Hur man tjänar pengar med en WordPress-blogg

 1. 1. Läser för tillfället: Hur man tjänar pengar med en WordPress-blogg
 2. 2. Hur man tjänar pengar på WordPress-produkter och tjänster
 3. 3. Hur du förvandlar din WordPress-blogg till ett företag

En av de största sökningarna på webben är hur man tjänar pengar. Och när du söker i den mer specifika frasen hur man kan tjäna pengar med WordPress hittar du fortfarande imponerande 397 miljoner + resultat. Baserat på dessa nummer kan du dra slutsatsen att folk verkligen tjänar pengar på sina bloggar (särskilt de som rankas högst upp i sökresultaten!).

Nu för den ännu viktigare frågan – hur skriver folk om att tjäna pengar faktiskt att tjäna pengar? Tja, de tjänar förmodligen på att tjäna pengar på själva blogginlägget du läser. Det stämmer – bara en blogg. Naturligtvis använder författarna förmodligen några viktiga metoder för att generera inkomster från inlägg, och idag kommer vi att dela några som WPExplorer särskilt har använt under åren tillsammans med tips från våra egna personliga upplevelser. Naturligtvis finns det sätt att gräva från att blogga för att växa din inkomstportfölj och vi kommer att dela dem över några följande inlägg.

Nu för att komma in på det bra! Vi delar upp vår guide i tre delar: hur man kan tjäna pengar med din blogg, hur man kan tjäna pengar på att sälja tjänster eller produkter och en guide för hur man skapar ett företag från din blogg. Men för nu vill vi fokusera på det enklaste sättet att tjäna pengar online med WordPress som tjänar pengar på din blogg. I slutet av detta inlägg hittar du att det kan vara förvånansvärt enkelt att generera en inkomst med din blogg som utgångspunkt.

1. Affiliate-länkar

Kanske är det enklaste sättet att börja tjäna lite pengar på din blogg med affiliate-länkar. Affiliate-länkar (även kallad remisslänkar) är länkar du placerar i din text eller på bilder som leder dina läsare till en tredje parts webbplats. Sedan om dina läsare fortsätter att göra ett köp på tredje parts webbplats gör du en provision för att hänvisa dem.

Det är enkelt att registrera sig för affiliate-program. De flesta webbplatser som säljer varor eller tjänster kommer att ha en länk i sidhuvudet eller sidfoten för “dotterbolag.” Klicka bara på den för att ta reda på hur du registrerar dig för det specifika programmet. Vissa webbplatser använder sitt eget affiliate-program medan andra arbetar via ett affiliate-nätverk. Några av de vanligare nätverken inkluderar Amazon AssociatesShareasale, Commission Junction, e-Junkie och Effektradie. Nätverk gör det enklare för dig att gå med i program eftersom du vanligtvis kan leta efter säljare och bara klicka på en knapp för att ansöka om deras program.

Envato Affiliate Program

Vi har gått med i många affiliate-program och nätverk under åren och ett av våra mest framgångsrika har varit Themeforest. Genom att hänvisa användare till produkter som vi har skapat eller som vi gör en liten provision. Och hittills har vi kunnat hjälpa 16 000+ människor att hitta sitt perfekta WordPress-tema på Themeforest.

När du har gått med i ett program kan du logga in på ditt konto för att kopiera dina affiliate-länkar. När du lägger till länkar till ditt innehåll ska du tänka på förankringstexten. Du vill att det ska vara meningsfullt så att dina läsare vet att genom att klicka på länken du har placerat på “bästa WordPress-teman” kommer de att tas till en lista eller marknadsplats för WordPress-teman.

Pretty Link Cloaking

Du har också valet att lägga till dina anslutna länkar som de är eller så kan du rensa upp dem lite med en länkskydd. Vi rekommenderar Ganska länk plugin eftersom det är enkelt att använda och innehåller alternativ för nofollow och klickspårning som standard. På detta sätt kan du hålla reda på vilka länkar som konverterar eller inte.

