Så utformar du din WordPress-webbplats med dynamiskt innehåll

Så utformar du din WordPress-webbplats med dynamiskt innehåll

Hur kan jag få min webbplats att se professionell ut? Det är en fråga som många blivande webbplatsbyggare ställer sig när de planerar sitt projekt. De uppenbara svaren inkluderar förbättring av designen eller lägg till massor av snygga funktioner.

Men i själva verket är ett av de mest effektiva sätten att verkligen förbättra din grundläggande webbplats och göra den till en professionell, anpassad en genom att lägga till dynamiskt innehåll. Dynamiskt innehåll kommer att ge dina användare en mycket mer givande upplevelse på din webbplats.

Introduktion till dynamiskt innehåll

Vad är dynamiskt innehåll exakt?

Dynamiskt innehåll avser interaktivt webbinnehåll som ändras beroende på tid, plats och användare. När en användare navigerar på en dynamisk webbplats kommer WordPress att dra rätt information från databasen för att visas för användaren beroende på vilken sida de är på.

Med statiskt innehåll kommer det du ser i front-end inte att förändras. Faktum är att du mer än troligt behöver hjälp av en utvecklare om du vill göra några ändringar i den. Men med dynamiskt innehåll kan webbplatsägare redigera allt på baksidan omedelbart utan kodning. Det betyder att informationen kan ändras beroende på vad användaren tittar på, vilket ger en mycket mer interaktiv upplevelse.

För att illustrera, om du är på en gymnastikwebbplats kanske du vill titta på de olika tillgängliga gymmen. Naturligtvis kommer varje gym att ha olika information såsom sitt eget namn, adress och lista över faciliteter. Därför, när du klickar på varje gym kommer du att se olika innehåll relaterade till det som du inte hittar på de andra sidorna.

Balans Gym

Energy Club

Fördelarna med dynamiskt innehåll

Dynamiskt innehåll ger många fördelar till din webbplats som statiskt innehåll inte kan erbjuda.

 • En bättre användarupplevelse. Användare kommer att kunna se innehåll som är anpassat till dem, till exempel olika erbjudanden som kommer att ändras beroende på deras beteende.
 • Förbättra dina KPI: er. Med dynamiskt innehåll kan du förbättra omvandlingar och minska studien på din webbplats genom att skapa skräddarsytt innehåll.
 • Smidig navigering. Dynamiskt innehåll ger en sömlös upplevelse via en webbplats jämfört med statiskt innehåll eftersom du enkelt kan hitta det innehåll du letar efter.
 • Lätt att uppdatera. Du kan helt enkelt redigera din sida på WordPress-baksidan utan att behöva anställa en expertutvecklare.
 • Svarar på skärmstorlekar. En dynamisk webbplats anpassar sig enkelt till olika skärmstorlekar jämfört med en statisk.

Det finns två sätt vi rekommenderar att du skapar dynamiskt innehåll. Nedan visar vi de två alternativen och exakt hur du kan skapa dina webbplatser med båda.

1. Skapa dynamiskt innehåll med verktygsetblock och Gutenberg

Toolset

Info & nedladdning

Lanseringen av Verktygset block erbjuder ett nytt sätt att skapa dynamiskt innehåll på WordPress med sin blockredigerare, Gutenberg.

Sedan lanseringen för ett år sedan har Gutenberg förbättrats avsevärt för att erbjuda ett enkelt och intuitivt sätt för dig att designa och implementera dina webbplatser. Det bästa är att icke-kodare nu enkelt kan bygga exakt vad de hade i åtanke med Gutenberg och integrerade plugins.

Detta inkluderar dynamiskt innehåll som webbplatsbyggare kan skapa med Gutenberg tack vare Toolset Blocks.

Hur fungerar verktygset block?

Toolset Blocks är en ny plugin som du kan använda på två fronter:

 1. Skapa anpassade, avancerade funktioner som innehållsmallar, arkiv och Visningar.
 2. Stöd dynamiska källor för block som gör dina anpassade fält och taxonomier tillgängliga att visas på dina sidor.

Därför kan du använda Toolset Blocks för att enkelt lägga till dynamiskt innehåll till alla inlägg, sidor eller mallar utan kodning.

Nedan har jag skapat ett exempel på en innehållsmall för en demonstrationswebbplats för gym som säkerställer att varje gympost kommer att ha samma design men olika innehåll tack vare dynamiskt innehåll.

Verktygset innehållsmall

Hur man skapar en innehållsmall med dynamiskt innehåll med verktygsetblock

Låt oss skapa en mall för Gyms anpassade inläggstyp på vår webbplats.

Du kommer behöva installera verktygset block innan du börjar och se till att du känner till grunderna för att använda Gutenberg-redaktören.

Det finns två huvudkällor från vilka du kan rita dynamiskt innehåll med verktygsetblock. Du kan antingen använda en källa från det aktuella inlägget eller från ett anpassat fält. Nedan går vi igenom båda alternativen för att visa när du kanske behöver använda dem.

Visa dynamiskt innehåll från ett aktuellt inlägg

Bege dig till Verktygset> Dashboard och klicka på Skapa innehållsmall alternativet bredvid den posttyp du vill skapa en innehållsmall för.

Skapa innehållsmall

Vi kan nu börja lägga till våra block för att skapa vår innehållsmall. Låt oss föreställa mig att jag vill lägga till en bild. Först väljer du + alternativet uppe till vänster för att lägga till ett block.

