Hur man säljer foton online med WordPress

Fotografi och bilder

Om du vill skapa en webbplats för att sälja dina bilder online så är det här inlägget precis det du letar efter. I den här guiden för att ställa in en webbplats för att sälja foton online kommer vi att titta på några teman du kan använda för att utforma din webbplats och sedan ge dig en översikt över några av de bästa gratis och premium plugins som kan lägga till en kundvagn och en helhet mycket mer e-handelsfunktioner till din fotobutik. Inlägget avslutas med en guide som gör att du kan börja sälja dina bilder online med ett gratis plugin som bara tar några minuter att konfigurera.

Att välja ett tema

Om du inte redan har gjort det är att välja ett lämpligt tema för din WordPress-webbplats det första stället att börja bygga en plattform för att sälja dina foton, och kanske de från andra, online.

Tack och lov finns det många fantastiska fototema tillgängliga för WordPress som ger dig ett imponerande sätt att visa ditt arbete online. Vissa av dessa fotograferingsportföljtema har byggts specifikt för att integreras med en eCommerce-plugin som gör uppgiften att lägga till kundvagnsfunktioner i ditt onlinegalleri mycket enkelt. Ett mindre antal teman av denna typ ger dig även möjlighet att låta andra besökare registrera sig på din webbplats och även lista sina foton eller andra objekt som är till salu på din webbplats, vilket hjälper dig att skapa en online marknadsplats.

Skapa en marknadsplats med flera leverantörer med WordPress

En av fördelarna med att skapa en marknad där användare kan registrera sig och lista sina verk som är till salu är att det är ett utmärkt sätt att snabbt bygga en butik med ett stort lager. Ett stort urval av produkter kan hjälpa besökare till din butik, samtidigt som flera leverantörer marknadsför sitt arbete i din butik, och i sin tur ditt arbete, kommer också att bidra till att öka medvetenheten om din butik.

Beroende på hur du konfigurerar din marknadsplats kan du också tjäna provision på varje försäljning dina medleverantörer gör. Alternativt kan du ta ut en fast avgift för att låta dem lista sina varor i din butik. Nackdelen med att tillåta andra leverantörer att lista sina arbeten tillsammans med ditt är att du kan tappa vissa försäljningar till dem, men om du har ett stort urval av foton som erbjuds borde detta inte vara för mycket oroande. Vissa funktioner att leta efter i en tema- och plugin-kombination om du funderar på att skapa en marknadsplats med flera leverantörer inkluderar:

  • Främre inloggnings- och inlämningsformulär
  • Säljarens instrumentbrädor
  • Kompatibilitet med ett lämpligt plugin (Easy Digital Downloads, WooCommerce, etc.)

Funktioner att leta efter i ett fotograferingstema

Medan de mest populära plugin-programmen för WordPress fungerar med vilket tema som helst, kan det vara en bra idé att leta efter ett tema som annonserar kompatibilitet med e-handel plugin. Detta innebär vanligtvis att temadesignerna har skapat specifika sidor för onlinebutikavsnittet på din webbplats, inklusive kundvagnen och kassasidorna. Om du inkluderar dessa sidor kan du skapa konstant användarupplevelse när kunden gör ett köp och kan spara lite tid när du ställer in din webbplats.

Här är några temor att tänka på för att bygga på online fotobutik med WordPress (och du kan se ett stort urval av fantastiska WordPress-teman här).

Fattigt WordPress-tema

Stocky är ett arkivtema för stockfotografi som är byggt med Easy Digital Downloads så att du enkelt kan sälja dina egna fotografier. Och med stöd för premium Marketplace Bundle kan du till och med låta tredjepartsleverantörer sälja sina varor.

Skaffa dig

Nouveau Total Theme Demo

Med Total kan du skapa en helt anpassad fotografihemsida, eller helt enkelt importera Nouveau-demo för att komma igång. Lägg till din portfölj, starta en blogg eller till och med sälja dina egna bilder med WooCommerce.

Få totalt

Marknadsför WordPress-tema

Marketify är ett fullt fungerande marknadstema med stöd för enkla digitala nedladdningar och de flesta av dess premiumförlängningar (frontend-inlämningar, uppdrag, önskelista, recensioner och mer) vilket gör det bra för att starta en webbplats för försäljning av foton.

Få Marketify

Att välja ett plugin för att sälja foton online

När du har valt ett lämpligt tema för att visa dina foton online, och kanske också andras arbete, är det dags att välja ett plugin. Det finns massor av fantastiska WordPress-plugins, men det här är några av våra favoritprogram för e-handel som hjälper dig att sälja dina foton online.