Oavsett var eller hur du lägger till dina affiliate-länkar i ett inlägg måste du avslöja att du använder affiliate-länkar. Detta krävs av Federal Trade Commission och med deras enkla att följa FTC .com avslöjande guide det borde inte vara för svårt att följa. Huvudpoängen här är att lägga till ett avslöjande på varje sida med anknytningslänkar som du kan göra en uppdrag om dina läsare klickar igenom och slutför ett köp (du kan se vår längst ner på sidan, som vi inkluderar på varje sida eftersom vi funktioner i sidofältannonser).

NOTERA: FTC-lagarna för branscher som hälsa, skuldlättnad, fastigheter och andra komplexa ämnen kan vara mycket striktare än för webbdesign. Besök gärna FTC webbplats och läs upp reglerna för din bransch innan du lägger till anknytningslänkar till din webbplats för att vara säker på att du följer alla lämpliga lagar.

Affiliate Summit Marketing Conference

Vill du lära dig mer om affiliate-marknadsföring? Överväg att delta Affiliate Summit Öst eller väst. Detta är en av de största evenemangsmarknadsföring och nätverksevenemang i USA. De erbjuder en mängd olika sessioner där du kan lära dig att vara ett anslutet företag, reglerna du måste följa och tips för att bli en framgång. Det är ganska dyrt men den goda nyheten är att ju tidigare du köper i förväg kan du få en betydande rabatt på tidig fågel. Och vad du spenderar på evenemanget kan anses vara en företagskostnad (ett ämne som ska täckas i ett senare inlägg).

2. Annonsfläckar

Annat än affiliate-länkar du lägger direkt till innehåll, är annonsfläckar ett bra sätt att tjäna pengar på din blogg genom att rekommendera andra produkter på webben. Med annonser har du tre val – skapa dina egna annonser med affiliate-länkar till andra webbplatser, sälja dina annonsfläckar för en månadskostnad på egen hand eller gå med i ett annonsnätverk som kommer att sälja ditt annonsutrymme åt dig.

Skapa och hantera annonserna på din webbplats kan vara mer meningsfullt om du vill ha full kontroll över annonsernas estetik och var annonserna är länkar. Och eftersom du använder dina egna affiliate-länkar kommer du att tjäna lite pengar när dina läsare klickar igenom och slutför ett köp. Det här var vägen vi tog här på WPExplorer för en tid sedan. Det fungerade bra för oss, men eftersom vår blogg har vuxit till att omfatta våra egna WordPress-produkter har vi tagit bort de ytterligare annonserna.

När du sälja dina annonsfläckar mot en månadsavgift till andra företag gör du en fast månadssats oavsett hur många gånger folk klickar på dina annonser. Det här är trevligt eftersom du vet att du kommer att ha en konsekvent inkomst från dina annonser, men den svåra delen är att dina köpare inte kommer att förnya varje månad om deras annonser inte får klick.

BySellAds Advertising Network

Ditt sista alternativ är att gå med i ett annonsnätverk och låt dem göra det hårda arbetet för dig. Annonsnätverk som Adsense, Amazon CPM-annonser och BuySellAds ta över ditt annonsutrymme och sälja det till köpare. BuySellAds ger dig lite mer kontroll eftersom du kan sälja annonser per månad eller CMP (kostnad per visning) via deras webbplats och du får slutgiltigt godkännande av det faktiska visuella som kommer att placeras på din webbplats.

Med Adsense och Amazon CPM har du väldigt liten kontroll över vad som visas på din webbplats men båda nätverken använde avancerade system för att visa upp annonser som är relevanta för ditt innehåll och / eller dina läsare (så oroa dig inte – om du skriver om webbdesign läsare bör inte se annonser för hästtag, såvida det inte är något de har googlat på sin fritid).

Tänk också på att Adsense-annonser vanligtvis är Betala per klick på webbplatser så att du bara får en betalning när läsarna klickar på en annons med högre per klickfrekvens. Amazon betalar å andra sidan en lägre ränta men de fungerar på ett kostnad per visningssystem så att du får pengar när dina läsare ser annonsen. Oavsett vilket nätverk du väljer att använda, kom bara ihåg att alla annonsnätverk kommer att minska annonsintäkterna du genererar med deras tjänster.

