Hur man sätter WordPress i underhållsläge eller lägger till en snart kommande sida

Alla har sin egen idé om vad en tillfällig avstängning av webbplats är. En ny bloggare kanske inte bryr sig om ingen kan se någonting på webbplatsen under utvecklingen, så de stänger av webbplatsen tills de är redo att lanseras. Å andra sidan har en befintlig e-handel butik inte lyxen att stänga av helt. Det måste finnas ett meddelande till kunderna, och helst ett sätt att få e-postadresser från kunder eller kanske till och med ge bort några kuponger för besväret.

Sammantaget varierar skälen för att tillfälligt inaktivera din WordPress-webbplats. Därför har du några alternativ för att slutföra uppgiften. Den första är inte exakt hjärnkirurgi eftersom du kommer att installera en superenkel plugin som gör det mesta av jobbet för dig. Men plugins för underhållsläge och kommande skärmar är mer komplexa och bättre för företag.

När skulle du behöva avaktivera din WordPress-webbplats tillfälligt?

Vi diskuterade några fall där inaktivering av din webbplats kan vara en bra idé, men det är viktigt att förstå alla dessa situationer. Varför? Eftersom du kanske stöter på dem någon gång. Om du är beredd på vad du kan förvänta dig med en webbplats, tillsammans med de procedurer som ska vidtas när saker går fel, kommer du att vara mer säker på din förmåga att driva en WordPress-webbplats. Så … när skulle du behöva inaktivera din webbplats?

  • Om din webbplats blir hackad och du vill stänga av andra hot.
  • Din webbplats hackas och du vill hellre att dina kunder ser en tom skärm än säkerhetsproblemet.
  • Du vill genomföra regelbundet underhåll på din webbplats.
  • Du behöver tid för att utveckla din WordPress-webbplats, så att du hellre vill att dina kunder ser en underhålls- eller kommande sida, i motsats till din halvfärdiga webbplats.
  • Du vill fokusera på andra ansträngningar, men du kan komma tillbaka till den här WordPress-webbplatsen. Därför vill du inte ta bort det helt.

Den snabba metoden 1: Installera plugin för inaktivera webbplats

Jag är inte ett stort fan av att installera flera plugins (med tanke på att du kan bromsa din webbplats eller öppna säkerhetsproblem,) men med ett plugin som det här kan du aktivera den bara när du behöver den. Sedan, efter att du har avaktiverat din webbplats, kan du inaktivera plugin så att det inte påverkar din webbplats.

WordPress-plugin heter Inaktivera webbplats. Det är en underbar lösning för att blockera hela frontend på din WordPress-webbplats, samtidigt som du ger dig åtkomst till instrumentpanelen / adminområdet. Saken med pluginprogrammet Disable Site är att det är ungefär så grundläggande som de kommer. Du får göra ett snabbt meddelande som förklarar vad som händer med dina kunder, men du bör inte förvänta dig några verktyg för att ladda upp grafik, samla e-postadresser eller länka till dina sociala mediekonton.

Du kan dock infoga vilken HTML-kod du vill. Så tekniskt är det helt anpassningsbart om du har färdigheterna.

Hur du tillfälligt inaktiverar ditt WordPress med plugin

Börja med att installera och aktivera gratis Inaktivera webbplats WordPress-plugin. Efter det letar du efter fliken Inaktivera webbplats i menyn i instrumentpanelen och klickar på den. Detta leder dig till den enda inställningssidan från Inaktivera webbplats. Som nämnts är det en rudimentär plugin, men det får jobbet gjort.

Börja med att välja Ja under Aktivera stänkssida. Fältet Anpassat meddelande är där du skriver in en mening eller två för att förklara för dina besökare vad som händer. Du kan också gå in i HTML för anpassad utgång för att bli mer kreativ och inkludera saker som media, anpassad text och länkar.

Adminåtkomst är som standard inställd på Ja, och den borde vara så. Jag är inte helt säker på varför du någonsin vill låsa ut dina administratörer (främst du) men se till att du inte byter till Nej. Plugin ger dig också möjligheten att tillåta autentiserade användare att kringgå sidan. Det främsta skälet till att du ställde in detta till ja är om du behöver några bidragsgivare eller författare för att fortsätta med deras arbete. I annat fall gör du det här fältet Nej så att ingen av användarna kan komma igenom stänk-sidan.

