Hur man skapar en mobilklar webbplats med WordPress

Du, min vän, och jag har tur att leva i tiden och eran med lyhörd webbdesign. Även utan att titta hårt kan du se den omfattande spridningen – på marknaden – av webbapplikationer som anpassar sig till storleken på våra olika enheter.

Samma webbapplikation kommer att se helt annorlunda ut på olika skärmstorlekar, vilket har banat väg för nya och dynamiska sätt att nå ut till kunden oavsett enhet..

Idag kan du ge dina användare en fantastisk upplevelse på din WordPress-webbplats, oavsett om de tittar på den på en smartphone, surfplatta, phablet, desktop eller någon annan enhet som står till deras förfogande.

En stund tillbaka måste online-entreprenörer kämpa för att pressa mammutwebbplatser i de små skärmarna på mobila enheter. Problemet löstes nästan när någon introducerade idén att skapa separata mobilvänliga versioner av stationära webbplatser.

Detta var okej ett tag tills problem uppstod. För det första visste sökmotorer inte vad de skulle göra med duplicerat innehåll, och för det andra var webbansvariga ovilliga att skapa och hantera två separata webbplatser. Om det inte räckte, var mobilversionerna inte lika effektiva som deras motsvarigheter på skrivbordet. Det var ett problem.

Men den verkliga lösningen kom i form och namn på responsiv webbdesign, eller kort sagt RWD. Det kunde inte ha kommit på en bättre tid. Onlineföretagare kunde äntligen släppa ett lättnadsuttag, för RWD levererade mobilanvändare direkt i sina ivriga händer.

Trots att Cameron Adams demonstrerade 2004, upplösningsberoende layout, det var inte förrän maj 2010 som Ethan Marcotte myntade uttrycket “Responsiv webbdesign”. Strax efteråt ökade responsiv webbdesign i popularitet.

Historielektionen åt sidan, varför ska du bry dig om att skapa en mobilklar webbplats? Om du inte bor under en sten är det ganska uppenbart. Fler och fler använder mobila enheter för att surfa på din webbplats varje dag.

Utsikterna köper produkter direkt från sina mobila enheter, och om din webbplats inte ser bra ut och fungerar exceptionellt bra på de mindre skärmarna lämnar du mycket pengar på bordet.

Matt Cutts nämnde något överraskande för några månader sedan. Han sa mobilsökning kan överträffa skrivbordssökning kommit 2015, och därefter. Sedan gick Google vidare och bifogade “mobilvänliga” etiketter till sina mobila sökresultat, vilket innebär att dina kunder kan veta att din webbplats inte är mobilvänlig länge innan de klickar igenom.

Detta innebär att du kan säga adjö till höga mobila omvandlingsfrekvenser om din är en fast bredd eller en styv webbplats. Ingen kommer att hålla fast vid dålig användarupplevelse, särskilt om din konkurrent har en webbplats som ser bra ut och fungerar otroligt bra på mobila enheter.

Med det som grundare, hur skapar du en mobilvänlig webbplats med WordPress?

Skapa en mobilvänlig webbplats med WordPress

wordpress-till-mobil-app

WordPress, som är den lyckosamma plattformen det är, har gjort webbutvecklingen inte bara enklare utan också ganska enkelt. På några minuter kan du piska upp en vacker 100% lyhörd webbplats som kommer att locka alla dina användare. Dina användare av mobila enheter kommer att ha en så stor upplevelse som dina stationära användare, vilket bara kan betyda fantastiska saker för ditt WordPress-baserade företag.

Fluffa åt sidan kan du skapa en mobilvänlig WordPress-webbplats på två huvudsakliga sätt. Du kan:

  • Bygg / köp ett lyhört WordPress-tema
  • Använd mobila plugins

Vi kommer att redogöra för var och en och sedan lista på exempel på lyhörda WordPress-teman såväl som mobila display-plugins för att få dig ett steg genom dörren.

