Hur man skapar en anpassad 404-sida i WordPress

Det finns ingen tvekan om att de flesta Internetanvändare avskaffas av de alltför välbekanta 404 Sidan hittades inte felmeddelande. Chansen är stor att du har blivit bombarderad av det här irriterande meddelandet minst en gång denna månad när du klickade på en trasig länk.

Ett 404-fel är ett standard HTTP-svar på en webbsidaförfrågan som servern inte kunde uppfylla av olika skäl. Som standard visas felmeddelandet som vanlig text mot vit bakgrund. Om du hatar det här ostliga meddelandet, skulle du inte vilja underkasta dina webbplatsbesökare att se det också. Så varför inte göra det mindre irriterande med ett anpassat meddelande?

I den här handledningen tar jag dig igenom stegen för att skapa en anpassad Sidan hittas inte meddelandet så att dina besökare på webbplatsen blir mindre irriterade när de slår tom. Men först, låt oss få en bättre förståelse för varför du kan slå en tom när du försöker komma åt en webbsida.

Contents

Hur och varför 404 Sidan hittades inte Fel inträffar

När du klickar på en länk och får ett 404-fel betyder det att din sidförfrågan till servern var framgångsrik men den specifika sidan du försökte komma åt hittades inte av servern. Det finns många orsaker till detta.

Om till exempel webbsidan till vilken länken anslutades togs bort visas ett 404-fel. Ett typiskt scenario som leder till detta är när en föråldrad sida som innehöll populärt innehåll tas bort men den hade många länkar som pekar på den från andra webbplatser. Stora nyhetswebbplatser är förmodligen syndarna om webbplatsadministratörer inte vidtar åtgärder för att förhindra saknade sidlänkar.

Ett 404-sidfel kan också uppstå om den begärda sidan flyttades till ett nytt domännamn. Om problemet är med servern (servern är nere eller är otillgänglig av någon anledning) kan du få ett DNS-fel. Brandväggar, innehållsfilter och andra former av innehållsblockering kan också orsaka trasiga länkar.

Nedre raden är trasiga länkar är vanliga på webben. Det är upp till webbplatsägare eller administratörer att göra upplevelsen mer uthärdlig för användare. Kom ihåg att Internetanvändare i allmänhet är otåliga när de söker efter information på en webbplats. En användare slösar inte tid på att leta efter en annan webbplats för att få vad de vill om allt de hittade på din var en vanlig, irriterande 404-fel.

Ett användarvänligt felmeddelande

Som jag redan nämnt är de flesta webbservrar inställda för att returnera en grundläggande 404-felsida som visar en ursäkten kort beskrivning varför du inte kunde komma åt den begärda sidan. I vissa fall kan du också få en länk till en webbansvarig e-post (om du behöver mer teknisk support) eller en länk till en sökmotor för att fortsätta med din sökning.

Medan detta standardfelmeddelande är artigt, är det ganska vanligt och vanligtvis en avstängning för de flesta webbplatsbesökare. Det är därför seriösa webbansvariga anpassar detta meddelande så att besökare som träffar tomma kan se en mer användarvänlig (och mindre irriterande) 404-felsida.

Alla standardteman som skickas med WordPress har en grundläggande 404-sidmall med namnet 404.php. Naturligtvis fungerar den här standardmallen perfekt men chansen är stor att den inte säger vad du vill säga till dina besökare. Tack och lov är det lätt att anpassa meddelandet i mallen. Öppna bara sidmallen i en kodredigerare och ändra meddelandeteksten till din egen. Spara ändringarna efter.

