Så här lägger du till relaterade inlägg i din WordPress-blogg

Så här lägger du till relaterade inlägg i din WordPress-blogg

Att lägga till relaterade inlägg på din blogg kan bidra till att förbättra innehållet i innehållet, hålla besökarna på din webbplats och öka din SEO. Genom att introducera dina läsare till annat relevant innehåll på din webbplats ger du en imponerande användarupplevelse, vilket i slutändan hjälper din webbplats att uppnå sina mål. Den enda frågan kvar är hur du lägger till relaterade inlägg till din WordPress-blogg?

I den här artikeln diskuterar vi i detalj fördelarna med att använda ett relaterat inlägg-plugin. Vi tittar sedan på hur du installerar Jetpack på din WordPress-webbplats och ställer in dess modul Relaterade inlägg. Vi avslutar med att överväga ett par andra WordPress-plugins som också kan lägga till imponerande relaterade inläggssektioner till din blogg.

Varför ska du använda ett relaterat inlägg Plugin?

Relaterade inlägg ExempelAtt använda ett relaterat inläggsplugin på din WordPress-webbplats kan ha många fördelar. Låt oss ta en titt på några av dem …

Håll besökare på din webbplats

När en ny besökare anländer till din webbplats vet de inte vad de ska göra eller var de ska titta. Det är ditt jobb att göra publikens resa på din webbplats så smidig och enkel som möjligt. Om dina besökare måste tänka på vart de ska gå nästa måste din webbplats förbättra sin navigering.

Många av dina webbplatsbesökare kommer att hitta din webbplats genom en sökmotor och anländer till ett specifikt inlägg eller sida som var relaterad till deras första sökning. Problemet här är att när människor har läst artikeln som drog dem till din webbplats i första hand, såvida de inte säger något annat, kommer de omedelbart att lämna. Det är här en relaterad inläggsplugin kan vara så användbar.

Genom att visa relaterade inlägg under en artikel berättar du besökare vad de ska göra härnäst. Att visa upp innehåll i en liknande nisch som inlägget de just har läst kommer att hålla dem intresserade av vad din webbplats har att erbjuda. Och ju fler sidor de ser, och ju längre tid de spenderar på din webbplats, desto mer sannolikt är det att de konverterar mot din webbplats mål.

Skapa en lojal följning

Att skapa ett lojalt följande bör vara ett fokus för alla WordPress-webbplatser. En relaterad inläggsplugin hjälper dina besökare att enkelt få tillgång till en rad artiklar, vilket ger ditt innehåll visningstid som det förmodligen inte skulle ha fått något annat. Ju mer din publik läser, desto mer sannolikt är de att bli fans av ditt skrivande och webbplatsinnehåll, vilket ökar sannolikheten för att de kommer att följa dig och dela dina artiklar på sociala medier och regelbundet återvända till din webbplats.

Förbättra din SEO

En relaterad inläggsplugin är ett effektivt sätt att förbättra din WordPress webbplats SEO. Genom att uppmuntra dina besökare att läsa fler och fler blogginlägg ökar antalet sidvisningar och tid på plats. Samtidigt kommer avvisningsgraden att minska. Dessa mätvärden ses alla positivt av sökmotorerna och hjälper ditt innehåll att rangordna.

Återanvänd gammalt innehåll

Att ständigt tappa ut nytt innehåll som snabbt är begravda sidor djupt kan bli frustrerande. Att använda ett relaterat inläggsplugin är ett utmärkt sätt att få ditt äldre, men ändå högkvalitativa innehåll, sett av din publik.

Så nu har du sett några av de imponerande fördelarna som att använda ett relaterat inlägg-plugin kan ge. Låt oss nästa titta på hur du lägger till relaterade inläggsfunktioner på din WordPress-webbplats.

Hur man lägger till relaterade inlägg till WordPress med JetPack

Hur man lägger till relaterade inlägg med Jetpack

På ett ögonblick kommer vi att titta på hur du använder Jetpack för att lägga till ett relaterat inlägg i din blogg. Det finns emellertid ett antal andra effektiva gratis och premium WordPress-relaterade inläggsplugins som alla är genomförbara alternativ. Viktigare är att vissa teman som Total (skapade av oss här på WPExplorer) faktiskt inkluderar sina egna relaterade inläggsverktyg. Kontrollera därför alltid att ditt tema inte innehåller den här funktionen innan du installerar ett relaterat inläggsplugin.

Ryggraket är en funktionsrik lösning som kan lägga till imponerande funktioner på din WordPress-webbplats. Skapad av Automattic, Jetpack består av ett brett sortiment av moduler, allt för att förbättra prestandan på din webbplats. För den här artikeln kommer vi dock att fokusera på modulen Relaterade inlägg.

Jetpack-relaterade inlägg Plugin-exempel

relaterade inlägg gör att du kan lägga till ett attraktivt relaterat inläggsavsnitt (som ses ovan) under varje artikel på din webbplats. Detta verktyg kommer att analysera varje inlägg och sedan visa andra kontextualiserade artiklar till dina besökare, som de kan vara intresserade av att läsa.

Jetpack erbjuder några snabba anpassningsalternativ, men du kan också vidare konfigurera ditt relaterade inläggssektion med kod. Relaterade inlägg genereras baserat på deras innehåll, liksom alla angivna taggar eller kategorier. Jetpack åtar sig också all behandling och servering från deras moln. Det betyder att det inte finns någon extra belastning på din webbplats servern, vilket säkerställer att webbplatsens hastighet inte påverkas.