Bygg / köp ett lyhört WordPress-tema

Detta är det enklaste och mest eleganta sättet att skapa en mobilvänlig webbplats med WordPress. När WordPress-temamarknaden spricker i sömmarna med bra responsiva teman, borde du hitta en som matchar din smak och preferenser perfekt.

Även om det finns vissa utvecklare som fortfarande släpper WordPress-teman med fast bredd (eller styva), är den stora majoriteten av temat som släppts efter 2010 helt eller delvis lyhörda. Naturligtvis vill du gå med ett helt (100%) lyhört WordPress-tema från början eller när du utformar om din webbplats.

Bestäm tidigt om de funktioner du behöver, och se sedan till att ditt tema anpassar sig till olika visningsbredd utan att bryta nämnda funktioner. Det finns ett snabbt sätt att avgöra om ett WordPress-tema är lyhört eller inte.

Innan du köper ditt val av WordPress-tema låter utvecklarna vanligtvis testa det med en demo. När du laddat upp demot kan du ändra storlek på webbläsaren genom att klicka på minimera-knappen och dra kanterna och sedan observera ditt temas beteende.

Förnedras det graciöst när du minskar webbläsarens bredd, eller visas en rullningslist längst ner i webbläsaren? Om temat försämras graciöst har du träffat jackpotten. Kör åt andra hållet om en rullningslist visas längst ner i webbläsaren.

Ett professionellt designat lyhörd tema bör kosta mindre än $ 70 dollar på betrodda webbplatser som eleganta teman (de erbjuder årliga prenumerationer), Array och Themeforest bland andra. Du kan också utveckla dina egna responsiva WordPress-webbplatser med hjälp av responsiva temaramverk som Genesis, streck, Avhandling och mycket mer.

Utan tvekan, om du har lite moolah att stänk, anställa en WordPress-utvecklare för att skapa ett skräddarsytt responsivt tema från grunden. Du kan till och med ha dem hårdkodade alla funktioner du behöver för att undvika att använda plugins, av vilka vissa kanske inte svarar.

Men om du börjar eller på en budget, här är några budgetvänliga WordPress-teman som är lika lyhörda som de är vackra.

Totalt – Responsive Multipurpose Drag & Drop WordPress Theme

Totalt WordPress-tema

Ett trendande objekt på Themeforest (med över 9 000 försäljningar) vid skrivandet av en elit och ansedd författare, Total WordPress-tema ger lätthet och rolig tillbaka till webbdesign. Det är ett mångsidigt tema, vilket innebär att du kan bygga alla tänkbara design och 100% lyhörda för att säkerställa att alla dina härliga design passar på alla enhetsskärmar.

Med fantastiskt stöd och alla funktioner du alltid har velat, inklusive Visual Composer för att stödja förstasidebyggning, ger Total WordPress-tema dig möjlighet att bygga en mobilvänlig WordPress-webbplats som en chef. Ta inte mitt ord för det, kolla in de vackra demonstrationerna själv. Och för bara $ 58 är Total WordPress-temat ett prisvärt alternativ för att sprida upp din WordPress-webbplats.

Divi – Responsive Multipurpose WordPress Theme

Divi Responsive WordPress Theme

Divi är det mest populära temat från eleganta teman, i en egen klass. Är det fullt lyhört? Du satsar på att det är. Vad sägs om mångsidig? Kom igen, ställ en ny fråga. PLUS det är en del av paketet Eleganta teman, så om du någonsin byter tankar har du andra teman tillgängliga för dig.

Och precis som med vårt mest favorit-tema, Total WordPress-tema, kan du skapa obegränsade mönster med Divi utan att någonsin beröra en kodrad. Temat sätter dig tillbaka $ 69 dollar, eller $ 89 är du vill ha alla Photoshop-filer och premium plugins.

