikt’. Här kan du se antalet omvandlingar som din webbplats har uppnått mot de mål du satt upp. Det är viktigt att översikten delar upp hur många av konverteringarna som kommer från sociala medier, och specifikt vilka kanaler.

Nätverkshänvisningar

Nätverkshänvisningar

Under ‘Social> Network Referrals’ hittar du en uppdelning av hur mycket trafik varje social media-kanal skickar till din webbplats. Du får också information om användarnas beteende. Detta inkluderar data om antalet sidvyer, den genomsnittliga sessionens varaktighet och mer. Detta hjälper dig att förstå vilka nätverk som är bra med ditt innehåll och vilka som ligger efter.

omvandlingar

omvandlingar

Rapporten från ‘Social> Konverteringar’ hjälper dig att mäta den exakta framgången och värdet av dina sociala mediekanaler när det gäller dina webbplatsmål. Du kommer att kunna identifiera vilka sociala nätverk som driver flest konverteringar, vilka konverteringar de bidrar till och det monetära värde som de lägger till ditt företag.

Användarflöde

Användarflöde

Rapporten ‘Användarflöde’ är verkligen intressant eftersom den visar de vägar som besökare från sociala medier har tagit på din webbplats. Du kan se var folk kom in på din webbplats, vilka sidor de arbetade med och var de lämnade. Det här är bra för att förstå resan som din sociala mediepublik tar på din WordPress-webbplats. Det ger dig också inblick i vilket innehåll dina besökare är särskilt intresserade av.

Hur du lägger till din Goggle Analytics-instrumentbräda till WordPress

Google Analytics för WordPress

Nu när du vet allt om Google Analytics finns det enkla sätt att integrera dina analysrapporter i din WordPress-installation. Här är bara några av våra favorit plugins för att lägga till Google analytics till WordPress.

Google Analytics Dashboard för WordPress (gratis): En av våra favorit plugins oss Google Analytics Dashboard för WordPress. Denna lättanvända plugin lägger till rapporter för din trafik, sidvisningar, studsar och mer rätt till WordPress. Och om du behöver hjälp med att få inställningen av plugin, titta bara på vår guide för hur du integrerar Google Analytics med WordPress.

MonsterInsights (Freemium): Ett annat bra alternativ är MonsterInsights som använder en freemium-modell. Ladda ner gratisversionen av plugin för att lägga till din Google Analytics instrumentpanel och realtidsstatistik till WordPress. Vill ha mer? Uppgradera till premium för mer avancerad rapportering.

Google Analytics för JetPack (Premium): Om du letar efter ett premiumalternativ, JetPack Premium inkluderar integration för Google Analytics. Det finns många skäl att älska Jetpack allt-i-ett och att ha avancerad Googles webbplatsstatistik på dina fingertips är bara glasyren på kakan.

Slutliga tankar om sociala medieanalyser

Som alltid vid övervakning av analys är nyckeln att tolka data. Gör sedan ändringar i din sociala mediestrategi i enlighet därmed. Titta på vilka sociala mediekanaler som är mest effektiva att konvertera mot dina webbplatsmål. Och vilka typer av innehåll som hjälper till med denna framgång. På samma sätt är det lika viktigt att veta vilka sociala plattformar som inte presterar, så att du kan göra nödvändiga förbättringar.

Hur övervakar du din analys av sociala medier? Dela gärna dina tankar i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me