Enkla digitala nedladdningar

Enkla digitala nedladdningar

Easy Digital Downloads (EDD) byggdes specifikt för att sälja digitala filer som kan laddas ner från din WordPress-webbplats, vilket gör det till ett perfekt val för dina behov.

Core plugin är gratis och innehåller mer än tillräckligt med funktionalitet för att du enkelt kan sälja dina egna artiklar online. Om du har mer avancerade krav finns det ett växande bibliotek med tillägg tillgängliga för EDD som gör att du kan göra ännu mer med din butik.

Om du är intresserad av idén att låta andra fotografer sälja sina foton i din butik tillsammans med din, så har utvecklarna av EDD sammanställt ett speciellt marknadsplatsbunt med tillägg som innehåller alla funktioner du behöver för att skapa en fullt fungerande marknadsplats online . Det finns också ett premiumtillägg som låter dig sälja fysiska produkter med EDD.

WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce är ett annat populärt gratis eCommerce-plugin för WordPress som kan göras ännu mer användbart tack vare dess fantastiska bibliotek med tillägg. Utanför boxen kan du dock sälja dina bilder online, plus alla fysiska produkter du vill göra tillgängliga för dina besökare.

Om du planerar att också lista fysiska produkter i din fotobutik, till exempel fotoramar eller andra tider, då är WooCommerce förmodligen ett bättre val än EDD på grund av att det inte finns stöd för fysiska produkter.

WP iSell Photo

WP iSell Photo

WP iSell Photo är ett gratis alternativ som har utvecklats för uppgiften att sälja foton online. Plugin konverterar dina WordPress-gallerier till en fotobutik på individuell basis. Det här är snabbaste sättet att börja sälja dina bilder online med WordPress som du ser i guiden som kommer upp.

WordPress Photo Seller Plugin

Sälj Exempel på fotogalleri

WordPress Photo Seller Plugin är en kundvagn plugin som har byggts specifikt för att sälja nedladdningsbara bilder online utöver fysiska tryck av dina bilder. Plugin ger dig möjlighet att erbjuda dina foton i olika storlekar. Dessutom kan du automatiskt vattenstämma bilderna i ditt galleri för att få människor att ladda ner dem utan att betala.

WP Photo Seller Plugin verkar ha alla funktioner du skulle någonsin behöva presentera dina bilder online och sälja digitala nedladdningar och fysiska utskrifter av ditt arbete med WordPress. Det är emellertid inte ett gratis plugin och sätter dig tillbaka $ 68.

Hur man säljer foton online i tre enkla steg

Som du ser finns det många möjliga kombinationer av tema och plugin-program att välja mellan när du bygger plattformen för din onlinebutik. Det betyder att det är osannolikt att två fotobutiker kommer att installeras på exakt samma sätt, men för att ge dig en uppfattning om hur du kommer igång, här är de grundläggande stegen att starta sälja dina bilder online.

Den här snabba installationsguiden leder dig genom att lägga till grundläggande onlinebutikfunktioner i din fotografiportfölj genom att använda ett WordPress-tema du väljer och gratis WP iSell Photo plugin. Om du vill lägga till mer avancerade butiksfunktioner på din webbplats, ta en titt på de andra rekommenderade eCommerce-plugins som täcks tidigare.

1. Konfigurera WP iSell Photo

När du har installerat WP iSell Photo, gå till Inställningar> WP iSell Photo och ange din PayPal-adress, valutavaluta och URL till din ‘tacksida’ och klicka på Spara ändringar.

WP iSell Photo

2. Skapa ett galleri

I en ny eller befintlig WordPress-post eller -sida klickar du på knappen Lägg till media.

Skapa galleri

Ladda upp eller välj sedan från de existerande fotona och klicka på skapa ett nytt galleri. Lägg till eventuella bildtexter om det behövs och kontrollera galleriinställningarna innan du klickar på insert gallery.

3. Ställ in priset för dina foton

Växla till textvy i postredigeraren där du ser gallerikortkoden.

Sälj foton Shortcode 01

För att lägga till priset för varje foto i ditt galleri, ange bara belopp = ”4,99 ″ i kortkoden.

Sälj foton kortnummer 02

Förhandsgranska sedan ditt inlägg för att se hur det ser ut.

Sälj foton kortnummer 03

För mer detaljerade instruktioner om hur du installerar detta plugin och andra sätt kan användas, besök WP iSell Photo-sidan.

Slutsats

Genom att använda en gratis plugin och ditt val av tema kan du snabbt börja sälja dina bilder online och börja acceptera betalningar via PayPal. För mer avancerade funktioner kan plugins som EDD eller WordPress Photo Seller hjälpa dig att bygga ännu snyggare och funktionsrik online fotobutiker. Om du har några tips för marknadsföring och försäljning av bilder online lämnar du en kommentar nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me