Hur man tjänar pengar på WordPress-produkter och tjänster

  1. 1. Hur man tjänar pengar med en WordPress-blogg
  2. 2. Läser för tillfället: Hur man tjänar pengar på WordPress-produkter och tjänster
  3. 3. Hur du förvandlar din WordPress-blogg till ett företag

Det har gått ett tag, men jag är äntligen tillbaka med del 2 av våra pengar med WordPress-serien. Tidigare gick vi till hur man kan tjäna pengar med din WordPress-blogg, men det är inte det enda sättet du kan utnyttja WordPress för att bygga ett framgångsrikt företag.

Många (WPExplorer ingår) levererar sig av att sälja produkter och tjänster för WordPress. Idag tittar vi på vad du kan skapa för att hjälpa andra WordPress-användare och specifika för- och nackdelar att tänka på innan du börjar sälja.

Tjäna pengar med WordPress-produkter

Om du använder WordPress använder du definitivt också (eller har använt) minst några tredjepartsprodukter för att följa din kärninstallation. Enligt min erfarenhet finns det tre huvudprodukter som många WordPress-användare är villiga att betala en premie för.

1. & 2. Premium WordPress-teman och plugins

En av de största marknaderna relaterade till WordPress är teman & pluginmarknaden. Det finns otaliga oberoende temabutiker (ThemeBeans, ThemeIsle, Anariel Design, etc) förutom de megatema marknadsplatser som Themeforest eller Templatemonster som är värd för otaliga produkter från många olika utvecklare.

Om du är en utvecklare och har förtroende för din kodningsförmåga är att skapa premiumtema eller plugins ett bra sätt att generera inkomst. Den enda investering som krävs är din tid! När du skapar en originalprodukt behöver du bara bestämma om du hellre vill starta din egen butik, sälja på en marknadsplats eller balansera en kombination av besvär.

Starta ditt eget WordPress-tema eller Plugin Store

Eleganta teman är ett lysande exempel på en oberoende tema & plugin butik göra ett namn för sig själva. Det som började som en liten medlemsmedlemssida har vuxit till en multimiljondollarföretag som alla är inbyggda i förutsättningen att erbjuda premium WordPress-teman och plugins till ett överkomligt pris. Andra viktiga framgångshistorier inkluderar OptinMonster, Themify, DesignModo, Soliloquy och StudioPress bland många andra.

Den största förmånen för att starta din egen butik är att du har 100% kontroll över alla beslut. Du bestämmer dina priser. Du bestämmer vad du ska sälja. Du bestämmer om du vill köra kampanjer.

Samtidigt kan det vara svårt att köra din egen butik eftersom du är den som driver den. Detta innebär att du måste vidta extra försiktighetsåtgärder för kundens datasäkerhet, se till att följa alla lokala lagar om e-handel och om du gör internationell försäljning finns det ytterligare lagar som du måste följa. Det är mycket!

Det finns alternativ som Shopify som du kan använda för att bättre hantera din butik, men du måste bara göra en undersökning för att se vilken e-handelsmetod som fungerar bäst för din butik.

Sälj på en WordPress Marketplace

För WPExplorer har vi valt att använda marknadsplatser för våra premiumteman. För närvarande kan du hitta oss på Themeforest och Creative Market. I vårt fall kände vi att det var lättare att låta någon annan hantera transaktionerna för oss, medan vi fortsätter att hantera temautveckling och support.

De två huvudsakliga utmaningarna med att använda marknadsplatser är att de ofta har strikta, långa granskningsprocesser och också tar en procentandel av försäljningen. Enligt vår erfarenhet har vi funnit att granskningsprocessen ofta gör saker bättre och den nominella avgiften är mer värt det att inte behöva hantera vårt eget e-handelssystem.

Sälj dina WOrdPress-produkter överallt

Slutligen har du möjligheten att dra fördel av båda och sälja dina varor på en icke-exklusiv basis på marknadsplatser och din egen butik.

Varumärken som Themefuse, ArrayThemes och Anariel Design har gjort ett bra jobb med att utnyttja marknadsplatser för exponering, såväl som sina egna butiker för närmare kontroll över försäljningen.

En varning med detta alternativ är att vissa marknadsplatser som Themeforest tar ut icke-exklusiva författare en större försäljningsavgift. Det betyder att du kanske måste tappa lite mer av din inkomst för att ha flexibilitet att sälja på olika platser.