Verktygset Skapa ett block

Rulla nedåt tills du hittar verktygssets lista över block och lägg till Bildblock.

Verktygset bildblock

Du kommer nu att se en fråga som uppmanar dig om du vill använda dynamiska källor eller inte. Klick Ja.

Verktygset bild dynamisk källa

Välj källa för din bild. Detta avgör vilket innehåll WordPress kommer att dra upp beroende på vilket alternativ du väljer. Jag vill visa de presenterade bilderna från varje gym inom blocket så jag kommer att välja Utvalda bilddata alternativ.

Verktygset presenterade bilddata

På den högra sidofältet kan du justera din bild ytterligare om du vill ändra källan till det dynamiska innehållet eller utforma bilden, till exempel.

Bildinställningar för verktygset

Visa dynamiskt innehåll från ett anpassat fält

Vi kan använda samma innehållsmall som tidigare för att skapa block med dynamiskt innehåll från ett anpassat fält. Denna gång lägger jag till det anpassade fältet för betygsättningen av varje gym som dynamiskt innehåll.

Gå till listan med verktygsetblock och lägg till Enkelfältblock.

Verktygset enda fältblock

På sidofältet till höger under Fältkälla, Välj Anpassat fält fälttyp.

Under Anpassade fältgrupper rullgardinsmenyn välj gym posttyp. Observera att detta kommer att vara vilken anpassad inläggstyp du vill dra det anpassade fältet från.

Under Anpassat fält rullgardinsmenyn välj det anpassade fältet du vill visa. Jag har valt Betyg alternativ.

Verktygset Anpassade fält inlägg

Om du växlar mellan de olika gymstolparna i front-enden ser du att varje inlägg visar rätt pris för det gymmet tack vare dynamiskt innehåll. Lägg märke till hur vi inte behövde använda någon kodning alls för att skapa vårt dynamiska innehåll.

Jag lade till några andra block med dynamiskt innehåll i min innehållsmall. Kolla in hur det ser ut nu i front-enden.

Exempel på verktygssymbol

2. Skapa dynamiskt innehåll med totalt

Ett annat lika effektivt sätt att skapa dynamiskt innehåll är genom att använda temat Total för att skapa inbyggda dynamiska postmallar.

Vilka funktioner erbjuder totalt?

Total är ett av de mest populära teman på WordPress och kommer packat med ett antal funktioner som du enkelt kan ställa in utan att behöva ladda ner flera plugins för att utföra dessa uppgifter.

 • Lätt demoimportör – Förvandla din tomma webbplats till en fullt funktionell webbplats fullpackad med innehåll med ett klick när du väljer att importera en av Totals 40+ förbyggda demonstrationer.
 • Dra och släpp sidbyggaren – Total är integrerad med den populära WPBakery-sidbyggaren för att ge dig en intuitiv drag & drop-byggare så att du enkelt kan bygga din webbplats.
 • 100-tals sidbyggare-element – Dra fördel av Total hundratals sidbyggare-element för att anpassa dina sidor.
 • Lätt anpassningsbar – Använd live-anpassningsinställningarna för att ändra ett antal element på din webbplats inklusive färger, teckensnitt, bredd och mycket mer.
 • Utvecklare vänlig – Totalt levereras med ett antal inbyggda krokar och filter som gör det enkelt för dig att ändra ditt tema med 450+ utdrag tillgängliga från online-dokumentationen.

Och naturligtvis kan du skapa dynamiskt innehåll med Total. Nedan låter vi dig visa ett exempel på vad du kan uppnå genom att göra en enkel portföljobjekt dynamisk.

Hur man skapar en dynamisk innehållsmall med totalt

Bege dig till Visual Composer> Mallar och klicka Lägg till ny. Därefter ge din mall ett namn.

Totalt antal portföljer efter post

Först lägger jag till Post Media element som visar vilket medium du lägger till i dina inlägg. För portföljer kan detta vara den visade bilden, galleriet, video osv.

Därefter kommer jag att inkludera Post innehåll modul som visar allt innehåll som läggs till inlägg i redigeraren.

Totalt postmedia

Med Total kan du inkludera ett antal inläggselement i din dynamiska mall. Lägg till posttitel, metadata, relaterade objekt, taggar, sociala länkar och mer. När du är klar klickar du på Publicera.

Vi måste nu tilldela den dynamiska mallen till vår portföljs anpassade inläggstyp. För att göra detta navigerar du till WordPress Customizer, sedan gå till Portfölj och välj den mall du precis skapade under Dynamisk mall (avancerad).

Total dynamisk mall

Nu kan du se dina media i aktion. Klick Spara & publicera och ditt dynamiska innehåll bör vara klart.

Total dynamisk mall Frontend

Att skapa dynamiska mallar är ett särskilt bra alternativ om du bygger webbplatser för kunder. Genom att använda dem kan du skapa en mall en gång och tilldela den till alla dina portföljobjekt direkt. Inte bara det utan om du behöver ändra en layout behöver du bara redigera mallen och alla dina portföljobjekt kommer också att uppdateras.


Berätta om din upplevelse av att skapa dynamiskt innehåll! Nu har du två metoder för att skapa dynamiskt innehåll. Du kan antingen ladda ner Verktygset block eller Total Theme idag och komma igång med att ta din webbplats från grundläggande till anpassad.

Har du använt något av verktygen för att lägga till dynamiskt innehåll på din webbplats? Låt oss veta hur det fungerade för dig i kommentarerna nedan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me