3. Nyhetsbrev

Nyhetsbrev är en annan stor möjlighet för inkomst. Nyhetsbrev är som en stillbildsblogg eftersom du antagligen delar nya inlägg eller nyheter med dina prenumeranter och precis som du bloggar har du möjlighet att ta med annonsfläckar. Precis som annonser kan du antingen sälja nyhetsbrevplatser på egen hand eller via ett nätverk som BuySellAds.

Nyhetsbrev byggt med MailChimp

Även om annonser vanligtvis är bra för intäktsgenerering för nyhetsbrev, kan vissa e-postmarknadsföringstjänster som MailChimp och MadMimi tillåter inte användning av anslutna länkar i nyhetsbrev som skickas med deras tjänst. Dessutom tillåter många affiliate-program (som Amazon Affiliates) inte att deras affiliate-länkar inkluderas i nyhetsbrev oavsett vem din e-posttjänstleverantör är.

Hur som helst, innan du bygger in annonsfläckar eller affiliate-länkar för ditt nyhetsbrev, dubbelkolla med dina e-postmarknadsföringstjänster och med de affiliate-program du vill inkludera (om det tillåts av din nyhetsbrevtjänst).

4. Sponsrade inlägg och recensioner

Du kan också tjäna pengar bara genom att skriva en artikel om du kan hitta någon som sponsrar den. Med sponsrade inlägg kan ett företag kontakta dig (eller du kan lämna in ett förslag till dem) för att granska en produkt om de ger dig den gratis eller betalar dig en avgift för att skriva artikeln. Vilket är fantastiskt! Den viktiga delen här är att 1) ​​vara ärlig i din recension av produkten eller tjänsten och 2) kom ihåg att avslöja att det är ett sponsrat inlägg (precis som du avslöjar affiliate-länkar).

Recensioner ska vara ärliga åsikter. Även om ett företag betalar hundratals dollar för att se till att du tittar på deras produkt, så använd den faktiskt och dela din erfarenhet med dina läsare. När du ställer in avtalet för ditt sponsrade inlägg eller granskar du villkoren för att se om du kan använda dina egna affiliate-länkar i inlägget. På det här sättet även efter att du har fått artikeln eller en första betalning för att skriva artikeln kan du fortfarande generera en inkomst i framtiden genom att hänvisa läsarna att köpa produkten själva (naturligtvis är den här sista biten bara meningsfull om du skrev en positiv recension ).

5. Sweepstakes (vanligare kallas ”Giveaways”)

I likhet med sponsrade inlägg kan du också vara värd för giveaways (även om den korrekta juridiska termen är “sweepstakes”) på din blogg. Först kanske du tänker – det finns inget sätt att ge bort något gratis kommer att tjäna mig pengar. Det är där du har fel. Giveaways producerar vanligtvis anständiga trafikspikar eftersom du kan inkludera dagliga inmatningsmetoder, hänvisa till en vänalternativ och naturligtvis sociala delningsposter.

Rafflecopter Giveaway Manager

När du kör en giveaway är det mycket viktigt att hålla reda på alla poster och välja en helt slumpmässig vinnare. För detta använder vi personligen Rafflecopter. De gör det enkelt att ställa in din giveaway, skapa en widget som du kan bädda in i ett inlägg eller en sida, hantera poster och välja en vinnare. De erbjuder massor av alternativ för giveaway-poster så att du kan dra fördel av ditt ökade antal nya besökare genom att lägga till poster via gilla en Facebook-sida, prenumerera på ett nyhetsbrev, följa på Twitter, tweeta ett meddelande, följa på Pinterest, fästa en bild, svara på en enkät, kommentera ditt inlägg eller lägga till ditt eget anpassade alternativ (även om det här kräver att deltagaren skriver in verifiering så att det inte är lika pålitligt som andra inmatningsformulär).

