Tips för att bli frilansförfattare, från en bloggare till en annan

Guide till frilansblogging för WordPress

Att skriva artiklar för WordPress på en blogg kan vara ett trevligt sätt att koppla av, släppa dagliga spänningar och en bra metod för att kontrollera stress, men vad sägs om att göra det som ett arbete? Tänk om du blir frilansförfattare?

Att vara frilansare är inte en trädgård full av rosor men det är en upplevelse som kan vara mycket tillfredsställande både för din inkomst och din känsla av prestation. Försök att fråga en webbdesigner hur trevligt det är att hantera kunder, du förstår min poäng. I den här guiden kommer jag att dela med dig min personliga erfarenhet, idéer och metoder i hopp om att det kommer att inspirera dig att bli frilansförfattare.

Bestäm vad Du Vill du skriva om

Att bestämma vad du ska skriva om kan vara en tröttsam upplevelse om du inte är en bestämd typ av person. Som en generell regel, du bör skriva om vad du älskar mest. Att lösa sig för mindre eller helt enkelt hoppa på en trend är inte ett alternativ. Att skriva för en blogg professionellt är inte något som kan uppnås med litet intresse – du behöver passion.

Folk kommer att vilja läsa om din erfarenhet, din expertis och dina åsikter om det kommer från en plats där du är inspirerad att göra det. Annars känner artiklarna du skriver tråkiga och tomma. Det finns alltför mycket innehåll på nätet för dig att bidra med tråkiga artiklar. När du skriver om något måste din passion vara där.

Vänta inte på att det ska hända

Planerar du att skriva något för en blogg? Planera inte för mycket eller tänka på det. När du blir frilansförfattare kan det vara en smärtsam långsam process att skapa artiklar om du schemalägg för mycket. Öppna en tom sida i din favoritredigerare och börja skriva. Som en allmän regel har jag haft det mycket lättare att göra fokusera först på den bredare idén och lägg sedan till huvudämnen / titlar. Om du har huvudämnen skrivna, kommer resten av artikeln att flyta mycket snabbare och enklare.

Skapa din egen blogg & CV

Om du vill locka uppmärksamhet måste du ha din egen blogg igång. Välj en prisvärd webbhotell för att starta en blogg (ett bra alternativ är Cloudways som börjar på bara $ 10 / mo – du kassar min Cloudways recension för att lära dig mer). När du har publicerat tillräckligt med innehåll kan du överväga att skapa ditt eget återuppta online.

Även om du kan använda gratis tjänster som about.me föredrar jag alltid mina egna domäner. Du kan skapa ditt eget CV online med enkla verktyg och på nolltid. För domänen föreslår jag att du bara använder ditt eget namn. I mitt fall, alexvojacek.com är mer än tillräckligt.

Bli frilansförfattare: Resume

Använd rätt verktyg

Innan vi gräver in, observera att jag arbetar med Windows 10 så de rekommenderade verktygen är för Windows-användare. Vissa är också tillgängliga på iOS, men du måste kontrollera app store för att vara säker.

Att sammanställa ett CV kan vara mycket enkelt om du använder rätt verktyg. Medan du kan använda ett av dessa fantastiska återuppta WordPress-teman, är ett annat bra sätt att starta upp din egen CV med en gratis webbplatsbyggare som Mobirise, Wix, etc. Detta praktiska verktyg låter dig bygga en webbplats på kort tid, bara genom att lägga till moduler, bilder och text. När du har gjort din webbplats klar är det lika enkelt som att kopiera filerna till ditt nya värdkonto och din webbplats bör vara synlig direkt. Mobirise är en HTML-webbplatsbyggare som fungerar helt kodfri så det finns absolut inget behov av tidigare kunskap. Bortsett från att flytta filer till din värd och eftersom det är en HTML-byggare behöver den inte skapa databaser heller!

Att arbeta med artiklar när du blir frilansförfattare kommer att kräva några verktyg. Om du älskar att skriva offline kommer Word att bli din bästa vän. Om du använder Windows ska du lägga till En anteckning till din favorituppsättning program. Det praktiska verktyget gör att du enkelt kan spara innehåll och synkronisera det med molnet. Det är mycket användbart när du har nya idéer att skriva om och inte har tillräckligt med tid att skapa ett faktiskt nytt dokument. OneNote synkroniseras med alla dina enheter så det är ett enkelt sätt att göra snabba anteckningar som kan förvandlas till fullständiga artiklar senare.

Bli frilansförfattare: Verktyg

Om du redigerar alla dina artiklar själv är det en bra idé att ha grundläggande kunskaper i Photoshop. Med det här verktyget kan du enkelt manipulera bilder. Om du inte är med i Adobe kan du alltid gå gratisvägen med GIMP.

