Hur man återställer WordPress-lösenord med MySQL

Hur man återställer WordPress-lösenord med MySQL
  1. 1. Hur du återställer ditt WordPress-lösenord med phpMyAdmin
  2. 2. Läser för tillfället: Hur man återställer WordPress-lösenord med MySQL

Vår WordPress Password Recovery-serie sorteras efter populariteten i nämnda handledning. Till att börja med har du det mest populära återställningsalternativet – dvs. med phpMyAdmin.

Det finns vissa webbhotellleverantörer som inte tillhandahåller cPanel och / eller phpMyAdmin. Vad gör man då? Läs den här artikeln!

WPMYSQL-Cover

Du kan vara säker, eftersom WordPress använde en databas – (vanligtvis MySQL) måste varje webbhotell ha ett databashanteringssystem bättre känt som DBMS. I den här tutorialen kommer vi att använda MySQL kommandoprompt (förkortat CMD) som är ett gratis DBMS som licensierat enligt GNU General Public License v2.

förutsättningar

Återställa ditt lösenord med hjälp av MySQL CMD innebär mindre antal steg och kan betraktas som ett universellt system för återställning av lösenord; i den meningen att det kan användas i nästan alla rimliga scenarier.

Men du måste ha en fungerande förståelse för databaser och hur WordPress interagerar med en. Bortsett från det måste du också känna till följande tekniska aspekter:

  • Namnet på databasen som används av WordPress-installationen
  • MySQL-serveradress (IP eller värdnamn)
  • MySQL-inloggningsuppgifter för “root” -användaren
  • Användar-ID för användaren vars lösenord du vill ändra. Detta är vanligtvis 1 eftersom vi under WordPress-installationen skapar adminanvändaren. Observera att administratörens användarnamn kan vara “Jack” eller “Mike” eller “admin”, men användar-ID kommer alltid att vara 1, eftersom det här är den första användaren du skapar.

Logga in på MySQL Command Prompt

Windows

Om du kör en offlineinstallation av WordPress i Windows med WAMP eller XAMPP, klicka sedan på WAMP-ikonen> MySQL> MySQL-konsol för att starta MySQL CMD. Det här loggar in dig direkt. Det finns inget behov att ange fler kommandon. Gå över till nästa steg.

MySQL Console WAMP

Linux

De flesta delade värdleverantörer, VPS, dedikerade servrar använder en variant av Linux som inkluderar CentOS, Debian, Fedora eller Ubuntu för att nämna några.

Om du kör en offlineinstallation av WordPress i Linux med LAMP, startar du bara terminalemulator och skriver kommandot:

mysql -u root -p

Om du försöker återställa lösenordet på en fjärrserver kan du ansluta till det via SSH med någon SSH-klient – till exempel världens favoritklient – Kitt. När du har loggat in på fjärrservern använder du följande kommando för att logga in på MySQL:

mysql -u root -p 

Loggar in på MySQL på en fjärrserver VPS

Återställ WordPress-lösenordet:

Nu när du har tillgång till MySQL CMD som indikeras med prompten “mysql>” är det dags att utöva magin. Tja, inte magi – bara bra ol MySQL-kommandon. ��

MySQL Shell

antaganden:

  • WordPress-databasnamn: wp_genesis
  • Användar-ID: 1
  • Nytt lösenord: WPEXPLORER

ARBETA MAGIKEN:

Ange följande kommandon ditto:

använd wp_genesis;
SELECT ID, user_login, user_pass FROM wp_users;
UPDATE wp_users SET user_pass = MD5 (‘WPEXPLORER’) WHERE ID = 1 LIMIT 1;

Om det sista kommandot inte går enligt skärmdumpen, ta bort de enskilda citaten och skriv dem manuellt i CMD. Det borde göra tricket.

Återställ WP-lösenord från MySQL CMD WAMP

Detta återställer administratörens lösenord till WPEXPLORER. Naturligtvis måste du använda ett starkare lösenord när du ställer in ett nytt lösenord. När du är klar kan du avsluta MySQL CMD med kommandot:

utgång

Videohandledning

Här är en videohandledning som beskriver hela processen. Jag rekommenderar att du läser artikeln först, men om du letar efter en snabbkorrigering är det din kö:

Slutsats

Som avslutning på vår WordPress Password Recovery-serie vill jag påminna er om att del (a) är enklare eftersom 90% av värdföretagen levereras med phpMyAdmin. Men om du har lite ledig tid rekommenderar jag att du testar den här delen (med MySQL) eftersom den ger dig lite erfarenhet av att hantera MySQL-kommandon och databaser. Och vem vet – kanske kommer det att vara till någon nytta i framtiden!

Förebyggande är bättre än botemedlet

Lastpass

Jag började denna serie med att säga hur lösenordssparande / säkerhetskopieringstjänster gillar Lastpass frodas. Missförstå mig inte – det var inte min avsikt att komma över som förnedrande. Jag älskar och använder LastPass varje dag. Jag har det installerat i min telefon och i alla webbläsare på alla mina datorer. Livet (för mig) skulle stå still utan det. Ärligt talat kan jag inte överleva utan det.

LastPass, eftersom det är en av de mest kompletta och användarvänliga programvarorna för lösenordshantering där ute. Jag rekommenderar starkt att du använder den. Och varje gång du loggar in på en ny webbplats, se till att du faktiskt sparar lösenordet! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me