Optimera din WordPress-webbplats för Lead Generation

Optimera din WordPress-webbplats för Lead Generation

Leads är en av de viktigaste aspekterna av alla företag. Utan leads kommer du inte att få nya kunder, och utan nya kunder kommer ditt företag troligen inte att hålla för länge. Det är därför som företag lägger en så stor betoning på inte bara ny blygenerering utan omvandlar dem till försäljning.

För WordPress-användare är det enkelt att optimera din webbplats för leads. Det finns många verktyg och WordPress-plugins som kan hjälpa dig med blygenerering, men ibland är det svårt att veta var du ska börja. Därför är här de sätt du kan optimera din WordPress-webbplats för blygenerering, tillsammans med några av de bästa verktygen för att hjälpa dig göra det.

1. Välj ett rent snyggt tema

Välj ett bra tema för blygenerering

Vi rekommenderar det flexibla och anpassningsbara Total Drag & Drop WordPress Theme

En av de första sakerna du borde ha är ett fantastiskt WordPress-tema. Det finns tusentals alternativ tillgängliga för dig, men de är inte alla skapade lika. Vissa är helt enkelt av bättre kvalitet, medan andra passar bättre för din webbplats. Nöja dig inte bara med det första temat du stöter på, eftersom ditt tema spelar en stor roll i leder och omvandlingar.

Rätt tema hjälper dig med blygenerering på två sätt. Först, om din webbplats är lätt att titta på och använda, är det mer benägna att människor stannar på webbplatsen. Detta innebär att du har mer tid att konvertera dina leads till en försäljning. För det andra är det mer benägna att människor delar din webbplats med andra om de gillade den. Ingen vill dela en webbplats som de tyckte var svåra att använda, så du kan locka fler kunder genom att ta dig tid att välja rätt tema.

2. Ordna menyer

Organisera dina menyer och sidofält

Naturligtvis räcker det inte med att välja rätt tema. När du har installerat ett nytt WordPress-tema finns det fortfarande arbete att göra. Du måste optimera sidofält, lägga till ditt innehåll, justera färgerna och mer. För blygenerationsändamål vill du fokusera på dina menyer.

Menyn är hur människor hittar sin väg runt din webbplats. Om de vill hitta en specifik produkt eller information bör det vara lätt för dem att ta reda på var det är via din meny. Dina viktigaste kategorier bör listas högst upp på menyn, med många underkategorier under. Om du inte är säker på hur du kommer igång använder du den här guiden för hur du använder WordPress-menyer.

Ibland spenderar vi mycket för att få någon till våra webbplatser. När de dock kommer dit bestämmer de sig för att de är intresserade av en annan produkt än den som tog dem in. Om du inte vill tappa blyet måste du göra det enkelt för dem att hitta den här informationen. Det mest grundläggande sättet är genom din meny, så se till att din webbplats är välorganiserad och att menyerna är enkla att använda.

3. Lägg till relaterade inlägg och produkter

Lägg till relaterade inlägg för att öka potentiella kunder

Förutom dina menyer kan du hjälpa människor att hitta den information de letar efter genom relaterade inlägg och produkter. Låt oss säga att du driver ett advokatbyrå. Någon hittar din webbplats efter att ha sökt efter svar relaterade till immigrationslagar. Efter att ha läst ditt inlägg upptäcker de vad de faktiskt är intresserade av är familjerätt. Om du har en länk till ett annat inlägg som du skrev om familjerätt, skulle en länk till det hjälpa till att hålla den här personen på din webbplats.

Detsamma gäller för produkter. Amazon är ett bra exempel på detta. Varje gång du visar en produkt på Amazon finns det en lista med andra liknande produkter som du kanske är intresserad av. Du kan göra samma sak på din WordPress-webbplats, antingen genom att lägga till länkarna manuellt eller använda ett plugin för att visa relaterade produkter.

När du har dragit någon in på din webbplats vill du göra allt du kan för att hålla dem där och konvertera dem till en försäljning. Att visa relaterade inlägg eller produkter är ett bra sätt att göra detta. Här är några relaterade inlägg WordPress-plugins som du kan använda för att göra denna process enkel och förbättra din leadgenerering.

4. Snabba upp din WordPress-webbplats

Snabba upp WordPress för Lead Generation

Låt oss säga att du har gjort alla ovanstående hittills. Du hittade ett fantastiskt WordPress-tema, du organiserade innehållet och menyerna så att de är lätta att använda och du visar liknande inlägg och produkter på alla dina sidor. Det finns bara ett problem – när du kontrollerar PageSpeed ​​Insights din webbplats är alldeles för långsam.

Vi har alla upplevt en webbplats som tar för lång tid att ladda. Oftare än inte kommer vi att lämna webbplatsen och prova en annan. Studier stöder detta, visar att människor är mer benägna att lämna om det tar mer än några sekunder att ladda. Dessutom är det mer troligt att sökmotorer som Google straffar din webbplats och släpper den lägre i rankingen, om den går för långsamt.

Så om du vill behålla de leads du har genererat måste du snabba upp din webbplats. Det finns några sätt att göra detta och många WordPress-plugins som kan hjälpa. Du kan minska storleken eller antalet bilder, växla till en snabbare server eller använda cacheminne. För mer information, kolla in den här guiden om metoder för att förbättra hastigheten på din WordPress-webbplats.

