Marknadsför din WooCommerce Store med Google Merchant Center

Marknadsför din WooCommerce Store med Google Merchant Center

Varje onlinebutikägare letar efter innovativa sätt att marknadsföra sina produkter. En av de föredragna kanalerna för marknadsföring i det digitala utrymmet är Google Shopping-annonser. Dina produktannonser med bilder visas när en användare söker med en relevant fråga på Google. Eftersom de är visuellt tilltalande och erbjuder uppdaterad information är Googles shoppingannonser också mycket effektiva för att förbättra omvandlingar. En av de väsentliga aspekterna av marknadsföring via Google Shopping-annonser är att skapa ett produktflöde för Google Merchant Center. I den här artikeln kommer vi att diskutera grunderna för att marknadsföra din WooCommerce-butik med Google Merchant Center.

Vad är Google Merchant Center?

Google Merchant Center

Google Merchant Center är en plattform som erbjuds av Google, som ägare av onlinebutiker kan använda för att ladda upp och underhålla sin produktinformation. Det ger också alternativ för att länka dina produktdata till andra Google-tjänster som Google Ads. Med Google Merchant Center har du bättre kontroll över dina marknadsföringsinsatser med hjälp av Googles tjänster.

Fördelarna med Google Merchant Center

Att inrätta ett Google Merchant Center-konto erbjuder flera fördelar för onlinebutiker. Det är viktigt att förstå dessa fördelar så att du kan utnyttja dem fullt ut.

Hjälper till att göra dina produkter tillgängliga för Google Shopping-annonser

En av de mest uppenbara fördelarna med att skapa ett produktflöde för Google Merchant Center är att du kommer att kunna göra dina produkter tillgängliga för Google Shopping-annonser. Dessa annonser skiljer sig från textannonser från Google som kräver att du väljer en uppsättning nyckelord för dina produkter. För att visa dina produkter i shoppingannonser måste du skapa ett flöde av dina produkter i det angivna formatet och ladda upp det till Google Merchant Center. Sedan kan du länka ditt Merchant Center-konto till Google-annonser och ange lämpliga bud. Baserat på sökfrågan och relevansen för ditt flöde, kommer Google att visa dina produktannonser för sina användare. Detta kommer att förbättra synligheten för din butik och produkter och hjälper dig att skaffa nya kunder.

Integration med andra Google-tjänster

Google Merchant Center fungerar som en perfekt plattform för att hjälpa dig att göra din produktinformation tillgänglig för olika andra tjänster från Google, som Google Ads. Du kan också få specifika insikter från Google Analytics för att skapa bättre marknadsföringsstrategier.

Länka produktrecensioner

Produktflödet på Google Merchant Center tillåter rik information inklusive produktrecensioner så att användarna får bättre kunskap om de produktannonser de ser. Att enkelt kunna se produktgranskningsdata kan hjälpa användare att fatta köpbeslut. Du kommer också att kunna samla in regelbunden feedback från kunder genom att göra granskningsprocessen automatiserad.

Hjälper till att presentera lokala produkter

Ibland, när du har en fysisk plats för din butik, kan du till och med skapa ett specifikt produktflöde för Google Local Inventory-annonser. Detta har potential att marknadsföra dina produkter som endast är tillgängliga på butikens plats.

Shoppingåtgärder

I USA och Frankrike kommer användarna att kunna direkt köpa Google från specifika enheter. Du kan skicka ditt Merchant Center-flöde till shoppingåtgärder om det är relevant för din butik.

Kampanjer och ommarknadsföring

Du kan visa erbjudanden och erbjudanden för dina produkter för att säkerställa bättre konverteringsfrekvens. Google Merchant Center erbjuder ett alternativ som heter Merchant Promotions för att hjälpa dig visa tillgängliga rabatter på dina produkter. Du hittar också relevanta remarketingstrategier från Google extremt användbara för att förbättra omvandlingar och kundlojalitet.

Hur du länkar dina WooCommerce-butiksprodukter till Google Merchant Center?

Som nämnts ovan fungerar inte Googles shoppingannonser baserat på specifika sökord som du riktar in dig på. Istället kommer Google att visa dina produkter när det får relevanta frågor. Därför måste du se till att ditt produktflöde är relevant och aktuellt. Google har mycket stränga riktlinjer för hur produktinformation ska organiseras i flödet. Detta är för att säkerställa att Google kan förstå dina produkter så att de visas när de får relevanta sökfrågor.

Så ett av de första stegen för att marknadsföra din butik med Google Merchant Center är att skapa ett produktflöde. Du kan skapa den manuellt med hjälp av en Google Sheets-mall som du hittar i ditt Merchant Center-konto. Alternativt kan du använda ett verktyg för att skapa ett exakt flöde i ett önskat filformat och sedan ladda upp det.

WooCommerce Google Product Feed plugins

Det finns verktyg som hjälper dig att skapa ett exakt produktflöde av dina produkter i önskat filformat. Om du använder WooCommerce-plattform för din onlinebutik finns det flera plugins som du kan använda för att skapa och regelbundet uppdatera produktflöden till ditt Merchant Center-konto.

