Hur man skapar WordPress anpassade inläggstyper

Hur man skapar WordPress anpassade inläggstyper

WordPress kan visa en mängd olika typer av innehåll, men det kan vara tufft att organisera det. Standardalternativen är ganska begränsade och att anpassa dem kan vara förvirrande. Det är just därför jag bestämde mig för att sätta ihop denna korta guide.

Genom att använda anpassade inläggstyper kan du skapa en ny typ av objekt – som inlägg och sidor – som kommer att innehålla en annan uppsättning data. Den kommer att ha en egen administratörsmeny, sina egna redigeringssidor, sina egna anpassade taxonomier och en massa andra verktyg.

Om du undrar varför du behöver en av dessa i första hand är de bäst för webbplatser med innehåll som är organiserat i en ovanlig struktur. Så om du har något innehåll som du behöver visa annorlunda än på vanliga inlägg och sidor kan en anpassad inläggstyp vara precis vad du behöver. De är också bra för SEO på grund av deras inbyggda permalänk.

Vad är en anpassad inläggstyp?

Trots det specifika klingande namnet kan en posttyp användas för alla typer av innehåll. Du har förmodligen sett dem tidigare, eftersom utvecklare använder anpassade inläggstyper för att lägga till portföljer, personal, vittnesmål och mer till sina WordPress-teman. Så en anpassad inläggstyp är bara ett vanligt inlägg med ett annat post_typvärde i databasen. Det finns fem standardinläggstyper: inlägg, sida, bilaga, revision och navigationsmeny. WordPress 3.0+ ger dig dock möjlighet att lägga till dina egna anpassade.

WordPress-posttyper & taxonomier

Termen taxonomi kommer ofta upp med hänvisning till anpassade inläggstyper och det kan vara lite förvirrande för vissa. För de som är nya i WordPress är taxonomier ett sätt att gruppera inlägg och anpassade inläggstyper tillsammans. WordPress levereras med fyra inbyggda format: kategori, tagg, länkkategori och postformat. Du kan lära dig mer om detaljerna hos dessa på WordPress Codex. Du kan dock också skapa dina egna taxonomier och använda dem i dina inläggstyper för att gruppera och sortera innehåll.

Hur man skapar en anpassad inläggstyp?

Att lägga till anpassade inläggstyper i WordPress är extremt enkelt eftersom WordPress innehåller kärnfunktionen register_post_type som kan användas för att skapa dem. Detta innebär att om du är en plugin-utvecklare kan du enkelt inkludera anpassade inläggstyper i det tema du skapar. Eller så kan du lägga till dem via ditt barntema eller via ett anpassat plugin.

Skapa en anpassad inläggstyp manuellt (med kod)

Första saker först, var ska du lägga till din kod? Det bästa stället att registrera och lägga till dina anpassade inläggstyper beror på ditt projekt. Om du arbetar på en klientwebbplats som redan har ett tema aktivt kommer du att skapa ett barntema och registrera dina inläggstyper därifrån. Om du skapar ditt eget anpassade tema kan du placera koden i filen funct.php eller i någon annan fil som heter från dina funktioner.php. Och om du utvecklar ett plugin spelar det ingen roll var du lägger till koden, så länge koden körs före “init” -handlingen för att se till att den är tillgänglig.

För teständamål, din functions.php fil kommer att gå bra. Men ett plugin säkerställer att du inte kommer att bryta din webbplats när du ändrar eller uppgraderar ditt tema.

Om den anpassade inläggstypen är verkligen viktig, överväg att göra det till ett måste-plugin. För de oinitierade måste plugin-programmen användas i en speciell katalog i innehållsmappen och aktiveras automatiskt på alla webbplatser. Använda plugins visas inte i standardlistan med plugins på pluginsidan i wp-admin.

Hur som helst kan en anpassad inläggstyp läggas till WordPress via register_post_type () fungera. Detta gör att du kan definiera en ny med flera etiketter. När du har skapat din rubrik kan du använda den här funktionen innan admin_menu, men efter after_setup_theme actionkrokar. Om du skapar det rätt kan du dra bort det med bara några få kodrader. Från WordPress Codex, här är ett enkelt exempel på en ny anpassad inläggstyp:

funktion create_post_type () {
register_post_type ('acme_product',
array (
'labels' => array (
'name' => __ ('Produkter'),
'singular_name' => __ ('Product')
),
'public' => sant,
'has_archive' => sant,
)
);
}
add_action ('init', 'create_post_type');

Detta skulle skapa en posttyp som heter “produkt” som identifieras som “acme_product.” De register_post_type funktionen får två värden. Den första är “etiketter” för namnet. Den andra är “offentlig” så att den dyker upp på admin-skärmen och på din webbplats. Och slutligen “has_archive” för att aktivera arkivet för den nya posttypen.

När du har konfigurerat detta bör du se menyposten för den anpassade inläggstypen, kunna lägga till inlägg, visa inläggslistan i admin och besöka dem på din webbplats. Det finns många fler värden eller argument som du kan lägga till på en anpassad sida. En fullständig lista över dem finns på registrera inläggstypsidan för Codex.