Om du bara behöver förbättra, minska eller klippa bilder finns det många gratis alternativ online. Ett bra alternativ är PicsArt-fotoredigerare – som ger dig tillgång till mer än 100 miljoner foton, klistermärken, memes och mer. Eller ladda upp dina egna bilder och använda deras avancerade redigerare för att ändra exponeringen, radera bakgrunder, lägga till effekter – i princip allt du kan göra med Photoshop (och sedan några!).

Eller så kan du också använda något enkelt som Faststone Image Viewer, eller Canvas fotoredigerare online (som inte kräver att du installerar någonting). Det är ett mirakel så kraftfull programvara är gratis att använda. Göra det mesta av det.

Att använda dina egna bilder i varje blogginlägg kan vara ett problem om dina ämnen inte är tekniska eller konkreta. En bra opiton är att använda royaltyfria stockfoton från webbplatser som unsplash.

Om du behöver ta skärmdumpar av ditt arbete, direkt från skrivbordet, lägg bara till ett program som Snipaste från Microsoft Store (förresten, det finns en skrivbordsversion också).

Använd sociala medier till din fördel

Facebook är utmärkt att ansluta till vänner, men om jobbet är det du letar efter kommer du inte hitta det där. edin är ett underbart socialt nätverk att hitta jobb. Få ut det mesta genom att lägga till anslutningar och öka ditt nätverk. Var inte rädd för att publicera dina artiklar i nätverket och presentera dig för kontakter som kan vara intresserade av ditt arbete.

Jag rekommenderar inte personligt att prenumerera på jobbnätverk som Fiverr om du inte är nöjd med att arbeta nästan gratis. Webbplatser på nätet är fyllda med konkurrens vilket gör det nästan omöjligt att landa de goda jobb. Det är tio gånger bättre att skapa dina egna anslutningar och hitta företagare som är intresserade av att publicera innehåll varje vecka. Hoppa från slumpmässigt jobb till slumpmässigt jobb är en lösning som tappar bort din energi på lång sikt.

Bli frilansförfattare: LinkedIn

Var aktiv i gemenskaper inom din nisch

Jag vet att jag nämnde att Facebook är dåligt för jobb men en av dess bästa användningsområden är grupper. Var det en utvecklargemenskap, ett fotograferingsgemenskap eller vilket ämne du tycker är intressant. Att gå med i grupper är ett bra sätt att hitta och lära känna din publik för innehåll när du har blivit frilansförfattare. Fråga alltid gruppen eller community manager om publicering av externt innehåll är tillåtet. Att publicera ditt arbete på Facebook-grupper är ett mycket användbart sätt att utöka din publik, räckvidd och potentiella potentiella kunder.

Bli frilansförfattare: Facebook-grupper

Var inte rädd för att prata

Så ditt första uppdrag är klart och du vet inte vad du ska säga. Har detta någonsin hänt dig tidigare? Var inte rädd att tala upp. Om artikeln kommer att beröra vissa svåra ämnen eller om du är rädd att den inte kommer att gå bra, stanna inte riktigt. Säg något. Var artig men dölj inte dina verkliga motiv.

Folk vill läsa ärliga artiklar, även om de är tekniska. Företag kommer inte att bli förolämpade om du skriver något negativt, så länge det är respektfullt och välskrivet. Du har släppt rädslan för att inte människor inte gillar ditt innehåll. Det kommer alltid att vara intresserade av vad du har att säga.

Skapa en hälsosam miljö

Efter en tid att skriva för bloggar kommer du snart att få reda på att ditt arbete redigeras, gång på gång. Det är normalt. Du måste släppa ditt ego som låtsas att ditt arbete alltid är ett konstverk. Även om det kan vara så kommer alla seriösa bloggar eller tidningar att ha redaktörer. Dessa människor har ansvaret för att finjustera innehållet, anpassa det så att det passar tidningen och det är helt normalt att redigeras.

Men låt inte redigeringen fungera utan tvekan. För mycket redigering kan ändra det primära meddelandet i din artikel. Som tumregel om innehållet som redigeras är inte grundläggande förändring av din idé då är det bra. Om du misstänker att en specifik redigering ändrar artikeln på ett grundläggande sätt måste du se till att kommunicera detta till redaktören.

Att låta din arbetsgivare veta att redigeringar har gått för långt är ett sant sätt att upprätthålla en hälsosam miljö, förutsatt att du gör det med respekt och goda sätt (att vara skämt gör bara alla arga).

Bli frilansförfattare – och njut av det!

Du kanske skriver några fantastiska artiklar och några inte så bra artiklar. Det kan förväntas. Tvinga inte dig själv att skriva ett mästerverk varje gång. Kom ihåg att för att bli frilansförfattare behöver du engagemang och engagemang. Med tiden kommer dina artiklar att förbättras. Tricket är att verkligen tycker om att skriva dem. Om du lyckas balansera engagemang med glädje kommer du att ha det bästa från båda världarna. Vem skulle inte vilja det?

Har du några andra frågor om hur man blir frilansförfattare? Eller är du en frilansare med fler tips att dela? Lämna en kommentar – vi skulle gärna höra från dig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me