Jetpack är extremt lätt att installera och konfigurera, och relaterade inlägg kan aktiveras helt enkelt med ett klick på en knapp. Så om du snabbt vill lägga till ett snyggt relaterat inlägg på din webbplats, kan det här vara plugin för dig. Låt oss titta på hur vi ställer in det …

Steg 1: Installera Jetpack

Öppna din WordPress-instrumentbräda och välj Plugins> Lägg till nytt på menyn.

Lägg till ett nytt plugin

Skriv ‘Jetpack’ i sökfunktionen. När Jetpack-plugin har hittats klicka på Installera> Aktivera.

Jetpack Active

Du hittar nu en Jetpack-meny har lagts till i din WordPress-meny.

Steg 2: Aktivera relaterade inlägg

För att aktivera modulen Relaterade inlägg väljer du Jetpack> Inställningar på din WordPress-meny. Välj sedan fliken Trafik och bläddra ner till Relaterade inlägg.

Aktivera relaterade inlägg

Aktivera knappen bredvid Visa relaterat innehåll efter inlägg för att aktivera funktionen för relaterade inlägg. Du kan sedan välja mellan ett par enkla anpassningsalternativ, så att du kan använda en stor slående layout och lägga till en relaterad titel i avsnittet.

Steg 3: Använd Customizer för att ändra dina relaterade inlägg

En ny utveckling av Jetpack låter dig nu ändra ytterligare dina relaterade inläggsdelar med ditt temas Customizer. Öppna din Customizer genom att klicka på Jetpack’s Try it Now call to action, eller via din WordPress-meny Utseende> Anpassa. Din webbplats öppnas sedan på live-sidan och visar din WordPress Customizer.

Customizer

Rulla ner Customizer och klicka på Relaterade inlägg. Här ger kundanpassaren extra anpassningsalternativ, inklusive att ändra layout, visa miniatyrbilder och lägga till datumet då varje artikel publicerades. Du kan direkt se dina ändringar på din webbplats när du gör dem, och när du är nöjd med avsnittet relaterade inlägg väljer du Spara och publicera.

Som du kan se är det snabbt och enkelt att ställa in en relaterad inläggsfunktion på din WordPress-webbplats. Men om du inte är övertygad om att det här är plugin för dig, här är ett par andra alternativ …

Jetpack-relaterade inlägg Alternativ

Om du inte vill använda JetPack finns det många andra plugins att välja mellan. Du kan kolla in vår artikel om de bästa relaterade inläggsplugin för en fullständig lista, men här är två av våra favorit Jetpack-alternativ.

Ytterligare ett relaterat post-plugin (YARPP)

Hur man lägger till relaterade inlägg med YARPP

Ytterligare ett relaterat inlägg-plugin (YARPP) är ett populärt alternativ för dig som vill lägga till relaterade inlägg på sin WordPress-webbplats. YARPP tillhandahåller några imponerande funktioner och ger dig mer kontroll över utseendet och positionen för din relaterade inläggssektion än Jetpack.

Med YARPP kan du välja om du vill visa inlägg, sidor och / eller anpassade inläggstyper med hjälp av miniatyrbilder eller en listvy. Du kan också lägga till ett relaterat inläggssektion under varje blogginlägg, i en sidofält eller i ett RSS-flöde. YARPP använder sin avancerade algoritm, som tar hänsyn till innehåll, posttitlar, taggar, kategorier och anpassade taxonomier, för att visa relevant innehåll för dina läsare.

Nackdelen med att använda YARPP på din webbplats är att det kan vara extremt databasintensivt. Av denna anledning har det förbjudits av ett antal WordPress-värdstjänster, inklusive WPEngine.

Relaterade inlägg Pro

Hur man lägger till relaterade inlägg med Relaterade inlägg Pro

Relaterade inlägg Pro är ett premium WordPress-plugin som kan köpas från CodeCanyon. Denna kraftfulla plugin är extremt anpassningsbar och innehåller tre olika layouter samt 65 fördefinierade mallar. Detta säkerställer att dina relaterade inläggssektioner kan skapas efter dina exakta specifikationer, matchande ditt märke. Om du är osäker på hur du lägger till relaterade inlägg är detta ett enkelt sätt att göra det, allt utan att behöva röra en kodrad.

Relaterade inlägg Pro stöder också en rad innehåll, inklusive anpassade inläggstyper, anpassat innehåll, kategorier, inlägg, sidor och mer. Och med integration med bbPress och WooCommerce såväl som andra eCommerce-plugins kan du visa relaterade produkter eller forumämnen.

Trots sina avancerade funktioner har Relaterade inlägg Pro en inre installation. Och med ett gratis användbart supportteam kan du snabbt visa lämpligt relaterat innehåll på din WordPress-webbplats.

Slutliga tankar om relaterade inlägg Plugins

Som du ser är att lägga till ett relaterat inläggsplugin till din WordPress-blogg ett effektivt sätt att ge en imponerande användarupplevelse. Genom att visa ditt publikinnehåll som är relevant för artikeln de läser, är det mer troligt att besökare klickar igenom och fortsätter surfa på din webbplats. Detta kommer att hjälpa till att minska avvisningsfrekvensen, förbättra tiden som folk spenderar på din webbplats och hjälpa till att skapa en gemenskap av lojala följare för din blogg.

Har du mer tips om hur du lägger till relaterade inlägg till WordPress? Eller har du använt ett relaterat inläggsplugin på din WordPress-webbplats? Dela gärna dina tankar i kommentarerna nedan …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me