Hur man ställer in en marknadsföringsstrategi med WordPress

En del människor tycks tro att allt de behöver göra är att ställa in sin WordPress-webbplats och gå bort. Men som du kanske har gissat är detta helt enkelt inte sant. Faktum är att du måste sätta ihop en marknadsföringsstrategi och hålla fast vid den om du vill se din WordPress-webbplats lyckas på lång sikt.

Med det sagt, nedan är sex steg du kan ta för att bygga en marknadsföringsstrategi för din webbplats från grunden.

Steg 1: Överväga (och testa) din design

Att skapa en webbplats som du gillar att titta på är en verklig prestation. Som alla designer eller utvecklare kommer att berätta för dig, det är en sällsynt dag då du inte blir helt trött på att titta på en webbplats under designprocessen. Så när du stöter på en som du älskar dag in och ut i dag känner du förmodligen att du verkligen har slagit märket. Tyvärr, helt enkelt att tycka om hur en webbplats ser ut är inte en markör för framgång.

Det enda sättet att verkligen veta om din webbplats är framgångsrik är att testa den. Det finns flera verktyg tillgängliga som gör att du kan göra detta med relativt enkelhet. Många kan integreras direkt i WordPress-instrumentpanelen, vilket är en bekvämhetsnivå som jag definitivt kan få ombord med. Vad du behöver göra är att välja en aspekt av din webbplats design som du vill testa. Skapa sedan alternativa versioner av detta designelement. Därifrån kan du utföra ett A / B- eller multivariat-test med Google Analytics-experiment.

Googles innehållsexperiment

Det finns ett WordPress-plugin (Googles innehållsexperiment Gratis WordPress-plugin) som gör det mycket enkelt att utföra dessa experiment på din WordPress-webbplats som är väl värt att kolla om du är seriös när du gör din webbplats så omsättbar som den kan vara.

Du kanske också vill utnyttja funktionen för anpassade inläggstyper för att bygga inläggsmallar som kan köras vid ett ögonblick. På det här sättet kan du starta en ny målsida eller en uppmaning utan att behöva fördjupa koden varje gång. Detta säkerställer också att det är designsammanhållning över hela webbplatsen.

Steg 2: SEO är marknadsföring

Inte som du verkligen kunde ha glömt detta, men sökmotoroptimering är definitivt en viktig del av dina marknadsföringsinsatser. Åtminstone borde det vara. Och även om strukturen för de flesta WordPress-webbplatser bidrar till en snabb platsrankning, är de inte exakt optimerade direkt ur rutan. För det måste du göra lite finjustering.

Till att börja med betyder det att avmarkera den irriterande lilla rutan i Inställningar för att “motverka sökmotorer från att indexera den här webbplatsen.”

Därifrån måste du tänka på saker som permalänk och 301 omdirigeringar och … ja, det kan bli lite överväldigande. Det är därför jag är en stor förespråkare för att använda en SEO-plugin. Naturligtvis att välja höger en är absolut nödvändig. En dålig kan förstöra din webbplats och till och med göra att du får påföljder från Google. Inte bra! Även om det finns några där ute som kvalificerar sig som “bra”, är min favorit WordPress SEO av Yoast.

WordPress SEO av Yoast

Med detta plugin kan du enkelt ändra metatitlar, metabeskrivningar, permalänk, RSS-inställningar och skapa en XML-webbplatskarta med bara några klick. Det är en stor tidsbesparing och något som alla som är intresserade av deras sökmotorrang bör använda.

Steg 3: Överväg att bli medlem

Ett sätt att utöka räckvidden för din WordPress-webbplats är att överväga marknadsföring för affiliate. De har många olika former, varav vissa involverar att visa dotterbolagets annonser i sidans sidofält. Du kan också sätta in partnerinformation i dina inlägg för att ge dem större räckvidd.

Affiliateintäkter kan vara lukrativa men du måste vara smart på det. Om du regelbundet erbjuder mycket färskt innehåll till dina besökare kommer ingenting att stänga av dem snabbare än en plötslig övergång till att haka en annan persons produkter. Så var tydlig i din ansvarsfriskrivning att du har anslutna produkter på din webbplats men var subtil i hur du visar dem.

Steg 4: Använd reklam till din fördel

När du börjar få regelbunden trafik till din webbplats kan du överväga att erbjuda reklam av något slag. Att börja med annonser med schablonbelopp kan vara vägen att gå eftersom det ger dig möjlighet att testa vattnet i fråga om annonsörens intresse och se vilken typ av svar de första annonserna får.

Men eftersom din webbplats vinner popularitet, kanske du vill byta till en kostnad per klick eller en kostnad per visning modell. Detta beror på om du går med i ett annonsnätverk (och vilket om du gör det) och vad andra i din bransch vanligtvis gör. Du kan alltid använda A / B-tester på annonserna du visar också för att se vilken modell och vilken typ som fungerar bäst.

Steg 5: Skapa en innehållsstrategi

Det är omöjligt att marknadsföra din webbplats utan innehåll. Det är faktiskt grunden till onlinemarknadsföring. Så du måste ha en strategi för ditt innehåll som överensstämmer med dina andra marknadsföringsinsatser och som får din webbplats framför så många ögongulor som möjligt.

En bra innehållsstrategi kommer vanligtvis att markera några nyckellådor. Till att börja med kommer det att vara fullt av informativt och underhållande skrivande som engagerar läsarna. Det kommer antingen att utbilda eller glädja. Och det bästa innehållet gör det både. Du har tur i att detta är den typen som WordPress byggdes för. Det är enkelt att skapa nya sidor och nya inlägg på ett infall.

Redaktionell kalender plugin

Men du kanske vill hålla bättre reda på ditt redaktionella schema om du verkligen vill gå in på detta. Plugins som Redaktionell kalender och CoSchedule är enkla att använda och gör det enklare att hantera nya blogginläggsidéer och när man ska publicera vad.

Steg 6: Spåra dina framsteg

Om du ser ett uptick i webbplatsbesök eller en ökning av konverteringar, kanske du automatiskt tror att din senaste marknadsföringsstrategi fungerar men det är inte säkert att göra den typen av antaganden. Du ser att dessa positiva tecken bara kan ha varit en fluke eller resultatet av bara en specifik del av din marknadsföringsstrategi. Och såvida du inte spårar dina resultat, har du ingen aning om vilken komponent är.

För att uttrycka det i enklare termer kan bara 15% av din strategi fungera men du kopplar bort månad efter månad och slösar bort din tid på de andra 85%. Bara, du skulle inte veta något av detta om du inte spårade.

Min resurs för att spåra resultat är Google Analytics. Det låter dig ställa in mål att spåra och du kan infoga UTM-länkar för att spåra dina konverteringar. Dessutom kan du sammanställa anpassade rapporter som visar den specifika typ av information du vill se. Och naturligtvis finns det en WordPress-plugin för bekväm integration i din instrumentpanel.


WordPress gör det enkelt att skapa och implementera en marknadsföringsstrategi för din webbplats. Från CMS själv till en mängd olika plugins du kan använda, det erbjuder det perfekta systemet för att bygga webbplatstrafik och öka konverteringar. Om du vill fortsätta läsa om ämnet, kolla Freddys ultimata guide till marknadsföring av din WordPress-webbplats.

Har du skapat en marknadsföringsstrategi för din WordPress-webbplats? Var det något med CMS som gjorde det särskilt upp till denna uppgift? Höll något dig tillbaka? Jag skulle gärna höra om dina upplevelser i kommentarerna!