Hur man skapar bilder för din WordPress-blogg utan designfärdigheter

Hur man skapar bilder för din WordPress-blogg utan designfärdigheter

När var förra gången du hörde någon prata om Photoshop för att designa bilder för nästan vad som helst? Förmodligen ganska nyligen. Det kan verka som den bästa lösningen för grafisk design, men tänk om du inte har den minsta aning om hur du använder Photoshop? Eller tänk om du kollade in det och kände dig lite otillräcklig eftersom du inte kunde ta reda på hur du använder den?

Lita på mig – du är inte ensam! Lyckligtvis, det finns ett annat sätt. Mer än en faktiskt.

Om du vill skapa några vackra och övertygande bilder på din webbplats, men du inte vill spendera tid eller pengar som krävs för att bli en utbildad Photoshop-expert, har du alternativ. Internet fylls med alternativa bilddesignalternativ för din WordPress-webbplats. Den coolaste delen är att du inte behöver någon designupplevelse för att använda dem. Låt oss ta en titt.

1. Duk

Canva Gratis online-fotoredigerare

Canva är mitt bästa val för denna lista, eftersom det gör att alla känner sig som en professionell designer. Det har ett stort antal otroliga mönster, och många av dem är gratis. Även om du inte kan hitta något i deras gratisavsnitt har verktyget tusentals ytterligare komponenter att slänga in dina bilder, och var och en av dem är bara $ 1.

Min favoritdel av Canva är startprocessen. Du väljer helt enkelt vilken typ av bild du skapar – som ett Facebook-inlägg, blogginlägg eller Kindle-omslag – och Canva genererar automatiskt rätt storlek tillsammans med några förslag för att passa den valda kategorin.

Skaffa Canva

2. GIMP

GIMP Free & Open Source Image Editor

GIMP är ett lokalt, open source-alternativ till Photoshop. Det är inte det enklaste verktyget att använda på den här listan, men jag gillar att rekommendera det eftersom det är helt gratis att använda. Om du vill ta dig lite tid på dagen för att lära dig att använda GIMP har de massor av videor och handledning online för att komma igång.

GIMP är som WordPress; det kommer att finnas kvar mycket länge, så oavsett tid eller pengar du investerar i verktyget kommer inte att slösas bort.

Skaffa GIMP

3. PicMonkey

PicMonkey Online Photo Editor

Gratisversionen av PicMonkey har en ganska kort process för att kombinera flera foton och göra dem mer tilltalande för din webbplats. Det här verktyget fungerar bäst för att skapa collage, men du kan också röra upp bilderna och lägga till lite text om du vill.

Gå bara igenom fyra stegsprocessen och du bör vara bra att gå med några nya bilder inom några sekunder. I likhet med Canva har detta verktyg också ett område för att ange vilken typ av bild du planerar att göra, som ett Facebook-omslag, och andra mönster med olika dimensioner.

Skaffa PicMonkey

4. Pixelmator

Pixelmator Pro Image Editor

Pixelmator fungerar bara för Mac, men det tar det komplicerade Photoshop-formatet och delar upp det till ett mycket enklare verktyg. Du kan använda Pixelmator på din surfplatta eller telefon, och verktyget levereras med dussintals mallar för att komma igång utan mycket designkunskap. Du kan också prova att måla, eftersom det ger några underbara borstar.

Skaffa Pixelmator

5. Pixlr Editor

Pixlr Editor for Photos

Pixlr Editor är min rekommendation om du vill ha ett gratis onlineverktyg som fungerar nästan exakt som Photoshop. Pixlr har också två andra produkter som kallas Pixlr-o-matic och Pixlr Express. Välj bland dessa fina beroende på vad du tänker göra.

Om du vill ha mer kraft, gå till Pixlr Editor, men du kanske måste ta lite tid att lära dig att använda verktyget. Om du bara vill ladda upp dina foton och inkludera några filter och gränser, gå med Pixlr-o-matic. Slutligen, prova Pixlr Express om du vill göra milda ändringar av dina foton. Express är lite mer avancerad än Pixlr-o-matic-alternativet.

