Övervaka upptid och driftstopp i WordPress

Du har en bra webbplats och har arbetat hårt för att utveckla din läsarbas. Men är du säker på att din webbplats är igång hela tiden? Det är just syftet med webbplatsen, eller hur? En webbplats måste alltid vara tillgänglig för visning och upptid på webbplatsen är viktig för att behålla och öka trafiken. Annars kommer du att förlora på kunderna och din webbplatss trovärdighet är tänkt att tappa.

Värdtjänster annonserar ofta 99% drifttid, men tänker på att 1% driftstopp betyder lite över 3,5 dagar. Och om detta delas upp i ett antal fall av driftstopp, kommer det att tynga din ranking. Så du måste övervaka din webbplats kontinuerligt för att säkerställa att den är igång kontinuerligt. Det blir viktigt att spåra upptid och drifttid på webbplatsen.

Antalet och typen av tester för övervakning av drifttid kan variera – från enkla HTTP-kontroller till komplexa backend-kontroller till övervakning av 50+ checkpoints samtidigt. Vissa tester som generellt utförs,

  • Ping Monitor test vilket i huvudsak kommer att låta dig veta att din webbplats är igång och kontrollerar nettohastigheten. Sub par hastigheter är inte bra och nästan lika med driftstopp.
  • HTTP-test som kommer att informera dig om att det faktiskt sker ett utbyte av data mellan internet och datorn.
  • DNS Server Monitor som kontrollerar att DNS-adressen på din webbplats och din webbplatsadress är identiska. Nätverks- och protokollfel upptäcks med detta test.
  • Protocol Port Monitor för överföringskontroll som testar överföring av data från en enhet till en annan via internet.

Fel kan upptäckas och webbplatserna kommer att varnas.

Det finns gratis, betalda och freemium-tjänster som övervakar drifttid. Vissa plugins kan också användas. Dessa tjänster och plugins kommer att kontrollera din webbplats med jämna mellanrum och varnar dig om webbplatsen är nere. Kontrollfrekvensen och larmläget kan variera. Vissa populära tjänster och plugins finns i den här artikeln.

Pingdom

Pingdom är en toppleverantör av tjänster för övervakning av prestanda för webbplatser som är betrodda av Google och Apple. Med Pingdom behöver du inte lära dig det från en tredje part att din webbplats är nere. Om standardpaketen inte passar dig kan du ta fram ett anpassat paket med dem för din webbplats baserat på volymen och ditt behov av premiumstöd.

Pingdom 2

Pingdom har placerat över 60 sondeservrar över hela Amerika och Europa för att övervaka webbplatser och relaterade tjänster. Driftstopp eller pauser märks nästan omedelbart eftersom kontrollfrekvensen är bara en minut. Dessa fel kontrolleras dubbelt innan du larms, så antalet falska varningar skärs ned. Med hjälp av rotanalysen kan du minska tiden du tar för att få din webbplats tillbaka.

Faktisk slutanvändarupplevelse från olika platser, att göra ändringar på sidor och spåra laddningstid för varje ändring, övervakning av transaktioner och analys av grundorsaker är några av funktionerna som ingår. Dessa hjälper dig ta kontroll över din webbplats.

Mer än 700 000 användare över hela världen använder Pingdom. Om du är osäker kan du använda den 30 dagars gratisversionen. Premiumpaket börjar på $ 13,95 per månad.

DownNotifier

DownNotifier är ett verktyg som du kan använda för att övervaka din webbplats och bli varnat för eventuell driftstopp. Besök hemsidan för denna tjänsteleverantör och fyll i webbadressen till webbplatsen som ska övervakas. Du kommer att få e-postvarningar om stillestånd till det e-post-id som du anger. Aktivera SMS-varningar för att få dessa varningar på din telefon. Du kan välja att bli meddelad när webbplatsen är offline eller om webbplatsen inte innehåller en specifik text. Jag försökte välja båda alternativen, men verktyget begränsade mig automatiskt till ett.

Down Notifier

Den kostnadsfria tjänsten kommer att kontrollera din webbplats var tionde minut och premiumövervakning varje minut. Premiumpaketet kan användas för 5 webbplatser till en kostnad av $ 14,95 per år. Du kan också få rapporter och historik om driftsstopp.

Monitis

Monitor Us har gått samman Monitis att erbjuda övervakningstjänster, analys och förbättrad webbplatsprestanda med gratis och premiumplaner. Det gör fyra kontroller – drifttidsövervakning, full sida övervakning av belastning, transaktionsövervakning och webstressstestare – för att hålla din webbplats på toppprestanda.

Med hjälp av molnbaserade verktyg utförs övervakningstest för driftstider för att kontrollera tillgängligheten och responstiden för webbplatser, applikationer och tjänster. Kontrollerna utförs från över 30 platser över hela världen med en minuts intervall och du kan få åtkomst till en tvåårig historik.

Monitis

Flera kontroller – webbplatsens innehållskontroller, flera protokolltester, e-posttester och offentliga IP-kontroller – utförs och omedelbara felrapporter skickas ut. Så du vet snabbt att din webbplats är nere. Hela sidans belastningsövervakning kommer att hålla reda på belastningstider för sidor från början till slut. Laddningstid för bilder kan vara känd och 404-felrapporter kommer att tas emot när sidor inte laddas.

Transaktionsövervakningsfunktion i den här tjänsten tittar på alla aspekter av din e-handel för att säkerställa att det inte finns någon uttömmning i någon transaktion inom viktiga områden som registrering och kundvagn. För att säkerställa att du är beredd på en ökad trafik, särskilt under kampanjer som Super Bowl eller Black Friday, bör du titta noga på webbstresstesterna. Det ger dig en uppfattning om hur mycket belastning din webbplats kan hantera.