Innan du går och startar en giveaway just nu finns det några regler att tänka på om du är i USA (även om jag är säker på att det finns massor av regler utanför USA också, vi är bara inte bekanta med dem ). Här är några tips som vi följer för att hålla våra giveaways på rätt spår baserat på gällande regler och förordningar:

 1. Du kan inte kräva att dina besökare köper någonting för att komma in – det skulle göra din giveaway till ett lotteri som är olagligt.
 2. Håll ditt pris under $ 600 för att undvika att din vinnare måste kräva det på sina skatter. Varje gång en betalning eller pris på $ 600 eller mer tilldelas ett 1099-Diverse-formulär måste skickas till IRS.
 3. Se till att skriva upp lämpliga villkor för din giveaway. Om du använder Rafflecopter har du tur – de har en enkel att använda förfyllningsmall som gör en bra start. Det börjar till och med med den allomfattande ”Void Where Forhibited By Law” som finns där för att i princip täcka dig lagligt genom att antyda att deltagarna självständigt måste se till att de får komma in i din giveaway innan du går in.
 4. I USA finns det särskilda regler för barns användning av internet, inklusive inträde på giveaways online. Se till att du i dina villkor lägger till en bestämmelse om att deltagare måste vara 13 år eller äldre, och ha föräldraens samtycke om under 18 år.
 5. Du kan inte ändra ditt slutdatum. Även om du inte får svaret hade du hoppats att du måste avsluta din giveaway när du sa att du skulle hålla saker rättvisa och fyrkantiga.
 6. Slutligen måste du leverera priset. Även om din giveaway sponsor försvinner måste du se till att vinnaren får sitt pris (eller ett motsvarande pris om originalet har upphört).

Andra saker att tänka på inkluderar statliga lagar (du måste undersöka detta eller kontrollera hos riksadvokaten för varje stat där du kommer att annonsera och vara värd för din giveaway), regler för sociala medier nätverk (Kerry O’Shea Gorgone har en bra artikel om detta) och mycket mer (Sara F. Hawkins har ett inlägg som handlar om blogggivande som du borde läsa riktigt).

6. Exklusivt innehåll (via medlemskap eller prenumerationer)

Förutom alla ovanstående metoder kan du också tjäna pengar med exklusivt innehåll. Här på WPExplorer erbjuder vi exklusiva gratis teman och plugins till våra läsare som registrerar sig för ett konto. Visat att vårt medlemskap är gratis men det finns många webbplatser som har kunnat tjäna pengar genom att erbjuda exklusivt premiumwebbplatsinnehåll till medlemmarna.

Wall Street Journal Premium-medlemskap

Ett stort exempel på stor skala är Wall Street Journal, som visar några gratis att läsa inlägg men mestadels utdrag av artiklar som du måste vara medlem för att låsa upp. Ett annat exempel på mindre nyheter är Envato Tuts+ hemsida. Hem till massor av bra artiklar och tutorials finns det videor och annonsfritt innehåll som bara kan nås med medlemskap.

Om du vill skapa ditt eget medlems- eller prenumerationsbaserade webbplats rekommenderar vi att du använder ett plugin. Vi gillar Restrict Content Pro, MemberPress och Membership av WPMUdev. Du kan också kolla in vår samling av de bästa WordPress-medlemskapsprogrammen om du vill se ännu fler alternativ. Dessa är alla fantastiska plugins som hjälper dig att skapa och hantera ett medlemmars exklusiva innehåll. Se bara till att du fortsätter att lägga ut vanligt innehåll av hög kvalitet för att hålla fast vid dina medlemmar.

Det enda förbehållet är att när du börjar sälja premiumabonnemang eller medlemskap måste du vara försiktig så att du följer alla lokala lagar för datainsamling och e-handel. När du bearbetar en försäljning online måste du samla in någon form av kunddata som innebär att du måste följa lämpliga sekretess- och säkerhetslagar. Om du är i USA ska du kolla in U.S. Small Business Administration – De har massor av stora resurser och guider för att hjälpa onlineföretag. Var också medveten om lagar om försäljningsskatt i ditt land. Eftersom ett bloggmedlemskap är immateriella digitala bra många stater i USA kräver inte att du betalar en moms, men vissa stater som Hawaii tillämpar moms på bokstavligen allt (även om du är någon i en annan stat som säljer till en person på Hawaii). Du kan lära dig mer om moms från TaxJar och Alvalara. Var bara igång och gör din forskning okej?

7. Säljer ut

Slutligen kan du tjäna pengar genom att skapa en blogg med det enda avsikten att sälja den. Det finns gott om utvecklare och bloggare som har gjort en karriär för att skapa startade webbplatser och sälja dem utan att gå igenom och tjäna pengar till fullo. Även om du kan sälja en lönsam blogg har du kört i flera år också.