Skaffa Pixlr

6. BeFunky

BeFunky Photo Editing

bBeFunky är en gratis fotoredigerare, collageskapare och generellt designverktyg. Gratis. Du kan uppgradera om du vill använda premiumeffekter. Även om den grundläggande gratisversionen fortfarande gör jobbet gjort om du bara vill göra några snabba redigeringar till dina foton. Det jag gillar mest med BeFunky är att gränssnittet inte är för förvirrande för dem som just börjat med fotoredigering.

Det är faktiskt ett kraftfullt verktyg, med de flesta av de Photoshop-funktioner du kan förvänta dig. Men de rör inte på skärmen eller gör den för skrämmande som du kanske ser i Photoshop.

Skaffa BeFunky

7. Adobe Photoshop Elements

Adobe Photoshop Elements

Adobe Photoshop Elements är Adobes svar på det överväldigande stödet som människor visar för enklare fotoredigeringsverktyg. Photoshop är ett underbart verktyg, men det är verkligen för mycket. Ingen använder någonsin allt de packar där inne. Dessutom är det bara övergripande klumpigt.

Istället för att använda den vanliga Photoshop och spendera för mycket pengar, gå med Photoshop Elements. Det är ett prisvärt och snabbt sätt att ladda upp dina foton, byta några filter och få dem att se extremt professionella ut på bara några sekunder. Jag gillar verkligen det faktum att du kan använda Photoshop Elements på nästan alla enheter. Något vanligt Photoshop tillåter dig inte att göra.

Elements-programvaran innehåller till och med stor inspiration såsom designtips, idéer och trick för när du kämpar för att hitta den perfekta bilden för det blogginlägget eller produktsidan..

Skaffa Adobe Photoshop Elements

8. PicCollage

PicCollage Image App

PicCollage är en app som jag bara skulle använda om jag försökte visa upp ett gäng bilder i ett collage. Jag har alltid tyckt att collage var lite klibbiga, särskilt för en mer professionell webbplats, men den här appen gör att de ser ganska häftiga ut. Testa PicCollage för att inkludera klistermärken, ramar, text och mer. Det är lite konstigt att försöka redigera dina foton på en telefon eller surfplatta, men du vänjer dig.

Skaffa PicCollage

9. Fotor

Fotor Online Photo Editor

Fotor är ett online redigeringsverktyg med massor av enkla alternativ för att skapa bilder för din blogg eller sociala medier på nolltid. Det finns massor av alternativ för ljus, färger, storlek, fotoeffekter, retuschering och mer. Vill du få en snabb start? Det finns massor av gratis mallar. Dessutom finns det hundratals teckensnitt, roliga klistermärken, bildformer och massor av online-guider som ger dig redigering som en professionell.

Uppgradera till Pro för att stödja projektet samt få tillgång till exklusiva redigeringsverktyg och avancerade funktioner.

Skaffa Fotor

10. PowerPoint

PowerPoint som bildredigerare

Av någon anledning glömmer folk alltid PowerPoint när det gäller att redigera och designa bilder för webbplatser. När du tänker på det är PowerPoint ett bra sätt att designa bilder. Det är en dra och släpp-redigerare, och de flesta lär sig hur man använder programvaran i klassskolan eller gymnasiet.

Du kan rita på dina bilder, ändra gränser, storlekar och mer. De har till och med många former och symboler för att göra dina bilder mer tilltalande. När du har redigerat dina bilder i PowerPoint kan du spara dem i ett bildformat. Släpp dem bara snyggt på din webbplats.

Skaffa Powerpoint

Bonus: SumoPaint

SumoPaint Online Paint

Har du någonsin missat den goda gamla målarappen? Du har tur. SumoPaint är en gratis onlineversion. Även om detta inte riktigt är en fotoredigerare kan du skapa dina egna bilder SumoPaint. Gör dem gärna så kitschiga som du vill.

Skaffa SumoPaint

Slutsats

De flesta av dessa verktyg är extremt enkla att använda. Men oavsett vilken du väljer bör du kunna få tag på saker snabbt bara genom att spela.

Som sagt, vi hör alltid om hur människor använder Photoshop för att designa bilder, men du behöver verkligen inte en så komplicerad programvara för att din webbplats ska bli snygg. Håll dig fast med alternativen som diskuteras här så kommer du att gå bra!

Dela dina tankar i kommentarerna nedan. Har du några frågor om dessa verktyg för att skapa bilder till din WordPress-blogg? Eller ett verktyg som du skulle rekommendera?