1. ELEX Googles produktflödes plugin

ELEX Googles produktflödes plugin

Med hjälp av detta plugin kan du ladda upp ett Google-produktflöde till ditt Merchant Center-konto. Plugin ger ett alternativ att kartlägga Googles kategorier och produktattribut med respektive kategorier och attribut i din WooCommerce-butik. Du kan till och med ange regler och villkor för attributkartläggning när du använder detta plugin. Det hjälper dig också att ställa uppdateringsscheman för ditt produktflöde, så att alla förändringar i din butik också kommer att återspeglas i produktflödet.

ELEX Googles produktflöde

Här är en snabb titt på funktionerna för ELEX Google Product Feed-plugin:

 • Skapa en eller flera produktflöden i XML-, TSV- eller CSV-format som du kan ladda upp till ditt Google Merchant Center-konto.
 • Skapa dagliga, veckovis eller månatliga uppdateringsscheman som hjälper dig att se till att ditt produktflöde synkroniseras med dina butiksdata.
 • Inkludera produktvariationer i ditt flöde för att hjälpa användare att hitta dina produkter när de använder sökfrågor med dessa attributvärden.
 • Karta över dina WooCommerce-butikskategorier med Google-kategorier.
 • Lägg till ytterligare fält för produktattribut för att göra ditt produktflöde rikare.
 • Utesluter selektivt produkter från flödet.
 • Hantera flera produktflöden enkelt med enkla alternativ för att ta bort eller ladda ner dem.
 • Pålitligt supportteam.

Om du inte vill inkludera variabla produkter i ditt flöde kan du prova gratis version av ELEX Google Product Feed plugin.

2. WooCommerce Google Product Feed

WooCommerce Google Product Feed

Denna tillägg hjälper dig att generera och uppdatera produktflöden till Google Merchant Center från din WooCommerce-butik. Förutom Googles produktflöde kan du också skapa ett flöde för Bing såväl som för Googles produktrecensioner med detta tillägg. Det stöder mer än 50 attributfält och ser till att dina produkter presenterar rik information för Google. Du kan skapa anpassade ytterligare fält enligt dina krav. Tillägget är kompatibelt med flera populära plugins som produktbuntar, varumärken, kompositprodukter osv.

WooCommerce Google Product Feed

Funktioner för detta plugin inkluderar:

 • Skapa produktflöden i realtid för att tillhandahålla den senaste produktinformationen till Google Merchant Center.
 • Enkla kartalternativ för att länka WooCommerce-produktdata med Googles obligatoriska fält.
 • Skapa anpassade fält för att fånga ytterligare data som krävs av Google som inte är tillgängliga som standard på WooCommerce.
 • Stöder bulkimport med WooCommerce-importör.
 • Flexibel för anpassning med WordPress-filter och åtgärder.
 • Omfattande dokumentation.

3. WooCommerce Google Feed Manager

WooCommerce Google Feed Manager

Om du vill skapa ett Google-produktflöde med mindre än 100 produkter kan denna gratis produkt vara ett bra alternativ för dig. Plugin skapar ett produktflöde automatiskt genom att inkludera alla fält som Google har gjort obligatoriskt. Dessutom kan du ändra flödet enligt alla specifika krav på ditt företag eller din plats. Plugin är ganska enkel att installera och konfigurera så att även nya WordPress-användare kommer att kunna arbeta med den. Dessutom hjälper det dig att optimera flödet så att dina produkter får bättre synlighet genom Google Shopping-annonser. Det garanterar också att flödet uppdateras i realtid när ändringar görs i din produktinformation.

WP Pro Googles produktflöde

De premiumversion av plugin för Google Feed Manager passar din butik om du har ett stort antal produkter.

Den kostnadsfria plugin innehåller funktioner för:

 • Kartlägg enkelt WooCommerce-produktkategorier med Google-kategorier med hjälp av mallar.
 • Optimera ditt flöde genom att göra lämpliga förbättringar för att göra ditt flöde rikare.
 • Uppdatera ditt flöde automatiskt genom att ange uppdateringsscheman.
 • Avancerade filter för att selektivt utesluta vissa produkter från flödet som du genererar.
 • Enkel installationsprocess och pålitligt stöd.

Få bättre synlighet för dina produkter genom Google Merchant Center

Som vi har diskuterat ger Google Merchant Center en bra plattform för att se till att dina produkter når fler kunder och marknader. Det hjälper dig att integrera med andra Google-tjänster som Google Ads och Google Analytics. Ett av de väsentliga stegen för att få dina produkter listade i Google Shopping-annonser är att skapa ett exakt Google-flöde.

När du har en WooCommerce-butik med ett stort antal produkter kan du använda ett av de ovannämnda pluginsna för att automatiskt generera ett produktflöde. Dessa plugins hjälper dig att se till att flödet uppdateras med jämna mellanrum för att undvika missförhållanden mellan din butik och flödet. Förhoppningsvis är grunderna för att marknadsföra din WooCommerce-butik med Google Merchant Center tydliga i den här artikeln. Lämna oss en kommentar om du har några frågor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me