PayPal Vs Stripe – Vilket är rätt för din WooCommerce Store?

Om du tittar på betalningsportar som stöds av WooCommerce, du kommer att se 95 resultat. Dessa resultat inkluderar alternativ som PayPal, Stripe, Square, Amazon Pay, Authorize.net och First Data. Flera fler otydliga betalningsportar tillhandahålls också, men de två mest populära är PayPal och Stripe.

En del av detta beror på att Stripe och PayPal WooCommerce-tillägg är helt gratis, men det har främst att göra med rimliga priser, sömlösa transaktioner och ansedda affärsmetoder.

Kort sagt, de är båda populära, så företagen tjänar bra pengar och skyddar användarna på grund av det. Men som med alla betalningssamtal kan det bli extremt tråkigt att försöka räkna ut rätt svar. Och den här är inte lättare.

Så när du tappar PayPal mot Rand, vilken kommer ut framåt? Fortsätt läsa för att lära dig om för- och nackdelar, tillsammans med svaret på vilket som är rätt för ditt företag.

Fördelarna med PayPal för onlineföretag

PayPal har mycket fler fördelar än det gör nackdelar, och mycket av detta har att göra med företagets storlek. Du kommer att bli hårt pressad för att hitta ett land eller bank som inte fungerar med PayPal. För att inte tala, du har nästan omedelbar kontroll över dina kontanter.

Enkel integration med WooCommerce

PayPal Express Checkout WooCommerce-förlängning

Eftersom ett av WooCommerces inbyggda standardbetalningsalternativ är att integrera PayPal i din webbutik är det enkelt – verifiera bara ditt konto så är du redo att acceptera betalningar. Men om du vill göra kassan ännu enklare för dina kunder finns det ett antal gratis WooCommerce-tillägg, som PayPal Express Checkout, kan du använda för att göra dina kunders shoppingupplevelse snabbt och enkelt.

Prissättningen är lätt att förstå

Vi kommer att prata om hur PayPal har mer avgifter än Stripe (i avsnittet om nedgångar). Men en sak är säker: PayPal är transparent för alla sina priser.

Avgiften på 2,9% + 30 ¢ täcker de flesta transaktioner. Du kan också hitta några av de andra avgifterna här. Kort sagt verkar PayPal inte försöka dölja någonting.

Dessutom debiterar PayPal ingenting för avbokningar eller nedgraderingar. Detsamma gäller för installationsavgifter.

Du kan få många tjänster från ett ställe

Här är en kort lista med bara några tjänster och produkter som erbjuds via PayPal:

 • Återkommande fakturering
 • mikrobetalningar
 • Virtuella terminaler
 • Betalningsformulär
 • Betalningsportar
 • Fakturering

Inte varje betalningsföretag tillhandahåller allt som detta under ett tak.

PayPal betalar ut snabbt

PayPal lägger pengar på ditt konto nästan omedelbart efter det att en transaktion har genomförts. Du måste vänta några dagar för att överföra till ett annat bankkonto, men det finns också fördelen med att använda PayPal-betalkortet.

PayPal accepteras nästan överallt

De flesta köpare och säljare känner igen PayPal-märket. Det är ett väl respekterat, pålitligt namn i branschen, så du kan förvänta dig att det accepteras nästan var som helst i världen. Av detta skäl är det ett underbart val för småföretag som bara kommer igång online.

Det är enkelt att konfigurera

Oavsett om du använder ett personligt PayPal-konto eller PayPal Payments Standard, har du inga problem när det gäller installationen. Om det är en sak kommer du inte att höra handlare klaga på att det är användarvänligheten med PayPal. De flesta nykomlingar kan konfigureras med ett konto inom tio minuter och börja samla in betalningar ännu snabbare.

Fördelarna med Stripe för online-företag

Med betalningsbearbetning, PCI-överensstämmelse, prenumerationer, marknadsverktyg, kuponger, gratis tester, köpknappar och mer är Stripe känd för sin stora funktionsuppsättning. PayPal gör ett fantastiskt jobb med att tillhandahålla tillägg utöver betalningsbehandlingen, men Stripe verkar slå det ut.

Ett brett utbud av ytterligare produkter och tjänster

PayPal tjänster är ganska imponerande, men Stripe kompletterar sin betalningsport med vissa unika tjänster som följande:

 • Köp knappar för mobilappar
 • Fantastiska rapporteringsverktyg
 • Marketplace-alternativ
 • En anpassningsbar kassa
 • En värd betalningssida
 • Prenumerationer
 • Gratis försök och kuponger

Och detta är bara en kort lista över de över 100 funktioner som tillhandahålls av Stripe.

Snabb WooCommerce-integration

Stripe WooCommerce-förlängning

Med tillägget av det fria Stripe Payment Gateway-förlängning för WooCommerce är din onlinebutik inställd på att acceptera kreditkort, Bitcoin, Apple Pay och mer. Installationen är enkel och bör kräva mycket tid för att konfigurera dina önskade betalningsinställningar.

Gratis utvecklarverktyg

En av de främsta anledningarna till att du skulle gå med Stripe via PayPal är på grund av dess starka uppsättning gratis utvecklarverktyg. Detta ger utvecklarna en chans att snabbt integrera Stripe-betalningssystemet i andra appar, program och webbplatser. Hela poängen är att sätta en solid grund och öppna alternativ för att utöka din verksamhet.