Dessutom, ju fler platser du säljer dina artiklar, desto fler platser behöver du tillhandahålla artikelstöd. Du måste antingen skapa en central supportplats (till exempel ett kundforum eller en biljettplats med hjälp av en tjänst som HelpScout eller ZenDesk) eller ta dig tid att logga in på flera författarkonton för att ge kunderna adekvat support.

Alla tre alternativ är fantastiska sätt att sälja dina egna produkter. Tänk bara på att oavsett vilken metod du väljer kommer det att ta tid att etablera dig som en betrodd utvecklare eller varumärke i WordPress-communityn. Bli inte avskräckt om du inte ser massor av försäljningar i början. Nätverk med bloggar för att få dem att hjälpa till att marknadsföra dina artiklar, skapa premiumtillägg för dina produkter eller överväga att skapa “lite” -versioner för extra exponering.

3. WordPress e-böcker och kurser

Sälj WordPress e-böcker eller kurser

Nästa produkt som är värd att nämna förlänger inte WordPress utan komplimangerar den istället. Det finns miljoner WordPress-användare över hela världen, och många av dem lär fortfarande. Så varför inte tillhandahålla en produkt som hjälper dem att göra just det?

Kunniga människor har skapat premiumböcker, guider och till och med onlinekurser (som de som erbjuds på Udemy, eller sälja dem själv med LearnDash eller ett annat WordPress-kursverktyg) för att hjälpa nya användare med allt från att skapa en blogg för första gången att utveckla dina egna anpassade plugins.

Det bästa med att erbjuda pedagogiska produkter är att du inte behöver vara en utvecklare eller en designer för att skapa en användbar produkt som användare kommer att köpa. Du behöver bara kompetens och förmågan att förmedla vad du vet till andra.

Tjäna pengar genom att erbjuda WordPress-tjänster

WordPress-produkter erbjuder många möjligheter för hungriga företagare att starta framgångsrika företag, men du behöver inte sälja en produkt för att tjäna pengar. Många kreativa människor har hittat sätt att erbjuda tjänster till WordPress-användare till en premium.

4. WordPress Webbdesign och utveckling

WordPress Webbdesign och utveckling

Den första tjänsten som kommer att tänka på är helt enkelt att skapa webbplatser. Ett antal designers bygger klientwebbplatser helt med WordPress. Detta är en lång process eftersom du ofta kommer att behöva arbeta med kunder genom koncept, skapande och potentiellt underhåll.

Fördelen med att hantera ett klientwebdesignprojekt är att du ofta kan ta ut en rejäl summa för din ansträngning eftersom du troligen kommer att spendera ett par veckor eller mer på att arbeta med det. Du kommer att kunna känna dig trygg i en viss inkomst medan du fokuserar dina ansträngningar på ett enda projekt (eller kanske till och med några projekt om du kan jonglera dem).

Den utmanande aspekten av webbdesign är att arbeta med kunder. Inte varje klient kommer att vara bra att arbeta med (lita på oss, vi vet och vi har till och med skrivit en artikel om hur man kysser mardrömsklienter farväl). Vissa kunder är nöjda med ditt arbete och du kommer aldrig att höra från dem igen. Andra kommer ofta att meddela dig med nya förfrågningar. Varje klient är annorlunda.

Det är upp till dig att bestämma vilken servicenivå du vill erbjuda dina kunder, så kom ihåg att bygga in det i ditt kontrakt innan du börjar ett projekt.

5. & 6. WordPress Installation and Customization Services

Erbjud WordPress installation och anpassningar

Du kanske inte vill arbeta med klienter på lång sikt och hellre vill erbjuda en-och-gjort-tjänster som tema- eller plugininstallationstjänster. Många experter erbjuder denna exakta tjänst på webbplatser som Odesk eller Frilansare.

Vissa nya WordPress-användare förstår hur man skapar blogginlägg, men deras kunskap slutar där. Detta kan göra installation och inställning av teman eller plugins till en utmaning för dem. Genom att erbjuda installationstjänster kan du helt enkelt logga in, lägga till temat, se till att det är korrekt konfigurerat och gjort.

Anpassningar är en annan stor nisch inom WordPress där frilansare kan tjäna lite extra pengar. Många användare behöver bara hjälp med att ändra sin sidhuvudlayout eller lägga till en ny anpassad inläggstyp men har inte kodningskunskapen för det. Det är här du kan erbjuda dina tjänster per tweak-basis.