Ultraflexibelt och lyhört WordPress-tema

Ultraflexibelt WordPress-tema

Ultra är det senaste temat från Themify, och det är ett fantastiskt tema. Det är kraftfullt och vackert lyhörd (åh, och gratis under en mycket, mycket begränsad tid). Det mest flexibla temat från Themify, Ultra har fantastiska layouter och sidbyggande alternativ.

Dessutom får du även alla Themifys vackra teman och alla deras fantastiska premium-plugins – som Themify Builder, Announcement Bar, Villkorliga menyer och mer!

Vertoh – Responsive events WordPress Theme

Vertoh Responsive Events WordPress Theme

Planerar du ett stort evenemang? Eller kanske en WordCamp kanske? Kassa Vertoh. Det är elegant och strukturerat för att vara vackert men ändå kraftfullt precis som du vill. Plus med alla tillagda händelsefunktioner som WooCommerce-support, nedräkningswidget, social integration, högtalare, schemaläggning och mer.

Vertoh är utvecklat av SHOWthemes och är ett modernt svar på händelser WordPress-tema som kommer att se otroligt bra ut på mobila enheter. Med början på bara $ 79 för ett avancerat evenemangshanteringstema är Vertoh definitivt en vinnare.

uDesign – Responsive WordPress Theme

udesign-känslig-wordpress-tema

Det är supersnabbt, kraftfullt, vackert och mobilklart. Det är fullt med de funktioner du behöver för att bygga WordPress-webbplatser ur dina drömmar, inklusive den graciösa Visual Composer, SEO-klar design, WPML-support och WooCommerce.

I grund och botten får du ett unikt WordPress-tema som låter dig bygga mobilklara webbplatser utan att bryta svett. Åh nämnde jag att du fick fantastiskt stöd dygnet runt och obegränsade uppdateringar? uDesign har varit en Themeforest-häftklammer i åratal till bara 58 dollar.

Katalog – Ett lyhört WordPress-tema

Katalogkänsligt WordPress-tema

Letar efter inspiration för ditt nästa WordPress-baserade företag? Du kanske bara har hittat den. Du behöver inte titta längre än Directory, ett rent, professionellt och funktionsrikt handgjordt lyhört tema av Templatic.

Katalog är ett användbart WordPress-tema som är lämpligt för alla företag som vill dela listor, granska eller någon annan typ av katalog (därav namnet). Och med alla de premiumtema som Templatic har skapat är det lätt att komma igång. Och precis som med alla teman här ingår support och uppdateringar, vilket innebär att du får ut det bästa av temat.

Återförsäljaren – lyhörd WordPress-tema

the-återförsäljare känsliga-wordpress-tema

Med hjälp av återförsäljaren kan du bygga alla mobilfärdiga WordPress-webbplatser du kan tänka på. Från bloggar, personliga webbplatser, företagsportaler, portföljer och till och med onlinebutiker kommer detaljhandlaren med adekvata funktioner för att hantera allt du kastar på det.

Det är 100% lyhört, kommer med premiumtillägg och pålitlig kundsupport samt genomgång av videor för att komma igång på nolltid. Återförsäljaren har ett köpers betyg på 4,64 / 5,00 och går för 58 $.

Att det finns en kort lista över några av de responsiva WordPress-teman som finns tillgängliga på nätet. På något sätt, och om du behöver fler alternativ, känn dig fri att besöka Themeforest och söka i “lyhörd WordPress-teman”, så får du fler val än du någonsin kommer att behöva.

Dessutom kan du kolla in våra premium WordPress-teman eller gratis WordPress-teman för några bra responsiva WordPress-teman. Och om din budget är snäv, kolla in gratis responsiva WordPress-teman på WordPress.org.

Gå vidare…

Skapa en mobilklar WordPress-webbplats med mobila plugins

Om ditt föredragna WordPress-tema inte svarar, eller om du inte vill släppa ditt nuvarande tema med fast bredd av dina egna skäl, kan du dra nytta av WordPress-plugins för mobil display för att leverera mobilvänliga upplevelser till din mobil användare.