Som sagt, Stripe är helt bra om du inte har utvecklingsfärdigheter. Men det verkar mer tilltalande för utvecklare.

En platt avgift

Båda tjänsterna har standardavgiften på 2,9% + 30 ¢, men Stripe debiterar inte extra för något som för godkännande av ett kort, för internationella kort eller för laddningskort från din webbplats. Vi beskriver de extra avgifterna som implementeras av PayPal nedan, men företag som vill acceptera internationella kort eller göra något som återkommande fakturering kommer att ha färre betalningar med Stripe.

Inte bara det, utan Stripe accepterar Apple Pay-betalningar gratis, medan PayPal inte accepterar betalning från Apple Pay alls.

Nackdelarna med PayPal för online-företag

Som ett stort företag ser PayPal alla möjliga klagomål. De flesta av dem har att göra med den första punkten vi tar upp om frysta konton.

Djupfryst konton och innehav av fonder

Även om det är tydligt att PayPal agerar på vissa konton på grund av säkerhetsskäl, har användarna varit kända för att rapportera problem med frysta konton och innehållade medel, även för legitima konton. Anledningen till att PayPal normalt fryser (eller stänger av) konton är på grund av misstänkt bedrägeri.

PayPal har hanterat några högprofilerade bedrägeriärenden, så det är vettigt att det är lite försiktig med besvärliga konton. Dessutom är Stripe och andra stora betalningsförädlingsföretag kända för att frysa eller stänga konton också. PayPal verkar bara vara i nyheterna mer.

Sammantaget är det bäst att du undviker PayPal om du inte planerar att följa dess villkor. Till exempel har vissa företag sett konton frusna när de försöker använda personliga PayPal-konton för affärsändamål.

Om du anser att din produkt, tjänst eller bransch är högrisk (eller potentiellt olaglig i vissa länder) är det bättre att leta någon annanstans.

Extra serviceavgifter

Eftersom både PayPal och Stripe har samma vanliga transaktionsavgift på 2,9% + 30 ¢, finns det ingen anledning att jämföra de två med den metriken.

Stripe håller sakerna enkla genom att hålla sig till deras platta 2,9% + 30 ¢ transaktionsavgift. Det är allt. PayPal lägger dock på några andra avgifter beroende på vad som händer med ditt konto. Här är några exempel:

 • Återkrav – 20 $ (i motsats till $ 15 för Stripe)
 • Laddningskort från din webbplats – $ 30 per månad
 • Återkommande fakturering – 10 USD per månad
 • Avancerat skydd mot bedrägerier – $ 10 per månad
 • Avgift för att godkänna ett kort – 30 ¢
 • Avgift för internationella kort – 1%
 • Avgift för betalningar mindre än $ 10 – 5% + 0,05 ¢
 • Avgifter för American Express-kort – 3,5%

Majoriteten av dessa avgifter från Stripe är antingen helt gratis eller håller sig till samma schablonbelopp på 2,9% + 30 ¢.

Säljarskydd

PayPal är känt för sitt köperskydd, men det är inte nödvändigtvis fallet för säljare. Du kan ta en titt på säljarskydd erbjudanden här, men kom bara ihåg att många handlare rapporterar att säljarskyddet är långt ifrån effektivt.

Nedgångarna av Stripe för online-företag

Stripe är inte utan dess utmaningar. Här är de du bör vara medveten om.

Frysta konton och uppsägningar

PayPal och Stripe är båda enorma företag som stöter på bedrägerier runt varje hörn. Därför är det ingen överraskning att handlare tenderar att också klaga på frysta konton med Stripe. Så PayPal och Stripe är på samma nivå i denna kategori, eftersom alla handlare borde åtminstone vara medvetna om potentialen för frysta konton. Återigen är det bästa sättet att undvika detta genom att minimera bedrägerier på din webbplats och använda Stripe-kontot enligt dess villkor och tjänster.

Det är inte alltid lika användarvänligt

Stripe packar in en hel del funktioner i sin plattform, men ibland orsakar detta fler problem än det löser. Till att börja med var Stripe främst byggd för utvecklare, så det är inte så lätt att installera som PayPal. Dessutom ingår bedrägerier med Stripe, men kunder verkar ha problem med att hitta och aktivera dem. Till exempel har Stripe varit kända för att inte skydda det väl mot bedrägerier och återbetalningar. Stripe har definitivt funktioner för att bekämpa dessa situationer, men köpmän har problem med att slå på dem och förstå dem.

PayPal vs Stripe: Vilket ska du välja?

Det är inte så lätt att dra en fullständig slutsats om vilken betalningsprocessor du bör välja, men vi kan göra några solida uttalanden:

 • Stripe är bättre för utvecklare.
 • PayPal är vanligtvis bättre för nykomlingar som vill ha en plug and play-lösning.
 • PayPal har bättre priser för ideella organisationer.
 • Stripe har färre avgifter för saker som återkommande fakturering, mikrobetalningar och återbetalningar.
 • Även om Stripe är populärt har PayPal mycket starkare varumärkesigenkänning.

Där har du det! Om du har några frågor om att välja mellan Stripe och PayPal, låt oss veta det i kommentarerna nedan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me