7. WordPresshantering, underhåll och / eller support

Erbjuda WordPress-underhåll

Ett annat alternativ värt att överväga är WordPress Underhållstjänster. Webbplatser som WP Butler och WP-kurva har byggt upp affärer kring att underhålla WordPress-installationer för människor som helt enkelt inte har färdigheter eller tid att göra det själva.

En av de bästa delarna om underhåll är att du enkelt kan lägga till tillägg för att öka värdet på din tjänst. Att erbjuda webbplatsrevisioner, säkerhetskopior, skanning av skadlig programvara, anpassningar och liknande alternativ innebär att du kan ta ut mer för din tjänst.

8. WordPress Hosting

Erbjud WordPress Hosting

Om du är lite mer ambitiös kan du också överväga att sälja din egen hanterade WordPress-webbhotell. Med detta behöver du inte vara en traditionell WordPress-utvecklare eller designer, men du kommer att behöva en förståelse för de grundläggande WordPress-funktionerna.

Det bästa är att du inte behöver dina egna servrar för att börja erbjuda värd – många av de stora värdföretagen som HostGator erbjuder återförsäljare värd som ett alternativ. Dessa planer innehåller också användbara verktyg för att skapa paket eller hantera dina kunders konton direkt från din egen användarpanel. Du kan också bygga din egen hanterade hosting med en virtuell privat server från Media Temple eller molnhostning via Cloudways, eftersom de båda tillåter obegränsade installationer på varje server. Du behöver bara skala upp din egen plan när du skaffar fler kunder.

Fördelen med att erbjuda hosting är att du kan säkra en regelbunden återkommande inkomst från kunder. Plus hosting är ett naturligt tillägg om du redan erbjuder andra WordPress-tjänster som webbdesign eller webbplatshantering.

Innan du hoppar in måste du tänka på några av kraven för att erbjuda hosting. Kontrakt, serversäkerhet, uppdateringar etc. Gör bara din forskning okej?

9. Anpassad WordPress produktutveckling

Anpassad WordPress produktutveckling

Om du är en utvecklare men inte har idéer till din egen produkt, eller kanske du helt enkelt inte vill skapa något som du måste stödja, kan du alltid erbjuda dina tjänster till andra utvecklare eller företag.

Ofta söker skaparna hjälp från andra utvecklare som har mer expertis inom ett visst område. Till exempel kommer temautvecklare ofta att nå ut till plugin-utvecklare för hjälp med att skapa anpassade tillägg. I dessa fall kan de anställa en utvecklare för ett engångsprojekt för att skapa något som ger mervärde till sin egen produkt.

Återigen, webbplatser som Odesk och Envato Studio erbjuder utvecklare en plats att marknadsföra sina färdigheter och kvalifikationer.

10. WordPress-utbildning för en eller en person

Erbjud en-till-en eller en person WordPress-utbildning

I likhet med att erbjuda e-böcker eller kurser som produkt, kan du erbjuda liknande utbildningsmaterial i ett servicetypformat. WordPress-experter gillar LisaWork har skapat karriärer genom att erbjuda levande WordPress-seminarier där nya användare kan komma in för att lära sig använda WordPress.

Många nya användare uppskattar förmågan att ställa frågor och få en-till-en hjälp när de går igenom processen att skapa en webbplats för första gången. Du kan använda denna möjlighet för att skapa en inkomstgenererande verksamhet, med ytterligare inkomstströmmar från rekommenderade uppföljningskurser, värd eller nyckelprodukter.

Håll dig uppdaterad

WordPress är en fantastisk plattform, inte bara för webbplatser utan också för att bygga ett framgångsrikt företag. Hittills har vi delat de bästa sätten att använda WordPress för att tjäna pengar med din blogg, samt 10 sätt att tjäna på att sälja produkter och tjänster. Förhoppningsvis var informationen ny eller användbar för dig!

I vår nästa del kommer vi att täcka hur du förvandlar din blogg till ett företag och några av de avgörande stegen vi tog för att skapa WPExplorer.

Tills dess låt oss veta om du har några frågor i kommentaravsnittet nedan! Vi svarar gärna på dem så bra vi kan för att hjälpa dig starta ditt eget företag med WordPres.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me