En 15-dagars obegränsad kostnadsfri testperiod är tillgänglig, och utöver det behöver du bygga ditt eget paket baserat på frekvensen av kontroller och antalet platser från vilka det ska testas. Monitis har mer än 200 000 användare, varav några kända kommersiella namn.

Service Uptime

Service Uptime är en gratis och prenumerationsbaserad tjänst som övervakar webbplatsens tillgänglighet och prestanda med hjälp av ett globalt nätverk av servrar. Du kan ställa in frekvensen för kontroll på kontrollpanelen vid tidpunkten för installationen av tjänsten.

Service Uptime

En hel rad kontroller genomförs – webbsidor kontrolleras för sökordinnehåll, Ping-test för att kontrollera IP-nivåanslutning, webbservrar (HTTP & HTTPS) & Länktest, POP 3-servertest för e-posthämtning, SMTP-servertest för att skicka e-post, IMAP-servertester för att hantera “postlådor”, ladda ner servertest (FTP-servrar), DNS- och MySQL-servertest på protokollnivå och anpassade servertest för att övervaka alla TCP / IP-protokoll. För det gratis kontot kan du välja en tjänst eller port för testning.

Periodiska drifttids- och resultatrapporter, detaljerade månadsrapporter och sammanfattning av hela övervakningsperioden kommer att hålla dig informerad om din webbplats prestanda. Över 50 000 webbplatser har registrerat sig hos Service Uptime för sina gratis övervakningstjänster. Premiumpaket är tillgängliga från $ 4,95 per månad.

Webbplats 24 × 7

Webbplats 24 × 7 fungerar ungefär på samma sätt som andra tjänster för att säkerställa att dina kunder kan agera kontinuerligt från hela världen. Den här tjänsten kan också kontrollera webbadresser via internet, intranät, 3G och 4G-nätverk, så att du också kan övervaka mobilappar och mobilwebbplatser. Med en tidig analys kan det fånga problemstillverkare innan de påverkar slutanvändare och kolla vilka appkomponenter som snubblar för att transaktionerna är smidiga..

Webbplats 24x7

Webbapplikationsövervakning utförs från över 50 globala platser och eventuell tröghet identifieras. Laddning av webbsidor analyseras och kritiska tjänster som HTTP (S), FTP (S), DNS, PING, TCP, SSL, SMTP och POP övervakas. Servrar, interna nätverk, nätverksenheter, övervakning av serversidan, DNS-server. SSL-certifikat löper ut, tid som tar FTP-uppladdning och nedladdning och e-postserverövervakning utförs ofta. Du kan se alla tester i realtid på en enda instrumentbräda helt enkelt genom att uppdatera utan att behöva logga in på ditt konto varje gång.

Den kostnadsfria planen innehåller grundläggande övervakning för 5 webbplatser, och en 30 dagars kostnadsfri testperiod är tillgänglig. Premiumpaketen ingår i tre typer av tjänster – webbplatsövervakning, serverövervakning och applikationsövervakning samt ett allt-i-ett-paket som paketerar i allt.

Det finns många fler tjänsteleverantörer och några av dem listas här. Du kanske vill leta upp dem:

WordPress-plugins för övervakning av upptid och driftstopp

Tjänsterna är bra, men ibland kan ett enkelt plugin vara lika bra om inte bättre – särskilt om din blogg är ny och du inte vill investera i en komplicerad övervakningstjänst ännu. Här är några av de gratis övervakningsplugins för WordPress som vi rekommenderar.

Jetpack för WordPress

Ryggraket

Ryggraket är ett plugin med flera funktioner, en av dem övervakar också upptidens webbplats. Det kommer förinstallerat med WordPress och du kan aktivera det. Konfigurera det under Inställningar och se till att rätt e-post-id anges. Läget för varning sker endast via e-post – inte en idealisk metod. Men om du segregerar varningarna till en separat mapp, har du direkt en historik för driftstopp på din webbplats.

Real User Monitoring av Pingdom

Pingdom Real User Monit_

Installera om du vill veta hur en faktisk användare på olika platser upplever din webbplats Real User Monitoring av Pingdom och skapa ett konto på pingdom.com. Detta plugin ger dig värdefull feedback om belastningstider i olika länder och olika webbläsare. Du kan läsa all denna information från din kontrollpanel. Använd uppgifterna för att uppdatera webbplatsens prestanda.

Uptime Robot Plugin för WordPress

Uptime Robot-inställningar

Uptime Robot Plugin för WordPress är ett enkelt plugin som gör att du kan visa din drifttidstatistik från instrumentpanelen eller vilken sida eller widget som helst. Du måste ställa in ett konto hos Uptime Robot.com och installera plugin och aktivera det. Statistik och loggar kan visas från flera platser på din webbplats genom att placera kortkoder.

Slutligen

Jag skulle vilja dela ytterligare ett alternativ – ett tillägg som är tillgängligt på Chrome för att övervaka upptidens webbplats. Servermonitorn kan laddas ner från Chrome Apps-webbutik.

1

Du kan lägga till valfritt antal webbplatser för övervakning och du kan kontrollera din webbplatsstatus genom att bara klicka på tillägget i webbläsaren. Om popup är aktiverat, kommer alla ändringar i URL-adressen att visas omedelbart som en popup och du kan kontakta din värdtjänstleverantör.

Nu när du vet att det finns så många alternativ där ute för att övervaka din webbplats upptid, välj någon av dem och utnyttja dem. Ta kontroll över driftsstopp innan det kostar pengar, rykte eller kunder. Och låt oss veta vilka verktyg du skulle rekommendera i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me