Skapa därefter en bild på 16 × 16 pixlar och spara den i din nuvarande plugin-mapp. Detta krävs för den anpassade posttypikonen i instrumentpanelen. Ett annat alternativ är att använda en teckensnittikon. Om du skulle vara intresserad av att använda den rutten har vi en snabbguide för hur du använder Dashicons för dina anpassade inläggstyper som du bör läsa. Sedan kan du fortsätta och aktivera plugin.

En anmärkning om namngivning: medan det är frestande och bekvämt att använda en enkel anpassad posttypidentifierare är det bättre att prefix. Använd ett kort namnområde som identifierar plugin, tema eller webbplats som använder den anpassade typen. För en mycket mer detaljerad guide, kolla in tuts + guide till WordPress anpassade inläggstyper. De gräver in fler alternativ för anpassade inläggstyp om du vill koda dina inläggstyper själv. Men om du vill ha ett snabbare och enklare alternativ, fortsätt att läsa!

Skapa en anpassad inläggstyp med ett plugin

Inläggstyper Obegränsat plugin

Det enklaste sättet att lägga till nya anpassade inläggstyper är med ett plugin. Det fria Inläggstyper Obegränsat plugin råkar göra skapande och hantering av anpassade inläggstyper till en bris. Du kan till och med skapa anpassade taxonomier också.

Allt du behöver göra är att installera plugin-programmet. Du kan ta tag i den direkt från WordPress-katalogen (se länkarna ovan). Eller installera den från din WordPress-instrumentpanel under Plugins> Lägg till nytt och sök efter “inläggstyper obegränsad” – det bör vara det första resultatet. Installera och aktivera bara.

Inläggstyper Obegränsat plugin - Skapa nya inläggstyper

Detta lägger till ett nytt menyalternativ för Posttyper längst ner på instrumentpanelen. Klicka på den för att börja skapa dina nya inläggstyper och taxonomier. Det finns massor av alternativ för den anpassade inläggstypen eller taxonominamnet, vilket gör den nya inläggstypen synlig för författare, där den visas i din instrumentbräda (eller där i en undermeny, till exempel under “Inställningar”), menyikonen, stödd metabox (kolla bara de du vill inkludera) och till och med avancerade inställningar för REST API.

Välj de alternativ du vill aktivera för din nya inläggstyp och spara. Det är allt. Den är redo att gå! Leta bara efter namnet du gav din nya anpassade inläggstyp i instrumentpanelen. Vårt namn heter “Mina inläggstyper” i skärmdumpen ovan. (Observera – vi tilldelade inte en plats, så den laddades helt enkelt efter de befintliga inläggstyperna på vår testplats.)

Inläggstyper Obegränsat plugin - Totalt alternativ

Inläggstyper obegränsad skapades för att fungera bra med alla WordPress-teman, men om du använder Total WordPress-tema har du tillgång till massor av exklusiva och kraftfulla alternativ. Ställ in en anpassad startsida för dina brödsmulor, välj den nya inläggstypens arkivlayoutalternativ, välj post (och enstaka post) block och meta, aktivera Next / Prev pagination och mer.

Alternativ: WCK WordPress Creation Kit PRO

Anpassade inläggstyper och anpassade fältskapare - WCK

Info & nedladdning Visa demonstrationen

WordPress Creation Kit PRO är en premium WordPress-plugin som gör det enkelt att anpassa din WordPress-installation så att klienter eller bidragsgivare bara ser vad du vill ha dem. Detta kraftfulla plugin ger dig kontroll över anpassade fält och posttyp för att skapa din egen rensade installation av WordPress.

Om du är en webbutvecklare vet du förmodligen redan att WordPress kan vara överväldigande för vissa kunder, och ett sätt att hjälpa dem att effektivisera processen med att använda sin webbplats är att klippa ner vad de kan och inte kan se med stöd av deras WordPress installation. Gå in i WordPress Creation Kit PRO. Med detta kan du skapa en användarvänlig WordPress-installation som är specifik för din klient. Du kan skapa och byta namn på anpassade inläggstyper och taxonomier för att göra det lättare för dem att förstå eller dölja några av inställningsalternativen som ingår i WordPress-temat som du har använt för deras webbplats. Det finns toner du kan göra med WordPress Creation Kit PRO.

En annan bra funktion i WordPress Creation Kit PRO är de anpassade fälten som ingår. Beroende på vilken inläggstyp du skapar kanske du vill lägga till ett textområde för innehåll, en nedrullning av alternativ (t.ex. personaltitlar eller vilken typ av utrustning som används för en fotografering), datumet eller något annat. Oavsett dina behov, WordPress Creation Kit PRO innehåller 11 anpassade fältalternativ så att du kan göra dina inläggstyper enkla för dina kunder att använda.

Slutsats

Anpassade inläggstyper kan låta skrämmande, men de behöver inte vara det. Med lite övning kan du få ner grunderna för anpassade inläggstyper och skapa den webbplats du behöver. Och med det kostnadsfria insticksprogrammet Post Obegränsat finns det ingen ursäkt för att inte göra det. Nu när du har fått grunderna, låt oss veta om du har ytterligare frågor. Eller om du har fler användbara tips, dela dem! Släpp mig gärna en rad i kommentarerna nedan. Låt oss få en diskussion igång!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me