Strukturen för standardfelsidamallen levereras med Tjugo tretton temat består av taggar för att visa sidhuvud, sidfot och sökfält. Så här ser det ut i handling (skriv bara en falsk sidadress i webbläsarens adressfält):

Tjugo tretton 404 sida

Om du undersöker koden för din 404-sidmall märker du sidens rubrik Hittades inte inom

rubrikant, tillsammans med en _E funktion som faktiskt visar resultatet på sidan. Det här är vad du vill redigera först när du anpassar din 404-sida. Du kan sedan gå vidare och lägga till mer användarvänlig text i

och

taggar under den. Observera att du eventuellt ändrar Hittades inte rubrik men det är generellt bra att ange en anpassad rubrik som inte irriterar dina besökare, tillsammans med anpassad text i styckena.

Du kanske också märker att rubriken visas i det enorma 404 nummer på sidan. När du gör en sidkontroll av din felsida med Firebug ser du att det är enormt 404 infogas av ett pseudo-element (.error404 .page-title: före). Så öppna 404.php mall och ersätt standardtexten i

,

, och

taggar till vad du vill berätta för dina besökare. Redigera också det ovannämnda pseudo-elementet efter din önskan eller ta bort det (kommentera det i formatmallen). Jag har ändrat min till detta:

Tjugo tretton anpassade 404 sida

Även om du kan säga vad du vill direkt till dina besökare här, är det alltid bra att hålla den kort och söt. Försök också säga eller peka besökaren på vad de kan ha letat efter i första hand. Och det är ganska mycket allt du behöver göra för att göra din 404 Page mer användarvänlig. Inspektera sidan och ändra sedan stilarna efter behov.

Beroende på WordPress-tema som du använder utvecklaren kan också ha inkluderat anpassat 404-sidstöd. I vårt totala WordPress-tema byggde vi in ​​ett anpassat 404-sidtemaalternativ som gör det enkelt att lägga till en anpassad 404-omdirigering, eller en anpassad sidtitel och innehåll direkt från WordPress-instrumentpanelen..

Skärmdump av den anpassade 404 sidredigeraren totalt

Totalt WordPRess-tema Anpassat 404 sidexempel

De .htaccess-fil är där magin händer

När din 404.php anpassas är allt som återstår för WordPress att visa den när situationen är lämplig – när den inte kan hitta en specifik sida. Detta är standardprocessen. Det finns dock tillfällen då webbservern kan stöta på problem innan WordPress känner till dem, vilket innebär att besökare kanske inte kan komma åt vissa sidor. I så fall måste du se till att webbservern kan omdirigera dem till din 404.php-sida och det är här .htcaccess filen kommer in.

De .htcaccess filen finns i rotmappen för din WordPress-installation. När det gäller WordPress genereras det automatiskt när du ändrar din permalänkstruktur från standard. Allt du behöver göra för att servern ska hitta din anpassade 404-sida är att lägga till en enda rad i filen så här:

ErrorDocument 404 /index.php?error=404

Som ni ser, börjar denna url vid roten (/), vilket innebär att din WordPress-installation för att använda detta url-format måste ligga vid serverns rot. Annars, om WordPress är installerat i en underkatalog, bör omdirigeringsvägen vara:

ErrorDocument 404 /yourfolder/index.php?error=404

Det här sättet, även om du ändrar ditt tema, index.php kommer alltid att hämta rätt 404-fil för ditt nya tema.

Avslutar

Genom att läsa den här snabba självstudien kan du förhoppningsvis skapa en anpassad 404-sida komplett med ett anpassat användarvänligt meddelande. Du kan också konfigurera .htcaccess fil för att säkerställa att dina webbplatsbesökare alltid omdirigeras till rätt 404-sida av servern i situationer där WordPress inte kan eller när du ändrar teman.

Om du vill locka lojala besökare som alltid kommer tillbaka till din webbplats är det viktigt att anpassa din 404-sida med ett mindre irriterande meddelande. Och naturligtvis är det också bra att försöka begränsa antalet gånger en besökare landar på en 404-sida.

Har du några bra idéer för ett anpassat 404-meddelande? Vad använder du för närvarande på din 404-sida? Jag skulle gärna höra dina idéer i kommentarerna nedan!