Tumregeln som vi har stött på är att en blogg är värd två år av den månatliga inkomst som den för närvarande genererar. Så om din blogg tjänar $ 1000 per månad från annonser och affiliate-försäljning så är det utköpspriset som förmodligen är ungefär 24 000 USD. Naturligtvis är detta bara en riktlinje, något kan bara vara värt vad någon är villig att betala för det (även om detta med konstverk vanligtvis driver priserna upp inte ner). Om du kommer att sälja din blogg tar det lite tid att överväga erbjudandet, dina mål för din webbplats (om du behåller) och eventuellt överväga att kontakta andra intresserade köpare om det finns några.

Flippa webbplatsauktioner

Om du vill sälja din blogg finns det ett antal webbplatser som kan hjälpa dig att underlätta försäljningen. Flippa är ett välkänt alternativ för auktionering på din webbplats, domän eller app. Dessutom erbjuder de möjligheten att kategorisera din webbplats som en etablerad eller en startad webbplats så att köpare vet vad de kan förvänta sig och vad de ska bjuda på. Innan du lägger ut din webbplats till försäljning måste du se till att du har Google Analytics-data, intäktsrapporter och annan dokumentation för att bevisa att din webbplats är stabil och potentiell lönsam. Ju bättre du kan bevisa detta för köpare desto högre är dina chanser att säkerställa ett premiumpris för din webbplats.

Tips: Betydelsen av webbplatstrafik

Innan du går in i solnedgången för att bli ditt WordPress-pengarskapande äventyr är det mycket, mycket viktigt att komma ihåg att du behöver trafik på webbplatsen för att göra blogging heltid möjlig. Medan alla sätt att tjäna pengar på din blogg som nämns ovan är livskraftiga behöver du en anständig mängd trafik för att faktiskt generera en betydande inkomst. Bloggning är inte ett “bli rik snabbt” -schema, om det var alla skulle blogga heltid! Det är en delikat balans mellan kvalitetsinnehåll, bra trafik och engagerade läsare som gör en blogg lönsam.

Kvalitetsinnehåll

Det enklaste sättet att hjälpa dig själv på lång sikt är att se till att du är produktkvalitet och originalt innehåll för din blogg. För att älska WordPress, vänligen inte “skrapa innehåll” från andra webbplatser. Ta dig tid, skriv dina artiklar med dina egna ord och gör det på rätt sätt. Du kan säkert citera källor om det är relevant för ditt inlägg, dela en definition från dictionary.com eller inkludera ett kodavsnitt från WordPress-koden om du krediterar din källa. Det är viktigt att inkludera ett namn och en länk till den ursprungliga källan till informationen.

Bra SEO

Tillsammans med bra innehåll måste du följa god SEO-praxis för att se till att sökmotorer gärna listar din webbplats i sina resultat. Sökmotorer är en av de bästa källorna till ny trafik. Titta på några av våra populära WordPress SEO-artiklar för att bli uttalade.

 • Nybörjarguide till WordPress SEO (Post Series)
 • WordPress SEO bästa metoder för 2015 och utöver
 • Yoast SEO Installation & Setup Snabbguide för WordPress

Läsarengagemang

Affiliate-länkar och annonser genererar inga intäkter om dina läsare inte är engagerade, återgår till din webbplats och klickar på dina länkar. Det finns många sätt att öka dina besökares aktivitet men här är en handfull inlägg som hjälper dig att komma på rätt spår:

 • Förbättra engagemang och förhindra borttappade potentiella kunder med WordPress Exit-popup-plugins
 • WordPress-plugins för att öka publikens interaktion och engagemang
 • En enkel plan för att öka engagemanget på din WordPress-blogg
 • Hur man skapar länkar på din WordPress-blogg för ökat engagemang
 • 5 WordPress-plugins som kan öka Reader-engagemanget på din WordPress-blogg

Håll dig uppdaterad

Nästa gång vi täcker hur man tjänar pengar med WordPress service & produkter. Vi kommer också att dela hur vi kom igång och vägen vi tog för att växa vår produktportfölj så att du inte vill missa den!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me