5. Inkludera ett prenumerationsformulär för e-post

Inkludera ett prenumerationsformulär för e-post

Använd ett plugin som Bloom eller OptinMonster för att lägga till ett registreringsformulär

Ofta kommer någon att besöka din webbplats utan ett tydligt mål i åtanke. Kanske stötte de på ett inlägg du skrev på sociala medier och det väckte deras intresse, eller kanske hade de bara en snabb fråga som de skrev in i en sökmotor. Den här personen är inte riktigt i inköpsstadiet ännu, men det betyder inte att de inte kommer att vara en dag.

Genom att inkludera en WordPress registreringsformulär på din webbplats kan du ta aktuella besökare och konvertera dem senare. Att samla in en lista med e-postmeddelanden från personer som till och med har det minsta intresset för din produkt eller tjänster är ett ovärderligt verktyg. Du kan vända dig till dessa människor om och om igen genom att marknadsföra dina nya produkter eller rabatter på en plats de kontrollerar regelbundet.

WordPress gör det enkelt att börja samla in e-postadresser från dina besökare. Det finns verktyg för att inkludera ett formulär i sidofältet, eller så kan du till och med få ett popup-fönster att visas för nya besökare. Om du vill veta mer om hur du ställer in ett e-postlisteformulär på din WordPress-webbplats kan du läsa den här guiden på grunderna för e-postmarknadsföring. När du är klar har du ett fantastiskt verktyg för att förvandla mjukledningar till högkvalitativa leads.

6. Optimera din WordPress-webbplats för sökmotorer

Optimera din WordPress-webbplats för sökmotorer och Lead Generation

Ett av de bästa sätten att samla leads är genom sökmotorer. De flesta använder sökmotorer i dag när de vill ta reda på något – oavsett om det är hur man fixar en läckande diskbänk eller var de kan få muffins i hemstaden. Oavsett vilken typ av webbplats du kör, kanske du vill vara svaret på någons fråga.

För att få in leads måste du vara högst upp i sökresultaten för sökord och fraser relaterade till din webbplats. Sökmotoroptimering är sättet att göra det och WordPress gör det enkelt. För att börja rekommenderar vi att du använder Yoast SEO-plugin för WordPress. Du kan lära dig mer om det här och hur du använder det effektivt.

7. Lägg till knappar för social delning

Lägg till social delning för att skapa nya Leads

Slutligen vill du göra det enkelt för människor att dela din webbplats – vare sig det är dina produkter eller din blogginlägg. Det enklaste sättet att göra detta är genom att lägga till sociala delningsknappar på var och en av dina sidor.

Sociala delningsknappar gör det möjligt för besökare att dela den sidan med sina sociala medieföljare med bara ett klick på en knapp. För WordPress-användare är de otroligt enkla att lägga till – här är några fantastiska sociala delningsprogram för WordPress för att komma igång.

Med dessa knappar på plats kan du enkelt börja locka till nya leads. Ditt fantastiska innehåll och produkter kommer att gå ut över sociala medier och når människor som aldrig har hört talas om dig tidigare. Ju fler människor du kan nå, desto fler leder kan du generera.

8. Förhindra blyförlust och rädda dina kunder

Att skapa Leads av hög kvalitet kan vara en ganska svår process medan det inte alls är svårt att förlora en lead. Och när du lägger så mycket tid och ansträngningar på att skaffa kunder, vill du inte förlora dem till något pris.

Det finns många sätt att förvandla dina besökare till kunder. Men en av de mest effektiva metoderna för att hålla dina möjligheter är att använda popup-popups. Väl utformade och genomtänkta popup-fönster irriterar inte dina möjligheter. Dessutom kommer de att förbättra dina besökares upplevelse, generera fler registreringar på din webbplats, växa din e-postlista och i slutändan förhindra din webbplats från blyförlust.

Det händer ofta att kunderna säger upp eller avbokar tjänster och produkter. Vi bör erkänna att det är oundvikligt att förlora kunder, men det finns många saker du kan göra för att minska kärnan. Ett av de mest effektiva sätten att minska churn, spara kunder och behålla din kundbas använder användbara verktyg som LessChurn som hjälper till att identifiera oskärpa kunder och uppmuntra dem att fortsätta med genom att erbjuda dem en mängd olika alternativ att välja från att sluta.

LessChurn

Nyckeln till att rädda dina kunder är att få en djup förståelse för vad de vill ha, vad de saknar och hur man ger dem till dem.

Gör det bästa av Lead Generation med din WordPress-webbplats

En av de bästa sakerna med WordPress är att det är lätt att göra snabba ändringar. För att göra några av objekten ovan genom normal webbplatskonstruktion måste du öppna HTML-, PHP- eller Javascript-filerna och starta hårdkodning i ändringarna. Med WordPress kan du bara trycka på några knappar eller installera några av de bästa insticksprogrammen för WordPress så är du redo att gå.

Så få ut det bästa av din WordPress-webbplats genom att optimera den för leadgenerering. I slutändan har du en webbplats som ser bra ut, fungerar bra, drar in fler människor och omvandlar fler av dem till försäljning, allt för en relativt liten tid och ansträngning. Du kan inte begära mycket mer än så.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me