Efter det kan du spara inställningarna och kontrollera din frontend för att säkerställa att plugin fungerar korrekt. Om du inte ser att din WordPress-webbplats är inaktiverad måste du förmodligen logga ut från ditt administratörskonto.

Eftersom detta är en tillfällig korrigering, gå tillbaka till samma inställningssida för att inaktivera stänk-sidan när du är redo.

Den snabba metoden 2: Använd ditt temas underkonstruktionssida

Skapa en sida under konstruktion med totalt

Det är möjligt att ditt WordPress-tema innehåller ett inbyggt alternativ för sidkonstruktion. Exempelvis innehåller Total WordPress-temat alternativet för dig att designa din egen anpassning som kommer snart eller under uppbyggnadssida med hjälp av sidobyggaren Visual Composer.

Totalt under konstruktionsalternativ

Med Total, skapar du först din nya sida och lägger till alla moduler du vill visa (nyhetsbrev, kontaktformulär, sociala länkar, media feeds osv). Navigera sedan till Teman> Under konstruktion från WordPress-instrumentpanelen. Härifrån markerar du rutan för att aktivera funktionen Under konstruktion och välj den sida du har skapat och spara sedan.

För att ta bort din konstruktionssida när din webbplats är redo för den stora avslöjningen, avmarkera helt enkelt alternativet “aktivera” och spara. Det är allt! Total gör det superlätt att växla fram och tillbaka vid behov när du kör din webbplats.

Metod 3: Fancy med ett underhållsläge eller Kommer snart plugin

Den snabba metoden som beskrivs ovan har sina fördelar (främst så att du kan inaktivera din webbplats inom några minuter), men den är inte nästan lika produktiv som ett verkligt underhållsläge eller kommer snart sida.

Men först bör vi prata om skillnaden mellan ett underhållsläge och kommande sida snart.

En snart kommande sida behövs när du fortfarande arbetar på din webbplats men du vill skapa surr om vad som kommer och eventuellt få kundens e-postadresser. Dessa kommande sidor har ofta videor, bilder, kommentarsektioner och sociala medieknappar. Det är vanligast att använda en kommande sida för en ny produkt eller ett företag. Webbplatsen indexeras också av sökmotorer, så du börjar öka din SEO.

En sida om underhållsläge används när du för närvarande har en webbplats som körs, men du behöver ett snabbt sätt att berätta för dina kunder när du slutför underhåll eller justera webbplatsens design. Eftersom detta är en tillfällig sida berättar sidan för underhållsläge sökmotorerna att inte indexera webbplatsen i det tillståndet.

Både underhålls- och kommande sidor är lämpliga för att tillfälligt inaktivera din WordPress-webbplats. Faktum är att de förmodligen är din bästa insats.

För de flesta funktioner, gå med ett kommande snart eller plugin för underhållsläge. Även om vi kommer att leda dig genom det extremt effektiva Kommer snart sida & underhållsläge av SeedProd plugin, här är några andra plugins att tänka på:

Med hjälp av Coming Soon Page & Maintenance Mode av SeedProd

Efter installation och aktivering kan du hitta alternativen Kommande sida och underhållsläge under Inställningar.

Du hittar fyra flikar att välja mellan. Huvudfokus bör vara innehåll. Välj om du vill ha en sida som kommer snart eller en sida om underhållsläge. Vi diskuterade skillnaden lite tidigare i den här artikeln.

Du har också möjlighet att ändra saker som SEO-titel, SEO Meta Description och Analytics-kod. Dessa är helt valfria, men de kan hjälpa dig.

Det sista steget är att navigera till fliken Kommande snart. Det är här du ändrar objekt som bakgrundsfärg, bild och textfärg.

När du har slutfört designen kan ditt resultat bli en vacker Coming Soon-sida med en logotyp, bakgrundsbild och mycket mer.

Är du redo att tillfälligt inaktivera din WordPress-webbplats?

Den första (enkla) metoden vi pratade om är bäst för mindre bloggar som inte har mycket av följande. Det är inte heller en dålig metod för nya webbplatser. Men den verkliga avkastningen kommer från en snart kommande sida. Nyare webbplatser och produkter får mycket större exponering från dessa tillfälliga sidor, men du kan ändå göra uppdateringar på din webbplats utan att någon ser det. En underhållslägesida är också trevlig för snabba korrigeringar.

Om du har några frågor om att tillfälligt inaktivera din WordPress-webbplats, vänligen meddela oss i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me