Processen är vanligtvis enkel; installera bara din plugin, konfigurera några alternativ så är ditt arbete gjort. En majoritet av dessa plugins har en triggerfunktion, som instruerar plugin-programmet att visa ett mobiltema för mobilanvändare. Mobiltema lanseras inte för stationära användare.

Följande mobila plugins hjälper dig att skapa en mobilklar WordPress-webbplats enkelt och snabbt:

WPtouch Mobile Free WordPress Plugin

WPtouch-mobile-plugin-for-wordpress

Detta är förmodligen den mest populära mobila plugin för WordPress, vad med över 400 000 aktiva installationer. Med bara några få klick kan du använda WPtouch för att aktivera ett “… enkelt och elegant mobiltema för mobila besökare på din WordPress-webbplats.”

WPtouch kommer med en intuitiv adminpanel som gör att du kan anpassa hur din webbplats ser ut på mobila enheter. Processen är ganska enkel, och du kommer aldrig att röra vid en enda kodrad.

Dina besökare kan också välja mellan mobil- och desktopversioner med ett enda klick. Utvecklarna BraveNewCode, Inc. och Dave Storey tillhandahåller också en pro-version som levereras med förbättrade teman och funktioner. Plugin har en över genomsnittlig betyg på 3,7 / 5,0.

WP Mobile Detector Gratis WordPress-plugin

wp-mobil-detektor-plugin-for-wordpress

Letar du efter att mobilisera din WordPress-webbplats på ett enkelt sätt? Om det är ett rungande ja, är WP Mobile Detector ditt svar. Tack vare den uppfinningsrikedom som gjordes för att göra detta plugin kan WP Mobile Dectector automatiskt ladda ett kompatibelt mobiltema om det upptäcker att besökaren befinner sig på en smart telefon eller en typisk mobiltelefon..

Specialfunktioner inkluderar upptäckt av över 5 000 mobila enheter, storleksändring av bild, mobilstatistik och automatiskt formaterat innehåll. Dessutom är plugin enkelt att installera, anpassa och använda. Det levereras med sju mobilteman, och du kan bygga ditt eget anpassade tema med hjälp av den interaktiva redigeraren för mobiltema. Du kan till och med ladda upp din egen logotyp och lägga till mobilannonser!

Alternativen är praktiskt taget obegränsade med WP Mobile Detector. Plugin har en rating på 3,7 / 5,0 och kommer med en pro-version som kan skryta med förbättrade funktioner.

WordPress Mobile Pack Gratis WordPress Plugin

wordpress-mobile-pack-plugin-for-wordpress

WordPress Mobile Pack går ett steg utöver lyhördhet genom att ge dig chansen att pressa hela WordPress-webbplatsen till en mobilapplikation över flera plattformar.

Plugin stöds på Windows Phone 8, iPhones, Android-telefoner och Firefox OS. Dessutom är den kompatibel med alla större webbläsare. Från en lättanvänd instrumentpanel kan du anpassa appens utseende, organisera inlägg, sidor och kommentarer i kategorier samt spåra mobilanvändning via Google Analytics.

Andra funktioner inkluderar stöd för phablets och surfplattor, obegränsade innehållskällor, obegränsade applikationer, offline-läge, monetisering och fullskärmsläge bland andra. WordPress Mobile Pack är som sagt väldigt lyhörd.

Slutord …

Fram till denna punkt bör du kunna skapa en topp-låda mobilklar webbplats med WordPress. Det bästa och rekommenderade alternativet är naturligtvis att använda ett lyhörd WordPress-tema från word go. Om det inte är ett val för dig, kan du alltid räkna med mobila plugins.

Jag kommer att gå med ett lyhörd WordPress-tema varje dag. Hur är det med dig? Förutom vilka tips använder du för att göra din WordPress-webbplats redo för mobila enheter? Dela med oss!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me